Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói
Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói
Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói
Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói
Videó beküldése

Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a...

Az Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a pontról pontra mozgás, a terület befolyásolás/irányítás és a tech trees / tech tracks mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Gazdagon térsz-e vissza a vitorlák szárnyán?
A kikötőből még egy utolsó pillantást vetsz a gondos anyaföldre, mely egész életedben táplált és felfogta eséseid. Az eddigi életed most véget ér. Egy utolsó, mély levegőt veszel, tüdődet megtölti a tengervíz sós kipárolgása, s fellépsz a lélekvesztő fedélzetére, mely új otthonod, talán sírboltod is lesz. Ám az ismeretlen vizeken túl elterülő földek, a gazdagság, a felfedezés, a kalandvágy feledteti aggodalmaid. Bonts vitorlát, légy részese a kihajózás korának, és válj az az ismeretlen vizek hódítójává!

Lelki szemeid előtt látod egy birodalom képét, melyben sosem nyugszik le a nap, határai átérik a teljes glóbuszt, kultúrája minden partra kiterjed. E célt csak áldozatok árán lehet elérni. De történjék akármi, amint vitorlát bontasz, téged már nem tántoríthat vissza semmi ettől a küldetéstől.

Ez a társasjáték a visszarepít Európa, sőt az egész világ legkalandosabb korszakába, a kihajózás korába! Olyan kor ez, ahol kereskedelmi társaságok országokat megszégyenítő vagyonra és hatalomra tettek szert, s ahol kalózok állami engedélyekkel fosztogattak. A játék a történelmi felelősségtudat révén nem hagyta ki a rabszolgaság tényét sem, azonban ezt mindenki eldöntheti, hogy beilleszti-e a játékmenetébe vagy sem.

Állítsd össze flottádat, érj el korábban Európától elzárt régiókat, alakíts ki kapcsolatokat, lendítsd fel a kereskedelmet és használd ki a gyarmatokban rejlő lehetőségeket, hogy a Te birodalmadról beszéljenek még évszázadok múltán is! A játék 7 fordulón keresztül zajlik és a fő játéktáblán 5 különböző akció közül választhatsz: elfoglalhatsz városokat, szállíthatsz mindenféle árukat, növelheted befolyásodat, hogy több lapot kapj, támadhatsz más játékos által irányított hajózási csatornát és fizethetsz a munkásaidnak, hogy odahaza se legyenek problémáid. De melyik akciót mikor érdemes kijátszanod?

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 23 000 Ft-tól
  • 27 ajánlat

Kategória: Tenger, Felfedező, Reneszánsz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Terület befolyásolás/irányítás, Tech Trees / Tech Tracks

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítóiva_zoli

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egy kicsit meg van nyomódva a doboza. Átvétel Fóton, Göncz Árpád városközpontnál vagy mpl/fox/packeta a vevő terhére.

0 érdeklődő


Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítóiPitor, Pécs, Kecskemét, Cegléd, esetleg Szeged

Csak személyesen itt: Pécs, Kecskemét, Cegléd, esetleg Szeged!

Duplán van meg, egyik elegendő

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • motkany91

    2023-11-24 08:25:15

    Reflexshop facebook oldalán, náluk szokott lenni érdemben is említésre méltó, nem ilyen himihumi kedvezményeket csinálnak. Endeavor 6-8 ezer forint volt, be van szakadva elég durván a játék doboztetője, kicsit meg is van nyomódva pár tábla, de tökéletesen játszható és nem zavaró egyáltalán.

    Kell némi elszánntság is, több órás sorban állás a hidegben, esőben.. függően mikor tartják ezt a vásárt. 10 órakor nyit a bolt, idén egy ilyen vásár volt, várható volt az elképesztő mennyiségű ember és ez így is volt, az első "versenyző" hajnal 5 órakor települt ki a bejárati ajtó elé... mi olyan fél 8 körül érkezünk, addigra már közel 50 ember állt elöttünk. Nyitásra szerintem több mint 300 ember állt sorba.

    Szóval lehet jönni, de kösd fel a nadrágot és a pénztárcát is tömjed ki rendesen :D

  • viharlampa

    2023-11-23 21:41:21

    Nem teljesen ide tartozó kérdés, de hadd kérdezzem meg, hogy ezek a garázsvásárok hol érhetőek el? Mikor, merre van ezekről hírdetés? Mindig csak azt látom, hogy xy vett játékot, de hogy előre meg lenne hirdetve, arról mindig lemaradok. 😒
    Köszi.

  • motkany91

    2023-11-03 09:07:06

    Azzal kezdeném, hogy a játékot a Reflexshop garázsvásáron lőttem pofátlanul olcsón, de így utólag többet nem is adnék érte, mert nem ér annyit... ebben abszolút egyet értek az alattam szólókkal.

    2 fővel amikor bejön a "csendes flotta" nem túl izgalmas a játék.. 3 főnél már sokkal jobb volt. Kíváncsi vagyok még többen, hogy fog működni.

    Az alapszabályok nagyon egyszerűek, könnyen és gyorsan tanulható, ki és bepakolás az insertnek köszönhetően villámgyorsan kivitelezni lehet, egyedül a közel 100 jelölőt felhelyezni "idő", de sokat nem kell gondolkozni csak fel kell dobálni a nekik fenntartott helyekre, van ennél sokkal pepecselősebb játék. Meglepően gyorsan le tud menni egy party, 7 forduló áll rendelkezésünkre, hogy felfedezzük a kontineseket és milyénk legyen a legtöbb olyan hely ami álltal győzelmipontot fogunk szerezni. Nekem kifejezetten tetszik ahogy szépen ellepjük a kis fa jelölőkkel a táblát, nyilván van ettől sokkal szebb játék is, de legalább tisztességes komponens minőségeket kapunk. Találkoztam már hasonló áru és sokkal gagyibb minőségű játékkal is sajnos.

    A játék folyamán minden információ nyílt, így ha csak el nem lopják a kiszemelt jelölőt amit felszeretnél húzni a tábláról, szépen lehet vele előre tervezni. Az alapon túl amikor igazán ki tud bontakozni a játék az abban a pontban jön el amikor a gyarmat táblák belekerülnek amivel plussz lehetőségeket és győzelmi pont forrást hoz be a játékba. Ebből 15 áll a rendelkezésünkre amiből minden játék alkalmával csak 3 fogunk használni. Ezeken a táblákon két kontinens szerepel amit előbb fel kell oldanunk, hogy használni tudjuk az azon felsorolt lehetőségeket.

    Összeségében ezért a pénzért megérte a játék, nekem tetszik, teli áron lehet nem ezen a véleményen lennék az biztos.

  • Boardor

    2023-08-11 10:05:35

    Mivel elég jól bele tudom élni magam a játékokba (tematikától függetlenül), kevés esetben találkoztam még unalmas játékkal. De ez az egyik amit már elsőre is alig bírtam kivárni hogy vége legyen... Számomra gagyi, vontatott, és reptitív a játékmenet, ránézésre sokkal többet ad mint amit valójában tud. Ennél vannak sokkal-sokkal jobb játékok hasonló témában, sokkal intenzívebb és érdekesebb mechanikákkal. (Pl.: Maracaibo, ami kicsit többet kér, de sokkal többet ad). Nem szoktam ilyet mondani, de szerintem ez a játék túlértékelt!

  • Robby

    2022-08-28 14:03:39

    Nekem rögtön két dolog is elvette a kedvemet a játéktól, de azért nagyon jó kis játéknak néz ki. Az egyik dolog az ára, a beltartalomhoz képest, a másik meg a 95 db kereskedelemjelző amit az elején le kell pakolni a játéktáblára.

  • porcine

    2022-05-01 09:54:14

    Régóta szemeztem vele, kívánságlistára került, aztán addig bizergálta az agyamat, hogy megérkezett a foxpost automatába.

    Rendkívül hangulatos játék. Szépen visszaadja a vitorlázások, gyarmatosítások hangulatát. Könnyen tanulható játékmenet jellemzi, ami sajnos nem mindenkit fog meg. Bár nekem nagyon kedves játék, játékostársaimon éreztem, hogy el-elkalandozik a figyelmük. Pedig az ikonrendszer nagyon szép és követkető, a saját játékostablánkon szepen építgethetjük tengerparti városunk épületeit, amik egyben az akcióhelyeink is. Szép tempóban folyik a játék, és a főtáblán lévő helyek mennyisége miatt előbb-utóbb csatákra kerül sor, ami megadja a szamomra oly kedves interakciót is.

    A játék nagyon szép. Az insert az egyik legpraktikusabb, amivel találkoztam, emiatt gyors a ki- és elpakolás, ráadásul játék közben is használjuk a tárolókat. A minőség átlagon felüli. A grafika szemet gyönyörködtető. A gyarmattáblák használata pár kezdő játék után megadja a magasabb újrajátszhatósági faktort.

    Szívemnek nagyon kedves játék, bátran ajánlom kipróbálásra.

    Ui.: Érdekes a szabálykönyv azon része, ahol a játék rabszolgatartásos részét magyarázza, nehogy a mai pc világban szó érje a ház elejét. Szerintem ez inkább megmosolyogtató. Mintha a múlt eltörlésével, átírásával jobban járna az emberiség. Ahhoz ismernünk kell az emberiség történelmét, hogy lehetőségünk legyen a hibákat, bűnöket elkerülni. Hiszen aki nem ismeri a történelmet arra predesztinálja magát, hogy újra átélje azt.

  • hierroo

    2021-07-08 15:14:15

    Győri Zoli egyik videójában láttam több játék mellett és megnéztem magamnak. Szerintem egész jó játék, nemcsoda, hogy a BGG ranglistán 119-edik. Magyar szabálykönyv is van hozzá. A kártyák, a hozzávalók szépek, a kidolgozás stílusos. A térképes társasjáték táblákat meg amúgy is plusz pont nálam. A vitorlás korszak ezekkel a címerekkel és színvilággal egész jól hozza az érzést. Persze ez egy igazi eurós játék. Mindenképpen érdemesnek tartottam megemlíteni ezt a játékot.

  • ARduel

    2019-04-07 12:37:36

    Egyet érteké: szép, jó, izgalmas! kivánságlistára vele!

  • benczikakos

    2019-04-07 10:51:53

    Kitűnő stratégiai játék, gyönyörű kiadás

Az Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói társasjáték és kiegészítői (5)

  • Endeavor: Age of Sail – Charter Companies Mini-Expansion társasjáték Kiegészítő

    This is a complete mini-Expansion for Endeavor: Age of Sail that includes six brand new Charter Company tiles! During the building phase, if you have at least 6 presence in a region, you may establish that region's Charter Company instead of constructing a normal building, and add its tile to your mat. The six different Charter Companies provide a strong...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Endeavor: Age of Expansion társasjáték Kiegészítő

    Az Endeavour: Age of Expansion játékban a játékosok átveszik azokat a mechanizmusokat, amelyeket ismernek és szeretnek, és egy új épület- és kártyakészlettel használhatják őket a vadonatúj játékhoz és interakcióhoz. br/> Az új épület piac teljesen más stratégiákat tesz lehetővé ugyanazon szabályrendszeren belül. Az épületekkel kapcsolatos tevékenységek...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Endeavor: Age of Expansion társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Endeavor: Age of Sail – Dominium Micro-expansion társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Endeavor: Age of Sail – Seize Your Fate Mini-Expansion társasjáték Kiegészítő

    Take command of an ambitious world power in this riveting addition! England, France, Spain, Portugal, The Netherlands, and the Ottoman Empire all vie for dominance. Each power begins with different advantages to reflect its strengths at the start of the era. A number of Fate cards are dealt out... one of these could be the future of your empire! As you...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Endeavor: Deep Sea társasjáték

    Plunge into the modern era, where our planet's vast interconnected ocean scape is one of the last frontiers to discover and explore. Experience a deep new ever-changing adventure in this followup to the smash hit Endeavor: Age of Sail! In Endeavor: Deep Sea, you head an independent research institute with the goal of developing sustainable projects and...

    • Játékidő: 75 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 75 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Carl de Visser, Jarratt Gray
  • Illusztrátor:  Josh Cappel, Noah Adelman
  • Kiadók:  Cranio Creations, Ludofy Creative, Super Meeple, Frosted Games, Maldito Games, Czacha Games, Grand Gamers Guild, Crowd Games, Reflexshop Kft, Meeple Circus, Burnt Island Games, 17wanzy (Yihu BG), Hobby Game Mall (하비게임몰)
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.5 cm x 40 cm x 7 cm
  • Endeavor: Age of Sail
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.5 cm x 40 cm x 7 cm
  • Endeavor: Age of Sail
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 40 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Súly: 3.3 kg
  • German first edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 40 cm x 7 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.5 cm x 40 cm x 9 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 40 cm x 9.5 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói társasjátékhoz