Flamme Rouge
Flamme Rouge
Flamme Rouge
Flamme Rouge
Videó beküldése

Flamme Rouge társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Flamme Rouge egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Flamme Rouge egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, az egyidejű akciók, a pakli tervezés, a szimuláció és a verseny mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Már látszik a vörös zászló, az utolsó kilométer következik! Szedd össze maradék erődet egy utolsó hajrához, és száguldj át elsőként a célvonalon a hírnévért!

Könnyen tanulható játék, mely garantáltan az asztalra varázsolja a kerékpárversenyek izgalmát!

Utazz vissza a kerékpározás hőskorába, éld át a nagy versenyek izgalmát!

Minden játékos két figurát irányít: egy Rouleurt, aki egy középerős teljesítményű kitartó versenyző, valamint egy Sprinteurt, aki villámgyors kitöréseivel tudja megváltoztatni a futam állását. Minden biciklistához tartozik egy külön pakli, amiben a figura egyedi mozgási lehetőségei találhatóak - ezeket minél jobban felhasználva kell biztosítanod, hogy a Te versenyződ érje el először a célvonalat!

Minden kör három fázisból áll, mely során a játékosok

  • megtervezik, meddig szeretnének előrébb gurulni,
  • lelépik a választott kártyának megfelelő értéket,
  • majd versenyzőik kihasználják a többiek által biztosított szélárnyékot.
  • Amikor a játékosok megtervezik az előrehaladást, a Rouleur és a Sprinteur versenyzőik paklijából is húznak 4 lapot, majd kiválasztanak egyet - a rajta látható érték mutatja meg a versenyző előrehaladását. A megmaradt három lap visszakerül a pakli aljára, tehát később felhasználható lesz! A következő fázisban minden versenyző lelépi a választott kártyának megfelelő értéket, ekkor derül ki, sikerült-e helyes taktikát választani: versenyzőnk az élre tud törni, vagy esetleg beragad a többiek mögé? A felhasznált lap kikerül a játékból, nem árt tehát előre gondolkodni! Ha a játékosok ügyesen helyezkedtek, a harmadik fázisban versenyzőik kihasználhatják a szélárnyékot, azaz ha egy adott figura és az előtte haladó között pontosan egy üres mező van, eggyel előrébb léphet. Az a figura, aki előtt nem áll senki, hamar elfárad, hiszen nem nyújtanak számára szélárnyékot a többiek - ezt a kifáradást egy 2-es értékű kártya jelzi, mely a húzópakliba kerülve rontja a gyors haladás esélyét.

    A különböző pályaelemekből 6 versenyszakasz rakható össze, vagy akár egyedi pályák is összeállíthatók - biztos lehetsz benne, hogy két verseny sosem lesz egyforma!

    A játék tartalma

    • 4 játékostábla
    • 8 biciklista figura (Rouleur és Sprinteur minden színben)
    • 190 kártya (120 energiakártya, 60 fáradtságkártya, szakaszkártyák és segédkártyák)
    • 21 pályaelem
    • játékszabály
    Forrás: Kockamanó
    3 üzlet árulja ezt a játékot!
    • 11 050 Ft-tól
    • 3 ajánlat

    Kategória: Verseny, Sport
    Mechanizmus: Moduláris tábla, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Szimuláció, Verseny, Catch the Leader, Track Movement, Programmed Movement

    Szabálykönyv

    Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

    Videók

    A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

    Üzletek

    Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


    Árkalkulátor

    Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

    Szabálykönyvek (3)

    Flamme Rouge társasjáték videók (6)

    Kapcsolódó cikkek

    • Tíz szuper társasjáték karácsonyra [Index.hu]

      2019.12.15. 11:22:00 / Kedvcsináló, 2019

      A közelmúltban magyarul is megjelent játékok közül válogattunk azoknak, akik szívesen vennének karácsonyra társasjátékot a gyereküknek, szüleiknek, barátjuknak, vagy épp maguknak.

    • Flamme Rouge - küzdelem két keréken

      Ismertető2019.06.02. 15:10:00 / Ismertető, Családi

      A Flamme Rouge a kerékpársport hőskorába repíti vissza a játékosokat. Amikor még nem karbonból volt a bringák váza, hanem acélból. Nem a doppingügyektől volt hírhedt a sport. Amikor a kerékpározást még nem kenyérkeresetként űzték, hanem hobbiként.

    Díjak és jelölések

    Legjobb grafika/prezentáció

    jelölt, Golden Geek Awards, 2016

    Legjobb családi játék

    jelölt, Golden Geek Awards, 2016

    Kommentek

    Kommentek

    • umfuhrerrichard

      2022-03-03 07:29:31

      Nemrég sikerült kipróbálni a játékot, 2 fiammal közösen. Rögtön népszerű lett, midnenkinek nagyon tetszett.
      Szabálymagyarázat pár perc összesen, kevesebb mint maga a játék előkészítése 😊
      Jó a mechanimus, lehet taktikát felépíteni, igazán izgalmas, kifejezetten rövidnek tűnő versenyjáték.
      A FLAMME ROUGE: PELOTON kiegészítővel lehet egyedül is játszani a peloton és izomcsapat ellen, ami szintén jó kis kihívás, nem olyan egyszerrű nyerni! Sőt a gyári csapatokat akkor is elindíthatjuk magunk ellen ha mondjuk csak ketten játszunk és több ellenfelet és izgalmat akarunk.
      Az alap játék kiismerése után rengeteg lehetőség van variálni, az alapjátékban is van 6 különböző pálya ami megépíthető, emelkedőkkel és lejtőkkel, de a kiegészítő még több lehetőséget és extra szabályt hoz be a játékba, ami növeli az újrajátszhatóságot.
      Nagy mélységeket nem érdemes keresni, de egy nagyon szórkoztató tematikus játék, már kisebbekkel is jól tátszható.
      Szóval csak azt tudom ajánlani, hogy bicajra fel, de nem lesz olyan fárasztó 😉

    • MaRo

      2022-03-01 22:33:08

      Érdekes játék és a leírás szerint figyeltek is jónéhány részletre.

      Magamnak valószínűleg nem fogom megvenni de a volt főnököm nagyon bicikli bolond neki megmutatom, kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá. :D

    • Hobiorsi

      2021-03-19 19:58:11

      Nevelőapumat megleptük születésnapjára ezzel a játékkal. Bátyámtól ismeri és nagyon szereti. A meghatódottság könnyeitől szólalni sem bírt. Elmúlt 50 éves és végre sikerült egy játékot találni, amivel kicsit kikapcsolódhat, érti és élvezi is. Nem mellesleg biciklizni is szeret. Aki szintén szeret tekerni, annak kötelező kipróbálnia, aki nem szeret vagy nem tud, neki meg csak erősen ajánlom. Itt még simán lehet első, mert életében nem ült még kerékpáron. :D

    • aiplisanyi

      2021-03-14 12:27:44

      Minap lehetőségem volt kipróbálni ezt a játékot. A szabályok magyarázásánál kicsit szkeptikus voltam az első ránézésre klasszikus társassal szemben. Azonban kellemes csalódás volt! Pályára és mezőnyre való tekintettel lehet és kell is taktikázni, aztán a többi játékos (többnyire akaratlanul) vagy keresztbe tesz, vagy rásegít. Összességében egy könnyed, élvezetes játék, nagyon jó hangulattal. Negatívum talán a kártyák kezelése/keverése.

    • PlayHoo_95

      2020-04-03 12:30:01

      Egy tavalyi beszerzés volt, a barátaimmal ültünk le játsszani, akik nem fűztek hozzá sok reményt és még is a végén ők voltak azok akik újabb és újabb versenyeket szerettek volna lejátsszani. Nekem nagyon hozza a Tour de France élményt.

    • renii96renii96

      2020-04-02 14:40:50

      Elképzelni sem tudtam, hogyan lehet a bringa verseny tematikáját táblajátékra ültetni. A grafikai megoldásai nagyszerűek, annyira hozza a tour hőskorszakának hangulatát a maga karikaturista (is itt most milyen vicces áthallása van e szónak...) megjelenésével, hogy az egyből megadja az alaphangulatát a játéknak. A doboz tartalma kissé szellős, figurák, kártyák és sajátos játéktábla foglal benne helyet.
      A pálya kialakítására használhatjuk a bekészített pályakártyákat, de magunk is kitalálhatunk ízlésünknek megfelelőt. Minden játékos 2 figurát mozgat, egy roulert és egy sprintert a kártyák segítségével. A figurák kidolgozása nem túl szép, a kártyákon pedig csapatfüggően ugyan azok a képek szerepelnek más-más értékekkel.
      A szabályrendszere egyszerű, gyorsan elsajátítható, s itt végre a valódi játékidő van feltüntetve a dobozon. Pörgős, gyorsan játszható, de némi kényelmetlenséget jelent a kártyák folyamatos húzása/keverése, amely egyetlen de számomra jelentős negatívuma a játéknak.
      Bár egyszerűnek tűnik, s lényegében az is a játék, mégis sok taktikai lehetőséget rejt magában.
      Ma már 2 kiegészítő is elérhető hozzá, ami még változatosabb játékmenettel ruházza fel az alapjátékot (peloton, meteo)
      Nehéz elvonatkoztatnom, de talán témafüggetlenül is remek játék, ugyanakkor mindenképp azoknak ajánlom akik valamilyen formában, de érdeklődést mutatnak a kerékpár sport iránt.
      Egyedül is játszható (így még nem tettem meg) - bár a doboz oldalán 2-4 személyt ír - de max négyen, a peloton kiegészítővel 12-ig feltornázhatjuk a résztvevők számát (szintén nem próbáltam).
      Itt is mint általában, teljes létszámban (4 fő) élvezetes igazán a játék, ahol több lehetőség van taktikázni és színesebbé teszi a küzdelmet.

    • deze76

      2020-03-20 17:02:25

      Csatlakozom az előttem szólókhoz.

      Ez egy remek társasjáték, különösen a biciklit szeretőknek. :)

      Nem mellesleg létezik hozzá applikáció is, mellyel még izgalmasabb lesz a "verseny", hiszen időeredményt is kalkulál a beérkezés, és a megtett mezők számának függvényében...

      A kiegészítőkkel meg csak fokozódik az újrajátszhatósága. Ami csak azért "baj", mert nehéz megunni, és így más játékok ritkábban kerülnek elő. :S

      Totál szubjektív vélemény, de nagy kedvenc...nálunk. :)

    • crazyoh

      2020-03-05 08:28:20

      Szerintem nagyon izgalmas játék az utolsó pillanatig. Szinte minden körben más volt az állás mikor játszottunk, és nem lehetett megmondani még a játék vége felé se, hogy ki lesz a befutó. Nem mindegy, hogy milyen sorrendben, és mikor játszod ki a lapjaidat. Ha túl sok nagyszámú lapot használsz (tehát ha például a játék elején előre törsz), akkor könnyen kifáradhatsz és pilanatok alatt megelőznek. Sokszor ki lehet szúrni a másikkal, hogy pont úgy érkeznek a figurák, hogy az ellenfél versenyzője beszorul és így lépéseket veszít. Legrosszabb esetben ez minden második körben megtörténik. Na akkor megértem, ha valaki már nem akar vele többet játszani.

      A Downforce-hoz hasonlóan ez is egy nagyon jól felépített sportjáték. 4-en a legizgalmasabb!!!

    • wyking

      2019-07-03 18:04:14

      Csak ajánlani tudom. Az egyik legjobb versenyzős sport játék családi kategóriában. Kellemes szórakozás az egész családnak. Nagyon jól kezeli, hogy senki ne maradjon le. Szép grafika.

    A Flamme Rouge társasjáték és kiegészítői (15)

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  30 - 45 perc
    • Játékosok:  2 - 4
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Egyszerű
    • Tervező:  Asger Harding Granerud
    • Illusztrátor:  Ossi Hiekkala, Jere Kasanen
    • Kiadók:  Pegasus Spiele, Gigamic, Devir, Lautapelit.fi, MESAboardgames, Conclave Editora, Stronghold Games, HOT Games, Foxgames (Poland), playagame edizioni, Lavka Games, Reflexshop Kft
    • Elérhető nyelvek:  katalán, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • English/German/French/Spanish edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Nordic edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • English-only first edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • French-only edition 2017
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: francia
    • German-only first edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: német
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Italian/Dutch/Spanish/Portuguese edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.6 kg
    • Catalan/Spanish edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: katalán
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Dutch-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • English-only second edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.6 kg
    • English-only third edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.6 kg
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Italian-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Portuguese-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Russian edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • English-only edition 2019
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • German-only second edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: német
    • Polish edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Flamme Rouge társasjátékhoz