EladLak!
EladLak!
EladLak!
EladLak!
Videó beküldése

EladLak! társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

Az EladLak! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a pakli tervezés, az...

Az EladLak! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a pakli tervezés, az auction: turn order until pass, az auction: sealed bid és a selection order bid mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vásárolj olcsón, adj el drágán!
Ez az alapgondolata a sokadik kiadást megélt EladLak kártyajátéknak. Ebben a gyors, licitálós és blöffölős játékban egyaránt fontos, hogy mennyiért sikerül megszerezni a legmagasabban értékelt ingatlanokat, ahogy az is, hogy mennyiért sikerül majd eladni. Kezeld okosan a pénzed a licit és ingatlanszerzés fázisban, majd tippelj jól és járj túl a többi ingatlanmágnás eszén az eladásfázisban. A győzelemhez Te legyél a leggazdagabb ingatlanmogul a játék végére.

A játékmenet két fő fázisból áll. Az első fázisban a játékosok ingatlanokat vásárolnak, természetesen minél értékesebbet, minél olcsóbban. A vásárlás alapja a licitálás, aki a legkésőbb szál ki a licitből (passzol) az szerzi meg a legértékesebb ingatlant. A játékosok addig licitálnak, amíg az összes ingatlan gazdára nem talál.

A második fázisban a megszerzett ingatlanokat próbáljátok a lehető legjobban értékesíteni. A játékosok kiválasztanak egy-egy ingatlan kártyát, majd egyszerre felfordítják. Aki a legértékesebb lapot választotta az szerzi meg a legnagyobb értékű lapot.

Vélemény
Az EladLak! igazán pörgős, élvezetes játék. Könnyen tanítható, mégis meglehetősen sokat lehet benne taktikázni. Kiválóan alkalmas baráti társaságba és családi körbe egyaránt. A kinézetre sem lehet panasz, a kártyák grafikája igazán szépre sikerült, a pénz jelzők is praktikusak. Negatívumként a kártyajátékhoz képest kissé húzós ára róható fel, valamint semmiképpen nem érdemes minden este csak ezzel játszani, mert elveszti a varázsát.

Kiknek ajánljuk?
A játék sokadik kiadását éli meg, nem véletlenül. Igazán népszerű, mert gyors, egyszerű és szórakoztató. Alkalmas bevezető vagy két játék közötti kikapcsoló játéknak is. Kifejezetten ajánljuk Monopoly rajongóknak, hiszen az ingatlan vásárlásért folytatott versenyhangulatot tökéletesen visszaadja, mindezt 20 percben. Rövidsége és egyszerűsége miatt kiválóan alkalmas bevezető/levezető játéknak is és akár 6 fővel is játszható!

A doboz tartalma:

  • 30 ingatlan kártya
  • 30 csekk kártya
  • 60 $1,000 token
  • 12 $2,000 token
  • szabályfüzet

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
  • 4 380 Ft-tól
  • -26%-1 532 Ft

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság
Mechanizmus: Aukció/Licit, Pakli tervezés, Auction: Turn Order Until Pass, Auction: Sealed Bid, Selection Order Bid

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

EladLak! társasjáték vásárlása, árak és üzletek



Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

EladLak! társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • fodihun1

    2023-08-25 13:01:55

    Nekem ez az egyik kedvenc filler játékom. Gyors még is elég tatkikus lehet a maga szintjén.

  • steeeven88

    2023-08-03 09:16:44

    Tegnap kipróbáltuk 3 fővel. Volt köztünk egy 14 éves lány is. Nagyon tetszik a licitálós mechanizmus, praktikus, kicsi a doboz, szerintem megfelelően egyszerű és nagyszerű. A szabálykönyv is rövid, érthető, jó példákkal illusztrálva, nem marad bennünk kérdés. Hogy absztrakt-e és valójában csak számokkal játszunk? Lehet, részemről lehet. De a 14 éves csomószor megjegyezte, hogy pl.: "Ennyit adjak egy pottyantós WC-ért???" 😃És rájöttem, hogy jó, hogy vannak rajzok és nagyon jópofák is. Mi elég fáradtan ültünk le tegnap és nem tudtuk, mivel játsszunk. Egyikünk sem próbálta előtte, de vázoltam nekik, miről szól és ráugrottak. Annyira kellemesen könnyed, ugyanakkor vicces volt, ha valakit kicsit cikiztünk az ingatlanja miatt, hogy feldobta az estét. 2 partyt játszottunk, de ment volna még, csak már késő volt.

    Külön kiemelném, nagyon tetszik, hogy a pénz készlet titkos, egyszer meg voltunk győződve, hogy a harmadik már majdnem kifogyott, aztán meglepődtünk, mert keményen be tudott licitálni. Szóval gondolkodni kell, mire tartogatod a pénzt, milyen értékű ingatlanok/csekkek mentek ki, mik jöhetnek még.

    Nagyon kellemes játék, ajánlom!

  • gazsif

    2023-06-12 13:16:51

    Így van, ezek csak számkártyák. Mi nagyon sokat játszottunk már, de talán még soha nem néztem meg alaposabban a rajzokat. Tudat alatt biztosan nekem is számít, hogy színes meg szép, de hogy mi van rajta az teljesen mellékes.
    De nem meggyőzni akarlak, csak furcsa volt tőled hallani a hiányzó témát. ;)

  • mr.zehy

    2023-06-12 11:28:43

    Én kifejezetten agyfaszt kapok a licitálós társasoktól, ez az egyetlen, ami valamiért viszont nagyon betalált.

  • kvarclovag

    2023-06-12 10:56:18

    Micsoda egérfeletti memória! Tényleg írtam, és a túl erős téma zavar is, vagy a túl konkrét. Pl. egy fantazi világban egy elképzelt királysággal csatázni az nem zavar, de a mohácsi csata újrajátszása zavarna. Itt az ingatlan adás-vétellel nem lenne bajom, ez elég általános így, de nagyon hamar csak számkártyák lesznek. Ami még mindig nem lenne baj, de valahogy nem volt szórakoztató a licitálás. Párszor jó volt játszani, de elég volt. Lehet, hogy a licit, mint mechanizmus nem jött be. Nem tudom, mert nem játszottam más licitálós játékkal. És nincs is olyan, amit nagyon ki akarnék próbálni.

  • gazsif

    2023-06-12 10:42:18

    Nem te írtad valahol, hogy téged inkább zavar, ha van vagy "átjön" a téma egy játékban? :)

  • kvarclovag

    2023-06-12 00:17:44

    Nekünk nem jött be. Pár partit nem volt rossz játszani vele, de újra elővenni már nem volt vágyásunk. A házak egy része tényleg jópofa, de egyszer megnézve később ez már nem érdekes, marad a számolgatás, téma nélkül. A Micsoda pech pusztán a szabályát olvasva érdekesebbnek tűnik, de persze a puding próbája az evés. Talán majd egyszer.

  • szirom.niki

    2023-06-11 23:53:44

    Tipikus példája az "egyszerű, de nagyszerű"-nek. Roppant egyszerű alapkszészlettel dolgozik a játék, jó minőségű érméket és kártyákat kapunk. Nálunk igazi utazós darab, kis helyen is elfér, könnyed, szórakoztató és hamar lejátszható, amit ilyenkor előnyben részesítünk.

    Nagyon szépen illusztráltak a kártyák első játékkor nagyon megmosolyogtattak bennünket az alacsonyabb lapokon szereplő házak.

  • szrigoevi

    2023-03-02 10:45:45

    Ajánló alapján vettük meg a játékot. Eddig egyszer próbáltuk ki, bár akkor egyből lenyomtunk több partyt hárman. Nekem nagyon tetszik! Van benne szerencsefaktor, de lehet benne taktikázni is és a gyerkőcöt is tanítja a taktikai érzékre. Szegénykém eddig minden partiban alul maradt, de tuti biztos vagyok benne, hogy ez változni fog, mert hamar ráérez a trükkökre általában. :) Az illusztrációk is tetszenek és elég nagy poén, amikor sikerül tizenezrekért elpasszolni egy karton dobozt, mert egyszerre három nagy csekk jön le. Szerintem árban teljesen korrekt, masszív a doboza is, úgyhogy könnyen szállítható, ha az ember vinné magával nyaralásra stb. Az pedig tuti, hogy ha előkerült, akkor nem egy meccs fog lemenni vele, hiszen gyorsan pörög és kívánja, hogy újra és újra megpróbáljuk csiszolni a taktikát és hát várni a piaci jószerencsét. :D

  • gazsif

    2023-02-24 14:57:55

    Kiváló játék, egyszerű szabályok, gyors játékmenet, kis doboz, minimális előkészület. A kezdőjátékos személyén kívül nincs benne szerencsefaktor, de a lapok véletlenszerű kiosztása miatt minden játék más és más. A győzelemhez a legfontosabb, hogy kitaláljuk a különböző helyzetekre hogyan reagálnak majd a többiek. Ez sokszor nem könnyű és valószínűleg nem is jön össze minden fordulóban, ezért jó taktika ellenére sem lehet biztos a siker. 6 játékosnál licitálás fázisban a kevés pénz miatt már elég szűk a mozgástér (nem jellemző a két vagy többkörös licit), ezért inkább 4-5 játékossal az igazi.

    A lenti példában írt licitopciónak (29,27,25) nincs igazán nagy jelentősége, mert minden játékos hasonló értékű lapot visz, hasonló áron (valószínűleg ingyen vagy 1 pénzért). Ezeknél sokkal izgalmasabb a döntéshelyzet, amikor a különbség a lapok között nagy, például egy 30,29,1-es leosztásnál. Itt valaki garatáltan sokkal rosszabbul jár mint a másik kettő, a legjobban pedig az aki a 29-est szerzi meg. (Azért jobb mint a 30, mert a 29-et ingyen vagy fele licitért lehet vinni, míg a 30-asért a teljes árat ki kell fizetni.) Azt kellene tehát elérnünk, hogy az utánunk következő játékos még licitáljon, de az ő utána lévő már passzoljon. Ez nagyon nehéz feladat és a helyzetet azzal sem lehet jól megoldani, hogy akkor majd elviszem a 1-est, de legalább nem fizetek érte semmit, mert így a következő játékos (az aktuális kezdőjátékostól függően) vagy ingyen vagy nagyon kedvező áron jut majd a sokkal nagyobb értékű laphoz, ami a második fázisban nehezen behozható helyzeti előnyt biztosít majd számára. Tehát simán benne van, hogy végül valaki sok pénzért fogja elvinni az 1-es lapot. A körülményektől függően (kezdőjátékos, még rendelkezésre álló pénzmennyiségek, a már megszerzett lapok, a még játékba nem került lapok, a hátralévő körök száma, játékosok mentalitása) egy ilyen felállás rendkívüli izgalmakat eredményezhet nem csak a licitálás, hanem az eladás fázisban is.

  • DeimosDown

    2023-01-04 02:20:51

    Szerintem mindkettő jó játék, én mindkettőt kedvelem :) De nyilván ízlések és pofonok.. csak mivel úgy túnt rosszul játszottátok, gondoltam azért szólok h ennél azért izgalmasabb a For Sale is :P

    Az árban sem látok akkora nagy különbséget... lehet, h hatezret nem adnék az eladlakért, de ezen a 4-5k közötti árszinten van mindkettő, ami elég klasszikus ár a kártyajátékokért... szerintem ez nagyjából a "fair" ár, Jaipur vagy Watergate ugye már többe kerül...

  • Vajk333

    2023-01-04 02:12:48

    Az a baj, hogy van összehasonlítási alapom. A "Micsoda Pech!?" című kártyajáték simán kenterbe veri és fele annyiba kerül. :)

  • DeimosDown

    2023-01-04 02:00:43

    Szerintem így nincs értelme nézni a dolgot... az általad felsorolt szcenárióban a 29-es játékos fizetett eggyel többet, de ha egy érmével el tudod vinni a 29-est, az nem tragédia, sőt, szerintem nagyon olcsón vitted el. Lehet hogy ha benn tudod tartani a kezedben a második fázisban valamelyik késői körre, azzal sokkal többet nyersz... az pedig hogy milyen kártyák jönnek fel, az adja a játék savát-borsát.

    Abban teljes mértékben egyetértek, hogy 3 fővel nem annyira jó a játék... és 5-6 fővel az igazi a játék, ezt adom. Viszont 5-6 fővel szerintem nagyon jó.

    Mondjuk 3 főnél is lehet csavarni a szabályokon, pl hogy mennyi a kiosztott pénzek száma*, vagy hogy ne osszuk ki az összes kártyát, hanem mondjuk csak 8 kört 10 helyett - hogy kicsit komplikáljuk a memóriajátékot...
    (fejből ezt nem tudom hogy játékosszámtól függ-e a kisztott pénzek száma, nekem a 14 pénz rémlik, de én talán mindig 6 fősen játszottam BGA-n... nyilván lehet erre háziszabályt is hozni, ha esetleg nem tetszik.)

    De hidd el, ennél azért mélyebb a játék... és ha játéktervezési szempontból, ez a két fázisos játékmenet kifejezetten ügyes, és szerintem egy viszonylag agyalós, de kb 5 perc alatt elmagyarázható, és 15 perc alatt lepörgethető partijátékot/fillert eredményez... arról nem is beszélve ugye, hogy 1997-es játékról van szó.

  • Vajk333

    2023-01-04 01:36:04

    Ok. Tévedtem, az első licitáló nem kapja vissza pénzét, ha ő marad bent utoljára. De példaként vegyük az alapjátékot. Van három játékos. A legelső kezdi a licitálást egy érmével. A második passzól és ingyen megkapja a legértéktelenebb kártyát. A második játékos is passzól és úgyszint érme felkínálás nélkül jut kártyához. A legelső játékos meg egy érmével elviszi a leértékesebbet. És akkor tegyük fel, hogy van egy 25-ös, 27-es, és 29-es ingatlan kártya. A 25 és 27-es értékű kártyákat nem mondanám annyira értéktelennek, de egy egyszerű "passzolok már a legelején" bemondással simán belehet happolni.

  • DeimosDown

    2023-01-04 01:14:31

    "az első passzoló nem, de az utána következő már kártyához juthat úgyszint "ingyen". Egy ilyen passzolós kör után az első licitáló is vissza kapja a pénzét, ha csupán egy érmével kezdte a "licitháborút".

    Vagy nem olvastátok el jól a szabályokat, vagy ketten játszottátok (amit elvileg nem is lehet, és úgy valóban nincs sok értelme...) - de ebből a mondatból nekem az jön le, hogy nem jól játszottátok.


    Egyrészt a passzoló mindig a pénze felét kapja vissza, másrészt mindenki visz kártyát, az is aki elsőnek passzolt. Csak az elsőnek passzoló a legkisebb értékűt, a második a második legkisebbet, és így tovább - és aki a legmagasabb értékű kártyát viszi, az nem kapja vissza a fele pénzt, hanem be kell fizetni a teljes összeget. Ez az egész játék sava borsa... hogy sokszor meg kell próbálni utolsó előttinek lenni (vagy épp annak, ami belefér a büdzsédbe, és attól függ milyen kártyákat csaptatok fel.)

    Fussatok neki még egyszer szerintem - ez egy baromi jó, egy kevés matekos számolgatásos résszel, de inkább blöffön és ellenblöffön alakuló játék (főleg a második részben, ahol a memória sem árt amúgy), ami leginkább nagyobb játékosszámmal (4-5-6 fő) működik igazán jól, de maga a koncepció és a megvalósítás is ötletes, és jól kidolgozott. Szerintem.

  • Vajk333

    2023-01-04 00:51:16

    Nem ajánlom. Nagyon együgyü egy játék. Két részre oszlik egy meccs. Az első a licitálás, a második az értékesítés. Az alapjátékban pénzfelajánlás nélkül is ingatlankártyához juthatsz, ha passzolsz. A másik változatban, amit haladónak mondanám viszont az első passzoló nem, de az utána következő már kártyához juthat úgyszint "ingyen". Egy ilyen passzolós kör után az első licitáló is vissza kapja a pénzét, ha csupán egy érmével kezdte a "licitháborút". A második értékesétési része sem egy nagy durranás. Semmikép sem nevezném party játéknak. Inkább egy "nesze semmi, fogd meg jól" kategória.

  • banczadavid

    2022-11-15 17:26:45

    Pörgős, egyszerű, aranyos, okos játèk. Első fordulóban a kezdőtőkènk átgondolt felhasználásával, megpróbáljuk megvenni a legmenőbb ingatlanokat. A második fordulóban pedig látatlanban eladjuk a megszerzett viskókat / palotákat a legnagyobb haszonnal.

    Ez a játèk egy barátomnak van meg, amit irigylek is tőle, de így fölösleges beszereznem. ☺️ Bár nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő. 😋

  • Robby

    2022-11-15 00:03:36

    Ha a számokkal tisztában van, akkor a 8 éves is élvezné. Szabályok egyszerűek, de a számok értékével tisztába kell lenni. Amúgy nagyon jó játék.

  • eag3sr

    2022-11-14 20:00:10

    Szerintetek tényleg szükséges hozzá a 10 éves kor vagy 8 éves is élvezhetné már? (Bohnanzát pl. játszott már, ahol adni-venni lehet)

  • Barika

    2020-12-06 13:36:19

    A játék hamar a 10 éves kislányom kedvence lett. Valóban egyszerűen megtanulható, gyors, pörgős a játékmenet. Van benne szerencsefaktor, de lehet kicsit taktikázni is. Kis értékű lapokkal is tud az ember nagy pénzt keresni, ha ügyes :)
    Egy valamit hiányolok csak (és szerintem simán belefért volna még a dobozba). Mivel a szabály szerint nem láthatjuk egymás pénzérméit a licitálás során (az első fázisban), simán tehettek volna bele kis kihajtható paravánokat amivel eltakarhatóak a zsetonok.
    Alapvetően egy kellemes, szórakoztató party játék :)

  • Floranna

    2020-09-05 11:27:26

    Én nem Magyarországon vettem meg, és sokkal olcsóbban jutottam hozzá. Szerencsére sikerült hozzá magyar szabálykönyvet letölteni, amiért nagyon hálás vagyok. :)

    Alapvetően nem szerettem soha a Monopoly-t, nekem csak negatív élményem van benne, ezért nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a licitálós, ingatlanvásárlásos remekre. Szerintem zseniális, hogy ennyire egyszerű és gyönyörű a játék.

    Utazáshoz tökéletes, csak bedobjuk a tatyóba és megyünk vele. Én belépő játéknak is szoktam mutogatni barátoknak, szokták szeretni. :)

    Fillernek tökéletes! :)

  • gyd

    2020-05-30 00:21:13

    Nem tudom, hogy hogy nem találkoztam hamarabb az EladLakkal, de végül eljött a pillanat, és nagyon megtetszett. Valószínűleg a tematika, és főleg a működés az, ami megfogott. Ez a licitálós téma nekem nagyon fekszik, és az is elég nagy pozitívum, hogy a játék felépítése is nagyon el lett találva. Legalábbis én ezt tapasztaltam az eddigi játékaim során, hogy elég jól balanszolt az egész, és nem szoktak olyan óriási különbségek lenni az első helyeken.

    Ezt a balanszt sok dolog segíti elő, ezek közül az egyik szerintem a titkos licit az ingatlankártyákkal, ugyanis a kisebb kártyákkal is lehet egész jókat vinni, ha jókor rakjuk le őket, és persze ha a többiek egyszerre dobálják ki a nagy kártyáikat.

    Nagyon érdekes a kockáztatás a játékban, az ingatlankártyákra való licitálás kicsit hasonlít számomra az Üdvözlet újra a mélybenre, ugyanis ott is mérlegelnünk kell, hogy vajon megéri-e tovább szívatni a többieket, ugyanis hamar visszanyalhat a fagyi, ha úgy döntenek, hogy inkább kiszállnak. Itt is feljebb lehet verni az árakat, bár nem pont olyan, mint egy rendes aukción, mivel ott aki nem nyer, az nem fizet. Nyilván több pénzt ki lehet csalni az ellenfélből, de kicsit ellensúlyozza ezt az árnövelést, hogy ilyen esetben nekünk is többet kell fizetni, mintha simán kiszállnánk.

    A játék teljes egészében nyelvfüggetlen, csupán a számokat kell ismerni 1-től 30-ig, ami valószínűleg sokaknak megy. Ez egyébként jó lehetőség lenne arra, hogy ne kelljen kiegészítők lefordítására várni, hogy bővíthessük a játékot, de ezekből eddig nem sok van, és ha ennyi ideig nem volt, akkor szerintem nem is nagyon kell várni ezután sem.

    Nekem nagyon tetszik ez, hogy sikerült összehozni egy ilyen kiélezett, izgalmas, de mégis hihetetlenül pörgős, nyelvfüggetlen fillert. A körök tényleg nagyon gyorsan lemennek, és ha elkap a hév, akkor még jöhet utána sok másik kör.

    Az ára nem túl borsos, bár nem is hihetetlenül olcsó, ha azt nézzük, hogy mekkora tartalommal bír. Ezt azért szerencsére a felépítés és a játékélmény valószínűleg ellensúlyozni fogja, szóval azt mondanám, hogy szerintem abszolút megéri. És ahogy nézem, megint van raktáron néhány helyen, szóval be lehet szerezni, hogy óriási ingatlanmágnásokkal válhassunk. :)

  • laczkodavid

    2020-04-12 09:10:51

    Bármikor gyorsan elővehető, gyorsan tanítható kis játék. Stefan Dorra játéka 3-tól 6 főnek nyújt gyors kikapcsolódást. Igazi átvezető, kezdő vagy lezárójáték egy társasjátékos nap közben. 5-6 fő az ideális a játékhoz, amiben az első fázisban különböző értékű ingatlanokért licitálunk, amelyeket a második fázisban minél jobb áron próbálunk eladni. A szabály roppant egyszerű és gyorsan elmondható. Bármikor elővehető, ha egy gyors társasjátékra vágyik a több fős társaság. Bárkinek ajánlom bátran :)

  • jacsoibir

    2020-02-01 17:05:05

    Az Eladlak! egy szórakoztató egyszerű és könnyen tanítható kártyajáték, amelyben házakat veszünk, majd értékesítjük őket. Fillerként és belépő játéknak is nagyon jól működik, rövid, pörgős de nem nélkülözi a gondolkodást és a döntéseket. Minden körben annyi lapot fordítunk fel ahány játékos van. A játék alap mechanizmusa a licit, a játék első felében nyílt licit van, tehát mindenki látja, hogy éppen mennyi a legmagasabb összeg amit éppen felajánlanak a házért, és ezzel az információval felszerelkezve kell ügyesen használni az erőforrásokat, mert mindenki számára korlátozott mennyiségű pénz áll rendelkezésre (a pontos összeg a különböző játékosszámoknál eltérő) és sorban licitálunk, eldöntjük, hogy rálicitálunk az előttünk levőre, vagy passzolunk. Ha passzolunk, a befizetett összeg felét visszakapjuk (felfelé kerekítünk páratlan számú befizetett pénz esetén), és elvihetjük a legkevésbé értékes házat. Ha az utolsó előtti játékos is passzolt, az aukcióban bent maradt ember befizeti az összes pénzt és megkapja a legértékesebb kártyát. Ez így megy amíg nem fogynak el a házkártyák. A játék második felében zárt/rejtett licit van, nem tudjuk, hogy ki mekkora értékű házat tesz le, lefordítva tesszük le a házakat, csak az asztal közepén lévő csekkeket látjuk, amelyeken különböző értékű összegek vannak, ezekért akarjuk értékesíteni a házainkat. Miután mindenki lerakta a kártyáját, felfordítjuk őket, majd a legalacsonyabb értékű házat lerakó kapja a legkevésbé értékes összeget, és így tovább. Mindez addig megy, míg a csekkek is el nem fogynak, a játék végén az nyer aki a legtöbb pénzre tett szert. Külön kiemelném a játék rendkívül szép kivitelezését, nekem a mágneses dobozú kiadás van meg, amit nagyon szeretek. Nagyon szép a játék színvilága, kicsit paszteles, mégsem fakó, nincsenek éles színek. Nagyon szórakoztató a házkártyák grafikája 1-30 között vannak számozva a kártyák és fokozatosan egyre nagyobb "luxust" jelenítenek meg, van papírdoboz, csatorna meg kutyaház, kültéri pottyantós és luxusvilla, sőt még űrállomás-szerű szupermodern otthon is, és mind szemet gyönyörködtető kivitelezésben. Ráadásul mindegyiknél van lábtörlő és postaláda (amik egy papirdoboznál vagy egy csatornánál elég érdekes, vicces látványt nyújtanak.) Összességében az Eladlak! Egy nagyon jó ár-érték arányú játék, bátran ajánlom mindenkinek, aki könnyed szórakozást keres.

  • saxomusic

    2019-07-23 23:26:59

    Egy nagyon szép és igényes licitálós játék. Szabálya könnyen magyarázható, egyszerűen megtanulható. Remek társas élmény gyerekekkel és baráti társasággal egyaránt. A társas lényege, hogy miként tudunk gazdálkodni a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal. Ebben a kártyajátékban az a célunk, hogy minél olcsóbban jussunk hozzá a házakhoz, és később minél drágábban értékesítsük őket. A játéknak két része van: az elsőben érmék segítségével licitálhatunk az ingatlanokra. A legtöbbet ígérő játékos fogja a legnagyobb értékű házat elvinni egy-egy körben. Bármikor passzolhatunk a licitálás során. A második körben a megszerzett házainkat adjuk el: a középre kirakott csekk kártyák alapján eldöntik a játékosok, hogy melyik házukat szeretnék értékesíteni az adott körben. Miután mindenki felfordította az ingatlankártyáját, a legmagasabb számú házat rakó játékos kapja a legtöbbet érő csekket. A játékszabályban olvashatunk egy játékvariációt, mely izgalmasabbá teheti a játékot. A licitálás részben egyel kevesebb házkártyát teszünk ki, mint ahány játékossal játszunk. Így az a játékos, aki elsőnek passzol, nem szerez házat, de az összes pénzét visszaveheti.

    Ez a játék bevezető vagy levezető játéknak tökéletes. Meg tudja alapozni egy-egy est hangulatát. Huzamosabb ideig játszva unalmassá válhat, de akár kitalálhatunk újabb szabályokat hozzá. Bár, ha mindig más-más társasággal játszunk vele, fenn tudja tartani az érdeklődést. Azokkal, akik szeretik a licitálós játékokat, mindenképp érdemes kipróbálni.

  • kelemen.ati

    2019-05-04 13:39:49

    Könnyed kis filler játék, ami sokszor előkerülhet két nagy játék között vagy egy este lezárásaként. Szép és egyedi grafikája van az összes kártya lapnak, a szabálya könnyen elsajátítható. Inkább családoknak ajánlom, azoknak főként. A játék két részre van osztva, előbb az értékesebb épületekért folyik a licit a kezdő pénzösszegünk határáig, majd ezeket kell értékesítenünk a győzelmi pontoknak megfelelő dollárokért. Könnyed, szórakoztató játék, ajánlom!

  • benyod

    2019-04-03 11:22:43

    Nagyon jó belépő játék olyanoknak akik még nem társasjátékoztak. Egyszerű, gyors játékmenetek.

  • barcza.laczor

    2019-03-04 12:14:43

    Gyors folyású játék, igazából partyjátéknak sem rossz szerintem. :) Mókás, mennyire ki lehet ismerni benne, ki milyen taktikákat szokott alkalmazni.

Az EladLak! társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  3 - 6
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Stefan Dorra
  • Illusztrátor:  Alvin Madden, Klaus Wilinski, Óscar Aguado, Catell Ruz, Uros Vuckovic, Chema Vicente, Emilien Rotival, Abbas Amirabadi, Mahmoud Arastenasab, Mohammad Amir Garoosian, Dossom Studio, Gil Martimiano
  • Kiadók:  F.X. Schmid, Ravensburger Spieleverlag GmbH, Heidelberger Spieleverlag, Eagle-Gryphon Games, Überplay, Portal Games, Albi, Competo / Marektoy, Kaissa Chess & Games, Brain Games, Gabinete Lúdico, Wargames Club Publishing, IELLO, New Games Order, LLC, Взрослые дети, Compaya.hu - Gamer Café Kft., Jolly Thinkers, uplay.it edizioni, Top Toys, AURUM, Inc., HaKubia, Meeple Virus, Нескучные игры, פרש משחקים - Game Knight, Ediciones Primigenio, NeoTroy Games, PaperGames (III), Siam Board Games, MEBO Games, 2 Pionki, TLAMA games, Baborka Games, Geekach Games, Zito! Ώρα για παιχνίδι, SPIEL DAS! Verlag
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, török, ukrán, thai, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

  • Ravensburger edition (3-5p)
    • Kiadás éve: 1997
    • Nyelv: német
    • Méretek: 10 cm x 12.8 cm x 2.1 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • F.X. Schmid German edition 1998
    • Kiadás éve: 1998
    • Nyelv: német
    • Méretek: 14 cm x 20 cm x 5 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Ravensburger multilingual edition 1998
    • Kiadás éve: 1998
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 14 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Überplay edition 2005
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.9 cm x 15.2 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Gryphon Games edition 2008
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Gryphon Games travel edition 2008
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 6.6 cm x 9.1 cm x 3.2 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • Взрослые дети Russian edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: orosz
    • Súly: 0.4 kg
  • Wargames Club Chinese edition 2010
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: kínai
  • New Games Order Japanese travel edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 6.5 cm x 9 cm x 3.5 cm
  • For Sale
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: spanyol
  • Competo Nordic edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: dán
  • Jolly Thinkers Chinese/English edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: kínai
  • Meeple Virus Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: portugál
  • IELLO French edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • Нескучные игры Russian edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: orosz
  • Uplay Italian edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • Brain Games Baltic edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
  • Hebrew edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: héber
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • IELLO Dutch edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • Kaissa Greek edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: görög
  • NeoTroy Turkish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: török
    • Méretek: 12.7 cm x 18.5 cm x 4 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 15 cm x 15 cm x 4 cm
  • English edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.4 kg
  • English edition 2017, second printing
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • English edition 2017, third printing
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 16.5 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • German edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: Korean
  • English edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.7 cm x 21.5 cm x 5 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 16.3 cm x 23.2 cm x 5.2 cm
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • Persian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Persian
    • Méretek: 21 cm x 21 cm x 6 cm
    • Súly: 1 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • IELLO Nordic edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 10 cm x 14.9 cm x 4.2 cm
  • Top Toys Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
  • English travel edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 6.7 cm x 9 cm x 3.5 cm
  • Greek edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 10 cm x 14.5 cm x 4 cm
  • IELLO Dutch edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • PaperGames Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • Primigenio Spanish edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 12 cm x 17 cm x 4 cm
  • German edition 2023
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: német
    • Méretek: 12.8 cm x 17.9 cm x 4 cm
  • TLAMA games Czech edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • Hebrew second edition
    • Nyelv: héber
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • Ravensburger Milky Way edition
    • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) EladLak! társasjátékhoz