Raiders of the North Sea
Raiders of the North Sea
Videó beküldése

Raiders of the North Sea társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Raiders of the North Sea egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék 2018-ban megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk...

A Raiders of the North Sea egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék 2018-ban megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a contracts és a különböző típusú munkás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Raiders of the North Sea a viking korszak közepére kalauzol. Viking harcosként szeretnéd a vezetőt lenyűgözni, gyanútlan telepesek megtámadásával. Ám ehhez össze kell verbuválnod egy csapatot, gyűjteni kell ellátmányt és elutazni északra, hogy aranyat, vasat és állatokat zsákmányolj.

Nincs dicsőbb dolog, mint részt venni a harcban, még ha egy Valkűr kezében végzed is. Úgyhogy gyűjtsd össze a harcos társakat, mert portyázási szezon van!

A játékról

A játék célja, hogy lenyűgözd a törzsfőt azzal, hogy te szerzed a legtöbb győzelmi pontot a játék végén. Győzelmi pontot főként a portyázásokkal tudsz gyűjteni, oly módon, hogy a kifosztott településekről elhozott zsákmányt a törzsfőnek felajánlod. A sikerhez fontos, hogy hogyan használjátok fel a zsákmányt.

A játék akkor ér véget, ha mindössze 1 erőd támadás marad meg, az összes Valkűrt eltávolítják, vagy az összes ajánlatot megtették.

A játékmenet

Az első játékostól az óramutató járásával megegyező irányba haladva, minden játékos végrehajtja a körét. A játékos a körében választhat, hogy dolgozik vagy portyázik. A játékosok továbbra is felváltva folytatják a köröket, amíg a játék végső három feltétele közül az egyik teljesül. A választásoktól függetlenül, minden forduló ugyanazt a mintát követi:

1. Helyezd le a munkásodat és hajtsd végre az akcióját

2. Vegyél egy új munkást és hajtsd végre az ő akcióját is

A munka

A jó csapat és a kellő mennyiségű ellátmány elég egy sikeres portyázáshoz. Így mielőtt portyára mész, mindenképp kell dolgoznod, hogy összegyűjtsd a csapatodat és az ellátmányt. Ezt mind megteheted a faluban, a játéktábla alján. 8 különböző épület található, különböző akciókkal.

Először mindenképpen egy elérhető épületbe kell raknod az egyetlen munkás bábudat, mielőtt felvennél egy másik munkást egy másik épületből.

A portya

Amikor elég csapattagot és ellátmányt gyűjtöttél, dönthetsz úgy, hogy portyázni mész a körödben.

Ahhoz, hogy a portyát véghez vidd, 3 dolognak kell teljesülnie:

1. Elegendő ember a csapatodban.

2. Elég ellátmány (és arany a monostorokhoz és erődökhöz).

3. A szükséges játékos szín.

A portyázási felajánlások többféleképpen pontozódnak (harci erő, zsákmány, Valkűr, stb.). Így lépnek be a szürke és fehér munkások is a játékba.

A játék vége

Háromféleképpen lehet vége a játéknak:

1. Már csak egy zsákmány marad az erődben (1 a 6-ból).

2. A felajánlás mezőn már nincs több hely.

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 19 990 Ft-tól
  • 7 ajánlat

Kategória: Tenger, Középkori
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Raiders of the North Sea társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Raiders of the North Seaharnas1207, Bp. 13. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp. 13. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljes Raiders of the North Sea csomag! Tartalma: alapjáték (angol) Fields of Fame kiegészítő (angol) Hall of Heroes kiegészítő (angol) Az összes megjelent promó lap (22db) + ajándék magyar szabály +ajándék kártyák elé védőtokba húzható magyarosítás

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Raiders of the North Sea társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

  • A könyörtelen horda – Szkítia Fosztogatói

    Ismertető2022.11.14. 18:30:00 / Ismertető, Bemutató

    Szkítia Fosztogatóiban célunk, hogy ütőképes osztagot szervezzünk, amivel Szkítiából indulva Kimmérián, Asszírián és Perzsián át egészen Hellászig nyargalva kifosszuk Eurázsiát, küldetéseket teljesítsünk és a legtöbb zsákmánnyal térjünk haza.

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • Lamond

    2023-11-29 08:59:22

    Így tettem én is. Alap+2 kieg. Később játszottam a Szkítiával, ami ár-értékben sokkal jobban teljesít. Nekem is a grafika döntött és persze, hogy akkor még csak a Raiders volt.

  • fodihun1

    2023-11-29 08:45:58

    Sokat vaciláltam annó, hogy ezt vagy a Szkítiát szerezzem be. Olcsóbb lett volna az, de a grafikája miatt ezt választottam és nem is bántam meg. Utólag sokkal jobbnak ítélem azt meg, hogy szintezhező a kiegészitőkkel a játék, igaz borsosabb is az ára de valamit, valamiért.

  • Kisde

    2023-06-19 19:50:45

    Én tagja vagyok a "Fordítás Projekt" csoportnak és ott ezt találtam, nem tudom mennyire hasznos, de hátha.

  • lrekasi

    2023-06-19 19:31:54

    Szia! Azt hiszem, köszönettel tartozik neked, akinek szüksége lenne a fordításodra! Ha jól értettem @nadam86 válaszát, nem is olyan könnyű előtúri az FB mélyéről, valamikor évekkel korábbi postok közül. Csak így tovább! 😉

  • nadam86

    2023-06-19 17:51:31

    Lépj be a "Magyar Társasjátékokért Fordítás Projekt" c. FB csoportba, onnan túrtam elő még évekkel ezelőtt.

  • lrekasi

    2023-06-19 15:10:51

    Ha megvan a linkje, beposzolnád kérlek? Köszi!

  • nadam86

    2023-06-19 13:33:38

    Köszönjük a fáradozásod, de "nyitott ajtókat döngetsz". Már évekkel ezelőtt elkészült az összes kártya (alapjáték + kieg.) fordítása, pontosan megszerkesztve - csak nyomtatni kell, és kártyavédőbe csúsztatni.

  • moonrisedeejay

    2023-03-12 21:34:14

    Sziasztok! Saját magamnak kreáltam egy részletes összefoglalót a karakterek képességeivel, ezt megosztanám veletek is, az alábbi elérhetőségen: https://www.sendspace.com/file/5zn62u

    Nem csak az alapjáték, de mindkét kiegészítőhöz tartozó városlakók, hősök és Jarlokat külön szedtem, és ABC sorrendbe rendeztem (Direkt az Angol nevüket meghagyjva, hogy könnyebb legyen megtalálni. Remélem hasznos lesz másnak is :) Bár ügyeltem rá, hogy ne legyen, mégis ha bármi eltérést találtok nyugodtan javítsátok

  • mr.zehy

    2022-12-21 14:59:21

    Egy könnyedebb munkáslehelyezős euró ez az epizód, mely egy érdekes csavarral próbál kitörni - sikeresen - a szürkeségből.


    A játék elején mindenki kap egy fekete meeple-t, melyet a körében bármelyik üres és színének megfelelő helyre letehet. Végrehajtja az adott hely akcióját (pl. pénz, ellátmány vagy páncél beszerzése), majd ezután rögtön még egy akciót hajt végre úgy, hogy egy már lerakott meeple-t felvesz és annak a helynek a tulajonságait is megcsinálja. A dolog lényegi része ennyi, ám a fosztogatásnál azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Egyrészt az oda lerakott bábukat nem tudjuk visszavenni és igaz ugyan, hogy kapunk helyette másikat, de kiürülnek a leigázott kikötők, falvak, erődök stb., így onnan több zsákmány már nem gazdagítja a viking háztartást. Ezeken a leigázott területeken egyébként más színű bábukat (szürke és fehér) tudunk megszerezni, amikkel a falunkban új lehetőség is nyílnak, így tudunk egyre fejlettebben nekiindulni a fosztogatásnak.

    A kártyák ebből a részből sem maradhattak ki, elsősorban harcosokat toborozhatunk magunk köré és a hajóra (max. 5-öt), akik különböző tulajdonságaikkal segítenek nyersanyag szerzés vagy harc közben. Igen, harc is van benne, a térképen egyre feljebb haladva egyre nehezebb elfoglalni a helyeket, ide komolyabb felszereléssel tudunk csak nekiindulni.

    Támadásnál az elfoglalandó helynél megadott értéket kell legyőzni plusz győzelmi pontokért, de mire idáig eljutunk ezeket nagyjából simán abszolváljuk is, a kérdés csak a győzelmi pont mennyisége, melyből 1-2-3 lépcsőfok van.

    Ami még érdekesség és további taktikázásra ad lehetőség, hogy a támadásnál/foglalásnál szerzett nyersanyagok közé nyíltan betett valkűrök bizony halált hoznak, így harcosaink a Valhallába kénytelek távozni. Ez nem mindig rossz, hiszen ezért plusz pontot kapunk, ráadásul mivel csak 5 kártya lehet előttünk, előfordulhat és jó taktikázás lehet, hogy már nincs szükségünk egy adott tulajdonságú karakterre, így szépen kinyírjuk azt.

  • kvarclovag

    2021-11-28 10:04:45

    Köszönöm a válaszokat! Szkítiát nem próbáltam (nincs is app hozzá), de a térkép annál még annyira se az, a kicsit több lehetőség sem vonz, ráadásul pont a valkűrös áldozat került ki belőle, ami az egyik legizgalmasabb rész. Amennyire a bemutatókban láttam, a sebzés van helyette, de az azért nem annyira erős. És hát a képi világa is kevésbé tetszik, mint a vikinges, mert nagyon jók a viking karakterek. Jó játék ez, csak most épp nem vonz. És mért ne játsszak inkább olyanakkal, amik meg igen.

  • rocky015

    2021-11-28 00:07:54

    Nekem is megvan a játék; rég játszottam már, de vissza emlékezve es jobban belegondolva tényleg kicsit száraz. Talán a kiegek segítenek rajta, bár egyelőre még egyik sincs meg.

  • hierroo

    2021-11-27 23:34:11

    Szia kvarclovag! Nem próbáltad még véletlenül a Szkítia fosztogatóit? Annak más a táblája, de a mechanika szinte ugyanaz, illetve csak kisebb változtatások vannak benne. Bár a hangulata lehet hogy más érzetet kelthet, mert a grafuika más mint a Raiders of the North Sea-ben. Azt is mondták már, hogy a Szkítia fosztogatói egy javított (jobbított) verziója a Raiders of the North Sea-nek. Lehet. Mindkét grafika tetszik nekem, de a North Sea nekem jobban bejött, viszont a mechanika a másiknál talán jobban kiteljesedik.

  • kvarclovag

    2021-11-27 20:45:35

    folytatom ...

    Harmadszor a fosztogatás maga, lényegében nem más, mint a zsákmány elvétele, semmi győzelmi élményem nincs, inkább egy raktárosnak érzetem magam, aki szépen a helyükre pakolja a kockákat. Ha nem tudtam elég erős csapattal menni, akkor a kockadobás egy kis izgalom, de mivel semmi köze a taktikámhoz, nem igazán ad sikerélményt, ha jól sikerül. Az, hogy melyik helyet támadom meg, az felkészülés kérdése, a valkűröket célszerű erre a célra összeállított csapattal megtámadni, de ez sem egy túl nagy izgalom sokadjára. Negyedszer, a játék előrehaladtával a táblán nem épül semmi, sőt, annyi, hogy pár zsákmánykupacot leveszünk. Az, hogy ki, mennyire erős, az csak abból látszik, hogy három sávon épp hol állnak a jelölői. Ez általában sem túl szerencsés (mi inkább írjuk, mert az nem mozdul el, később is ellenőrizhető), de egy harci játéknál én azt várnám, hogy a térképen lássam melyik csapat mennyire erős, ki a fő ellenfelem, érezzem a kis birodalmam erejét, vagy épp gyengeségét. Ezt még az a szerencsétlen Rizikó is tudja, és persze az annál sokkal jobb játékok (Highlanders, Nyolc perces birodalom, stb) meg pláne.

    Szóval igazából semmi bajom a játékkal, az előzetes várakozásomnak megfelelően nemesen egyszerű a működése, a táblája nagyon szép (csak nem funcionál térképként, sajna), halad a vége felé, megvan benne a feszültség, figyelnem kell a ritmusra, csak valahogy a fentebb írtak miatt engem a hangulata mégsem tudott magával ragadni.

  • kvarclovag

    2021-11-27 20:30:37

    Nagyon jó, hogy mobilon is (meg persze bga, meg tabletópia) ki lehet próbálni játékokat. És mivel ez nekem nagyon szimpatikusnak tűnt, ki is próbáltam. Az app egy remekmű, mindent, mindig tökéletesen mutat, a tábla és a harcosok egy az egyben a játékból jönnek, nagyon jól néznek ki. De inkább a játékról: két okból is nagyon tetszett, az egyik, hogy a térképe engem emlékeztetett a Highlanders térképére, és az nagyon nagy kedvencem, a másik a nemesen egyszerű, és egyedi kezelése a játékos fordulójának. Kipróbálva ez mind be is jött, a leteszem a bábút, felveszem a bábút nagyon jól müködik, gyors, egyszerű, átlátható. Van benne kellő feszültség, hogy hogy tudom összerakni a csapatot, mikor indulhatok fosztogatni. Várhatok-e még egy kört, hogy biztosabban megkapjam a győzelmi pontokat vagy kockáztatnom kell, mert különben a másik játékos előbb fog támadni. Nagyon előre tervezni nem lehet, de az adott helyzetben jól kell dönteni, és persze jól jön egy kis szerencse is, de nem az lesz mindig a döntő. Szóval jól indult, de aztán jöttek a nemszeretem dolgok is.

    Először is, a térkép nagyon szép (mondtam, a Highlanderre emlékeztetett), de valójában csak egy háttérkép, a helyszínek elrendezése semmit nem jelent, nem érdekes az egymáshoz képesti elhelyezkedésük. Ez nem feltétlen baj, de sokat levon a tábla értelméből, a helyszínek lehettek volna csak egy tucat kirakott lapka is. Másodszor a felkészülés a fosztogatásra több kör is lehet (az elején biztosan) és eléggé gépiesen járjuk körbe a szükséges házakat, lehet persze kicsit jobban, kicsit rosszabbul, lehet a másikkal kicsit kitolni, sőt, lopni is lehet tőle (hős harcosként, na ne már!), de minden fosztogatás előtt sokadszorra már nem élveztem. És amikor pont bejön, amire számítottam, akkor a legkevésbé érvezetes, mert pikk-pakk leteszem-felveszem a bábút és kész is vagyok.

    (jaj, nem fér ki egyben, folyt. köv.)

  • porcine

    2021-10-06 20:39:09

    Teljesen lenyűgözött!

    A témával is régóta szemezek és az egyedi grafikája is nagyon tetszett. A közepső fiamnak megmutattam, aki ezt kérte szülinapjára, én pedig örömmel megígértem neki. És a 9-es gyertyával feldíszített torta mellé megérkezett a kártyák otthoni magyarosításával ellátott verzió (örök hála a fordítóknak áldozatos munkájukért). És a fiú nagyon nem bánta meg kívánságát, mert neki is, akárcsak bátyjának és apjának is nagyon tetszett.

    A doboz méretét meghazudtolóan nagy asztalképpel rendelkezik. Nagy, de nem túl nagy. Minden pont a helyén van és szép. Nagyon szép. Igényes alkatrészek, kellemesen aprólékos látványkép. A felpakolás nem túl hosszú. A játekmenet egyszerű, mint a kavics.

    1. Munkavégzés: lerakunk egy adott színű munkást egy a színnek megfelelő helyre és elvégezzük a hely akcióját, majd máshonnan felveszünk egy munkást és elvégezzúk a hely akcióját.

    2. Fosztogatás: a kifosztandó helyre lerakjuk a megadott színű munkást, ha megfelelünk a feltételeknek, majd befizetjük az szükséges nyersanyagot, vagy ellátmányt, megharcolunk a győzelmi pontokért, végül a szürke, vagy fehér munkást elvesszük a zsákmánnyal együtt.

    Ennyi. Persze rengeteg lehetőséggel, döntéssel, tervezéssel, pörgős játékmenettel, továbbá kellemes interakcióval, hiszen bizonyos viking csapattagok elvehetnek a másik játékostól ezt-azt, ráadásul mindig arra a helyre akarunk majd munkást lerakni, ahol az előző játékos hagyta a munkását, ezzel keresztbe vágva a terveinknek. A minden viking 2 akció lehetőségét hordozza magával, ami ismét rengeteg tervezgetést, lehetőséget ad a kezünkbe. És nem beszéltem még a valkűrökröl, nyersanyagokról, ellátmányról, fegyverzet sávról, felajánlás lapkákról, stb.

    Nagyon ajánlom! Shem Phillips igazán nagyot alkotott. Büszke lehet rá. Mi pedig gyakran fogjuk kipakolni az asztalra, ha egy kis viking fosztogatásra vágyunk.

  • deze76

    2021-06-21 16:01:52

    Köszi szépen az infót!

    Amúgy annyira felbuzdultam a hétvégén, hogy elvileg már úton van külföldről, mert szemtelenül jó áron lehet rendelni, és még a csomagküldéssel is sikerült jó "üzletet kötni".

    Az egyetlen "baj", hogy így egyből megrendeltem hozzá a másik kieget is (bár ez igazából csak a pénztárcámnak baj). 😊

  • harnas1207

    2021-06-21 14:46:33

    A helyedben lecsapnék a Társasjátékpont ajánlatára. Raktáron van nekik. Amúgy tényleg ez a jobb kiegészítő.

  • deze76

    2021-06-19 11:59:27

    Hall of Heroes. Peti (draft) ezt ajánlja elsőnek, bár szerintem a Fields of Fame is be lesz szerezve. 😊

    Most egyébként láttam egy másik helyen is, lehet hogy onnan rendelem, ezt meg elmondom.

    Azért köszi a szurkolást, hátha segít. Mert 3 évet nem fogok várni rá. 😊

  • harnas1207

    2021-06-19 10:49:54

    Ott nem érdemes olyat rendelni ami nincs készleten, de szurkolok. Van akinek 3 éve hozzák a játékát. Melyik kieg amúgy?

  • deze76

    2021-06-18 16:23:18

    A Metagame-nél.

    Pont ma írtam nekik, hogy én bénáztam-e el, hogy nem figyeltem a maileket, vagy tényleg nem jött még. 😊

    Szerencsére nem rajtam múlt. 😊

  • harnas1207

    2021-06-18 16:02:51

    Hol rendelted meg a kieget?

  • deze76

    2021-06-18 15:08:41

    Szia!

    Bevallom, hogy nekem a Szkítia fosztogatói teljesen kiesett. 😊

    Most, hogy utánanéztem, már lehet én is azt választanám, mert valamiért az a korszak (Asszíria, Perzsia) közel áll a szívemhez. 😊

    Ennek ellenére nem bántam meg a "Vikinges" verziót. Talán a kieg is megérkezik egyszer (december óta várom).

    Sajnos Alleira hozzászólása kicsit késve jött számomra, de a jó dolgokra úgyis várni kell, addig meg bőven van mivel elütni az (amúgy elég kevés) időt. 😊

    Ui.: A grafikai megjelenítés meg úgyis mindig szubjektív, emiatt végképp ne bánd a választást. 😊

  • Alleira

    2021-06-17 22:44:20

    Az érdeklődők figyelmébe ajánlom: Ki tudja meddig akciós és hogy meddig lesz újranyomás, de a Garphill Games oldalán 36USD+ szállításba kerül. Én a dollár árfolyam javulásán és a valószínűleg OOP lesz pánikon felbuzdulva meg is rendeltem a két kiegészítővel. A kiegészítők 26 USDért mennek, így a szállítás is 26 lett, tehát összesen 112. 7 munkanap alatt ideért Görögországból és nem jött rá plusz vám(de ezt nem garantálják) így szerintem elég jó deal. Beszámoló hamarosan :)

  • hierroo

    2021-06-17 22:07:38

    Nekem is tetszik ez a játék, de aztán végülis a Szkítia fosztogatóit választottam. Eléggé hasonlít a kettő egymáshoz. A grafika miatt nálam ez jobb, mint a Szkítiá-é. Az is szép, de ezek a karakterek a kártyákon jobban bejönnek nálam. Azoktól kérdezem, akik össze tudták hasonlítani a két játékot: miben különböznek, és melyik miben jobb a másiknál?

  • nemi92

    2021-06-17 21:31:27

    Köszi szépen a választ! :)

  • deze76

    2021-06-17 20:52:02

    Szia!

    Nekem megvan mindkettő, és nem bántam meg.

    Tény, hogy munkáslehelyezésre épülnek, de szerintem ezt leszámítva kellően mások. 😊

    Nem kell amúgy komoly angoltudás a kártyák használatához, pláne úgy, hogy előbb-utóbb rögzül is a magyar segédletnek hála.

    Nem buzdítalak a megvételére, inkább arra, hogy ha valahol tudod, próbáld ki előbb. (Én mondjuk impulzusvásárlóként nem tettem, és egyből megvettem, de nem bántam meg. 😊)

    Ui.: A fémből készült pénzek tényleg dobnak rajta, ezt meghagyhatták volna a Nyugati trilógiában is. 😊

  • Csiracsirke

    2021-03-30 19:01:35

    Rábeszéltél, ez egy vikingnek kötelező darab, megy is a listám elejére 😁

  • rocky015

    2021-03-30 18:49:47

    Nem tudom lehet-e reménykedni magyar megjelenésben, de számomra már késő, megvettem fizikai formátumban és letöltöttem hozzá a szabályt😀

    Ahogy mondod, egyszerű, pörgős és taktikus. Nekem applikációban csak a 'Solo' módja van meg, ami a ritkák közt is nagyon ritka és nehéz beszerezni. Egy külön kártya pakliról beszélünk amúgy, ami rendesen meg tudja nehezíteni a játék elejét, de a közepe körül már felül tudsz rajta kerekedni. Nyugodtan szerezd be angolul én azt mondom🙂

  • Csiracsirke

    2021-03-30 18:43:09

    Ezt a játékot be kell szereznem mivel én is imádom a viking mitológiát, kár hogy nem magyar, bár ott van a Szkítia fosztogatói ami kb ugyan az a játék magyarúl de az ugyebár nem viking 😁 egyébként marha jól néz ki a játéktábla és a kártyákon megjelenített harcosok is frankón vannak ábrázolva nem bonyolult a szabály sem, szerintetek lehet reménykedni magyar megjelenésben tudom van fent magyar szabálykönyv meg a lapok is le vannak fordítva de sokan örülnének neki szerintem, egyelőre most vegvettem az applikációt azon fogom kipróbálni és késöbb fizikai formában is beszerzem.

  • nemi92

    2021-03-23 09:50:25

    Sziasztok!

    Az utóbbi időben nagy kedvencem lett a nyugati királyság építőmesterei. Látom ugyan az a szerző mind a két játéknál, illetve látok hasonlóságot a két játék között. Az lenne a kérdésem, hogy van-e értelme ezt a játékot beszereznem az építőmesterek mellé, vagy igazából annyi lesz csak a különbség, hogy itt viking köntösbe bujtatták lényegében ugyan azt a mechanikát, mint amit az építőmestereknél is használtak. Elfér egymás mellett a két játék? Videók alapján nem tudtam eldönteni, így gonndoltam akinek esetleg meg van mind a kettő, tudna nekem egy átfogó véleményt alkotni. Köszi!

  • rocky015

    2021-03-19 21:36:10

    Jó szívvel mondom azt, hogy egy 'erős közepes'😃

    Legalábbis a vele játszott partik első 3/4-e elég erős volt, aztán a vége felé már egész jól össze tudtam magam szedni és nyerni. Attól, hogy nem egy konkrét ember ellen játszol, hanem tulajdonképpen egy kártyapaklit kell legyőznöd, komolyan kell venni😄

  • koosrobert11

    2021-03-19 21:24:22

    köszi szépen az infót:D még egy utólsó kérdés: nehézségi szintje milyen?

  • rocky015

    2021-03-19 20:50:29

    Üdv😀

    Egy kártya pakli az egész, ahol ha bizonyos kártyafeltételek teljesülnek, akkor az 'automa' karakter megtámadja a megadott helyszínt (kolostor, kikötő, erőd vagy helyőrség); megkapja a jelzett győzelmi pontokat, viszont nem viszi el az ott található zsákmányt és munkást.

    Illetve ha nem teljesülnek a kívánt kártyafeltételek, akkor kap bizonyos számú ellátmányt és/vagy növekszik az ereje.

    Ezt igen-igen nehezen lehet beszerezni, de kiváltható mobil applikációval is 700HUF-ért iOs és Android telefonra.

  • koosrobert11

    2021-03-19 20:26:49

    Szia! milyen a szóló változata? :D

  • rocky015

    2021-03-17 16:50:35

    Kb egy hete sikerült beszereznem az alapjátékot. Eddig csak a párommal játszottuk, neki annyira nem jön át a témája miatt, de magát a játék mechanizmusát szereti. Van egy 'Solo' variánsa is, ami abszolút ritka és nehezen beszerezhető, de mobilos változata 600Huf és az is bőven megteszi, én úgy játszom időnként.

    A kiegészítőket is hamarosan beszerzem hozzá az fix😉

  • veerzoltan80

    2021-03-05 06:11:08

    Nagyon elöl helyezkedik el a jelenlegi must buy listán nálam is. Hiába a Vikingek és az Utolsó Királyság sorozatok megtették hatásukat. 🙂

  • hierroo

    2021-03-05 00:12:23

    Ezt a játékot is ki kell próbálni! A Shem Phillips által készített társasjátékokkal én még nem csalódtam! És nagyon jó, hogy ehhez van szóló variáns is kiegészítőként. És a grafikák nekem nagyon tetszenek, kicsit groteszkek az emberkék, de pont ez a jó benne! Ezekre a figurákra én még egy rajzfilmet is el tudok képzelni! :)

  • veerzoltan80

    2021-03-04 16:57:12

    A kísértetpacis boltban két hete még volt collector box.

  • Alleira

    2021-03-04 15:19:19

    Itt elérhető jelenleg a Collector's box, de valóban elég borsos ára van, ahogy Robby is írta:

    https://jojatekjoaron.hu/termek/raiders-of-the-north-sea-collectors-box/

  • PlayHoo_95

    2021-03-04 15:10:11

    Igeen tudom, hogy lehet kapni hozzá gyűjtői dobozt de egy teljes játék ára sajnos.. ráadásul sajnálnám kidobni a már meglévők dobozát csak azért, hogy minden egyben legyen..😔

    Uhh a Szkítia is szuper, gyenge voltam, megvettem.. fém pénzekkel nem lehetett ott hagyni a Reflexshopnal. Egyébként teljesen egyet értek, Shem Philipsnek ezek a játékai egyszerűen elképesztőek!

  • Robby

    2021-03-04 15:00:09

    Én láttam hozzá olyan dobozt amibe belefér az alap játék az összes kiegészítővel szépen. Sajnos nem tudom linkelni, mert most néztem, de már nem volt elérhető a boltban. (de ha valakit érdekel, akkor rákérdezek, nem volt olcsó, majdnem alapjáték árban volt) Amúgy meg a Szkítia fosztogatói szinte ugyanez a kiegekkel és magyarul. De nekem is az egyik nagy kedvencem ez a játék és fémpénzek sokat dobnak rajta. Szeretem mikor egy játék igényes és minden kis kidolgozott apróság emeli az élményt.

  • PlayHoo_95

    2021-03-04 14:42:09

    Ez az egyik legkedvencebb játékom, imádok mindent aminek köze van a vikingekhez így nem volt kérdés, hogy beszerzem a kiegészítőivel együtt.

    A dobozok mérete ugyanakkora, igy remekül mutatnak egymás mellett amihez a grafika még plusszban hozzá járul. A doboz belső kialakítása borzasztó, az árát tekintve simán csinálhattak volna hozzá egy praktikusabb inzertet. A nyersanyagok lehetnének egy kicsit nagyobbak, bár nem túl zavaró de ha valakinek kicsit nagyobb a keze nehéz lesz őket felvennie. A kártyákat érdemes védőzni mert nincs sok, keveset keverjük őket, viszont nagyon sokat szorongatjuk.

    A szabálykönyv rövid, az ikonográfia egyértelmű, így pillanatok alatt megtanulható.

    A játékban hódító vikingek vagyunk, akik zsákmányszerzés miatt időnként kihajóznak. Az útjuk néha sikerrel zárul, máskor temetéssel. Egy játékos egy körben egy embert letesz, egyet felvesz majd a helyek akcióit végrehajtja, ezért senki nem fog fél órát tétlenül ülni az asztalnál. Nem áll fent az analízis paralízis veszélye.

    Nekünk a dobozbontás és a parti vége között nagyjából 2-2,5 óra telt el úgy, hogy akkor olvastuk el először a szabályokat. Ez azért is jó mert így könnyen tanulható és tanítható is.

    Vikingek kedvelőinek majd nem hogy kötelező darab, de ajánlom mindenki másnak is mert tényleg egy remek játék amihez elérhető két kiegészítő is, a Hall of Heroes és a Fields of Fame.

    Előbbi új akcióhelyet hoz be és a sört mint nyersanyagot, az utóbbi kiegészítő három új települést, új pontszerzési lehetőséget és új zsákmánylapot.

    Magyarul sajnos nem adták ki őket, viszont nagyon jó magyar szabály van róluk fent!😊

  • harnas1207

    2021-02-10 19:05:38

    Csak a lapok képességei miatt. Minden lap fordítása megtalálható a neten táblázat formájában. Sőt, akár ki is lehet őket nyomtatni és az eredeti elé becsúsztatni kártyavédőbe. Pár szavas képességekről beszélünk egyébként.

  • Alleira

    2021-02-10 13:10:30

    Bár én csak telefonon játszottam vele, de ahogy harnas1207 is írta "A játék csak angolul érhető el, a lapok gyengén nyelvfüggőek, de ma már található hozzájuk magyarosított segédlet."

    Nem árt ha van egy személy a társaságból, aki tud angolul, egyébként pedig a legtöbb részben nyelvfüggő játékról elmondható, hogy aki nem ismeri az adott nyelvet, neki olyan mintha kicsit több szabályt kéne megtanulnia, hisz az adott elemeken lévő szöveget kell elsajátítani.

  • martinrozsnyai

    2021-02-10 11:33:42

    Lenne egy kédésem, a játék nyelv fügő?

  • harnas1207

    2020-09-15 13:02:08

    Bátran állíthatom, hogy ez Shem Philips legjobb játéka, legalábbis a Nyugati királyság és a The North Sea sorozatból mindenképp! A játékmenet nem túl bonyolult, de a lépéseket nagyon át kell gondolni, nehéz jól játszani. Sikeresen ötvözi a munkáslehelyezést és a pakliépítést is a játék, de emellett megfelelő lehetőséget biztosít az ellenfelek hátráltatására is. Ami külön csavar a játékba, hogy érezhető az Agricolából ismert "nem lesz időm mindent kimaxolni" filing. Az alapjáték mellé ajánlott a két kiegészítő, mivel egyrészt így sokkal több lapunk lesz (nő az újrajátszhatóság), másrészt újabb taktika lehetőégeket biztosítanak. Ami fontos, kétszemélyes játékhoz kiválló! Akit a Nyugati királyság lovagjai megfogott, azoknak bátran ajánlom! A játék csak angolul érhető el, a lapok gyengén nyelvfüggőek, de ma már található hozzájuk magyarosított segédlet.

  • kchpank1.kv

    2020-05-06 08:34:30

    Magyar nyelvű kiadásról nem tudni, de a magyar nyelvű játékszabályt megtalálod a játék adatlapján a szabálykönyveknél.

    https://tarsasjatekok.com/files/common/4/4c/4ca/4ca88b1d482f7d40eadfabf80f8ed8fb/raiders-web-rulebook-spread-hungarian.pdf

    :)

  • harnas1207

    2020-05-05 14:32:07

    Ez a játék vajon megjelenik valaha magyarul? Létezik hozzá jelenleg magyar játékszabály leírás?

  • vadaszgergely

    2020-02-02 11:37:41

    Nem a játékhoz, inkább a weboldal listázásához szeretnék javaslatot adni: ez már nem az első a gemklub ajánlatában (War Of The Ring volt a második, amire rákerestem még, de azóta több ilyet találtam), ami ezen az oldalon kiemelt ajánlatként szerepel - gondolom ezáltal van az első helyen feldobott oldalak között - majd a weboldalukra kattintva a termék nincs készleten. Ez azért vásárlói szempontból eléggé félrevezető.

  • keplegeny

    2019-04-12 13:23:06

    Ahhoz képest, hogy munkáslehelyezős játék, nagyon pozítiv, hogy nincs sok felesleges bábu benne, hanem "újrahasznosítva" mindenkinek ugyan az a készlete. És mint a valóságban is, előbb készülj fel, gyűtögess, majd utána indulj harcba.

A Raiders of the North Sea társasjáték és kiegészítői (20)

  • The North Sea Runesaga társasjáték Kiegészítő

    A hatalmas hajók építése, a közeli települések kifosztásán a háborgó tengeren navigálva egy új hely felfedezése... A The North Sea Runesaga egy epikus verseny 2-4 játékos számára, hogy összegyűjtse a legtöbb runestone-t és megkapja az előkelő fővezér címet. A játékosok a The North Sea saga minden egyes fejezetén végighaladhatnak. A kiegészítőhöz...

    • Játékidő: 240 perc
    • Min. játékidő: 180 perc
    • Max. játékidő: 240 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    The North Sea Runesaga társasjáték Kiegészítő 8490 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Raiders of the North Sea: Hall of Heroes társasjáték Kiegészítő

    A Raiders of the North Sea: Heroes Hallban ezúttal egy sörcsarnokot építettek, ami új fajta népeket vonz magához. Minden rajtaütés új küldetésekkel kecsegteti a merész kalandorokat. De mivel bőven folyik a sör, kevesen maradnak az óvatosak. Élesítsd a fejszéd és készítsd a pajzsod, mert új kalandok várnak rád! A Hall of Heroes új módszereket kínál az...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Raiders of the North Sea: Hall of Heroes társasjáték Kiegészítő 12490 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Raiders of the North Sea: Fields of Fame társasjáték Kiegészítő

    In Raiders of the North Sea: Fields of Fame, enemy jarls have joined forces to help defend against the onslaught of raids on their settlements. But despite their threats, there is fame awaiting those who seek to kill or subdue them. Encountering a jarl is sure to bring injury, but now is no time for the faint-hearted. Onwards to the battlefield! In...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Raiders of the North Sea: Fields of Fame társasjáték Kiegészítő 13272 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Raiders of the North Sea: Rod & Pep Watch It Played Promo társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
  • Raiders of the North Sea: The Mico Promo társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Raiders of the North Sea: The Meeple Men Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Raiders of the North Sea: Ceedee Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Raiders of the North Sea: Outsiders társasjáték Kiegészítő

    3 new cards released during the 2018 Kickstarter for Architects of the West Kingdom. These 3 cards feature characters from Architects which can be added into Raiders of the North Sea. Outsider cards introduce a new crew mechanism: Once hired, players may activate the play ability of an Outsider card at the Town Hall, rather than playing a card from their...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Raiders of the North Sea: Solo Variant társasjáték Kiegészítő

    This is a solo variant for Raiders of the North Sea. It is also compatible with Hall of Heroes, Fields of Fame and all promo materials. This variant includes 23 scheme cards which drive the decision making process of the AI opponent. You will always take your turn first, followed by your opponent. Your turns function just as they would in the standard game...

    • Játékidő: 50 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 50 perc
    • Max. játékosszám: 1
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Raiders of the North Sea: Jarl Promo társasjáték Kiegészítő

    1 x Jarl: Erikson Subdued = Gain 3 VP if you have completed 1 of each Quest type Killed = You may immediately complete a Quest 1 x Jarl: Freyja Subdued = Gain 1 VP for each pair of Mead in your Supply Killed = Gain 3 Mead Both Jarls require both Fields of Fame and Hall of Heroes. They will be available through online retail in June of 2018. -description...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Garphill Games 5-Year Anniversary Promo Pack társasjáték Kiegészítő

    A special set of web-exclusive promo packs for some of Garphill Games' releases from the past 5 years. In this promo pack, you will find 30 never before seen promos for Shipwrights, Raiders and Architects, plus the long-awaited replacement cards of the Merchant and Trader for Raiders of the North Sea. The full contents are: 9 New Townsfolk Cards for...

    • Komplexitás: 3/5
  • Raiders of the North Sea: Garphill Games 5-Year Anniversary Promos társasjáték Kiegészítő

    Contained in the Garphill Games 5-Year Anniversary Promo Pack - a special set of web-exclusive promo packs for some of Garphill Games' releases from the past 5 years. These are the cards included in that pack that expand Raiders of the North Sea: 3 New Hero Cards for Raiders - Maya - Girard - Constantine 4 Replacement Cards for Raiders - Merchant x2 -...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Rovers van de Noordzee: Helden uit het Noorden társasjáték Kiegészítő

    This is a big box expansion for the Dutch market that contains two expansions (Hall of Heroes and Fields of Fame), the solo variant and some bonus cards. In Raiders of the North Sea: Hall of Heroes, a mead hall has been constructed, attracting a new breed of adventurers. Each raid brings new quests for the daring to endure. But with mead in abundance...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Szkítia fosztogatói társasjáték

    Mondák szólnak lóra született, vad harcosokról, akik sasokat idomítanak hadászatra. A szóbeszédek azonban többek puszta rémmeséknél, abban azonban igazuk van, hogy rettegni kell a szkítákat. A fosztogatók ugyanis felkészültek, és megindulnak hódító hadjáratukra Kimmériából Asszírián és Perzsián át egészen Hellászig feldúlják az ókori világot. Csatlakozz...

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 3
    • Min. ajánlott játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Szkítia fosztogatói társasjáték 7990 Ft-tól! - 5 felhasználó és 19 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Räuber der Nordsee: Held Mico társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Räuber der Nordsee: Steinmetz & Wachmann társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Rovers van de Noordzee: Promodeck társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Raiders of The North Sea: The Old Heroes társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 80 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 80 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Shipwrights of the North Sea társasjáték

    Shipwrights of the North Sea játékban viking hajótulajdonosként versenyeztek a legnagyobb flotta felépítéséért az Északi-tengeren. A tölgyet, gyapjút és vasat kell összegyűjtenetek és ügyes kezű embereket szerezni, akik meg tudják munkálni a begyűjtött javakat. Az arany értékes áru, és bölcsen kell elkölteni. Ahogy azt várnád, a falu tele van egy csomó...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Shipwrights of the North Sea társasjáték 15990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Explorers of the North Sea társasjáték

    Az Explorers of the North Sea a későbbi Viking időkben játszódik. Mint ambiciózus tengerész kapitány új földeket kereshetsz és fedezhetsz fel, hogy aztán meghódítsd. Ehhez kapcsoltan az embereidet át kell majd szállítanod az új területekre, hogy elkezdjék ezeken a helyeken is a betelepülést. Készítsd a hajóidat és irány a láthatár!

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Explorers of the North Sea társasjáték 14990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Shem Phillips
  • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
  • Kiadók:  Ghenos Games, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, Garphill Games, REXhry, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, Games Factory Publishing, PixieGames, Ediciones Primigenio, Meeple BR Jogos, Crowd Games, Banana Games, Mosigra, Angry Lion Games, Ігромаг, MIPL
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 7 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
    • Súly: 2 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: ukrán
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • English third edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 7 cm
  • English edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: szerb
  • French second edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 7 cm
    • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Raiders of the North Sea társasjátékhoz