Dice Forge: A sors kovácsai
Dice Forge: A sors kovácsai
Dice Forge: A sors kovácsai
Dice Forge: A sors kovácsai
Videó beküldése

Dice Forge: A sors kovácsai társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Dice Forge: A sors kovácsai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a pakli építés és a random...

A Dice Forge: A sors kovácsai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a pakli építés és a random production mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Győzd le a saját magad által kovácsolt kockáiddal a mitológiai szörnyeket! A Dice Forge – A sors kovácsai nagyon szép családi társasjáték. A játékosok különleges, cserélhető oldalú dobókockáikkal szerezhetnek pénzt és mágikus kristályokat, amelyekből új, értékesebb oldalakat vásárolhatnak a kockáikra, illetve szörnyeket „győzhetnek le”, megvásárolva azok kártyáit. A játékban a szerencse és az előre tervezés kitűnően kovácsolódik össze.

Forrás: Gémklub
3 felhasználó és 12 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 8 500 Ft-tól
  • 15 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kockajáték, Ősi, Mitológia
Mechanizmus: Kártya húzás, Kockadobás, Pakli építés, Random Production

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Dice Forge: A sors kovácsai társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Dice Forge: A sors kovácsaiilles.balint, Siófok, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Siófok, Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hiánytalan, keveset játszott, kiváló állapotban.

0 érdeklődő


Dice Forge: A sors kovácsaibubuhawk, Budapest nyugati és keleti pályaudvar, Lövölde tér

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest nyugati és keleti pályaudvar, Lövölde tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, polc kopás az egyik sarkán. Hiánytalan, magyar nyelvű, szép állapotú.

13 érdeklődő


Dice Forge: A sors kovácsaiTomiTomi, Budapest, Pásztó

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Pásztó! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Jó állapotú, magyar nyelvű játék.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Dice Forge: A sors kovácsai társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • ronaiheni

    2022-11-01 06:34:43

    Ha egy igazán gyorsan tanulható -tanítható szinte már parti hangulatot idéző sok kockadobálós játékot szeretnénk, hát ez az. Kifejezetten szórakoztató játék, és nagyon kell figyelni miket vásárolgatnak a többiek, mert bizony a végén igan csak meglepetést lehet okozni ha jó kártya és győzelmipont kombókat sikerül kidobni begyűjteni. Nagyon jó négy fővel ugyan úgy röpül az idő , mint 2-3 játékossal. Ha van sértődős játékos a csapatban ki lehet hagyni a negatív kidobásos kártyát és marad még bőven cserelap. Negatívum talán csak a kockák visszakovácsolása eredeti állapotba de ennyi macera megéri a játék közbeni remek móka áraként.

  • Alleira

    2021-03-21 15:01:39

    Bár én fizikai valójában nem próbáltam, de Boardgame arenan kipróbálva ugyanerre a következtetésre jutottam, hogy jobb ez online. Úgy pedig kifejezetten szórakoztató, pörgős játék. De teljesen lemondtam arról, hogy kézzel fogható formában beszerezzem a kockák elhasználódása és az időigényesnek tűnő kovácsolás/setup miatt.

  • gavlak82

    2021-03-21 11:34:14

    A Dice Forge tipikusan az a játék, amit inkább online formában ajánlanék, nekünk fizikálisan van meg. Ennek oka a hosszú setup, nem csak a játék elején (kártyák helyére való kirakása), de a végén is, amikor vissza kell kovácsolni a kockákat alaphelyzetükbe, plusz a kocka marketplace-t is vissza kell állítani. Mivel kockákról beszélünk, ezért szerencsefaktor van jelen. Kiegészítők nélkül nem sok lehetőségünk van. Minden egyes helyszínen alapvetően két kártya típus fellelhető, két darab, valahol csak egy fajtából egy van. Létezik olyan helyszín, amire pedig vélhetőleg a játékosok zöme pályázik, ez pedig a győzelmi pontos. A mi változatunkban volt egy promo kártya is. A bábúk hétköznapiak hozzá, érdemelt volna pár minit, persze ezt kiegészítőbe megvehetjük hozzá :(. Egyébként szép játék, jó lenne a mechanika egy egyszerűbb kocka kovácsolással (főként, hogy egy idő után kopni fognak). A 9 forduló kevés hozzá, bár ez orvosolható házi szabállyal. A setupolás végett már egyre ritkábban kerül elő. Továbbra is online javasolnám.

  • Merse

    2021-01-13 10:57:41

    Nyilván vannak nagyobb szerencsefaktorral dolgozó játékok, amiket nem mindenki szeret, ez is ilyen, erről már a címe is árulkodik, ugyanakkor keményen taktikai és stratégiai játék is. Kategóriájában mindenképpen kiemelkedő és igényes, ráadásul ha azt az érzést szeretnéd átélni, hogy van befolyásod a szerencsére, akkor ezt maximálisan tudja, mert az a lényege, hogy a játék kilenc fordulója során folyamatosan fejleszted a kockáidat, azaz kockaoldalakat vásárolhatsz, így kovácsolva a szerencsédet, ahogy a cím is mondja. A játék ezen túlmenően sok különböző stratégiára ad lehetőséget, tehát nagyon ügyesen keveri a szerencsét a stratégiával, a megvásárolható kockaoldalak és a megszerezhető kártyalapok által. A játék lényege egyfajta mechanizmus építés, de az az érdekes benne, hogy az elején aranyra van szükséged, amit kezdetben kis mennyiségben tudsz csak szerezni a megfelelő kockaoldalak kidobásával, ezért a további vásárlás érdekében minél előbb érdemes pénzes (aranyat hozó) kockaoldalakat vásárolni, de a játék végén az arany nem számít, mert nem ad önmagában győzelmi pontot, ezért a végén már sokszor fölöslegessé válik. A szűkös időkereten belül (kilenc forduló) tehát jól kell tudni kalkulálni, hogyan fejleszted dinamikusan a kockáidat, és egy kényes egyensúlyra kell törekedned. A kártyák által az újrajátszhatósága nagy, és teljesen más stratégiát kívánhat egy másképp kiosztott felállás, ezért rendkívül változatos. Én élőben nem játszottam, BGA-n szoktam játszani, ahol megvan az előnye, hogy gyors, a valóságban nyilván lassabb a kockaoldalak felhelyezése, ugyanakkor az élmény is nagyobb lehet ezáltal. Aki viszont inkább játszana többet a nagy szerencsefaktor miatt, az a BGA-n gyorsabban tud partikat lenyomni egymás után :)

  • kalmannemmasz

    2020-08-18 07:52:08

    A szerencsefaktor vitathatatlan, de mivel nem egy dobással kell megváltani a világot és azért számít az is, hogy milyen kockát építünk, valamilyen irányban mindig lehet tovább haladni. Többször sikerült valami hibás taktikai döntés miatt veszíteni, mint pusztán a szerencsétlen dobások miatt. Persze ha nyertem akkor simán jött a mekkora ász vagyok érzés :) Nekem az újrajátszhatósággal sincs problémám. Azon túl, hogy a kártyaszetteket variálhatjuk, pont a dobálásból származó szerencsefaktor biztosítja, hogy ne lehessen két egyforma játék.

  • kelemen.ati

    2019-05-04 15:25:45

    Nagyon szép kivitelezésű családi játék, ami bár kocka alapú mégis jól illeszkedik a játékba. A kockáink oldalát fejleszthetjük a kockával kidobott aranyból és szilánkokból. A szilánkokból kártyákat vásárolhatunk, amik egyre dráguló, de értékesebb lehetőségekhez és győzelmi pontokhoz juttatnak minket. Egyetlen bajom van csak a játékkal, a játék végi hosszú setup, vagy uram bocsánat, ha két partit szeretnénk játszani. Ez majd fele idő, míg maga a játék tart...bár lehet, hogy én vagyok lassú és nagyon alapos a visszapakolásnál... Családoknak mindenképpen ajánlott, nem nyúlhatsz vele mellé....

  • keplegeny

    2019-04-12 12:55:40

    Először Online próbáltam ki a játékot, és elég hamar meg is rendeltem fizikális formába, annyira tetszik. Tetszik, hogy nem lehet egy jó taktikát se bevetni, mert tnyleg szerencsén alapul leginkább.

  • benczikakos

    2019-04-10 20:30:09

    Sokáig nagyon tetszett, kivételes kiadás egy zseniális inserttel és egy egyedi alapötlettel. De valahogy mégsem akkora durranás amilyennek elképzeltem, elég egyoldalú a játékmenet, és egész kicsi az újrajátszhatósága.

  • Micimackó

    2019-04-09 09:02:06

    Ezt abszolút adom! :)

  • Ladybug90

    2019-04-09 08:59:56

    Nem mechanizmusra gondoltam, hanem ár-érték arányra. Számomra ez a mechanizmus nem ad akkora élményt a szerencsefaktor miatt, mint egy jól megválasztott stratégia vagy taktikai lépés adhat. A játék értékét abszolút a dizájn viszi számomra. De mondjuk akik szeretik a Catan és hasonló dobókockás mechanizmus azoknál nyert ügye van.

  • ARduel

    2019-04-08 17:06:50

    Világos, bár én a Photosynthesyst nem igazán mondanám hasonló kategóriájúnak. Ebben a játékban sok a szerencsefaktor, a Photosyntesysben meg elég kevés. Vagy másra gondoltál?

  • Ladybug90

    2019-04-08 16:55:51

    Pl. 7 csoda, Photosyntesis, Kuruzslók

  • ARduel

    2019-04-06 13:44:08

    Milyen játékra gondolsz ebben a kategóriában?

  • Ladybug90

    2019-04-06 12:12:47

    Szép játék, de ebben az árkategóriában vannak élménydúsabbak is. A szerencse faktor valóban magas.

  • ARduel

    2019-04-05 09:56:13

    Az első gondolat és talán legnagyobb pozitívuma a játéknak, hogy a grafika valóban nagyon szép és igényes. A játéktábla egyedi kialakitású. Ugyan akkor a játék címe hűen tükrözi a szerencsefaktor jelentőségét. Persze rajtad múlik hogy az adott dobásodat mire használod és az ember stratégiai döntésekkel próbálja meg kompenzálni egy egy szerencsétlenebb dobását. Azt tapasztalom hoy igenis vannak "szerencsés" kezű emberek akik igenis kitudják dobni akár többször is azt a lapkát amire épp az előbb fejlesztette fel a kockáját ergo van akinek ez alkatilag kedvező a játék. Sok játék kell ahhoz hogy az ember kitapasztalja hogy hogyan tud szerencsét vagy épp előnyt kovácsolni magának. Nem rossz játék, alkalom adtán szivesen eljátszom vele, de mivel a stratégiát részesítem előnyben, nem tartom valószínünek hogy saját példányom lesz.

A Dice Forge: A sors kovácsai társasjáték és kiegészítői (12)

  • Dice Forge: Mother of Monsters társasjáték Kiegészítő

    This card replace one of the Hydra deck. This card has no effect, you win only victory points. During the setup, if you are playing with the Hydra cards, replace one of the Hydra cards by the promotional card in question. The cards will be placed in the pile in ascending order: Hydra > Harpies > Chimera > Mother of monsters This card is given out by the...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Dice Forge: Chimera társasjáték Kiegészítő

    This card replaces another one from the Hydra deck. This card has no effect, you only gain victory points. During the setup, if you are playing with the Hydra cards, replace one of the Hydra cards with the promotional card in question. The cards will be placed in the pile in ascending order: Hydra > Harpies > Chimera > Mother of monsters This card is given...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Dice Forge: Rebellion társasjáték Kiegészítő

    Váratlan, új kihívások! A Dice Forge: Rebellion a Dice Forge első kiegészítője, amely több interakciót és kombinációt nyújt az alapjáték kedvelőinek. A kiegészítő új kockalapokat és 120 új kártyát tartalmaz. Két opcionális modul – az Istennő labirintusa és a Titánok lázadása – pedig alternatív kezdési beállításokat és új mechanikát kínál.

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Dice Forge: Rebellion társasjáték Kiegészítő 11000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Dice Forge: Rebellion – Pegas Promo Card társasjáték Kiegészítő

    Pegas is a promo card for use with Dice Forge: Rebellion. The Pegasus card stack is played on a 3 sunshards spot on the game board. No immediate effect. Effect: When being ousted by another player, instead of placing a game piece on the original portal as in an usual oust effect, place it on a portal of an island of your choice, unoccupied by another...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Dice Forge: Rebellion – Hera Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Dice Forge: Rebellion – Wheel of Fortune Promo Card társasjáték Kiegészítő

    Wheel of Fortune is a promo card for use with Dice Forge: Rebellion. The Wheel of Fortune card stack is played on a 4 sun shards spot on the game board. Immediate effect: receive divine blessings once except in this one case: before rolling all the dice, pick and declare a roll outcome for each dice among all the likely outcomes on your dice (be sure to...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Dice Forge: Nymph társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Dice Forge: Seagull Magician társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Dice Forge: Harpies társasjáték Kiegészítő

    This card replaces another one from the Hydra deck. This card has no effect, you only gain victory points. During the setup, if you are playing with the Hydra cards, replace one of the Hydra cards with the promotional card in question. The cards will be placed in the pile in ascending order: Hydra > Harpies > Chimera > Mother of monsters The different...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Dice Forge: Dice Tower társasjáték Kiegészítő

    Description: A brand new card for use with Dice Forge! Available as part of the 2020 Dice Tower Kickstarter Explorers Pack. Set-up (lock): Put the Dice Tower on Athena Island (2 and 3). To place this card on an island, place it straddling between cards so that it covers the portal of the island. To play, you only need one copy of the Dice Tower. Effect:...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Dice Forge: The Horn of Plenty promo card társasjáték Kiegészítő

    Promotional card offered to the winners of the official Challenge of Gods 2021 qualifying tournament. This unique card is the only one to offer 3 different effects: immediate, reinforcement (activation) and permanent! The Horn of Plenty card has 3 types of effects. The immediate effect is on the front of the card. Once the feat is completed, turn the card...

    • Játékidő: 75 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 75 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Dice Forge: Piranha Princesse társasjáték Kiegészítő

    New promotional card offered to the winners of a tournament organized at the "Festival Ludique International de Parthenay" (FLIP). This card was created to honor Piranha, the winner of the 2021 French Dice forge championship. RULES : When you buy this card, you gain as many victory points as the number of completed rounds multiplied by 2. AND THEN you can...

    • Játékidő: 75 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 75 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Régis Bonnessée
  • Illusztrátor:  Biboun
  • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Libellud, Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Geekach Games
  • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
  • English edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 7 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • French edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 7 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish/Portuguese/Catalan edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: katalán
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 7 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • English edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 7.6 cm
  • French edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
  • Portuguese-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
  • German second edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 7.7 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • English edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 7.6 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dice Forge: A sors kovácsai társasjátékhoz