Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game
Videó beküldése

Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek és a kockadobás mechanizmusokra. Kedveled a Dungeons and Dragons világát, de...

A Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kedveled a Dungeons and Dragons világát, de hősök helyett inkább epikus csatákra és hadseregekre vágysz? Akkor a Conquest of Nerath a Te játékod! Hatalmas seregek, részletesen kidolgozott világtérkép, stratégia és izgalom a DnD világában! Lássuk mi újat nyújt a kategória többi játéka mellett a Conquest of Nerath!

A jó és a rossz összecsap

A játék szemet gyönyörködtető tábláján négy nép küzdhet meg egymással. A négy választható frakció az elfek, az emberek és törpék, a nekromanták és az orkok csürhéi. A játékot egymás ellen is játszhatjátok, de kétfős szövetségekben is megpróbálhatjátok megvédeni vagy éppen lerohanni az emberek törékeny világát. Nem csak a küzdő felek diplomáciai viszonyait, a játékidőt is kedvetekre állíthatjátok, ugyanis a játék elején el lehet dönteni, hogy kevesebb vagy több győzelmi pont eléréséig tartson-e a játék, vagy egyáltalán ne is számítsanak a győzelmi pontok, csak a többiek fővárosának elfoglalása vezessen eredményre.

Kicsi a világ

A játék kezdetén mindenki eleve rendelkezik előre meghatározott helyeken lévő hadakkal, ráadásul a játéktábla kialakításának köszönhetően akármilyen szövetségi verzióban is kezdesz, biztos hogy lesz melletted egy ellenfél, így a játék már az első körtől izgalmas lesz. A harc a játék fő mozgató eleme is egyben, ugyanis az általad uralt (esetleg másoktól meghódított területek) a köröd elején plusz bevételt jelentenek, ráadásul minden általad meghódított tartomány rögtön plusz egy győzelmi pontot is ad. A háború tehát elengedhetetlen része a játéknak. Éppen ezért elsőre furcsának tűnhet, hogy a különböző fajok egységei, lényegében ugyan azt tudják, viszont minden nemzet rendelkezik egy-egy pakli kártyával. Ezeket a lapokat csatában lehet használni és szerencsére minden pakli nagyon egyedi, így különleges és változatos élmény lesz kipróbálni a különböző népekkel a játékot.

Egyszerű, de nagyszerű

A játék alap mechanikája nagyon könnyen befogadható. A köröd elején pénzt kapsz, utána mozoghatnak az egységek, harcolsz, majd feltöltheted a soraidat újoncokkal. Az egységek is az egyszerűségre törekednek: minden népnek nyolcféle egysége van, de ezek jellemzői minden nép esetében megegyeznek. A hajó például az elfeknél és az orkoknál is ugyan azokkal a tulajdonságokkal bír, és így tovább. A seregeket jelképező figurák kinézete a nagyobb lények esetén viszont népenként eltér. Az elfek nagy lénye a faember, a törpéké a titán, a zombiké pedig valami förtelmes húsóriás. Bár az adott egységek értékei nem variálnak, a csaták mégis fajonként más hangulatúak, a fent említett harci kártyáknak köszönhetően.

Seregszemle

Bár fajonként nem különböznek az egyes egységek, a nyolc eltérő figura más-más képességgel rendelkezik. A kastély védelemre jó, hajókkal tengeri területet lehet meghódítani, a szörnyek több mezőt is elfoglalhatnak, a varázslókkal kazamatákat lehet felderíteni és így tovább. Így te is megtalálhatod a saját játékstílusodnak megfelelő sereg összeállítást és ráfókuszálhatsz például csak a szárazföldi hódításokra, vagy vehetsz mindenből keveset, hogy több irányba is kiterjeszd befolyásodat. Az egyre erősebb egységek többe kerülnek ugyan, de egyre több oldalú kockával is dobnak harcban. Könnyű belátni, hogy egy alap harcos hatoldalú kockájával kevesebbszer lehet megdobni egy hatos célszámot, mint egy sárkány által használatos 20 oldalú dobókockával.

Összegzés, ajánlás

A játék lényegében egy Rizikó szerű alappal rendelkezik, amire rendkívül jól ráhúzták a Dungeons and Dragons világát. Az eredeti játékmenet csak alapjaiban maradt meg, a népek harci paklijai teljesen egyedivé varázsolják az ütközeteket, ráadásul a Rizikó "átka" a kiszámíthatatlanság is a háttérbe szorul a lapok és a lények által használt egyre több oldalú kockák miatt. A játékban ki lehet fosztani kazamatákat, ami értékes kincsekhez juttathatja a kalandvágyó játékosokat. Ezek a kincsek győzelmi pontot és az egységek számára speciális képességeket is jelentenek, tovább erősítve ezzel a hadsereget. A játékot elsősorban a komolyabb stratégiát és fantasy témát kedvelőknek ajánljuk, de a DnD és a Rizikó kedvelői is bátran belevághatnak.

Mi van a dobozban?

szabálykönyv, kockák, játéktábla
110 kártyalap
252 műanyag figura

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Fantasy, Háború
Mechanizmus: Szövetségek, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game társasjáték videók (9)

Kommentek

A Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game társasjáték és kiegészítői (1)

  • Conquest of Nerath: Sword of Kas Promo társasjáték Kiegészítő

    A promo released at Comic Con and GenCon. This single card is a Treasure for the Dungeons and Dragons: Conquest of Nerath Board Game. Treasure Card Name - Sword of Kas Timing - Play at any time Property - "At the start of a battle, you can remove 1 of your Fighters from that battle. If you do, remove 1 enemy Wizard from the battle." Victory -- 2 Victory...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 120 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 1/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  2 - 4 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Richard Baker, Peter Lee, Mons Johnson
  • Illusztrátor:  William O'Connor, Wayne England, Adam Gillespie
  • Kiadók:  Wizards of the Coast, Hasbro
  • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

  • First edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 35.6 cm x 50.8 cm x 15.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dungeons & Dragons: Conquest of Nerath Board Game társasjátékhoz