Kütyük
Kütyük
Kütyük
Kütyük
Videó beküldése

Kütyük társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Kütyük egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 50 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól...

A Kütyük egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 50 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a megtervezett körök/akcók és a contracts mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Jön a Nagy Tudományos Kiállítás!

Ti, a generációnk legcsodálatosabb elméi versengve próbáljátok megépíteni a házi laboratóriumotokban a legkreatívabb és leghatásosabb kütyüket. Képesek vagytok uralni a négy energiát és létrehozni a legjobb kombinációkat, hogy az első díjjal térhessetek haza?

Ebben az eszesen kombinálós játékban a különleges energiaadagolóból szerzett energiagömbök felhasználásával különböző találmányokat építetek meg, miközben a legtöbb győzelmi pontért versengtek, hogy megszerezhessétek a tudományos kiállítás fődíját! A kütyüket újra- és újrajátszod majd, hogy felfedezhesd, milyen őrült kombinációkat lehet legközelebb létrehozni a szerkezeteiddel!

A doboz tartalma:

  • 112 kütyükártya
  • 1 energiaadagoló (több darabban, amiből össze kell állítani)
  • 52 energiagömb
  • 1 játékszabály
  • 1 A hatások listája
  • 1 adagoló-összeszerelési útmutató
  • 4 energiatároló gyűrű
  • 4 műszertábla
  • 20 Győzelmipont-jelölő

Unboxing video: https://www.youtube.com/watch?v=_dQoq8Onbjk&t=202s

Játékbemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=3j2ti-FkkB8

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 8 500 Ft-tól
  • 23 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi
Mechanizmus: Kártya húzás, Megtervezett körök/akcók, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Kütyük társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

KütyükKeira, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A játék nyelvfüggetlen. Nyomtatott magyar szabállyal adom.

0 érdeklődő


KütyükMesson, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Mást néztem ki helyette. A játékot nyomtatott magyar szabállyal adom.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kütyük társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • hadhaz.sandor

    2024-03-17 02:46:14

    Egyrészt vártam hogy kipróbálhassam, mert hát Phil Walker Harding eddig nem okozott csalódást. Másrészt túl sokan mondták, hogy Fűszerút/Splendor utánérzés, ami számomra nem pozitívum. Száraz, 2 játék után kiismerhető, unalmas daraboknak tartom őket. Az Acélmágnás már a licites interakció miatt egy kicsit izgalmasabb, de az se lett hosszútávú szerelem.

    A Kütyük 2 játék után viszont zseniális. Pont annyival kell összetettebb, több szintű engine-t összerakni, hogy izgalmas legyen a mélysége. Kell egy kis converter, egy kis győzelmi pont generátor, egy kis energia genergenerátor.

    Hozzá egy kis gimick az asztal közepére az energiaadagoló személyében. Egy rossz játékot a gimick sem ment meg, egy jót viszont bármikor feldob. Az átlátszó golyók gyönyörűek, a kütyük cukik, bár már az első játékban sem figyeltem őket.

    Letisztult, izgalmas darab. Végtelen újrajátszhatóságot nem látok benne, de azért biztos lesz még jópár játékunk.

  • mr.zehy

    2022-12-27 16:07:05

    Látványos, tablóépítős kombózás, melyben nagy szerephez jutnak a színes golyók. Ötletes játék, arra azért kíváncsi vagyok, hogy mennyi újrajátszás van benne...
    7 játékon túl, azt kell mondanom, hogy ez a játék sosem kellene otthonra, de mindig örülök, ha valahol előkerül. 1-2 menet tökéletes szórakozás vele, aztán mehet vissza 1-2 hónapra a polc mélyére. :)

  • batik.balazs

    2022-09-22 13:57:18

    Készítők (már) tisztáztak egy félreérthető szabályt

    Egy kütyü megépítése után aktiválható kütyük szabály kétféle módon is értelmezhető, ami nálunk is értelmezési vitát generált, de a készítők tisztázták a BoardGameGeek fórumon, mert máshol is felmerül.

    Felmerült lehetőségeink:
    1. lehetőség:
    Az épített kártya színét kell figyelembe venni és mindent aktiválni (akár váltó, akár kütyü), ami arra az akció színre vonatkozik.
    2. lehetőség: Ha csavarkulcsos kütyüt építesz, akkor csak azokat a csavarkulcsos kütyüket aktiválhatod, ami ugyanarra a színre vonatkozik és csavarkulcs is szerepel az akcióban.

    ---

    Az angolul feltett kérdés:
    "If you have a card with a wrench effect for a build, does it refer to any card wrench or not (like convert etc.) of the same color to trigger it? I take it all cards are "gizmos". I was assuming the card built has to match the symbol to trigger the effect."

    Készítők válasza:
    "I see your problem. The "type" of a card is its color, so the "wrench" doesn't matter in that way. It's referring to the action you are taking."

    Az 1. lehetőség, amire a készítők is gondoltak.

  • hierroo

    2021-04-18 23:45:54

    Sikerült kipróbálnom ezt a játékot. Nagyon izgatott voltam, hogy milyen lehet, mert nagyok érdekelt, hogy milyen kütyükről is van szó. Tudtam, hogy 2-4 fős a játék, de a BGG-n láttam, hogy van hozzá szóló mód is, nem is egy. Illetve hasonlók, csak mondjuk így, a nehézségi szintje más-más. Én egyelőre ezt a verziót próbáltam ki, és jól működik is:

    https://boardgamegeek.com/filepage/220271/one-page-gizmos-automa-solo-or-multiplayer-modes

    Nyertem is ellene, meg vesztettem is. Annyi plusz kell csak, hogy kell hozzá plusz két átlagos d6-os dobókocka. A szabályok egyszerűek. Igaz angol a szabálymagyarázat, de a képek alapján is kitalálható, hogy mi mit jelent. A magasabb dobókockaértékbő kivonjuk a kisebb dobókocka értékét, és megkapjuk, hogy 0-tól 5-ig melyik akciót kell elvégezni.
    Ha valakinek nem teljesen világos, akkor szívesen megírom részletesebben is.

    A szerencse azért szerepet játszik a mechanizmusban, de engem nem zavart. Annyi belefér. Meg rövid egy menet, úgyhogy mondhatnánk ezt fillernek is. Csak aztán el ne ejtsük a golyóinkat, mert aztán kereshetjük az egész szobában! :D

  • renii96renii96

    2020-04-01 18:53:13

    Aki szeret építeni, kombinálni, annak remek választás ez a játék. A parti során sok kis kütyüt építünk meg és a végén a sok pici egy nagy egésszé áll össze. Vagy több nagyobb egésszé. Mint egy hivatali gépezet, egy akcióval, kártya vagy golyó megszerzésével aktiválunk egy másik kártyát, ami aktivál egy harmadikat, ami egy negyediket és így tovább. De kicsit előre szaladtam. Szóval a kütyük energiával működnek, szóval először energiát kell szereznünk, amit szép, színes és minőségi műanyag golyók jelképeznek. Aztán az energiákat kütyükre cseréljük. Minden kütyü rendelkezik valamilyen különleges tulajdonsággal, aminek a játék során hasznát fogjuk venni. A játékszabályok egyszerűek, könnyen tanulhatóak, a kártyák jelzései egyértelműek és nagyban segítik a játékost. A körök kezdetben nagyon pörgősek, majd, ahogy beindul a gépezetünk, kicsit lelassul a dolog, de nem annyira, hogy unatkozni kezdjünk, míg ismét ránk kerül a sor. A szerencsefaktort nagyon jól lehet ellensúlyozni a megszerzett kártyák képességeivel. Családdal, barátokkal, kezdő és gyakorlott játékosokkal egyaránt szórakoztató kikapcsolódást nyújt. A kivitelezés igényes és szép, a dobozba való elpakolás kicsit macerás, de megoldható.

  • jatszohaz

    2019-05-20 11:04:13

    Szuper jó engine építős játék. Sok interakciót nem igényel a játékosok között, ilyen szempontból nekem kicsit a fűszerútra hasonlított. Mindenki gyűjti magának a különböző gépeket, hogy minnél több dolga triggelődjön, aztán egyszer csak vki nyer, mert szerzett elég victory pointot. Kb 60 perc a játék.

A Kütyük társasjáték és kiegészítői (2)

  • Gizmos: Lost Designs Promo Set társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 50 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 50 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Gizmos: Extra Credits Promo társasjáték Kiegészítő

    Players get "extra credit" points for building 3 or more Gizmos of the same type. When a player builds the third Gizmo of one type they get an "extra credit" token for that type. Each player can only earn one token for each type of Gizmo. At the end of the game, points are awarded for the number of different "extra credit" tokens each player earned....

    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  40 - 50 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Phil Walker-Harding
  • Illusztrátor:  Mathieu Harlaut, Giovanna BC Guimarães, Saeed Jalabi, Hannah Cardoso, Júlia Ferrari
  • Kiadók:  Asmodee, Portal Games, Edge Entertainment, Arclight, Delta Vision Publishing, Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, Cool Mini Or Not, ADC Blackfire Entertainment, BoardM Factory, Lex Games, GaGa Games, Boardgame Viet Nam, Yes Papa Games, Planeta Igor
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán, hindi, vietnámi

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.3 cm x 28.7 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 26.1 cm x 29.7 cm x 8.3 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 25.3 cm x 28.7 cm x 7.5 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: román
    • Méretek: 67.3 cm x 74.9 cm x 20.3 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: cseh
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.9 cm x 29.7 cm x 8.3 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 25.3 cm x 28.7 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 30 cm x 26 cm x 8 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 25.3 cm x 28.7 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 25.3 cm x 28.7 cm x 7.5 cm
  • Vietnamese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: vietnámi
    • Méretek: 25.4 cm x 28.7 cm x 7.6 cm
  • English/Hindi edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.9 cm x 29.7 cm x 8.3 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Korean second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: Korean
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kütyük társasjátékhoz