Homályrév
Homályrév
Homályrév
Homályrév
Videó beküldése

Homályrév társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a...

A Homályrév egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának választották 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt, az egyidejű akciók és a hatszög-rács mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Minden idők legnagyobb fantasy kalandja, sok száz órányi csata, hatalmas világ, számtalan szörny és kincs vár rátok Homályrévben! A Homályrév összetett, történetvezérelt, „legacy” társasjáték. A játékban hősök egy csapatát irányíthatjuk kalandról kalandra, befolyásolva a világ történelmét, kergetve saját céljainkat, folyamatosan erősödve, egyre okosabban együttműködve, újabb és újabb képességeket, mágikus fegyvereket és tárgyakat szerezve, félelmetes szörnyeket legyőzve... míg fény nem derül Homályrév ősi rejtélyére... „Legacy”: a játék során megváltozhatnak egyes szabályok, illetve újak léphetnek életbe; megváltozhatnak vagy végleg kikerülhetnek játékelemek.

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 5% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 43 000 Ft-tól
  • 19 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Hatszög-rács, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Rács mozgás, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, STR-10 Legacy Game, Akció visszakeresése, Once-Per-Game Abilities, Critical Hits and Failures, Card Play Conflict Resolution, Limitált kommunikáció, Line of Sight, Deck Construction, Multi-Use Cards, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Homályrév társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Homályrévpazzohu, Személyesen Óbudán, Békásmegyeren tudom odaadni

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen Óbudán, Békásmegyeren tudom odaadni! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Sajnos nincs hozzá elég helyünk, és időnk. Sosem játszottunk vele, csak átnéztük a tartalmát. A doboz sarkai kopottak. Erről tudok fotókat küldeni. Csomagküldés a vevő zsebére Személyes átvétel Óbuda, Békásmegyer. Csere főleg magyar nyelvű, vagy nyelvfüggetlen játékokra, mint pl: Nucleum, Dűne, Terra Mystica, Cthulhu, Plüssmesék, Szellemek szigete... Fotók: https://photos.app.goo.gl/rfjBVY3VtABkwwqw6

6 érdeklődő


HomályrévDaviPer, Herend

Csak személyesen itt: Herend!

Kihasználatlanság miatt eladó. Kibontottuk magát a dobozt, átnéztük a tartalmát, de végül utána már nem játszottunk vele.

0 érdeklődő


HomályrévCintia96, Budapest Keleti

Csak személyesen itt: Budapest Keleti!

Matricázva, néhány karakter bontott.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

Homályrév társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-12-06 21:37:04

    Összeszámolni se merem, hogy hány órát áldoztam a Skyrimre, a Titan Questre és főképp a Diablo 2-re.
    Társasokban nagyon szeretem az eurókat (főleg az összetett, tematikus darabokat), kedvenceim ezek közül kerülnek ki kiegészülve pár epikus, harcot tartalmazó játékkal.
    A dungeon crawlerek hidegen hagytak. A kooperatív játékokat nem szeretem, valamint úgy gondoltam, hogy nem adhatnak olyan élményt, amit az előbb felsorolt pc játékok.
    A Homályrév nagyon sokáig csalogatott, de végül nem vettem meg, egy barátom Oroszlánfalkájával játszottunk, valamint ingyen sikerült megszereznem a nagytesó digitális változatát az Epic Games akciójában. És ez jól is lett így. Az előnyeit már nagyon sokan felsorolták, a legtöbbel egyet is tudok érteni. (okos harcrendszer, sokféle karakter, jó kombók stb...)
    Így inkább arról írok, hogy mit szeretek az ilyen "hack n' slash / szerepjátékokban" és mit nem kaptam meg.

    Nagyon szeretem, ahogy fejlődik a karakterem, ahogy egyre jobb skilljeim lesznek. Rengetegszer újrajátszottam a pc-s játékokat, hogy minél több fejlődési irányt kipróbálhassak. Itt a fejlődés nagyon-nagyon lassú. Nagyon jó esetben pár küldetésenként kicsit tuningolhatod a módosítópaklidat, és szintlépésekkor kapsz új skilleket. Persze jobb képességek, de (hangsúlyozom) számomra ez kevés volt. A Mage Knight esetében pont az tetszik, hogy a játékalkalmat egy tehetetlen kis mókaficekként kezded, a végére pedig félisten vagy. És közel sem könnyebb játék, sőt.

    A tárgyak, a lootolás mindig is izgalmasak voltak, itt meg "meh". Egy páncélt passziválsz egy harcban egyszer és felfog x sérülést.

    A harcrendszer, a döntések tényleg érdekesek, de közel sem annyira (megint csak számomra), mint a jobb eurókban/hibridekben. Van rá esély, hogy eurósként ez betalál nálad, de közel sem biztos.

    Benne van a pakliban, hogy nem adtam neki elég időt, de összesen a két játékban kb. 15 scenario az rengeteg ahhoz képest, hogy más játékoknál mennyi játék után döntjük el, hogy tetszik-e.

    Kipróbálni mindenképp érdemes!

  • Pcs

    2023-11-27 13:02:41

    A miénket biztosan nem kezdjük újra, matricák felragasztva, borítékok jó része kibontva, karakterdobozok szintén. A történet szempontjából teljesen mindegy, hányan játszunk és valószínűleg az új játék sem hozna semmi újat a sztoriban. Hiába játszunk többen, a fő történetet nem befolyásolja, (esetleg dönthetünk máshogy, de az maximum egy-két küldetést befolyásol) a mellékküldetések nagyrészt város- vagy úti eseményekből jönnek, ezek húzását szintén nem befolyásolja a játékosszám, de itt is előfordulhat egy-két eddig számunkra ismeretlen küldetés. Azt olvastam, a második kiadás részben orvosolta a történetvezetés problémáját, de azt nem hiszem, hogy hozná bármelyik kiadó, még az eredeti kiadás is kapható. Aki már megvette az elsőt, szerintem nem veszi meg az újat.

    Ezektől függetlenül szívesen újrakezdenénk, ha lenne egy bontatlan doboz, de most biztosan kell egy pár hónap pihenő.

    A Frosthaven-ből ki tudja mi lesz, nagyon nagy a csend körülötte...

  • peti1212

    2023-11-27 05:56:22

    Szép teljesítmény, teljesen kedvet kaptam, hogy elővegyem a szekrényből és bontásra kerüljön a sor. De javaslom, hogy ha véletlenül újrakezdenétek akkor mindenképpen legalább egy fővel bővítsétek a játékosok számát, így lehetőség lesz a még ki nem bontott borítékokra is, sőt még új történetek is kibontakozhatnak. Frosthaven még úgy is várat magára.

  • Pcs

    2023-11-26 21:53:13

    Közel egy év alatt több, mint hatvan alkalom alatt több, mint 240 órányi játékot tettünk bele. Még mindig úgy gondolom, hogy ez egy fantasztikus játék, viszont ahogy többen is írták, a vége felé nekünk is alábbhagyott a lelkesedésünk. Egyrészt a történet annyira szerteágazó, hogy nekünk nem igazán állt össze, egyedül a várostörténet az, amit követni tudunk. Olyan érzésünk van, hogy igazából sok hosszabb, rövidebb történet van a játékban, amik nem függnek össze, vagy csak mi nem figyeltünk eléggé. Eleinte nagyon sok kaland vált elérhetővé, aztán egyre kevesebb, de az már kiderült számunkra, hogy igazából nincsen egy utolsó nagy kaland, ami (teljesen) lezárná a játékot. Talán csak az én mániám, de engem zavar, hogy van még egy zárt borítékunk, egy pár karakter-dobozunk, amiknek a kinyitásáta lehet, hogy nem is lesz már lehetőségünk. Emellett több kaland során találtunk lefordítandó szövegeket, amikkel eddig nem derült ki, mit is fogunk kezdeni. Lehet, mi rontottunk el valamit, ami ebben a játékban nem nehéz, mert egyszerre kell figyelni a térképet, a kalandkönyvet, a szabálykönyv utolsó lakosait, a várostörténetet stb.

    Igazából nem bántuk meg, hogy belevágtunk, és biztosan elő fog még kerülni egészen addig, amíg tényleg minden elérhető kalandot nem teljesítettünk.

  • Gafa

    2023-06-28 08:21:41

    Kezdek spórolni... 🤣🤣🤣

  • peti1212

    2023-06-27 13:17:57

    Ez nagyon jó hír, de szívesen látnám magyarul, bár erre esélyt sajnos nem látok. Cserébe várjuk a Frosthaven-t.

  • dannytrejofan

    2023-06-02 10:15:13

    Egy most publikált cikk szerint már készülőben van egy második kiadás a Gloomhavenből, ami a hírek szerint a játék jelentős újragondolása lesz. Azt írják, jelentősen átírják a sztorit, amelybe új frakciók és új classok is megjelennek majd. Változtatnak a moduláris térképen is (csak annyit írnak, hogy letisztultabb, szebb lesz, de talán behozzák az Oroszlánfalkában látott füzetes megoldást? ez csak tipp). Új, részletesebb minik is érkeznek, ezeket majd külön is meg lehet vásárolni. Rosssz hír viszont, hogy ha jól értem, a second editionnal járó összes extrát nem lehet külön megvenni egy upgrade packban, hogy felturbózzuk vele az eredeti játékot. Pre-ordernek a június 20-as dátumot írják.

  • peti1212

    2023-01-03 23:31:14

    Tudtommal kapható minden üzletben, nem volt belőle hiány, sőt az Auchan elég jó akciós áron kínálta.

  • esze.gergo

    2023-01-03 22:49:59

    Karácsony előtt jártam a szellemlovasban, ott volt a polcon. Sőt a weboldal szerint most is raktáron és rendelhető

  • Pcs

    2022-12-27 23:34:41

    Miután AZ OROSZLÁNFALKA nagyon tetszett, természetesen ezt is megvettük. Már az sem volt kicsi, ez viszont monumentális. Csak az alkatrészek kinyomkodása kb. egy órát vett igénybe... A doboz alján lévő insertben jól elférnek a karakterdobozok, a figurák, és a kártyáknak is van elvileg helye, bár az elosztása számomra teljesen értelmetlen. A többi alkatrésznek viszont egyáltalán nincs helye, még csak simítózáras tasakokat sem adtak hozzá, ami elég nagy csalódás a játék árához képest. Gyakorlatilag insert nélkül használhatatlan, ezért rögtön rendeltünk is hozzá. (Gyakorlatilag egy újabb játék árának megfelelő összegért, de úgy gondoltuk, megéri, hiszen ez nem egy pár alkalmas játék lesz...)

    Szerencsére a szabályok nagy része ugyanaz, mint az oroszlánfalkában, így viszonylag gyorsan át tudtuk rágni magunkat a nem túl rövid szabálykönyvön. Szerintem mindenképpen érdemes először azzal kezdeni, mert ott az első öt kaland szépen bevezet a szabályokba.

    Maga a játék viszont tényleg fantasztikus. Az oroszlánfalkához képest természetesen sokkal komplexebb, nekünk sokkal jobban átjön a történet, az úti- és város kártyák sokkal jobban színesítik azt. A kampány során igazi csapatként kell együtt dolgozni amellett, hogy a saját életcélunkat is szem előtt tartjuk.

    A játéktér sokkal színesebb, viszont sokszor nem illenek össze a pályaelemek, így eddig minden játék előtt alakítani kellett azokon. Játék közben nagyon hiányzik a körsorrendjelölő, illetve a 3-as sérülésjelző, de lehet csak azért mert ezeket a "kistestvér"-nél már megszoktuk.

    Úgy gondolom, akik szeretik a történetvezérelt fantazy játékokat, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni, ha nem is rögtön ezt, de az oroszlánfalkát mindenképpen.

  • rezefy

    2022-04-07 15:49:48

    Nálunk ennek a játéknak külön története van. Mi nem nagyon társasoztunk előtte, de amikor ez megjelent magyarul párom teljesen odáig volt érte. Elkezdett puhítgatni (engem, amikor a 2. trimeszterben jártam), de én leragadtam ott, hogy az ára 45, több hónap vagy akár év is végigjátszani, meg amúgy is ez egy haladó játék. Tehát közöltem vele, hogy teljesen ki van zárva! Aztán közeledett a húsvét, és végül úgy döntöttem nagy meglepit fog hozni idén a nyuszi 🐰.

    Egyáltalán nem bántam meg, azóta is az egyik kedvenc játékunk. Szülés előtt sokkal könyebb dolgunk volt, lenyitottuk a kanapét és az úgy volt telepakolva a kisasztallal együt 2,5 hónapig. Minden nap játszottunk legalább egy küldit, nagyon sodort minket a történet. Aztán nagyjából 60-70 % körüli kijátszásnál felkerült a polcra 1,5 éve. Most már van, hogy újra előkerül de nem sűrűn, szinte rögtön bele tudom magam élni az adott hejzetbe, csak a sodrás nem olyan erős, de azért sodor.

    Játék közben sok mindenre kell figyelni leszámolni mindenkinek a sebzéseket, figylni a vérzés/mérgezésre/pajzsokra támadás közben. A módosító lapkokat nagy szereten, ezekkel az előre megtervezett támadás elsülhet jobban is, vagy akár rosszabbul is, pont mint egy csatában kell hogy legyen szerencséd, de jó stratégiai döntésekre is szükség van (szerintem ez a rendszer messze jobb a kockadobásos módszernél). Minket a matricázás egyáltalán nem zavar, aki legközelebb játszik majd az adott karakterrel lesz egy kis előnye, de olyan drágák ezek az extrák, hogy nem lehet vele a karaktereket csak úgy feltápolni, ahoz kéne 3-4 kampányvégigjátszás szerintem, és akkor is nehezíthetsz a játékon ha úgy gondolod, hogy túl erősek a karakterek. Az 1x játszhatóságról meg én úgy gondolom filmet is néztem már többször és könyvet is olvastam újra. Engem biztosan nem fog zavarni a kampány újrakezdése, meg egyépként is van benne egy pakli random pályakombinációkra. Így nem gondolom, hogy erre a játékra egykönnyen rá lehet unni.

  • mp3pintyo

    2021-11-22 14:42:43

    De lassan telik az idő.... Messze még az a május :) Értesítőt már beállítottam, azonnal lecsapok rá amint van. :)

  • Peter

    2021-09-18 18:29:11

    Szia! 2022.május magasságában várható a reprint! Íratkozz fel a figyelőnkre, és küldünk erről értesítőt amint aktuális lesz.

  • Joejuungle

    2021-09-18 14:01:46

    Sziasztok! Az után érdeklődnék hogy úgy hallottam lesz újra a boltokban magyarul. Valaki tud segíteni hogy erről több információt honnan szerezhetnék és egyáltalán igaze. Köszi

  • ubazsi

    2021-05-08 14:56:37

    A Gyűrűk Urához képest a Homályrévnek van egy hatalmas előnye, bármikor, bárki becsatlakozhat. Nekem előbbivel és a legtöbb Legacy típusú játékkal pont ez a bajom, elkezdjük egy társasággal, utána nincs lehetőség új emberek bevételére. A homályrévnél ilyen nincs szerencsére, csak a 4 fős karakterlimit. Mindkettőt szerettem, de a Homályrév nekem a non plus ultra, mind asztali játék formában, mind Steam-en. Szerintem van benne több száz óra játék, és sose unom meg.

  • harnas1207

    2021-02-21 18:32:41

    Ha egy ilyen fantasy játék nagyon sokat akar mutatni, akkor millió adminisztráció van benne, ezer lap/varázslat/ képesség. A barátnők általába halálra unják magukat, míg párjuk lelkesen rendezgeti a szintet lépett karakterét. Itt minden nagyon leegyszerűsített.

  • Robby

    2021-02-21 17:15:18

    Pedig sokszor ezek a világok állnak legközelebb a valósághoz, nem pedig az, hogy elképzeld magad egy mókus, csótány, pillangó vagy egyéb dolog bőrében. :D Elég ha megnézel egy Hobbit, Gyűrűk ura vagy Shannara filmet és máris beszippant az a világ.

  • Podapanni

    2021-02-21 17:04:04

    A fantasy-rajongók barátnőinek bevonzása mondjuk nem rossz húzás, engem sokszor az riaszt el az ilyen játékoktól, hogy abszolút idegen ez a világ.

  • harnas1207

    2021-02-20 16:06:29

    Jajj, így már értem. Nem a 1,5 év a lényeg, lehet ez több is. A lényeg az, hogy azért menő a játék, mert van benne 100 pálya és 20 karakter, rengeteg idő kijátszani. De igazad van más játékok mellett már ez sem annyira kiemelkedő. Ezért sem értem a nagy hypeot. Viszont az Oroszlánfalkára kíváncsi leszek!

  • Robby

    2021-02-20 14:47:06

    Erre a másfél évig képes lekötni a játékosokat mondatodra gondoltam (sok olyan játék van amely már több éve leköt minket). De például az ígéret szerint az oroszlánfalka sokat 'javult' az előd óta: "Véget értek a kalandjaitok Homályrévben? Még el sem kezdődtek? Mert túl nagy a doboz, túl összetett a játék, túl nagy lépés lenne belevágni? Nos, akkor a HOMÁLYRÉV – AZ OROSZLÁNFALKA éppen a ti asztalotokra készült! " De például egy A gyűrűk ura:Utazások középföldén játékhoz képest mennyivel több (az ára az majdnem duplája :) )?

  • harnas1207

    2021-02-20 14:23:15

    A mércés mondatotad nem értem, kérlek fejtsd ki bővebben. Ha egy játék összetettebb, akkor nő a komplexitása is. A Homályrév pont annyira akar bonyolult lenni, hogy a fantasy rajongók barátnői is le tudjanak ülni játszani vele(ne ijessze el őket) A Homályrév valóban a kategóriája egyik legjobbja, de nem emelkedett újabb dimenziókba.

  • Robby

    2021-02-20 14:10:26

    Bár értem mire gondolsz, de ezzel azért nem raktad túl magasra a lécet. Nagyon sok olyan játékom van amelyek ezt a mércét megütik. Az összetettebb alatt mit értesz? Mit javítottál volna rajta ami azért a komplexitásán nem növel (esetleg csökkent)?

  • harnas1207

    2021-02-20 13:26:46

    A Homályrév ereje nem abban rejlik, hogy egy őrült jó játék, hanem hogy képes akár 1,5 évig is lekötni. A sok karakter, pálya stb-stb. A szerepjátékosoknak kötelező darab, de semleges játékosokat nehezen tud bevonzani, hiszen alig mutat többet, mint egy Doom társas. Úgy érzem lehetett volna összetettebb a Homályrév, hogy valóban legyen az embernek Diablo filingje, de akkor közel sem lenne ilyen népszerű.

  • Robby

    2021-02-20 12:50:14

    Ez igaz, de anno pl. a Diablo játékban sem volt sokkal több izgalom, mégis több egeret tettem tönkre én is a játék által. Megvan ennek is maga hangulata, bár én az önállóan is játszható kigészítőjét várommár nagyon, ami az alap játék sok 'hibáját' (amik igazából nem hibák) javítja. Szóval remélem a HOMÁLYRÉV – AZ OROSZLÁNFALKA több emberhez jut majd el és jobb vélemények lesznek a játékról. Az is baj volt, hogy nagyon túl van hypolva meg első helyezet is és ezért már sokkal nagyobbak az elvárások alapból ami csalódásokhoz vezethet. De azért aki kedveli a műfajt annak nem okoz csalódást.

  • harnas1207

    2021-02-20 01:39:20

    A Homályrév egy olyan stílusban kiemelkedően első, mely eleve hátrányból indul a társasjátékok világában. A PC világok klasszikus játékait akarja megeleveníteni az asztalunkon, ami alapvetően lehetetlen. Mégis a hatalmas doboza, millió alkatrésze és brutális ára a BGG első helyére repítette. Számomra kicsit érthetetlen a hype, de be kell vallanom, hogy a Homályrév rendben van. Kérdés mihez képest? Mert egyedi úttörő megoldást nem mutat. A játékélménye számomra egy az egyben a Szellemek Szigete. Ha pedig belelendülsz, baromi gyorsan megunod. A játekban nincs kitárulkozó világ, nincsenek nagy lehetőségek, ellenben van rengeteg ellenfél, sok pályaelem és még több kaland. Mindenképp megfelelő társaságot igényel a játék, illetve olyat, aki a fél életét veled akarja tölteni Homályrévezve. Egyszóval a szerepjátékos kategória fölényes győztese, de 2021-ben ennél sokkal többet várna az ember az éllovastól...

  • kelemen.ati

    2021-02-11 15:21:29

    Nekem meg van, bár még nagyon az elején járunk, ketten a "nagyfiammal" :). Ha az ár-érték arányát nézem, akkor 42.000 Ft 105 küldetésért, ez pontosan 400 Ft egy játékalkalom. Egy-egy küldetés 1-2 óra között lehet, ahogy a Homályrév csoportban írták. Ha így nézed, mi az amit megtudsz ma venni 400 Ft-ért? Mozijegy nem fér bele, max, 2 gombóc fagyi, amit 10 perc alatt elnyalsz. Egy szelet torta, vagy 1 zacskó mogyoró, esetleg chips?! Emellett mással is játszunk, így nálunk ez egy hosszú projekt, remélve, hogy 1-1,5 év alatt "kijátszuk". Vigyázunk rá, nem ragasztunk, nem firkáljuk össze, rengeteg app van már hozzá, így reményeim szerint 33-35k-ért simán eltudom majd adni.

  • hierroo

    2021-02-11 14:19:28

    Igen, egy jó társaság mindent megér! :) Igazad, igazatok lehet. Ez a játék egyedül játszva nem érheti meg az árát, csak ha már van megfelelő partner. Az is lehet, hogy a szóló verzióban az alkatrészek, kártyák egy részét nem is kell használni a játékhoz.

  • Podapanni

    2021-02-11 14:05:12

    Ez attól is függ, hogy alapból mennyit szánsz egy játékra. Én személy szerint egy játékra sem költenék ennyit, de
    ha érdekelnek az ilyen jellegű játékok, és van az a táraság akivel ki tudod használni, akkor (ahogy korábban írták többen is) abszolút megéri.
    Szerintem a legjobb megoldás 1: összedobni baráti társasággal, 2: kölcsönözni, vagy ahogy @odassyan is írta, megvárni amíg akciós lesz :)

  • odassyan

    2021-02-11 12:58:15

    Ez egy igen jó kérdés, jelenleg én is ezen agyalok. :D A játék eléggé bejövös, de azért azt meg kell gondolnom, hogy kiadok e érte 40-50 ezret. Bár ha esetleg úgy veszem meg, hogy kijátszuk és utána eladom akkor végülis megérheti. Mondjuk elég tartalmas játék, 100+ küldetéssel ha jól tudom. De még kivárok szerintem, hátha lesz valahol jó akcióban a későbbiekben.

  • hierroo

    2021-02-11 12:30:16

    Ér ez a játék annyit, mint amennyibe kerül?

  • laczko.istvan

    2020-04-25 09:05:46

    Ez egy legacy játék, tehát a meglévő történetet és karaktereket viszed tovább kalandról kalandra. Nyílván nem kötelező semmit sem széttépni vagy összefirkálni. Létezik leszedhető matricaszett, és max ceruzával jelölsz a játéktáblán. A játékból kieső lapokat pedig elteszed egy borítékba.

  • laczkodavid

    2020-02-08 17:32:28

    A Glommhaven az egyik legnagyobb, legkiterjedtebb játék amivel volt szerencsém találkozni. Alapvetően nagyon sok játékelemet takrtalmaz, nagyon sok időt bele lehet ölni a játékba, viszont van is miért. Ha valaki kicsit is oda van az ilyen jellegű játékokért, vagy ezért a világért, annak bár drága de mégis csak ajánlani tudom ezt a játékot. Igaz kicsit nehéz azzal is dolgozni, hogy mindig mindenki ráérjen a játékra, de szerintem megoldható közben néhány alkalmat összehozni. Van egy ismerősöm, aki egyedül játszik vele, náluk is voltak ilyen társaságbeli problémák, és teljesen egyedül nyomja és még így is imádja. Valaki egyszer azt mondta, hogy kicsit monoton lesz idővel a játékmenet, de mi ezt eddig nem érzékeltük.

    Valóban csak ajánlani tudom bárkinek, aki valamilyen úton-módon hozzá tud jutni, vagy van lehetősége játszani vele. Nekünk nagyon bejött, remélem másoknak is sok-sok boldog órát fog okozni :)

  • mvotir

    2020-02-05 19:10:22

    Egy óriási karácsonyi csoda volt, hogy megjelent időben (dec.23-án) magyarul, és átvehettem az előrendelésem, ami férjemnek volt ajándék. Azzal nem számoltam, hogy 10 kilót kell hazacipelnem és ezt az óriási dobozt hazavinnem és becsempésznem a házba :D Tudtam, hogy a karácsonyi szünetben lesz igazán időnk szabályt tanulni és játszani vele, ezért innen is köszönöm a Gémklubnak, hogy sikerült elhozni még az ünnepek előtt <3

    Igazából féltem tőle, hogy mennyire fog ez nekem tetszeni, ha a szerepjáték nem tetszett, de már az első játékalkalommal kiderült, hogy ez pont az az arany középút társasjáték és szerepjáték között, ami nem csak hogy bejövős, egyenesen kedvenc lett. Az étkezőasztalt kineveztük játékasztalnak (annyi idő elő-és elpakolni, hogy inkább maradt elöl, hogy bármikor folytathassuk a kampányt), és egész szünetben ezzel játszottunk. Még most is egészen az elején vagyunk, de mindkettőnket levett a lábunkról. Most már inkább az a gond, hogy semmi mással nem akarunk játszani, ezzel viszont ritkán van alkalmunk játszani.

    A legacy típustól féltem, hogy a matricák ott maradnak, ahova kerültek, hogy lapok kikerülnek, stb...de igazából ezt a részét is imádom, annyira jó, ahogy a térképünk gyarapodik, ha végigjátszottuk, biztosan bekeretezzük és kirakjuk a falra a büszkeségünket :) A levehető matrica is megoldás egyébként, de szerintem felesleges, úgy is újrajátszhatjátok, ha a mobilappon vezetitek a játék állását. Az app egyébként baromi jó és nagy segítség, de én szeretem a sok elemet és hogy mindenfélére figyelni kell és nekem kell rakosgatni, úgyhogy csak a szörnyek akcióira használjuk (mert azt kikeresgetni tényleg halál minden pályánál). Egyébként az alkatrészek nagyon jó minőségűek, és szerintem nagyon szépek is, a térképért tényleg oda meg vissza vagyok.

    A levehető matricák helyett szerintem érdemesebb egy jó insertet venni (horgászkellékes dobozok is tökéletesek, a lényeg a praktikum). Rengeteg időt és energiát spórol meg, mert amúgy 20-30 perc kb előkészülni meg visszapakolni anélkül.

    Spoilermentesen nagyjából ennyit tudok róla mondani, szerintem minden fillért megér és méltán ez a legjobb társasjáték a BGG-n. Vigyázat, függőséget okoz!

  • bugyo2

    2019-10-20 07:22:30

    Szia

    Ez egy legacy tipusú játék, tehát 1 hosszú story-t kell végigjátszani, de elég sok újrajátszhatósági lehetősége van. Van rá megoldás létezik Gloomhaven removable sticker set. Amivel a felragasztott cuccokat le lehet szedni és a csomagban azok helyére kapsz új matrica szetteket. Azért van ez így kitalálva, mert annyira hosszú az alap story, hogy képtelenség lenne megjegyezni kultúrált körülmények között hosszútávon, hogy a játék mechanikája hol tart. Az alap játékban 95 scenario van ami kb. 30-35 alkalom 6-8 órás játék idő. Plusz a kieggel még 20-at kapsz, ami megint kb. 5 - 10 alkalom. Szóval nyugodj meg nem egyhamar játszátok végig a játékot. Plusz simán újra lehet kezdeni, mert vannak random események és rengeteg dolog ami máshogy alakul tehát iszonyat mennyiségű játék idő van benne. Érdemes játszani vele.

  • bugyo2

    2019-10-19 00:09:37

    Abszolút BEST !!!

  • osztheimertamas1

    2019-09-02 08:16:20

    Elvileg lehet hozzá kapni leszedhető matricákat egy csomagban, ami lehetővé teszi hogy újra játszást.

  • Peter

    2019-08-08 17:30:37

    Elindult a Gémklub előrendelési akciója -20% kedvezmény!! :)

    Klikk ide: Homályrév (Gloomhaven)

    Kuponkód : PRE-HOMALYREV

  • hollo

    2019-03-18 06:29:05

    En is megvennem a jatekot, de...! Kerdes az, hogy egyszer jatszhato a jatek?

    A cikben olvastam.. , idezem :

    - térképre is kell ragasztgatnunk

    -ikszelj be egy képességet a karakterlapodon

    -tépd szét ezt a kártyát miután elolvastad

    -kártyákra is van mit matricázni

    Ha kovetem az utasitasokat, mindezeket megteszem..., hogy is mukodik ez? :D

  • cuf87

    2019-02-16 19:38:19

    Mihelyst kihozza a Gémklub magyarul futok a boltba... :-D

    Annyi jot hallottam róla, annyi díjat megnyert... Csak attat félek, hogy tényleg az lesz utána, hogy minden más játékot háttérbe szorít és csak ezzel fogunk játszani.

A Homályrév társasjáték és kiegészítői (18)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Isaac Childres
  • Illusztrátor:  Alexandr Elichev, Josh T. McDowell, Alvaro Nebot
  • Kiadók:  Arclight, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Hobby World, Feuerland Spiele, MYBG Co., Ltd., Cephalofair Games, Games Warehouse, Albi Polska
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition, first printing
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • English edition, second printing
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
  • English edition second printing (with Solo Scenarios)
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • English miniatures edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • English standees edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • English edition, fourth printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 41 cm x 29.4 cm x 19.2 cm
  • English edition, third printing
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • German first edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
  • English edition, fifth printing
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
    • Súly: 9.8 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 30 cm x 41 cm x 19 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 40.6 cm x 29.2 cm x 19.1 cm
    • Súly: 8.6 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19 cm x 41.2 cm x 30 cm
    • Súly: 10 kg
  • English edition, ninth printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • English edition, sixth printing
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • German third edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.2 cm x 40.6 cm x 19.1 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: olasz
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 41 cm x 30 cm x 19 cm
    • Súly: 10 kg
  • Spanish second edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Homályrév társasjátékhoz