A Bűvös Rengeteg
A Bűvös Rengeteg
A Bűvös Rengeteg
A Bűvös Rengeteg
Videó beküldése

A Bűvös Rengeteg társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Bűvös Rengeteg egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Bűvös Rengeteg egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Légy ravasz, mint a róka és járj túl ellenfeled eszén A bűvös rengeteg társasjátékban! De vigyázz, ha túl mohó vagy, elbuksz, mint a mesék megannyi gonosztevője!

Egy ködös, szürke téli estén a királynő imádott pillangói gyengélkedtek, ezért az erdő mélyén élő boszorkányért küldetett. Találkájuk azonban veszekedésbe torkollott, iszonyatos vihart hozva magával - ekkor gonosz szörnyeket. Végső kétségbeesésében a királynő kihirdette, hogy annak adja fele királyságát, aki kiűzi a csúf lidérceket. Messzi országok fiai és lányai keltek útra, hogy próbára tegyék a szerencséjüket, de a megváltás talán egészen máshonnan jön, mint gondolták volna...

Forrás: Gémklub
4 felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 17 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Állat
Mechanizmus: Ütés-váltós, Pakli tervezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Bűvös Rengeteg társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Fox in the forestnovocain, Budakalasz, neha Bp.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budakalasz, neha Bp.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak bontott. Csere nem, szemelyesen alapvetoen Budakalaszon veheto at, neha Bp 4-6os utvonal, vagy posta vevo terhere. Nezdd meg a tobbi elado jatekot is, hatha erdekel.

1 érdeklődő


A Bűvös Rengetegmolnar.laszlo.sirius, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Szép, könnyed, kétszemélyes játék :)

0 érdeklődő


A Bűvös Rengetegjudit.gabriella.temesi, Budapest Csepel plaza, Illa, Boráros, Allee környékén

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest Csepel plaza, Illa, Boráros, Allee környékén! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kiváló állapotban van, max 2x játszottunk vele, nekünk nem igazán tetszett

0 érdeklődő


A Bűvös Rengetegglacialis36, Budapest, Nyugati pu, Deák Ferenc tér vagy Batthyany tér (máshol is jó)

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest, Nyugati pu, Deák Ferenc tér vagy Batthyany tér (máshol is jó)!

Egyszer játszott. Kitűnő állapotban

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

A Bűvös Rengeteg társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • atinasodre

    2022-08-24 09:14:32

    Tegnap este szereztem be, így még csak pár játékon vagyunk túl. Rendkívül okos csavarás van benne a sima snapszerhez (vagy más kártyajátékokhoz) képest, úgyhogy ha ráérez az ember, akkor sokkal több, mint egy ütős-vivős játék. Amikor csak valami kis laza kártyázgatásra vágyunk, akkor biztosan elő fog kerülni.
    DE! Annyira silány a minősége, hogy megdöbbentett. Már a doboz is valami gyengécske és sérülékeny papírral van bevonva, az insert lötyög, a kártyák vékonyak és már az első keverések után megsérültek. 2500 Ft-ért jutottam hozzá, így ennyiért megérte, de ha egy drágább játék lenne, akkor biztosan húznám a szám miatta.
    Összességében azért pozitív a mérleg nyelve és az ütős-vivős játékok kedvelőinek jó szívvel (és kárytavédőzéssel) tudom ajánlani. :)

  • armin.d.ivan

    2022-03-22 09:35:00

    de nagy király vagy, köszönöm szépen! Igen, erre kitérhettek volna, mert bár csak egyszer, de előfordult.

  • csongrady.p

    2022-03-21 20:53:46

    "ha mindketten ugyanakkora értékű lapot rakunk, és egyik sem egyezik a aduéval, akkor ki viszi?"

    Ebben az esetben az iránytó, azaz aki először kiátszotta a lapot viszi hiszen a követő nem tudta ütni, mivel sem nagyobb sem az adu színével nem egyező.
    Bár a magyar fordítás nem tér így ki erre BGG-n találam rá megerősítő választ

  • banczadavid

    2022-03-21 19:14:50

    Feleségemtől kaptam ezt a mesés játékot. Ténylegesen van hozzá írt mese, amit még nem volt szerencsém olvasni, bár kinyomtatásra került. A picurkánknak lehet elolvasom. A játék illusztrációi szépek és mesélnek is nekünk. Tetszik, hogy a pontozáshoz tokeneket kapunk. A társas maga egy ütésvivős játék egy kis plusszal, ami az egyensúlyra épül. Csak annyit vigyél magaddal, amennyit még kényelmesen elbírsz, se többet se kevesebbet, mert megkeserülöd, a büdös banyáját. 😀 Nem sokat játszottunk még vele és talán ezért korai még azt mondanom, hogy egy kicsit többre számítottam, főleg, ha egy Claimmal vetem össze. Biztos fogunk még vele játszani, mert kedves a szívemnek. Az is biztos, hogy a Ketten a Bűvös rengetegben jobban piszkálja a fantáziám, érdekes koncepció, hogy abban már kóperálni kell, pedig az is az ütésvivős mechanikára épül.

  • armin.d.ivan

    2022-02-10 11:07:56

    Őszintén, semmit nem tudtam róla. Nagyon szeretem a rókákat, tetszettek a képek, és ennyi... úgy voltam vele, hogy még belefér egy párezres ajánlat, legyen ez. Elsőre nem igazán jött át. Kellett néhány kör, hogy megszeressem, ügyesen kell taktikázni benne, hogy az ember ne gyűjtsön túl sok pontot, de azért a másikat se hagyja túllőni a célon. Szeretem az iylen több körös játékokat, amiknek nem egyből van vége, így van lehetőség kiegyenlíteni, átvenni az irányítást. Utazáshoz, vagy unatkozós páros estékhez kifejezetten ajánlom, rengeteg lehetőség van benne.

    Egy dolog nekem nem tiszta, és a szabályból sem derült ki: ha mindketten ugyanakkora értékű lapot rakunk, és egyik sem egyezik a aduéval, akkor ki viszi? Hatszor olvastam át, és egyszerűen nem jövök rá. HELP :D

  • mvik19

    2021-05-16 18:53:21

    Ez a játék meglepett. Nem vártam tőle sokat, azért is vettem meg, mert nem kér nagy befektetést. Eleinte nem is volt teljesen tiszta, hogy mi ebben olyan nagy szám, ami miatt sokan dicsőítik. Aztán lement pár kör és megfogott. Egy alap ütős vivős mechanizmussal dolgozik, mégis oda kell figyelni, mert ha túl mohók vagyunk, akkor nem kapunk pontot. Néha pont az a célszerű, hogy elveszítsünk egy ütést. Meg kell találni az egyensúlyt, ami néha nem egyszerű, mert nagyon nem mindegy milyen kártyák vannak az embernél.

  • rocky015

    2021-04-08 08:29:29

    Elsőre nem volt egy olyan játék, ami megfogott volna engem, de most ajándékba kaptam egyet és elkezdtünk játszani párommal. Megvett, többet nem tudom mondani😀

    Itthonra túl rövid, túl egyszerű; viszont pont ez az előnye is. Mi általában sokat kirándulunk és a hosszú vonatozás közben szeretünk játszani, ezzel pedig könnyen lehet. Nem dolgozik sok komponenssel, egyszerű ütés-vivős játék szép grafikával, van venne kellő mértékű taktika is, enyhén konfrontatív. Részemről kap egy "Ajánlom" plecsnit😃

  • Villany

    2020-01-09 16:06:53

    Hagyományos pontgyűjtős kártyajátéknak tűnik, ám van benne egy kis csavar. Meg kell találni a tökéletes egyensúlyt, nem érdemes túl sok pontot érő kártyát gyűjteni, mert akkor pórul járhatsz. Eleinte kicsit zavaró lehet, amíg eldöntöd, melyik taktihákoz folyamodsz, de egy idő után könnyen bele lehet jönni. Emellett tényleg mesések az illusztrációk. Két embernek nagyon jó szórakozás.

  • Wiwiiikkeeh

    2019-09-01 22:43:28

    Néhány napja vettem meg, játszani még nem volt alkalmam vele de már nagyon várom. Nagyon szép kártyák vannak benne és a játék is egész egyszerűnek tűnik.

Az A Bűvös Rengeteg társasjáték és kiegészítői (1)

  • Ketten a bűvös rengetegben társasjáték

    Fogjatok össze ebben a kétszemélyes kooperatív játékban és segítsétek egymást, hogy át tudjatok kelni a rengetegen! Szerezzetek kincseket és vigyázzatok, nehogy eltévedjetek és elnyeljen titeket az erdő! Kövessétek az ösvényt és szerezzetek minél több pontot!Angol:In the two-player, co-operative trick-taking game The Fox in the Forest Duet, players team up, helping each other move through the forest. Collect all the gems before the end of...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Ketten a bűvös rengetegben társasjáték 4990 Ft-tól! - 8 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Joshua Buergel
  • Illusztrátor:  Jennifer L. Meyer, Keith Pishnery
  • Kiadók:  Raven Distribution, White Goblin Games, MINDOK, Gen-X Games, Foxtrot Games, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, Mandoo Games, Lavka Games, Banana Games, Reflexshop Kft, SUNNY BIRD, WoodCat
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 11.2 cm x 16 cm x 3 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 11.2 cm x 16 cm x 3 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.7 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 11.1 cm x 15.9 cm x 2.9 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai
  • English third edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 11.1 cm x 15.9 cm x 2.8 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3.2 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán
  • Spanish edition
    • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Bűvös Rengeteg társasjátékhoz