Rajas of the Ganges
Rajas of the Ganges
Rajas of the Ganges
Rajas of the Ganges
Videó beküldése

Rajas of the Ganges társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Rajas of the Ganges egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 75 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves...

A Rajas of the Ganges egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 75 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a verseny és a connections mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hova küldjem az utolsó munkásomat? A piacra, hogy bevételhez jussak, vagy a kőfejtőbe, hogy tovább építhessem a birtokomat? Ajjaj, az építkezéshez dobókocka is kéne, de az elfogyott…

Ebben az összetett stratégiai játékban a játékosok munkásaikat irányítják, hogy több pénzre és dicsőségpontra tegyenek szert - de kivételesen nem az nyer, akinek több pontja van! A pénz és a pontszámláló a tábla két végéről indul, és akinek a két jelzője elsőként találkozik, az lesz a nagymogul utódja! Az akciókhoz színes dobókockákat kell gyűjtenünk és használnunk - ebben munkásaink és az ügyes kombinációk segítenek!

Forrás: Szellemlovas
3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 20 990 Ft-tól
  • 3 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság, Reneszánsz, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Verseny, Connections, Track Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Rajas of the Ganges társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

  • Radar alatt – Rajas of the Ganges [diceanddecks.hu]

    2023.06.02. 15:45:00 / Kedvcsináló, 2023

    Témáját tekintve a Rajas of Ganges a Mogul Birodalom virágzó időszakába kalauzol el bennünket időben a 16-18. század környékére, helyszínünk pedig az indiai szubkontinens. Ebben az időben ez a térség hatalmas fejlődésen ment keresztül.

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • laptopzsol

    2023-09-04 08:12:15

    Tegnap egy új helyen, új társasággal, számomra új játékokkal találkoztam. Köztük volt a Rajas of the Ganges. Ismét egy régebbi játék amiben kellemesen csalódtam. A tematika jól hozza az Indiai érzést, lehet valakinek túl színes, szerintem illik hozzá. A munkás lehelyezés csúcsra van járatva, több mint fél tucat helyre lehet rakni, persze majd a kockák meg mondják, hogy hova. A dobokocka dobot számai szabályozzák milyen helyről melyik akció a tied. Mehetsz a folyón hajóval, szedhetsz be pénzt a piacokról, a saját táblán lapkákat teszel le, amik szintén adnak bónuszt. Szaporíthatod a kockákat (max 10), variálhatod a színeket. A rengeteg akció kavalkádja, de hála a játék tervezőnek, minden logikus és adja magát. Persze mivel mindent a D6 szabályoz nagy a szerencse faktor. De kit érdekel mikor van 6-7-8 kockád és egy csomó akcióból választhatsz, vagy gyűjthetsz be dolgokat. Tanulással együtt kicsit több mint másfél óra volt, lehet szaladni a pontozó részen. Ha többször játszol akkor max 1 óra.

    Nekem nagyon bejött, a rengeteg 4 színben pompázó kockák rengeteg lehetőséget adnak. Ki lehet szúrni egy kicsit a másikkal, el vihetsz előle dolgokat. Minden része tükrözi az Indiai forgatagot, színességet. Ajánlom.

  • mr.zehy

    2022-12-21 17:08:10

    Nagyon jó hangulatú, számomra szuper látványvilágú és témájú worker(+dice)placement, egy jó adag racegame-mel megfűszerezve. Igazából, bármilyen furcsa is, de ez utóbbi a lényeg, nagy valószínűséggel a játék végét kiváltó játékos meg is nyeri a versenyt, ami sokaknak talán nem lesz túl szimpatikus. A játék erősen bünteti, ha villámgyorsan nem léped meg a kötelezőket, egy játék után úgy tűnt, behozni a későbbi körökben a lemaradást szinte lehetetlen. Ettől függetlenül - vagy talán pont ezért - nagyon jó játék, a figyelem sosem lankad, de nem egy nyugiban építkezős darabról beszélünk.

  • hadhaz.sandor

    2021-03-30 02:05:02

    Nagy kedvenc munkáslehelyezős, ami azért nem olyan vérre menően kitúrós, mint a Russian Railroads vagy az Agricola. És két fővel is remek!

    Imádom azt a csavart benne, hogy a kocka mint fizetőeszköz jelenik meg. Elsőre úgy tűnhet hogy nagy a szerencsefaktor, de valójában csak taktikaibb a játék mint elsőre tűnik. A kis és nagy dobások is hasznosak, csak tudni kell rá reagálni. Megkockáztatom hogy kevésbé szerencsefüggő mint a Marco Polo.

    A két pontozósáv is egyedi és remekül működik. A kockák gyönyörűek, a szobrok és a tábla olyan igazán indiai és szééép.

    Egész estés nagy élménynek érződik, pedig egy órán belül megvan. Talán a sok dobás teszi?

  • Crospieler

    2021-03-16 11:03:57

    Ez a játék itthon kevésbé ismert, még csak bemutató videót sem készítettek róla a hazai társasjáték guruk. Számomra ez kicsit furcsa, mivel annak ellenére, hogy nem jelent meg magyarul maga a játék teljesen nyelvfüggetlen és szerintem egy jól összerakott társas. Nem véletlenül 7.7-es az értékelése a BGG-n, ami nem kevés!

    Szépen ötvözi a munkáslehelyezés/kockadobás/lapkalehelyezés mechanizmusokat. Aki szereti mind a 3 mechanizmust, annak jó eséllyel be fog jönni ez a társas.

    A komponensek minősége kíváló. Szerintem szép az artworkje is. Elsőre tényleg kicsit zsúfoltnak tűnhet a központi játéktábla, de hamar meg lehet szokni. Elég színes a játék: a központi játéktértől kezdve a sok színes kockákig- egyszerűen jó ránézni.

    Nagyon tetszik a győzelmi kondíció, hogy a két sávnak kell "érintkeznie". Ettől gyakorlatilag egy versenyzős játék a Rajas of the Ganges. De üditő, hogy nem kell a végén megszámolnunk a pontjainkat mint egyes játékokban, ami fárasztó lehet, főleg ha sok helyről jönnek azok a pontok, nem beszélve arról is, hogy ez az összeszámolás hibázási lehetőséget is hordoz magában.

    Számomra nem tűnt fel, hogy lennének kiemelkedő akciómezők, egy kivételével: a táncos (2-es kockamező a palotában). Az alapjátékban a táncos tényleg erős akciómezőnek számít mivel a fehér tokenbónuszt azonnal megkapod a +2 kocka mellett, ami elég nagy jutalom. Viszont a haladó (navaratnas) verzióban ez a "probléma" már nem áll fenn, mivel ott a bónuszt nem azonnal kapod meg, hanem be kell építeni a játékostáblára, és csak miután összekötötted egy úttal tudsz hozzáférni ahhoz. Még mindig erős akciómezőnek számít, de nem annyira, mint az alapjátékban.

    Összességében egy jó játéknak tartom. Érdemes utánanéznie annak, aki közepesen összetett játékot keres.

  • harnas1207

    2021-03-11 12:46:24

    Ha röviden akarnám jellemezni, azt írnám a Marco Polo továbbfejleszetett változata. Ez így elég meredek kijelentés, de valahol megválaszolja azt, hogy miért nem olyan sikeres, mint az említett társa. Pedig érdemes kipróbálni, számunkra egyértelműen a Rajas lett a nyerő.

    Alapvetően kockalehelyezős, egymás elől elhappolós játékról van szó, viszont rengeteg akcióhelyünk van. Amiben többet tud az india móka, az a csempelehelyezős épitkezés és a különleges pontozási rendszere. Birodalmunk építése nagyon jópofa, ez az ami különlegessé teszi a Rajas of the Gangest. Lehetőséget ad egy minimális stratégiázásra, ki mire hajtson rá. A pontozás pedig teljesen megkavarja a játékosokat. (Ez az a libikóka hatás, amit Shem nem tudott átadni a Nyugati királyság várgrófjaiban)

    Számomra feltűnt, hogy vannak messze kiemelkedő akciómezők, amik biztosan elkelnek az első lépés során. Ez nem jelent égbekiáltó balansz hibát, de mégiscsak zavaró. Illetve már 2 játékosnál is feltűnően kevés a lapkaszám. 2-3 játékot követően tudja az ember, hogy miből mennyi van, melyik lapot kellene kivárnia. Ezek a hibák megkérdőjelezik bennem az újrajátszhatóság végtelenségét, de könnyen lehet a számtalan kis kiegészítő egyike javít ezen.

    Egyéni vélemény továbbá, hogy tábla grafikája eléggé csúnya, illetve a piaci ikonok elig felismerhetőek. Emiatt vagy ettől függetlenül az indiai filing messze elkerült minket.

    A játékot bátran ajánlom mindenkinek, mert könnyű, mégis tartalmas szórakozás és minden játékosszámmal jól működik.

  • PlayHoo_95

    2021-03-01 17:30:03

    Az eddigi játékok alapján egy nagyon szimpatikus játék képe jött le a Rajas of the Gangesről. Euró rengeteg kockával? Kell!
    Munkáslehelyezős mert van a fő táblánk, ahol rengeteg akciómező várja munkásainkat, hogy beindítsák őket. Ezekből az akciókból sok van, lehet piacolni, építeni, hajózni, épületeket és karmát fejleszteni, kockákat venni vagy cserélni és akár ellátogathatunk a lakosztályokba is ahol az ott lakók bónuszokkal ajándékoznak meg. A bőség zavarának a munkások száma szab határt, amiből a játék elején mindössze három van. A körünk addig tart, míg lepakoljuk az embereket, majd a következő fordulóra visszatérnek, hogy újból akcióba kezdjenek.
    Koskadobálós attól, hogy majd mindenért kockákkal fizetünk. Alap szabály az, hogy soha ne fogyj ki a kockákból. Kockát szerzel, dobsz, tárolóba rakod, fizetsz velük hajózásért, lapkákért lakosztálybónuszért, vagy akár újabb kockákért.
    Lapkalehelyezős mivel van egy saját játékostáblánk is, ami gyakorlatilag egy üres palotaudvar. Ezt kell feltöltenünk tartománylapkákkal úgy, hogy az utak szépen csatlakozzanak egymáshoz és az utólag lerakottat mindig vissza lehessen vezetni a kezdő palotához. A lapkákon szereplő pénzt és hírnevet hozó bónuszokon kívül a tábla szélén lévő bónuszok fele is érdemes menni, mert hasznos dolgokat kaphatunk, ha sikerül elérni őket.
    Furcsa érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban, de valószínű csak a szokatlan pontozás miatt. A szabályzat és az ikonográfia egyértelmű, pár perc magyarázást kér, míg végigmegyünk a helyszíneken és egy pár kisebb szabályon. Ketten szuperül működik, de több fővel még izgalmasabb és szorosabb lehet. Újrajátszahtósága nem túl nagy, hiszen mindig ugyanazt csinálod, bár a lapkák és a kockák randomitása miatt biztos nem lesz azért két egyforma játszma. Összességében egy szép és szórakoztató játék.

A Rajas of the Ganges társasjáték és kiegészítői (11)

  • Brettspiel Adventskalender 2017 társasjáték Kiegészítő

    Brettspiel Adventskalender 2017 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2017 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

    • Rajas of the Ganges: Brettspiel Adventskalender 2017 Promo társasjáték Kiegészítő

      Contained in Brettspiel Adventskalender 2017 for day 6. The mini expansion contains 8 new province tiles "Mango village" you can build by using two of a kind (color doesn't matter) and the normal building action. They give small bonuses when being placed like river movement, karma, new dice, upgrade, money. In addition they contain new spots for your...

      • Játékidő: 75 perc
      • Min. játékidő: 45 perc
      • Max. játékidő: 75 perc
      • Max. játékosszám: 4
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 10+ éves
      • Komplexitás: 3/5
    • Brettspiel Adventskalender 2018 társasjáték Kiegészítő

      Brettspiel Adventskalender 2018 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2018 that contains 25 small expansions or accessories for 25 different games from different publishers. The game rules for each item are included, but they will also be posted separately on the publisher's website on each day from December 1st to 24th....

      • Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box társasjáték Kiegészítő

        The Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box is a product to support the Deutscher Spielepreis, the second biggest German board game prize, for which thousands of players vote each year between May and July for their favorite game. This box contains small expansions for some of the top ten games of the Deutscher Spielepreis 2018: Azul, Rajas of the Ganges...

        • Rajas of the Ganges: Snake Expansion társasjáték Kiegészítő

          New Special Tiles, contained in "Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box". Contents: 4 province tiles "Shalimar Gardens" (1 per color) Rules: Mix the tiles into the corresponding snake stack. To acquire one of these tiles, you have to carry out a building action, as usual. The costs for one of these tiles are one die in the color of the tile with any number...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
          • Komplexitás: 2/5
        • Rajas of the Ganges: Tiger Expansion társasjáték Kiegészítő

          Brettspiel Adventskalender 2018 Promo. Day 24 Contents: 4 province tiles (1 per color) Rules: 1. Mix the tiles into the respective tiger pile. 2. To acquire one of these tiles, you have to carry out a normal building action and give up 2 dice of the same color of any value in the color of the respective tile. 3. As soon as you place it into you province...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
          • Komplexitás: 3/5
        • Rajas of the Ganges: Blessings of Kedarnath társasjáték Kiegészítő

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
        • Rajas of the Ganges: Goodie Box 1 társasjáték Kiegészítő

          Rajas of the Ganges - Goodie-Box 1 multinyelvű társasjáték ár: 7 530Ft. Ebben a kofferben a következő kiegészítőket találhatod: - Mango Village - Tiger - Shalimar alias Snake - Test of Fate - Gemstone Dealers (4 meeple-el) - 2 új folyó lapka - 2 új Mango Village játékosszám: 2-4 fő | játékidő: 45-75 perc | korosztály: 12+

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
          • Komplexitás: 3/5

          Rajas of the Ganges: Goodie Box 1 társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

        • Rajas of the Ganges: Goodie Box 2 társasjáték Kiegészítő

          7 mini kiegészítő/modul a Rajas of the Ganges társasjátékhoz.Angol:In the second box of the Grand Mogul there are various mini-extensions with which the basic game Rajas of the Ganges can be enriched. These include the blessings of Kerdanath...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
          • Komplexitás: 3/5

          Rajas of the Ganges: Goodie Box 2 társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

        • Rajas of the Ganges: The Dice Charmers társasjáték

          Raja of the Ganges - The Dice Charmers multinyelvű társasjáték ár: 8 960Ft. A Rajas of the Ganges: The Dice Charmers társasjátékban a játékosok 8 szimbólumkockával fejlesztik provinciáikat, árukat gyűjtenek és eladják azokat a piacon, de akár a palota befolyásos személyei fölött is győzedelmeskedhetnek, vagy fel és alá hajózhatnak a Gangeszon. Csakúgy...

          • Játékidő: 45 perc
          • Min. játékidő: 30 perc
          • Max. játékidő: 45 perc
          • Max. játékosszám: 5
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves
          • Komplexitás: 2/5

          Rajas of the Ganges: The Dice Charmers társasjáték 6490 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

        • Rajas of the Ganges: Big Box társasjáték

          Through tactics and karma to wealth and fame... In 16th century India, the powerful empire of the Great Moguls rises between the Indus and the Ganges rivers. Taking on the role of rajas and ranis – the country's influential nobles – players in Rajas of the Ganges race against each other in support of the empire by developing their estates into wealthy and...

          • Játékidő: 75 perc
          • Min. játékidő: 45 perc
          • Max. játékidő: 75 perc
          • Max. játékosszám: 4
          • Min. játékosszám: 2
          • Ajánlott életkor: 12+ éves

        Részletes adatok

        Részletek

        • Játékidő:  45 - 75 perc
        • Játékosok:  2 - 4
        • Ajánlott életkor:  12+
        • Komplexitás:  Közepesen összetett
        • Tervező:  Inka Brand, Markus Brand
        • Illusztrátor:  Dennis Lohausen
        • Kiadók:  R&R Games, 999 Games, dV Giochi, Devir, HUCH! & friends, Egmont Polska, Game Harbor, HOT Games, Fabrika Igr, Dice Realm, nostalgia (III)
        • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

        Alternatív nevei


        Kiadások

        • English/French/German first edition
          • Kiadás éve: 2017
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
          • Súly: 2 kg
        • Italian edition
          • Kiadás éve: 2017
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Chinese edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: kínai
          • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 5.5 cm
        • Dutch edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: holland
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • English/French/German second edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • English/French-only edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Polish edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: lengyel
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Spanish/Portuguese edition
          • Kiadás éve: 2018
          • Nyelv: portugál
        • Russian edition
          • Kiadás éve: 2019
          • Nyelv: orosz
        • English/French/German third edition
          • Kiadás éve: 2020
          • Nyelv: angol
        • Japanese edition
          • Kiadás éve: 2021
          • Nyelv: japán
          • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
        • English/French/German fourth edition
          • Kiadás éve: 2022
          • Nyelv: angol
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • HOT Games Dutch edition
          • Kiadás éve: 2022
          • Nyelv: holland
          • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
        • Korean edition
          • Kiadás éve: 2022
          • Nyelv: Korean
          • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm

        Hasonló játékok

        Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rajas of the Ganges társasjátékhoz