Photosynthesis
Photosynthesis
Photosynthesis
Photosynthesis
Videó beküldése

Photosynthesis társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Photosynthesis egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a hatszög-rács, a...

A Photosynthesis egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a hatszög-rács, a terület befolyásolás/irányítás, a trn-04 progressive turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hűs szellő fúj, a napsugarak áttörnek a fák lombkoronáján... de kinek a fái élik túl az árnyékot?
Ebben a játékban a játékosok igyekeznek fáikat magkoruktól életciklusuk végéig kísérni, hogy azokat győzelmi pontokra váltsák. A játék napfordulókból áll, aminek során a napkorong körbejárja a játékostáblát, a játékosok erdejét. Az elültetett fáid fénypontokat gyűjtenek neked az adott fordulóban, amennyiben vetélytársaid lombkoronái és a napsütés aktuális állása kedvező a számodra. Minden fordulóban a fény máshonnan süt, így a fák árnyéka is mindig máshová vetül. Az a fa, amelyik elé egy másik fa magasodik, nem gyűjt fénypontot.

A fénypontok a játék elengedhetetlen, szerves részét képezik. Fénypontokkal tudsz új magot ültetni, fát növeszteni, vagy a talaj minőségétől függően győzelmi pontot begyűjteni, ha a fád életciklusa a végéhez ért. A természet viszont folyamatos körforgásban van, így egy fa kivágása, majd egy új mag elvetése valahol az élet rendje.

A doboz tartalma:

  • 1 db szabályfüzet
  • 1 db erdőtábla
  • 1 db napkorong-szelet
  • 4 db napforduló-számláló
  • 4 db játékostábla
  • 1 db kezdőjátékos-jelölő
  • 24 db pontozókorong
  • 4 db fénypont jelölő
  • 24 db mag (fajonként 6-6 db)
  • 32 db kis méretű facsemete (fajonként 8-8 db)
  • 16 db közepes méretű fa (fajonként 4-4 db)
  • 8 db nagy méretű, kifejlett fa (fajonként 2-2 db)
A játék minden komponense, doboza újrahasznosított papírból készült!

Növekedj és gyarapodj, hogy te lehess az erdő legsikeresebb fafajtája!

Olvasd el róla cikkünket is!

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 8 000 Ft-tól
  • 15 ajánlat

Kategória: Stratégia, Közgazdaság
Mechanizmus: Akció pontok, Hatszög-rács, Terület befolyásolás/irányítás, TRN-04 Progressive Turn Order, Játék végi bónuszok, ECO-05 Income, Bias

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Photosynthesis társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Photosynthesisgviktor88, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gödöllő! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Doboz sarka enyhén sérült

0 érdeklődő


Photosynthesisanikosajgo, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcürítés miatt néhányszor játszott PHOTOSYNTHESIS játékomtól megválnék, makulátlan állapotú. Nyelvfüggetlen, magyar szabály a dobozban. Foxpost a vevő terhére megoldható. Csere nem érdekel. Kérésre fotót tudok küldeni! Személyes átvétel Székesfehérváron a Kígyós iskola környékén lehetséges. Több játék vásárlása esetén az ár némileg alkuképes! Eladó játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eSy5zz68jmnIqAzA5BWHe_AgE00Hn43qvA06KtPofg4/edit?usp=share_link

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Photosynthesis társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • kok_o

    2022-10-07 07:38:01

    Nekem is csak azért nincs a polcon mert 5 fővel nem játszható. :(

  • csbea

    2022-10-06 23:42:52

    Szeretjük, figyelni kell, stratégiai, átgondolt, jól kidolgozott. Csak az a baj, hogy csak 4-en lehet játszani.

  • sitatom

    2022-05-14 22:44:57

    Ez egy fantasztikus kis játék.

    Elképesztően szép és igényes alkatrészekkel, nagyon komoly asztalképet tud adni, ahogy nőnek a fák, nőnek, növekednek egészen az égig. Aztán kivágjuk őket, hogy jöjjön a pont. Hogy legyen új mag, majd legyen belőle fa és folytatodjon a ciklus.

    Egyszerű megoldásokkal csináltak egy térbeli játékot.

    Elképesztően egyszerűek a szabályai és még is kellően összetett.

    Én kicsit ellenkeznék azokkal, akik szerint nem kell sokat gondolkozni rajta, ha jól akarsz játszani akkor nagyon nem árt…

    Szerintem lehet rajta agyalni bőven. Nem árt előre számolni, hogy mi lesz veled a következő körökben, honnan süt majd a Nap és hol lesznek az árnyékok. Persze a kedves játszótársak simán keresztbe húzzák a gondolataidat egy pillanat alatt.

    Kedvencem amikor "tökön" szúrom magam azzal, hogy saját magamat árnyékolom be....

    Összeségében:

    Ez egy egyedi kellően könnyed, családbarát társasjáték.Még éppen megfizethető áron.

    Csodálatos dobozzal és olyan asztalképpel amit hasonló árú játékoknál ritkán tapasztalsz.

  • hierroo

    2022-04-27 11:51:53

    Szerintem is jó játék. Igaz, hogy minden irányból nem süt a nap fákra, de egyébként nagyon szépen vannak elkészítve a fák. Kellemes hatású az egész. Nekem a doboza is tetszik, igaz egy kicsit egyszerű, de végülis arról van szó, ami a dobozban látható. Igazából túl sokat nem kell gondolkodni a játékban, és nem túl nagy a változatosság többszöri parti után. Viszont jó ez az elgondolás, és aranyos a kidolgozás összekötve a logikai absztrakt mechanikával.

  • armin.d.ivan

    2022-04-27 10:52:44

    Óriási meglepetés volt nekem ez a játék. Sokszor totál eltér egy játék ára attól, amekkora élményt fog nyújtani. Na szerintem itt is ez történt abszolút. A 3D-s megoldások mindig sok pluszt adnak az egészhez, az meg, hogy újrahasznosított papírból készült, külön erős, főleg ha a játék témáját nézzük. Tipikusan az az eset állt előtt (amit pl én a Marsnál vettem észre először), hogy pont mire bepörögne, vége is van. Ez persze azt okozza, hogy sokszor játszós darab lesz belőle :D Tehát a céljukat elérték a készítők, simán kedvenc tud belőle lenni.

  • robsteady

    2021-04-08 19:28:49

    Pont az, amit szeretek. Egyszerű szabályok, de alkalmazásuk már közel sem szimpla feladat, ha jó akarsz lenni.
    A BGG-n megadott nehézségi szint (most épp 2.28 az ötből) igaz, ha csak egyszer játszol, és értékeled. Mikor azonban egy szűkös erőforrásokkal, több körre előregondolkodós, egyre kisebb játéktérrel számolós munkáslehelyezésnek alkalmazod, akkor ez felkúszik véleményem szerint 3.0+ -ra. Jóval több ez a játék, mint egy egyszerű családi kategória. Persze, lehet gondolkodás nélkül is játszani, és nézni, ahogy növekszik az erdő; de ha nyerni akarsz, na, akkor kell matekozni.
    Igazi absztrakt játék is lehetne, mert zéró szerencsefaktor van benne, gondolkodós; de mégis, az erdő tematikája ezt nagyon jól elrejti. Matekosoknak kötelező.

  • Merse

    2021-01-04 23:31:52

    Nagyon különleges játék. Nekem kicsit vontatott, de mindenképp érdemes kipróbálni.

  • reni.sule

    2020-10-25 04:48:56

    Gyönyörű, hangulatos játék ami öt perc szabály ismertetés után már játszható is. Plusz pontot érdemel a témához kapcsolódó könyezettudatos anyagválasztás.

    Mikor a tábla belső körei is beépülnek gyönyörűek a fák, ahogy tényleges erővé áll össze. Viszont monotonná vállhat a játékazáltal, hogy a belső legtöbb pontot érő részei a játéknak befoglalták. Onnanstól másnak nincs reális esélye később azokat a területeket megszerezni, ezáltal magasabb értékű pontozólapot megszerezni. Apró szépséghibája ez a játéknak, ami jó stratégiával, és többszöri favágással kompenzálható, de ez igényli, hogy a játékosok közel egy tudásszinten álljanak.

  • dorina.dobos

    2020-02-05 21:33:01

    Számomra egy kis csalódást okozott ez a játék, ami a bonyolultságát illeti picit többre vágytam. Ezzel szemben viszont egy gyönyörű játék, igazi ékkő a gyűjteményünkben. Olyan alkalmakra tudom ajánlani leginkább, mikor a társaságnak nincs kedve túlságosan nagy szellemi munkát bele fektetni a játékba, ugyanakkor a borongós idő miatt mégis a lakásban ragadtak. A játék szépsége kárpótol.

  • Valezius

    2019-09-02 10:23:46

    Működésében ez a játék teljesen absztrakt, a 3d-s fák családi játék érzetét keltik, de szerintem egyáltalán nem az. Ha valaki megreked a fejlődésben az ő játékának annyi, és a továbbiakban csak asszisztál a többiek játékához. Ez egy felnőttnek se jó érzés, hogy az utolsó fél órában a semmiért ül az asztalnál, egy gyereknek meg gondolom még rosszabb.

    3-4 főnél a több játékos hoz bele némi kiszámíthatatlanságot, 2 főnél számolós sakk érzetű játék.

    Aki ilyet keres annak ajánlható, aki nem pont erre vágyott az csalódni fog, nekem is kisebb csalódás volt, kinézet és téma alapján másra számítottam.

  • nagysandor.mc

    2019-07-26 22:46:25

    Bízom benne, hogy az ilyen szép játékok is elősegítik a környezettudatos gondolkodást. :)

  • keplegeny

    2019-04-12 10:49:52

    Imádnivaló játék! Főleg azért is tetszett, mert újrahasznosított papírból készült. Gyorsan tanulhatósága is szerethetővé teszi a desing mellett.

  • ARduel

    2019-04-12 06:05:09

    Gyönyörű stratégiai játék, természetkedvelőknek, erdészeknek kiváló játék!

  • kisszofi

    2019-04-02 16:34:44

    Ez egy nagyon hangulatos és szép játék. Sajnos én is azt érzem, hogy hiába szeretjük ezeket, valahogy nem fog sokszor előkerülni.

  • sz-tomy

    2019-04-02 11:16:17

    A játék újrahasznosított anyagokból készült. 3D-s fa elemeket lehet összerakni különböző méretekben. A játék stratégiai, a témája igen izgalmas. fát ültetünk, nevelünk,szaporítunk, majd elszárad, és kivágjuk.

  • c.gergo

    2019-03-30 07:55:50

    Jó játék! nagyon szépen van megcsinálva. Nekem csak az újrajátszhatóságával volt probléma! amilyen izgi volt az első pár menet vele, annyira laposodott el a végére. Aztán nem került elő többet. Persze ez is szubjektív vélrmény

  • renii96renii96

    2019-03-03 07:33:24

    Szuper stratégiai játék, ahol fákat kell ültetned, majd az ezek után járó fénypontokat bezsebelni. A fénypontokat magokra válthatóod be es ezekből újabb és nagyobb fákat ültethetsz meg több pontért.

A Photosynthesis társasjáték és kiegészítői (1)

  • Photosynthesis: Under the Moonlight társasjáték Kiegészítő

    Elérkezett a Hold ideje! A Hold és a Nap kéz a kézben jár, így keltve életre az erdő igazi ritmusát. Az állatok a holdfényből merítik energiájukat, és ezt az energiát használják képességeik aktiválására. Az erdőben holdkövek is felbukkantak, és mindenek felett ott tornyosul a nagyságos Örökfa, amelyek szintén kölcsönhatásba lépnek a holdfénnyel. Tedd még...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Photosynthesis: Under the Moonlight társasjáték Kiegészítő 4990 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Hjalmar Hach
  • Illusztrátor:  Sabrina Miramon
  • Kiadók:  Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Blue Orange Games, Dino, Portal Games, Lautapelit.fi, Blue Orange (EU), Happy Baobab, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, FoxMind Israel, Fantasmagoria, Siam Board Games, Mandala Jogos, Feelindigo, 2 Pionki
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, héber, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Broadway Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech edititon
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Multilingual edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • TWOPLUS Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9.7 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English/French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • German-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 76.2 cm x 30 cm x 22.9 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Hebrew edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: héber
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: dán
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Photosynthesis társasjátékhoz