Inis
Inis
Videó beküldése

Inis társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

Az Inis egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a kampány/harci...

Az Inis egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a kampány/harci kártya vezérelt, a pakli tervezés, a terület mozgatás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy te a sziget uralkodója, érdemeid és bölcsességed révén!
Egy csodálatos kelta világba csöppenünk ebben a játékban, ahol meghatározó lesz a katonai erő, a diplomáciai készség és az együttműködésre való hajlandóság. Az nyer, kit megválasztanak a sziget uralkodójává. De az út rögös és veszélyekkel teli.

A győzelemhez vezető utat három meghatározó lehetőség mutatja: Vezetői készség, Földterület (a legtöbb régió birtoklása) és a Vallás, melyet a területeken szétszórt kápolnákkal lehet begyűjteni.

Rendkívül megtévesztő lehet, hogy a 'katonáinkkal' mit kezdjünk, ugyanis az esetek kis százalékában fogja bármelyik félnek megérni egy hosszú, elhúzódó harc. Több sokszor az értelem csapataink konszolidációjában és a meglévő területek őrzésében. Ehhez járul hozzá a vallás és az adott régió hierarchiája, mely sokban meg tudja változtatni taktikánkat.

A gondos draftolás, a lap menedzsment, a blöffölés (főleg, ha a játékosok megértik a körük passzolásának fontosságát), a jó időzítés és az erőviszonyok pontos megértése a győzelem kulcsa. Az első játék után már készen állsz egy teljes és epikus kalandra!

Összességében egy nagyon mély és sokrétű stratégiai játékról van szó, mely a csodaszép kelta mondakörből pattant ki és kívánja meg, hogy egy egészen új megközelítést alkalmazzon még egy veterán stratéga is. Paklimenedzsment, blöffölés, egységek mozgatása, időzítés és precizitás azok, amikre szükséged lesz, ha te szeretnél lenni Inis uralkodója.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
6 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 19 990 Ft-tól
  • 6 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Háború, Felfedező, Középkori, Mitológia
Mechanizmus: Moduláris tábla, Kampány/Harci kártya vezérelt, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Terület befolyásolás/irányítás, Interrupts, King of the Hill, Változó setup, MOV-16 Map Addition, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Inis társasjáték videók (2)

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • hamu80

    2023-11-18 14:17:22

    Nem vagyok nagy területkontroll rajongó, a draftolástól pedig egyenesen averzióm van, de ez a játék nagyon bejött. Gyakorlatilag minden körben speciális drafttal kiválogattok 4 darab kártyát, és már mehet is a játék. Mivel nagyon nem szeretem azokat a játékokat, ahol egy rakat kártyát kell megtanulnom, az már eleve hatalmas pozitívum, hogy mindig ugyanabból a 17 kártyából kell draftolni. (Természetesen van még pár, más fajtájú kártya, de a játék kevés komponenssel nyújt nagy élményt). A következő pirospont, hogy végre itt egy játék, ahol nem vp-ben mérik a győzelmet, hanem konkrét győzelmi feltételekben. Vagy meghatározott számú mezőn vagy te is jelen, vagy adott számú szentélynél van ott a te embered is, vagy adott számú ellenfélt uralsz le (azonos mezőn állsz velük, és a te embereid vannak többségben). Izgalmas a bővülő játéktábla is, valamint, hogy a területtöbbségért extra akciót biztosító kártyát kapsz. Lényegében ennyi a játék. A negatívum, inkább egyéni szoc probléma, hogy 4 főnél nehéz volt átlátnom a parti állását. Továbbá picit kontrollálhatatlanul kaotikus a játék. Elég rendesen lehet borítani egymás tervét, és a draftolás ellenére a lapok járása is kifejezetten rosszul jöhet ki. A lényeg, hogy ha nem lenne az El Grande, nekem ez lenne a A területkontrollos játékok királya. a nagy öreget azonban nem übereli szerintem.

  • fodihun1

    2023-11-17 08:36:55

    Nekem pozitív csalódás volt a játék. Mint a moduláris tábla, mint a terület foglalás, mint a kátyadraftolás nagyon bejött. Nyelfüggő darab a kártyák miatt. Csak ajánlani tudum kipróbálásra.

  • qgtanton

    2023-10-21 12:01:51

    Érdekes játékot ismertem meg. Kevés ilyen mechanikájú játékkal játszottam, ahol wargame-ben draftolod a köröd során végrehajtható akciókat, esetenként ezzel segítve/akadályozva a melletted ülő lehetőségeit. Brenn-nek lenni hatalmas előny, ezt sikerült a játék elején megszerezni, illetve kegyetlen harcok árán meg is őrizni. Csak egy körig tartott, amikor nem uraltam a fővárost. A védelmi harc viszont nagyon legyengített engem és a támadómat. A másik két játékos a peremvidéken nagyon komolyan felerősödött, a fővárosban annyi védelmem volt, hogy ne érje meg nagy veszteség nélkül megtámadni, viszont annyi felesleges erőm nem volt, hogy ki is tudjak csapni területeket foglalni. A taktikám része volt, hogy monostorokat építettem a főváros térképlapkájára, összesen három is felkerült. Viszont 11 seregem állomásozott itt mellette, ráadásul a hegy területet választottam a kelta világ miatt, minél közelebb a skót hangulathoz, ami ad egy plusz védekezést is azzal, hogy az első támadás negligálható.

    A peremvidék erős urai egy-egy győzelmi feltételt folyamatosan teljesítettek, illetve a támadóm is jelen volt egy (a monostoros) feltételre, így folyamatosan sakkban tartották egymást. Két feltételt egyikük sem tudott viszont teljesíteni. Sikerült egy kieső területet szereznem egy monostorral, amit nem érte meg egyiköknek sem elfoglalni, így ebbe az irányba fejlessztettem, hogy bevonultam egy katonámmal egy monostoros területre. Összesen így lett 5. Azonban mindenkinek sok lapja volt a kezében, pedig én is gyűjtögettem, így három piros lapom és a két területi megvolt. Aztán az egyik erős peremvidéki megtámadta a másikat, ezzel lecsökkentették a kezükben tartott lapjaik számát. Ekkor eljött a támadás ideje,ami 5 sereggel sikerrel is járt. 5 klánt uraltam, közel volt a második feltétel. Innentől mindenki azt nézte, hogy hogy tudja megakadályozni a győzelmem. Aztán egy emberrel belépett a fővároshoz, így 2 feltétel is meglett. A végére kilépett, de egy feltétel is elég lett. Ajánlott!

  • Gawain

    2022-12-27 19:43:08

    Értem. Szerintem nem érdemelted meg a leminősítést (nem én voltam). Én csak meglepődtem, hogy elég tényszerűen írtad le, hogy a játék kiegyensúlyozatlan és a győzelmi feltételek a vicc szintjén vannak. Ezért lettem volna kíváncsi rá, hogy az állításaidat milyen érvekkel tudod alátámasztani.

  • mr.zehy

    2022-12-27 18:02:15

    Nem nagyon emlékszem már, nem tegnap volt, így csak találomra válogatnék az általad felsorolt lehetőségekből. Mivel az első játék is volt, nem nagyon ismertük a dolgot, így simán előfordulhatott több is abból, amit említettél. Nincs ezzel gond, vállalom, ha szarul játszottuk, de mivel ezen kívül sem tetszett annyira, így egyelőre nem is jött össze több alkalom, ezért ez így maradt meg a fejemben sajnos.

  • Gawain

    2022-12-27 17:18:42

    Kifejtenéd kérlek bővebben, hogy a kártyavezérelt játékmenet mely elemeit találtad problémásnak? Illetve nem egészen értem, hogy lehet az, hogy nem tudtatok semmit tenni a győztes játékos ellen? Nem dolgoztatok össze? Nem volt a többi játékosnál a Warlord, Migration, Conquest, Scouts and Spies, Druid, Geis, lapok közül egyik sem? Vagy ezeket túl hamar elszórtátok, mert nem passzoltatok eleget? Nem volt a többi játékos közül egyiknél sem epic tale card? Még az utolsó körben egy Bard vagy Sanctuary kártya sem, hogy még húzzatok egy epic tale kártyát, hátha tud segíteni? Hagytátok, hogy a győztes játékos túl sok epic tale kártyát vagy deed-et szerezzen? Nem figyeltetek oda a területekért járó advantage kártyákra? Nem figyeltetek rá az előző fordulókban, hagytátok, hogy mindig a neki megfelelő lapokat draftoljon és így az utolsó kört egy neki előnyös pozícióból kezdhette meg? A végső fordulóban egymással voltatok inkább elfoglava és ő surranópályán nyerni tudott?

    Én mindig érdeklődéssel olvasom a negatív véleményeket azokról a címekről is, amelyeket nagyra tartok. Ezért is érdekelne egy kicsit részletesebb elemzésed a játékról.

  • mr.zehy

    2022-12-27 15:24:03

    A játék nagyon szép, de nem igazán talált el. Ennek több oka is van. Eleve a területfoglalós játékok nem a kedvenceim, de nem csak ezt érzem problémának. A kártyavezérelt játékmenet több ponton is imba volt, a win conditions ennek kapcsán pedig egy vicc, az utolsó fordulóban nem tudtunk cselekedni, így végignéztük, ahogy az egyik játékos ellenállás nélkül átsétál a célvonalon. Egy esélyt még kap, aztán tényleg take it or leave it.

  • ryoulaughing

    2022-08-02 22:46:40

    Remek játék, ez is elveszett gyémánt. A lapok fixek okosan kell draftolni , minden számolható a nagy spelleket kivéve, de ez adja a játék sava borsát, ajánlott :)

  • Treffhetes

    2022-05-19 15:38:43

    Mi számít közeli jövőnek?
    A Matagot tervez két további kiegészítőt, de még előtte van pár egyéb projekt. Szerintem azok leghamarabb jövő nyáron, de inkább később jönnek majd. Gyanítom, hogy azzal egy időben azért lesz nagyobb adag alapjáték print is.
    És ha már van szerződése a Deltának a csigazabikkal (ami nem is olyan régi, tehát évekkel az Inis megjelenése után köttetett), akkor szerintem majdakkor hozzák, de az is legjobb esetben 2024. eleje.
    Szerintem.
    (nem, ez szerintem is k****ára nem közeli jövő 🙁)

  • umfuhrerrichard

    2022-03-01 14:32:35

    Ha 5-6 év alatt nem figyeltek fel rá a kiadók, akkor van rá esély, hogy ezután sem fognak...
    Egyik nagy hazai kiadó sem jelezte, hogy ilyen terveik lennének a közeljövőben.

  • ForAduun

    2022-02-28 10:26:15

    Gyönyörű játék, kiváló területfoglalós strategy!

    Van valakinek információja arról, hogy a közeljövőben magyar kiadás várható-e?

A Inis társasjáték és kiegészítői (2)

  • Inis: Seasons of Inis társasjáték Kiegészítő

    A Seasons of Inis kiegészítő köszönti ötödik játékosát! De esszenciális kiegészítőként is szolgál mindazoknak, akik megszerették az alapjátékot, mivel ad extra akciókat, bemutatja az évszakok váltakozását, és hat új régiót! Vezesd csapataidat a kikötőből a szigetre! Újra vár a kaland, harcos! Az istenek legyenek veled!

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Inis: Seasons of Inis társasjáték Kiegészítő 14023 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 이니스: 빅 박스 társasjáték

    Inis is a game deeply rooted in Celtic history and lore in which players win by being elected King of the Island (Inis). Careful drafting, hand management, bluffing (especially once players understand the importance of passing their turn), good timing, and a precise understanding of the balance of power are the keys to victory. After a discovery game...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Christian Martinez
  • Illusztrátor:  Dimitri Bielak, Jim Fitzpatrick
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Hobby Japan, Portal Games, Matagot, Gen-X Games, Bureau De Juegos, GoKids 玩樂小子, Lavka Games, Surfin' Meeple China, Surfin' Meeple, Giant Roc, Buró, Lord of Boards
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, japán, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.5 cm x 27.7 cm x 8.6 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • French first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 7.1 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 8 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 8 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • Russian first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 29.5 cm x 27.7 cm x 8.6 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • French second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 7.9 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 7.9 cm
    • Súly: 1 kg
  • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.6 cm x 39.6 cm x 7.9 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: német
  • Spanish second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
    • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Inis társasjátékhoz