Harry Potter: Roxforti Csata
Harry Potter: Roxforti Csata
Harry Potter: Roxforti Csata
Harry Potter: Roxforti Csata
Videó beküldése

Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Harry Potter: Roxforti Csata egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2016-ban és 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó...

A Harry Potter: Roxforti Csata egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2016-ban és 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli építés és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Harry Potter rajongók készüljetek a játékra!

A Roxfort sorsa a Ti kezetekben van!

A játékosok a Roxforti csata társasjátékkal a Roxfort Varázsló-és Boszorkányképzőben zajló epikus csatát - és az odáig vezető eseményeket - élhetik át.
A gonosz erők visszaverése és az iskola biztonsága négy tanuló együttműködésén múlik - a játékosoknak Harry, Ron, Hermione és Neville szerepébe bújva kell minél jobb paklit építeniük, és a megszerzett kártyák segítségével legyőzni az ellenfeleket.Tanulj új varázslatokat, szerezz mágikus tárgyakat, és közben akadályozd meg, hogy a Halálfalók megerősödjenek!

7 JÁTÉK egy dobozban

A dobozban 7 JÁTÉKot találsz: a Harry Potter sorozat mind a 7 történetét végigjátszhatod, akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben. A paklidat minden JÁTÉK során újra és újra fel kell építened, így válik a kihívás is egyre nehezebbé - az 1. és 2. JÁTÉKnak akkor is bátran nekivághatsz, ha még soha nem játszottál pakliépítő játékkal (vagy ha egy fiatalabb varázsló is van a csapatban). A 7. JÁTÉK azonban már az edzett játékosokat is kihívás elé állítja: itt már nem csak egy-két gonosztevő legyűrése a cél, hanem magát Voldemortot Tudjukkit is le kell győznötök, persze csak akkor, ha már elpusztítottátok az összes horcruxot.

Ha nem sikerül a gonoszok legyőzése, még mielőtt ők az összes, az adott JÁTÉKban szereplő helyszínt irányításuk alá vonnák, akkor sajnos elbuktátok a küzdelmet!

A játék menete

Mindenki választ egy már jól ismert karaktert, akik saját paklijukkal és egyedi képességeikkel vágnak neki a kalandnak. Ha leharcoltuk egymással ki akar Harryvel vagy esetleg Hermioneval lenni, jöhet a halálfalók illetve a sötét varázslatok pakli összeállítása, melyet az adott küldetés szabályai szerint tudunk összerakni. A halálfalók paklijának alján természetesen mindig Voldemort (bocs, Tudjukki ;)) áll.

Az aktuális helyszín kártya lesz, amit ki kell még rakni, mert ide fogjuk helyezni a sötét jegy tokeneket, ahogy erősödnek a halálfalók. Ha túl erősek lesznek, vagyis megtelik a helyszínünk a tokenekkel, kikerül a játékból és egy rettenetes büntetést kapunk. Vigyáznunk kell a sötét tokenekkel, mert ha az összes helyszínt beterítjük velük, sajnos elvesztjük a játékot.

Mindenkinek adott mennyiségű élete van,ha elég sebzést rakunk rájuk, meghalnak. Ez valamilyen jutalommal jár. Ha végül Voldemortot is sikerül legyőznünk, nyertünk és mehetünk a következő könyv küldetésére.

Varázslatos játékhangulat

A Roxforti csatában a Harry Potter filmek során megismert varázslatokkal, helyszínekkel, tárgyakkal és szereplőkkel találkozhatsz, a kártyákat a filmekből vett képi világ teszi még ismerősebbé. Játszd újra ahányszor akarod, válassz más-más karaktereket és meglátod, minden alkalommal eltérő stratégiát kíván majd meg a győzelem.
Csatára fel!

A játék tartalma:
  • 1 játéktábla
  • 4 kocka (piros, kék, sárga, zöld)
  • 7 játékdoboz
  • 4 játékostábla
  • 252 kártya, ebből (47 kis méretű, 142 normál méretű és 63 nagy méretű)
  • 8 gonosz befolyás jelölő (fém)
  • 70 karton jelölő
  • szabályfüzet

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 10 000 Ft-tól
  • 46 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Film / TV / Rádió alapú, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli építés, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Harry Potter: Roxforti Csataprotein, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Kihasználatlanság miatt eladásra került. Minden eleme megvan, sokszor asztalra került, így a "tárgy" kártyák enyhén de láthatóan viselt állapotúak.

2 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti CsataMyrabell, Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető

Csak személyesen itt: Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető!

Csere nem érdekel, helyfelszabadítás a cél. Már én is második (harmad) kézből vettem, a kártyák hátán már elég kopottas a festék, de legalább egységesen, a kártyáknak maguknak nincs baja. :)

0 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti Csatakosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

1 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti Csata009gmlml, Budapest, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Promó lapokkal! Kihasználatlanság miatt eladóvá vált bontatlan Harry Potter: Roxforti Csata játékom. Személyes átvétel egyeztetés szerint, de akár Foxpost küldés is megoldható.

1 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti Csataviger, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kelült még elő a kb. 100 játék közül.

0 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti Csatatkkriszto93

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Néhányszor játszott. Átvétel személyesen Szegeden vagy csomagküldéssel a vevő terhére.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték videók (22)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • steeeven88

    2024-01-03 14:55:17

    Érdekes ez a játék, sokáig azért nem vettem meg, mert nem tudtam, azoknak higgyek, akiket lebilincselt, vagy azoknak, akik azon a véleményen vannak, hogy túl nagy a szerencsefaktor, ami ráadásul keményen rányomja a bélyegét a győzelmi esélyekre is...

    Végül megvettük, és nem bántam meg. Tényleg olyan fokú random faktor jön a játékba, amit én egyébként társasjátékokban nem szeretek. A legtöbb játékunk minimalizálja ezt. Viszont itt nem zavar, mert nagyon átjön a téma, átézem, hogy megy a küzdelem a Trimágus tusán... De szereintem ehhez azért rajongónak kell lenni, mert a balansza a játéknak valóban mesze nem tökéletes... Valahol az is adja az izgalmat, hogy egy teljesen vertnek tűnő helyzetből is van visszaút egy jókor húzott, jó kártyával (ergo a játék játszik veled, és nem te vele). Ugyanakkor nálunk olyan is volt, hogy az ügyesen megbeszélt és jó sorrendben kijátszott lapoknak köszönhetően menekültünk meg a halál torkából... :)

    Szerintem az első 2 játék egyszerű, kissé monoton és unalmas, még viszonylag könnyen el lehet bánni a gonoszokkal, később azért már bővül a Roxfort pakli, jönnek combosabb segítők és nehezebb döntések. De ezt, a szabálykönyv egyébként le is írja: haladó játékosok irány a 3. játék. A szabálykönyv egyébként szerintem nagyon szépen, gyakorlatiasan van felépítve, nem maradt bennünk kérdés.

    Talán egyelőre egyedül az nem jött át, hogy miért húzunk 5 lapot a kezünkbe, ha utána gyakorlatilag mindig, biztos, hogy mind az 5-öt kijátszuk (hacsak nem tiltja valami), és/vagy eldobjuk?! Tarthatnánk folyamatosan magunk előtt is, nem írja a szabály, hogy a töbiek elől ezeket titokban kellene tartani...

    @boczreka12 egyébként van a Roxfort paklinak elválasztója, ha arra gondolsz, amit akkor tennél bele, amikor folyamatban vagytok a játékkal és nem akarod visszarendezni a kezdő állapotba a dobozt?! De lehet, hogy félreértelek...

  • boczreka12

    2024-01-03 12:25:35

    Abbahagyhatatlan!

    Augusztusban próbáltuk ki és azóta minden nap lestem az akciókat, hogy beszerezzük, de mióta megvan alig kerül vissza a polcra. Ez az a játék amit reggeltől estig játszani lehet, és nem veszed észre az idő múlását. Néha nagyon könnyen legyőzzük a gonoszakat, máskor esélyünk sincs győzni. Nekem két fő esetén tetszik legjobban, így kell a legkevesebbet várni hogy újra sorra kerüljünk, de négyen is remek. Sajnálom, hogy nincs több szereplő benne, csak a kiegészítővel lehet újakat kipróbálni, de ez nem vesz el a játékélményből.

    Az egyetlen amit nem szeretek benne, hogy nincsenek elválasztó kártyák a roxfort kártyáknak, csak a dobozok, amit ha minden játék után visszatennénk, akkor könnyen elszakadna.

    Ajánlom mindenkinek aki szereti a Harry Potter világát, de ha nem szereted a szerencsén alapuló játékokat, akkor valószínűleg nem neked való.

  • motkany91

    2023-11-12 17:09:42

    Ez még mindig egy zseniális darab! Ugyan egy ideje nem került asztalra, de most hogy sikerült beszereznem a Bűbájok és Bájitalok kiegészítőt, újra leporoltuk.

    Változatlanul élveztük minden pillanatát, mindenféle háziszabály nélkül játszunk, így azért akad bőven szerencsefaktor a piackártyák esetében, hogy jönnek e kívánt lapok amivel tudjuk teljesíteni a feladatokat. Az előző kiegészítőhöz képest (Szörnyek szörnyű könyve) sokkal könnyebb, ugyan eddig csak az első dobozt teljesítettük, de érezhetően egyszerűbben tudjuk kontrollálni az ellenfeleinket és az életünk miatt se kell annyira aggódni. Az előzőben elég erőssen vért izzadtunk egy-egy doboznál, mire teljesíteni tudtuk. Tudom nem egy olcsó játék, főleg ha az ember beszeretné hozzá szerezni az összes kiegészítőt, de mindennel együtt közel 550 kártyánk lesz. Miután végig játszottunk mindent, saját kedvünk szerint állíthatunk össze csatákat, hogy miképpen szeretnénk megküzdeni Voldemort seregeivel.

    Az egyik kedvenc kooperatív játékom, biztos hogy örök darab lesz a polcon, pedig nem vallom magam nagy Harry Potter rajongónak.

  • laptopzsol

    2023-06-25 18:46:51

    Szombaton, a múzeumok éjszakáján sikerült ki próbálni. Nincs bajom a Hp világával a filmeket is láttam, de volt ezzel egy kis ellenérzésem. Egy ideje minden játékra rá húzzák a Hp skint, ha jó ha nem. És ez nekem kicsit taszító. Ezt gondoltam erről a játékról is mert nem tudtam mi is ez. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Kieggel játszottuk 5 en. Többször vesztettünk de újra és újra neki kezdtünk. Küzdöttünk mint malac a jégen, volt aki harcolt volt aki próbált életben tartani minket. Össze kovácsolódott a csapat. Meg kell mondanom isten király volt. Persze lehet sírni hogy, így a szerencse meg úgy, de kooperatív játékkal rég játszottam ilyen jót. Hatalmas volt. Mindenképp felkerült a listára. És ismét rá kellet jönnöm, hogy legyen bármilyen egy játék, amíg nem próbálom ki, nem alkotok véleményt.

  • lrekasi

    2023-06-09 16:19:50

    Részben igazad van szerintem. A játéknak 2 nagy "hibája" van úgy vélem:

    1. a "piacot" nem lehet frissíteni, így nem lehet pörgetni a húzópakliból
    2. a kezedből sem tudsz megszabadulni lapoktól - amit talán tematikailag talán értenék is

    Ha ezeket valamilyen kiegészítővel orvosolták volna, egy szuper játék lenne. Így sajnos csak egy egyszer játszható lett. Viszont egyszeri szórakozásnak ennek ellenére nekem nagyon megteszi 🙂

  • nofia10

    2023-06-09 15:57:55

    Általában nem szoktam nagyon kilógni a sorból egy játék megítélésével kapcsolatban, most azt hiszem, mégis más tapasztalataim vannak, mint a többségnek. Nekem nem tetszett ez a játék. Régebben mentünk végig rajta egyszer (én és három gyermek), 2 paklit kellett ismételnünk, míg a 7-eshez értünk, azt viszont többször is, és már kezdett reménytelennek tűnni a dolog, amikor végül is sikerült nyernünk. Ez a győzelmi arány rendben is lenne, de én végig úgy éreztem, a legkevésbé sem rajtunk múlik, hogy nyerünk-e vagy sem. Egész egyszerűen a játék játszott velünk, nem pedig mi a játékkal. Attól függően, hogy a lapok milyen sorrendben kerültek felfedésre, hamar szélesre nyílt az olló, hogy az adott játszma most siker, vagy bukta lesz-e. Hamar érezhetővé vált, hogy ezt úgyis megnyerjük, de még végig kell játszani az összes gonoszt, és már valójában így unalmas, vagy ellenkezőleg, tényleg érezhető volt a reménytelenség, hogy úgyis mindegy. Már csak azért is feltűnő, mert ugyanazt a paklit, amit elsőre elvesztettünk, másodjára minden nehézség nélkül, kisujjból megnyertünk. A taktikánkon semmit sem változtatva. Nem is kell nagyon taktika, nem éreztem, hogy a mi kezünkben bármi kontroll lenne, végigcsináltuk a körünkben, amit a lapok szerint végig kell, és kész. Ennek ellenére a gyerekeknek tetszett.

  • PaNel95

    2023-05-16 20:54:35

    Párom HP rajongó, igazából miatta vettük meg tavaly. Bár nem vagyok nagy rajongó, a filmeket is nemrég láttam először, de a játék iszonyat jó! Eddig csak ketten játszottunk vele, de így is nagyon élveztük. Ha a későbbi játékokban szivatósan jönnek a lapok, akkor nagyon nehéz kettőnknek. Sokszor nulláztuk ki magunkat. 😅 Volt olyan játék, amit munka után játszva 5 napon keresztül játszottuk. De mindig az 1. játéktól kezdve kezdtük el. De gyakorlatilag bárhonnan lehet kezdeni és bármennyi játék után véget is vethetünk neki.

    Nagyon tetszik a játék, az egyik kiegészítőt is megvettük, de tervezzük a másodikat is. Ez nem egy gyors partira való játék, szóval akkor vesszük elő, ha úgy érezzük, fel vagyunk rá készülve, hogy nem biztos, hogy be tudjuk fejezni, mert csak pár pályát kibontva nem akarunk játszani, és rögtön a 4-5-kel sem akarunk kezdeni, hogy rövidebb legyen.

  • Skatus89

    2023-04-05 22:26:16

    Többször nekifutottunk a testvéreimmel, de nem jutottunk túl a harmadik részen sem már 😅 aztán abba is maradt sajnos, kezdhetjük is elölről majd, mert már elvesztettük a fonalat... pedig nagyon jó kis játék, csak ritkán vagyunk négyen, általában többen jövünk össze :)

  • Bnadett

    2023-02-24 20:26:59

    Nagyon tetszik ez a játék! Borzalmasan izgalmas. A 4.részen csak kb negyedik alkalommal jutottunk túl, de az 5. például elsőre sikerült. Alig várom, hogy játszunk vele újra. Nem vagyok igazi rajongó, párszor láttam a filmeket, számomra elég hűen tükrözi a HP világot. Biztosan előkerül újra, ha már végigjátszottuk is.

  • attilavarga195

    2023-01-08 09:57:33

    Hihetetlen mennyire megtetszett mindenkinek a környezetemben ez a játék! Az első három év elég bevezető jellegű és tényleg ismerkedés a játékkal, de a negyediktől már elkezdődik a csata és a játék nem fogja vissza magát. Nagyon kellemes, hogy együtt kell megvívnunk a játékkal és mindenki dolgozik mindenkiért. A szerencse persze jelen van a játékban, ami ellen alapvetően a paklink építésével tudunk szembeszállni, de nem zavaró és rimmel is a könyvek/filmek hangulatával, ahol sokszor a vakszerencse szegődött hőseink mellé és úgy tudtak végül győzedelmeskedni. De ez senkit ne tántorítson el, tényleg nem zavaró. Alapvetően kellemes hangulatú családi játék, amit csak feldob a játék hangulata és, hogy mindenki tud azonosúlni a világával. Csak ajánlani tudom azoknak, akik oda vannak ezért a világért és azoknak is akik egy igazi családi kikapcsolódást keresnek, ami még akár kér fővel is nagyon jól tud működni.

  • pappgina

    2022-12-28 22:04:20

    Ahh, de vak vagyok, köszönöm:)

  • maricusi

    2022-12-28 21:12:35

    Minden kártyán rajta van, hogy melyik résztől "játszik".

  • pappgina

    2022-12-28 19:15:35

    Nagyon agyaltam, hogy meghozza-e a Jézuska idén. Végül a Tesco akció döntött helyettem, és nem bántam meg.

    A 9 éves gyerekem teljesen rácuppant, úgy kell lefeszegetnem a játékról, mintha képernyő is lenne hozzá 😀

    Egy kérdésem lenne, emiatt írok: valahol találok valami puskát, hogy hogyan tudom a kiindulási pontra visszarendezni a kártyákat? Előre is köszi, ha adtok tippet.

  • anna.varganekis

    2022-02-19 21:03:37

    jogos :) de a filmeket sokan úgy ismerik, mint valami ami csalódást okozott a könyv után... bár talán egyre többen vannak, akik a filmmel kezdenek és / vagy nem is olvassák a könyveket

  • reichag

    2022-02-19 21:02:30

    az a jó a filmes fényképekben, hogy az mindenki ismeri :) különben egy Jim Kay szintű grafikus kell hozzá, hogy jól süljön el...

  • anna.varganekis

    2022-02-11 12:44:07

    szerintem a fényképektől eltekintve is szép :) de egyébként magukat a filmeket mi se annyira szeretjük, több karakter színésze nem lett jól eltalálva, az illsuztrált könyvekben pl jobbak, úh valóban lehet ez a játék is kaphatott volna saját rajzokat, bár olyan mennyiségű képi anyag kellett volna hozzá, ami nem tudom mennyire reális

  • imola

    2022-02-11 12:42:40

    mi is nagyon szeretjük ezt a játékot! bár szerintm kicsit megúszós, hogy a filmes karakterek, tárgyak stb fényképei vannak benne, és nem spec a játékhoz rajzolva

  • oczegeny

    2022-02-10 09:29:32

    Nekem igazából ez volt az első kooperatív játékom, és nagyon megszerettem, nem csak a műfajt, de maga a Roxforti csata is nagy kedvencem lett. :) A játék a 4. évtől kezdve válik igazán izgalmassá, az első három év inkább csak bemelegítés, ahogy a játék leírásában is hivatkoznak rá. Csatlkozom az előttem szólókhoz, miszerint tényleg nagyon magas a játékban a szerencse faktor, de pont ezért szerintem nagyon izgis is tud lenni! Harry Potter fanoknak kötelező darab :)

  • anna.varganekis

    2022-02-07 16:10:24

    Igazából az első három rész pont viszonylag egyszerű, és utána kezd élvezetesebb lenni szerintem - de mivel később gondolom úgyis olvasni fogja a többit, azt is le fogjátok tudni játszani, szóval szerintem (de ez csak személyes vélemény) érdemes belevágni. Nálunk az újrajátszhatóság nem gond, és sokszor játszunk pl 4. vagy 5. résszel, ha csak egy viszonylag könnyű kört akarunk.

  • nincsnevese

    2022-02-07 16:08:06

    Mi most készülünk ezt beszerezni. Ha jól értem a leírást, hét egymásra épülő játékból áll, ami a hét könyvnek felel meg. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi értelme van csak az első három résszel játszani? (Nálunk a lányom még csak az első három részt olvasta, és nem szeretnénk elspoilerezni neki a többit...) Illetve újrajátszhatók a részek?

  • anna.varganekis

    2022-02-07 15:52:42

    Hatalmas Harry Potter rajongó vagyok én is, és a fiam is, így elszántan kutatunk "jó" HP társasjátékok után. Nálunk egyelőre sok-sok kipróbálás után is a Roxforti csata a top, több okból is.

    Nekem nagyon nagy pozitívum, hogy bár a játék kifejezetten összetett - főleg ka kiegésztő(ke)t is keverünk hozzá - de nagyon egyszerűen indul, mi gond nélkül végig tudunk menni rajta egy olvasni még nem tudó 6 évessel. És mindezt úgy, hogy közben a felnőtteknek is élvezetes volt!

    Ritka, de ez olyan, ahol a játékot igazították a Harry Potter világhoz, és nem a HP tematikát húzták rá egy már létező társasra (egyébként ez utóbbi is tud jól működni, de nekem ez mégis pozitívum).

    Szép a grafikája (igaz a tárgyak, karakterek, stb "csak" filmes fotók, de aúgy a külcsíny rendben van), és igényes a kivitelezés, mármint a tábla, a tokenek, stb.

    Kooperatív játék, ez szintén szerethető benne, és kellően izgalmas, ahogy haladunk előre, egyre nagyobb esély van veszíteni. Azért párszor futottunk bele olyan szerencsétlen laphúzásba, amikor már jóval a vége előtt egyértelmű volt, hogy elbukunk, az kifejezetten rossz élmény volt, de többnyire kiegyensúlyozott a játék, még ha veszítünk is.

    Szóval összességében ezt minden Harry Potter rajongónak tudom ajánlani (illetve minden deckbuilder kedvelőnek, aki esetleg a HP-n keresztül tud berántani amúgy nem társasozó barátokat / családtagokat 😉)

  • davee.s570b

    2021-04-06 19:13:22

    Nem vagyok nagy Harry Potter fan, úgyhogy elsősorban játékmechanika szempontból fogom a véleményemet elmondani.

    Külső: A játék nekem nagyon igényes benyomást kelti, a tábla, a kártyák, a doboz kialakítása, a játékszabály füzete mind jól néz ki. A kártyákon a filmbeli karakterek, vizuálok köszönnek vissza, ami szintén nagyon jól néz ki.

    Tetszik, hogy fokozatosan nehezedik a játék, illetve fokozatosan vezet be új eszközöket, mechanikákat, így nem kell egyből minden szabállyal tisztába lenni, hanem folyamatosan bővül a világa.

    Ami nekem egy kicsit kevésbé jön be, az az óriási szerencsefaktor. Mind az ellenségeknél, mind a roxfort kártyáknál nagyon sok múlik milyen sorrendbe jönnek, ki lehet fogni olyan ellenségeket az elején, ami kb lehetetlenné teszi az utolsó 1-2 fejezetnél hogy sikerüljön, illetve a fordítottját is átéltem már, mégpedig hogy az első helyszínen maradtunk, és úgy győztük le a főgonoszt. Emiatt nekem az az érzésem, hogy a szerencsén, és nem a képességeket múlik elsősorban, hogy mennyire lesz szoros egy csata.

    A kártyák képességei amiből nagyon sok van, a karakterek képességei mind színesebbé teszik a játékot, ez mindenképp pluszpont számomra, és mélyít a játékélményen.

    A játék újrajátszhatósága számomra eléggé korlátozott, nagyon jól eteti magát a játék amíg mindegyik fejezetet egymás után vesszük, viszont miután a 7. fejezet is vége, valahogy már kevésbé vágyok személy szerint újra kinyitni a játékot.

    Összességében egy jó kooperációs játék, szép külsővel és izgalmas belsővel, de a nagy szerencsefaktor miatt hosszútávon nem fog a polcomon maradni. Harry Potter fanoknak viszont kifejezetten ajánlom

  • Csiracsirke

    2021-03-03 00:12:49

    Nem rég néztük újra a HP sorozatot és eléggé lázba hozott hogy az egyik barátunk beszerezte ezt a társast, mi angolul játszottuk úgy, hogy nem beszéljük túl jól de még így is simán érthető volt a szabályt is hamar megértettük kb 10 perc elég volt arra hogy folyamatosan magyarázás nélkül pörögjön a játék nekem nagyon tetszett hogy a filmbéli karakterek visszaköszöntek a kártyákról a minőségükkel sem volt gondom, sajnos nem sokat volt alkalmam játszani vele de ez alatt el jutottunk az 5. szintig és itt 2x is megállítottak minket ugy jöttek fel az ellenségek hogy nem tudtunk mit kezdeni velük plusz vásárolni sem tudtunk mert csak magas áron voltak fent kártyák így elég hamar hullottunk el de összességében tetszett így gondolkozom hogy beszerzem én is plusz a kieg is itt van lassan

  • zsazsa9

    2021-02-17 14:36:15

    Magasan az új kedvenc játékom, és már alig várom, hogy a kiegészítőt is kapni lehessen magyarul, elsők között leszek, aki beszerzi! (Azt, hogy mennyire imádom ezt a játékot, azt a tőlem szokatlan extrém hosszú értékelésem is tükrözi - előre is bocsi. : )

    Nálunk idén karácsonykor került be a Roxforti csata a családba, és azóta szinte folyamatosan az asztalon van. Talán most kezd kicsit enyhülni a függőség nálunk így 2 hónap elteltével, de eddig 2-3 naponta fixen játszottunk vele, volt, hogy egymás után több partyt is.

    Mi minden létszámmal kipróbáltuk, és az valóban érződik, hogy minél több a játékos, annál nehezebb megnyerni a játékot. Sokan írják, hogy 2 fővel túlságosan könnyű. Hát én ezt egyáltalán nem mondanám, mert - bár lehet mi csinálunk vmit nagyon rosszul :D de - mi kb. 20-25 partyn vagyunk már túl, legtöbbet a 7-es szinttel játsztva, és egyáltalán nem tudom azt mondani, hogy legtöbbször nyerünk, sőt. Nálunk az egy kifejezetten nagy örömforrás, ha sikerül nyerni. Legtöbbször az uccsó körökben annyira izgalmas az egész, hogy fogalmunk sincs, hogy most nyerni, vagy veszíteni fogunk, mindig a vége felé pörögnek fel az események. Ami ennek ellenére kifejezetten tetszik, hogy akkor is nagyon élvezem, és jól szórakozom, hogyha vesztünk. Nagyon ritkán vannak olyan kombinációk, hogy már a játék elején érzem, hogy ez nem lesz meg, de legtöbb esetben még innen is vissza lehet hozni ügyesen.

    Nekem ez a 2. kooperatív játékom a Pandemic után, és bár azt is kedvelem, de ég és föld a kettő minden értelemben. A HP-t nem volt még olyan alkalom, hogy ne élveztem volna, nem érzem azt, hogy folyamatosan szivat a játék, és esélytelen a győzelem, és több mechanika, gondolkodás is van benne, viszont mégse kell már a játék elején megtervezni, hogy mit fogunk csinálni 5 körrel később, ezért kisebb az esély arra is, hogy egy-egy túlagyalós játékos idegesítően hosszú ideig gondolkozzon a saját körében.

    FOLYT. KÖV. következő bejegyzésben, mert elérem a karakter limitet. :D

  • zsazsa9

    2021-02-17 14:35:57

    Szóval.

    Designban gyönyörű az egész játék, szép a tábla, tetszenek a tokenek, a játékos-, és a játékkártyák is, amit viszont sajnos észrevettem, hogy annak a karakternek a kezdőpaklija, akivel a legtöbbet játszunk, nem zavaróan ugyan, de picit már elkezdett elhasználódni. Örülök, hogy a mozifilmet vették alapul a képi ábrázolásoknál, és nem vmi fiktív illusztrációt használtak. Tök jó ez a dobozos dolog is, bár mi már nem játékonként csomagoljuk el, mert rengeteg idő lenne mindig szétválogatni, aztán újra összekeverni. Ami nekünk bevált, hogy pl. az 1. dobozva kezdőpaklik és játékoskártyák, a 2. dobozba gonoszok, és így tovább típusonként. Szerencsére az összes Roxfort kártya belefér egyben a legnagyobb dobozba, úgyhogy ez se okoz gondot.

    Mikor először játszottuk végig az egészet, nagyon izgalmas volt minden egyes új játékdobozt kinyitni, hogy na vajon mivel fog bővülni a szabály, milyen új kártyákat találunk a csomagban, kik lesznek az új gonoszok, igazán élveztem ezt a részt. Azóta már leginkább csak az uccsó szinttel játszunk, de abszolút el tudom képzelni, hogy vkinek mondjuk jobban bejön a 6. csomag.

    Ez tipikusan az a játék egyébként, amit mindenkinek tudnék ajánlani. Szerintem nem HP fanok is jól szórakozhatnak vele, de ad egy plusz élményt játék közben, ha egyébként ismerjük is a tárgyakat/varázsigéket/személyeket, akikkel játszunk. Gamereknek is tetszhet akár, mert lehet taktikusan, már az elejétől kezdve konkrét stratégia alapján játszani, nagyon odafigyelve, hogy milyen kártyákat vásárolsz a paklidba, de könnyedebb játékként is, hiszen úgy is dönthetünk, hogy csak sodródunk az árral, mindig az épp aktuálisan leginkább tetsző kártyát vásároljuk meg, és nem gondolkozunk nagyon a következményeken. Én egyébként azt is ajánlom, hogy pár játék után nézzetek fel a BoardGameGeek - Variations című fórumára, tök sok ötlet van ott, amivel kicsit megcsavarhatjuk a játékmenetet - akár könnyítve/nehezítve is azt. :)

    Vegyétek, szeressétek! Szerintem nem fog csalódást okozni ♥

  • edboyww

    2021-01-19 01:24:09

    Kötelességemnek érzem megjegyzni, hogy a játék ketten kvázi elveszíthetetlen, és aki ameritrash-szinten vastag tematikát vár tőle, csalódni fog. A második perc után már csak tokenekkel, értékekkel és kombókkal foglalkoztam, de tökmindegy volt, hogy az adott buffot a George Weasly kártya, vagy a százfűléfőzet kártya adja (tudom, hogy nem ekvivalensek, hasamra ütöttem).
    Többet vártam tőle.

    6/10, néha elővesszük, amikor nem akarunk gondolkodni

  • pcgamer10

    2021-01-06 10:29:41

    Imádjuk a játékot! Karácsonyi ajándékként kaptam. Először kicsit féltünk tőle a szabályt tanulmányozva, de aztán a videók segítségével sikerült elsajátítanunk mindent. Zökkenőmentesen megy már a játék, szeretjük nagyon, sokszor kerül elő a játék egy két órára is. 7. játékmenet van folyamatosan nehezednek a szintek, szerencsefaktor magas.

    Asztalképe szép. Kártyákat érdemes védőfóliázni.

    Az árához képest hozza, azt amit az ember elvár.

  • dianasempai12

    2021-01-05 23:50:17

    Unokatestvérem 9 évesen kapta a tavalyi karácsonyra. Nem nagyon társasos a család, de én igen. Velem próbálta ki.
    Oktatóvideó alapján tanultunk bele. Beszippantott minket a játék, nagyon gyorsan.

    Az első szintet többször eljátszottuk, hogy belejöjjünk. Sajnos nem tudtuk befejezni. Ketten játszottuk, és így kezdőkként órák alatt is csak a 3. évig jutottunk el.

    A szintek fokozatosan nehezednek. Már a 3. évnél megszorultunk kicsit, el kellett gondolkodnunk a játékmeneten, és stratégiát felállítani. Az a szint, ahol már több ellenfél van, nem mindegy, hogy hogyan játszunk. Ott kezdtük el tapasztalni, hogy szükségünk van arra, hogy összefogjunk.

    Mint említettem, sajnos tovább nem jutottunk. Távolság miatt egy ideig nem játszom vele újra, az ára miatt meg csak messziről csodálom egy ideig még. (Az olvasás sem olcsó hobbi :D ) Bár a párbaj szakkörös kistestvérét megvettem.

    Rá kell érezni a játékra, onnan gyorsabban megy. Meghatározott lépéssorok vannak, csupán oda kell figyelni a képességekre. 11 éves kortól ajánlja, de tapasztalat mutatja, hogy fiatalabb gyerek is gyorsan beletanul. Annak ellenére, hogy nem egymás ellen játszunk, igen izgalmasnak bizonyult. Aki nem sajnál ennyit kiadni egy társasért, annak nagyon tudom ajánlani. Változatos, biztos tud majd mindig újat mutatni. Harry Potter rajongóknak kötelező.

  • Floranna

    2020-09-05 16:23:48

    Azt hiszem, hogy ez az a játék, amikről bármennyit tudnék írni. :)

    Nagyon kiváncsi voltam, hogy fogják a filmet társasjáték formájába önteni. Szerintem maximálisan sikerült, engem több napra berántott az elvarázsolt világba. Igaz, hogy a pandémia alatt játszottuk le az összes szintet, 3 napig csak ezt csináltuk. De számomra ez azt jelentette, hogy megfogott a játék felépítése, és nyilván...minél több gonoszt akartunk legyőzni. :)

    Doboz és tartalom

    • a doboz kompakt, és a benne levő inzert valami zseniális. Teljesen jól lehet használni, bármelyik évet is szeretnénk újra lejátszani, nagyon gyors a set up.
    • a szabálykönyv átlátható, és szépen játszik a színekkel. Én sokszor arra emlékszem, melyik színnél volt az adott szabály, így ez nagyban könnyítette a helyzetet. Illetve külön tetszett a különböző évek szabálykönyvének a kis tartója a szabálykönyvön belül.
    • gonosz befolyás jelölők: azok a fémek! Igazán minőségiek.

    Grafika

    • szerintem alapvetően nagyon szép a kidolgozás, és nekem minőségiek voltak az alkatrészek.
    • a karakterkártyák grafikája egy kicsit bénácska, nagyon photoshop-jellegű, de a filmet akarták visszahozni. Gondolom ezért használták a filmbéli karakterek képeit.
    • a játéktábla nagyon sokat segít a játékban, mindennek megvan a helye. És már előre sejteni lehet, hogy a játék előrehaladtával valószínűleg több gonoszt is le kell győzni, egy időben.

    Maga a játék

    • a karakterek nagyon jók szerintem, mindig sokat kellett gondolkozzak, melyikkel legyek a négy közül. Vannak olyan kombinációk [no spoiler], amikkel megnyertük könnyebben mondjuk a 6. szintet, mint a másik kettővel.
    • újrajátszható maximálisan, bár mi eddig csak kétszer játszottuk végig. Tipikusan az, ami nálunk valószínűleg hosszú hétvégéken fog előkerülni.
    • Nekünk kettő fővel jött be a legjobban.
    • Nagyon érthetően és filmhez hűen építették fel az éveket szerintem, igazán élvezhető. :)

    Ajánlom mindenkinek

    • aki szereti a Harry Potter világát.
    • aki szereti a pakliépítős mechanizmust.
    • aki egy varázslatos egész estés játékot keres. :)

  • pkmic

    2020-08-03 10:20:40

    Hárman vágtunk neki, már nagyon vártam. Voltak kétségeim, hogyan ültetik be a szereplők egyedi képességét és ebből a játékosok hogy tudnak előre választani. Ám játék során kiderült, hogy mindenki mindent képes csinálni (sokat sebez, gyógyít, befolyást gyűjt), jó sokáig.
    Az, hogy a karakterek minden év elején nulláról indulnak, azt tényleg nehéz megemészteni. Talán a nyári szünet hatásához tudnám hasonlítani, amikor az iskolások úgyis elfelejtenek szinte mindent :D
    Nem épp kezdőjátékosként egy este 5 évvel végeztünk és nagyon klassz volt! Érezhetően nehezedik a játék, de nem agresszíven bűntető.
    AHP-világ rajongóinak sok örömet fog szerezni.

  • buzsaky.viktoria

    2020-07-15 12:03:13

    Ez volt az első modern társasunk! (elég frissek vagyunk párommal a társasjáték világban, így tényleg, abszolút szubjektív ömlengésem következik )

    Nekem rettentő pozitív volt a játék élmény, hogy kooperatív, hogy hét szinten küzdhetünk, a doboz, a doboz tartalma, a minden.
    Persze biztos a szakavatottak, bele tudnak kötni, én csak annyiba, hogy kár, hogy a hét szint képekben nem pontosan követi a részeket.

    De!!!

    Nem győzöm hangsúlyozni hogy mi abszolút kezdő játekosokként álltunk neki! Gondolom ezért is volt, hogy kezdetben nekünk, kicsit döcögött a játék, (valószínű , több időt és energiát igényelt volna a szabály tanulása ) viszont az első szint tökèletes arra, hogy megértsük a játékot, és belerázódjunk! Nekem a könyvvel is pont ilyen volt, az első elég távol állt tőlem, (bár lehet, mert 28 évesen olvastam,) de aztán ahogy előre haladt úgy szerettem bele!Pontosan ez történt a játék folyamán is, ahogy egyre nehezebb lett, ahogy erősödtek az ellenfelek, úgy lett igazán érdekes és élvezetes!
    Jó szívvel ajánlom másoknak is, és nem csak HP fanoknak (mondjuk nekik mindenképp,) akik (jó ) pár órára szívesen belemerülnének a csodálatos varázs világba, hogy együttes erővel legyőzzék a gonoszt!


    És tán párom nevében is írhatom, hogy ezzel a társassal, olyan élményekkel gazdagodtunk, melyek mindkettőben elindítottak valamit, egy érzést, egy gondolatot , hogy vajon léteznek még hasonszőrű játékok ? Vagy hogy milyen léteznek egyáltalán ? És elindult az a bizonyos vezérhangya, hogy a neten böngészve válaszokra találjunk!

  • k.jonathan6

    2020-06-10 23:44:53

    Szerintem, mint sokan mások, én is nagyon sajnáltam, hogy a filmsorozatnak vége lett. Abban reménykedtem, hogy ezzel a játékkal kaphatok még egy kis "Harry Potter" feelinget. Mikor kinyitottam a társast azt láttam, hogy az egész játék desing annyira királyul lett megcsinálva, hogy teljesen átjön az a bizonyos érzés. A játék menet úgyszint elnyerte a tetszésem és mindenki másnak is a családban. Elég izgi harcok szoktak kialakulni, tehát sosem unalmas. Azt még kiemelném, hogy a játék elején a nehézségi szint direkt úgy van kitalálva, hogy akik először találkoznak ilyen fajta játékkal, azok is könnyen megtanulják a tudnivalókat. Azt adta a játék amit elvártam tőle! :)

  • renii96renii96

    2020-04-02 10:30:45

    Ez egy csodálatos játék. A játkos társaknak össze kell fogniuk és legyőzni az épp aktuális gonoszt. De vigyázat a játék egyre nehezedik, ha nem fogtok össze , az a játék végét is jelentheti. Nagyon szerettem a Harry Potter történeteket és ez a játék visszarepített a gyerekkoromba. Mi ketten játszottuk , két fővel is remekül játszható.

  • Villany

    2020-01-11 19:07:07

    Nem vagyok nagy Potter fan, így először nem igazán érdekelt ez a játék. A filmeket szerettem, de sose szippantott be a világa ez van. Így amikor a párom titokban megvette ezt a játékot nem voltam túlságosan oda, és igazából az első két kör sem tetszett igazán. Könnyedén nyertünk, mert egyszerű volt ráérezni a menetére, nem voltak nehezek az ellenségek sem, építgettük a paklinkat, támadtunk, unalmasnak tűnt. Aztán a harmadik résztől kezdve kezdtek felpörögni az események. Akkor nyert meg magának a játék, mikor a hősök plusz képességeket is kaptak.

    Azóta minden percét élvezem. Továbbra is egyszerű a játékmenet, viszont ahogy bejöttek a különböző szerepek, és ennek megfelelően kezdtük építeni a paklikat minden rossz érzésem elszállt. Az ellenfelek is nehezedtek, volt, hogy csúnyán megvert minket a Pettigrew Dementor ellenfél páros. Sajnos néha rosszul jönnek le a Roxfort kártyák és az ellenségek, nem jutunk egyről a kettőre és látszik, hogy hamar ki fogunk kapni, ilyenkor inkább újrakeverjük a dolgokat, és újra lelkesen vetjük bele magunkat a csatába. Még sose raktuk el ezt a játékot keserű szájízzel, nem úgy, mint pl az Eldritch horrort.

    Az illusztrációk érdekesek, a karakterlapok is nagyon tetszenek. Nagyon belopta magát a szívembe, minden Potterfan részére kötelező darab, de akik nincsenek annyira oda a varázslóvilágért, azoknak is meleg szívvel ajánlom. Gyerekek is játszhatnak vele simán.

  • lrekasi

    2019-08-22 13:35:27

    Lurkóim HP lázban égtek a suliban, még a könyveket is elkezdte az idősebbik olvasni, aki még nem HP korú :-). Utánanéztem a játéknak, és nem bántam meg, hogy megvettem. Gyengén nyelvfüggő kooperatív, pakliépítő kártyajáték HP világában, a filmekből vett képekkel ékesítve. (Hamarosan megjelenik magyarul is.)
    A játékban 7 évet játszunk végig 7 paklival, amelyeket mindig bele kell építeni az előzőekbe. A cél, hogy legyőzzük minden évben a gonoszokat, beleértve "tudjuk-kit" is. A szabályok nem bonyolultak, de most nem mennék bele, és olykor érdemes a neten is utánanézni FAQ-nak (BGG rulez).
    Gyerekeim élvezték, végig is játszottuk - nem mindig sikerült elsőre, és sok múlik a szerencsén (elérhető kártyák vásárlása felcsapott 6 közül, felcsapott gonosz, és sötét mágia kártyák kombózása, kockadobás). 4 karakter küzül választhatunk: Harry, Hermione, Ron és Neville, akik a játék során fejlődnek, plusz képességekre tesznek szert.
    Sajnos van pár "hibája" is a játéknak. Pl a képek néha nem illenek a történet évéhez, de ez elnézhető. Problémásabb, ha nem tudjuk a vásárolható kártyákat frissíteni, mert nem tudunk belőle semmit megvenni, mivel nincs elég "pénzünk". Kellemetlen esetben lehet egyszerre kint több olyan gonosz kártya (gazfickó, horklux, sötét mágia), amelyek speciális hatása egymást szélsőségesen erősítően hat, és esélyünk sincs ilyenkor. Ekkor az sem segít, hogy a játékban egyébként nem lehet meghalni. Ha elfogy az életünk, az csak azt jelenti, hogy kiütöttek, elveszítjük tokenjeinket és kártyáink felét. Az sem tetszett, hogy a piacon elérhető többi deckbuilderrel ellentétben ebben a játékban nem tudunk megszabadulni a megvásárolt lapoktól, így a laphúzásos lapoknak jó hasznát vesszük - kivéve, ha ezt valamilyen gonosz hatás meg nem akadályozza. (Persze, tematikában ez érthető, hiszen a varázslatot ehhez el kellene felejteni.)
    A kellemetlenségektől eltekintve nagyon is élvezhető a játék azoknak, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, némi - de nem megerőltető - agymunkával kísérve. Olyannyira tetszett, hogy megvettük a kiegészítőt is (The Monsters Box), de ezt még nem játszottuk.

A Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték és kiegészítői (13)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  11+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Sean Fletcher, Andrew Wolf, Forrest-Pruzan Creative, Kami Mandell
  • Illusztrátor:  Joe Van Wetering
  • Kiadók:  KOSMOS, USAopoly, REBEL.pl, Galápagos Jogos, REXhry, Lavka Games, Reflexshop Kft, Gameology, iHRYsko, Tabletop KZ
  • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 10.4 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • English opaque dice edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 30.5 cm x 10.4 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: olasz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: orosz
  • Slovak edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: szlovák
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: román
    • Méretek: 30.5 cm x 23 cm x 10 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: holland
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: portugál
  • Tabletop KZ Russian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 30.5 cm x 22.5 cm x 10 cm
    • Súly: 2 kg
  • French edition
    • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Harry Potter: Roxforti Csata társasjátékhoz