Avalon társasjáték
Avalon társasjáték
Avalon társasjáték
Avalon társasjáték
Videó beküldése

Avalon társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Avalon társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 5 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a...

Az Avalon társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 5 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szavazás, a szövetségek, az egyidejű akciók és az áruló mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A The Resistance játék újabb változata. Használható a régi játékkal együtt is és attól külön is.

Új szerepkártyák vannak benne és a nagyon is szimpatikus Artúr mondakört vették most alapul a karakterekhez és a háttértörténethez.

Téveszd meg a többieket, rejtőzködj és ha kell, hazudj, de vigyázz, hogy ne lepleződj le!
Ezen a küldetésen múlik minden! Vajon megbízhatok a társaidban? Kinek szavazzak bizalmat? Kockázatos... és ha egyikük titokban Mordred csatlósa? Érdekes karakterek, cselszövés és stratégia vár az Avalon társasjátékban!

Az Avalon társasjáték a már klasszikusnak mondható The Resistance partyjáték újragondolása. Nem csak egyszerű partijátékról van szó, a titkos szerepek és a karakterek változatos képességei és ezek variációi komoly stratégiai lehetőségeket tartogatnak!

Minden játékos kap egy szerepkártyát, mely meghatározza célját: Arthur király hű emberei sikeres küldetéseket szeretnének végrehajtani, Mordred csatlósai azonban meg akarják akadályozni ezeket. A játék több körön keresztül zajlik, minden kör három fázisból áll:

  • Az aktuális vezető játékos kiválasztja, kik induljanak küldetésre.
  • Mindenki szavaz, hogy egyetért-e a csapat összeállításával.
  • Ha a szavazás sikeres volt, a csapat tagjai szavaznak a küldetés sikeréről.

Elég egyetlen elutasítás, és a küldetés sikertelen lesz! De honnan tudhatnád, kik állnak a bukás oldalán - hiszen Merlinen kívül senki nem ismeri a többiek identitását!

Gyors és izgalmas játék, melyből biztosan nem lesz elég egy menetet lejátszani.

A játékból már nem várható magyar újranyomás!

A doboz tartalma:

  • 14 szereplőkártya (Merlin, Orgyilkos, Percival, Mordred, Morgana, Oberon, 5 Artúr hű követője, 3 Mordred bérence)
  • 10 küldetéskártya (5 siker- és 5 balsikerkártya)
  • 5 csapatjelző
  • 20 szavazatjelző (10 jóváhagyás és 10 elutasítás)
  • 5 pontjelző (kék és piros jelzők)
  • 1 fordulójelző
  • 1 szavazósávjelző
  • 1 vezetőjelző
  • 3 pontozótábla (minden játékosszámra egy-egy oldal)
  • 2 hűségkártya (opcionális: A tó hölgye és a The Resistance játékban található A helyzet fokozódik változatokhoz)
  • 1 A tó hölgye jelző (opcionális)

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Hangulatzene
Lejátszás

Forgatókönyv narráció (Varga Gábor munkája)
Alap karakterekhez

Különleges karakterekhez

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 11 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 8 000 Ft-tól
  • 12 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Blöff, Alkudozás, Partijáték, Középkori, Következtető, Kémek / Titkosügynökök
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szavazás, Szövetségek, Egyidejű akciók, Áruló, Finale Ending, Rejtett szerepek, Roles with Asymmetric Information

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Avalon társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • Alleira

    2022-08-25 16:50:22

    Az Avalont sokszor hasonlítják a Secret Hitlerhez, ahogy azt az előttem szólók is tették. A két játék nagyon hasonló. A különböző játékvariánsok nélkül az Avalon sokkal egyszerűbb, viszont azokat már beemelve, méltó kihívója a Secret Hitlernek.

    Témában mindeki döntse el, hogy a provokatívabb, vagy az Artúr királyos-kissé fantasys áll-e hozzá közelebb.

    Mechanizmusát tekintve, az Avalonban kisebb esély van blöffölni. Itt minden játékosnak van lehetősége a jó vagy a rossz irányba terelni a játék menetét, azonban nem tudjuk meg, hogy ki ítélte dicsőségre, ki pedig bukásra az adott küldetést. Szóval ebben tér el számomra leginkább a két játék.

    A szabályok nem bonyolultak, bár elsőre nem a legkönnyebb megérteni egy nagyobb létszámú társasással, így legyünk türelemmel, ha megijednénk először, hogy nem értünk semmit.

    6 fő alatt nem nagyon ajánlanám, abszolút sokfős partyjáték.

  • kelemen.ati

    2022-08-06 12:24:16

    Nem sok party játékra ülök be, de ha ez az asztalra kerül a társaságba, akkor tuti játszom vele. Be is szereztem, amikor még kapható volt és maradni is fog, nálam ez az úgynevezett "klasszikus" kategória. Általában késő este kerül elő, amikor már kellően lezsibasztottuk az agyunkat, de minden alkalommal kellő felüdülést hoz. Party játék révén nagy az újrajátszhatósága. Ilyenkor 2-3 partit le is játsszunk, aminek így külön meg van a varázsa, hisz ritka, hogy ugyanazt a karaktert kapod újra, így minden játék más és más hangulatban telik. Szerencsére mi 7-10 fővel tudunk játszani mindig, így különösen izgalmas. A hasonszörü kortársainál - Vérfarkasok, Secret Hitler - nekem jobban bejött, így nálam az ajánlott, jó kategóriába tartozik.

  • maszlagadam27

    2022-08-06 08:44:56

    Használtan sikerült egy példányt szereznem, nem bántam meg a befektetést. Titkos szerepes party játékhoz képest igazán izgalmas és jó mélységeket nyújt. Mindkét oldalnak ügyesen kell konspirálnia, hogy bezsebelje a győzelmet. Nem bízhatsz senkiben, nem mutathatsz békejobbot senki felé, és ha Merlin vagy akkor meg nagyon ügyesen és furfangosan kell lavíroznod, hogy segítsd a társaidat és hátráltasd a "gonoszokat" de ne derüljön fény a kilétedre. Tapasztalataim szerint ez a legnehezebb szerep a játékban. Az első küldetéseknél még mindenki próbálja meggyőzni a másikat, hogy semmi köze nincs a sötét oldalhoz, de amit több fős küldetések érkeznek egyből megkezdődik a helyezkedés. A küldetésre indulás elszabotálásával még sosem nyertek a gonoszok az eddigi alkalmak során, ez egy kifejezetten nehéz taktika lehet, nagyon nagy manipulátornak kell lenni hozzá. Kisebb játékosszámnál a gonoszok könnyebben tudnak tippelni Merlin személyére, ha többen vagyunk ez nem annyira egyszerű. Az extra képességű karakterek igazán jól fűszerezik a játékot, minél többet használunk, annál nehezebb kikövetkeztetni, hogy ki melyik oldalon áll. Eddig bárhova vittem, osztatlan sikert aratott, a család, a barátok, de még osztálykiránduláson a 13-14 éves tíntványaim is nagyon szerették. Aki teheti csapjon le rá gyorsan (már csak a használt piacon fog tudni), kiváltképp ha megvan hozzá a társaság létszáma, biztosíthatom, nem fogja megbánni!

  • gpeeter

    2021-11-02 08:40:55

    Jó, tetszett, de elég hosszúra el tud nyúlni.

  • hierroo

    2021-04-15 23:06:06

    Elég speciális ez a játék, mert 5 embert összeverbuválni elég nehéz lehet. És még hogy pont mind az öt ezt a játékot akarja játszani, az azt bizonyítja, hogy vannak összetartó közösségek.

  • clodo

    2021-04-15 21:42:11

    Imádnivaló és hangos party játék, rengeteg röhögéssel, blöfföléssel. Nem lehet leállni vele! Minél többen vagyunk, annál jobb, még a szomszéd is szívesen átjön. :-) Nem összeszokott társaságban is azonnal olyan élményt ad, ami vadidegeneket is közelebb hoz. Emiatt tréningre, csapatépítőre is erősen ajánlott, ha már unjátok a közös főzőcskézést.

  • szabolcs90

    2019-11-14 12:58:30

    Még csak 5 fővel volt alkalmunk kipróbálni(így Merlin elég gyakran merénylet áldozata lesz), de így is remek játék. Mivel ennyire olcsó szerintem mindenkinek érdemes kipróbálnia, ha megvan hozzá a minimum 5 fő.

  • c.gergo

    2019-05-03 13:45:09

    Méltó vetélytársa és alternatívája a secret hitlernek. Ráadásul verhetetlen ár/érték aránya van.

  • marglferenc

    2019-04-02 16:52:37

    Múltkor szerveztem egy társasozást két játék volt terítéken Scythe és Trónok harca (2. kiadás), de az egyik játékos elhozta ezt "bemelegítő" játéknak. 5 kört játszottunk, végül ezzel ment el az egész este. Tökéletes partyjáték, baráti társaságoknak, céges csapatépítőre, családi alkalmakra. Kiváló!

  • benyod

    2019-03-21 10:48:12

    Mikor több embernek is szólok, hogy játék est lesz és végül senki nem mondja le ... na annak azért örülök, mert ezt a játékot minimum 5en lehet játszani, de szerintem minél többen annál jobb. Egyszerű, pörgős és hú de megy a hazudozás :D. Nagyon szórakoztató.

Az Avalon társasjáték társasjáték és kiegészítői (6)

  • The Resistance: Avalon Promos társasjáték Kiegészítő

    These ten cards expand The Resistance: Avalon for backers of its original Kickstarter project. Excalibur: An additional mechanic that gives a player selected by the leader a strong ability every Quest. But this great strength must be used wisely, so choose carefully whom to entrust with its power. Lancelot: 2 additional character cards, and 7 supporting...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 5
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • The Resistance: Hidden Agenda társasjáték Kiegészítő

    A Hidden Agenda három új játékmódot ad az alapjátékodhoz.Angol:Hidden Agenda is an expansion to The Resistance that consists of three different modules: Assassin Module: Ever since we announced The Resistance: Avalon the request has been to...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 5
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • The Resistance: Avalon X társasjáték Kiegészítő

    The battles of Good and Evil is even more troublesome with the exclusive expansion. With Lancelot, you can never trust your friends again, when one can switch side during these missions. Furthermore, Excalibur gives the leader very powerful abilities, yet great strength must be used wisely. Last but not least, Plot cards can change the tide of the battle...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 5
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Quest társasjáték

    In Quest, all will show their true colors as Good and Evil struggle for the future of civilization. Hidden amongst King Arthur’s loyal servants are Mordred’s unscrupulous minions. These forces of Evil are few in number, but if they go unknown, they can sabotage Arthur’s great quests. Players are secretly dealt roles that determine if their allegiance is to...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 4
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Quest társasjáték 7990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Quest: Avalon Big Box Edition társasjáték

    Ez a játék a rejtett hűség játéka. A játékosok vagy Artúr hű emberei, akik a jóért és becsületért harcolnak, vagy Mordred gonosz csatlósai. Minden játékos kap egy titkos szerepkártyát, amely így meghatározza, hogy melyik táborhoz csatlakozott. A játékosok küldetésekre indulnak, és szavazással döntik el, hogy ki melyik küldetésre induljon, de honnan...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 4
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Quest: Avalon Big Box Edition társasjáték 16278 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Avalon: Big Box társasjáték

    Ez a játék a rejtett hűség játéka. A játékosok vagy Artúr hű emberei, akik a jóért és becsületért harcolnak, vagy Mordred gonosz csatlósai. Minden játékos kap egy titkos szerepkártyát, amely így meghatározza, hogy melyik táborhoz csatlakozott. A játékosok küldetésekre indulnak, és szavazással döntik el, hogy ki melyik küldetésre induljon, de honnan...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 5
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Avalon: Big Box társasjáték 14990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  5 - 10
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Don Eskridge
  • Illusztrátor:  Luis Francisco, Rafał Szyma, George Patsouras, Nan Sumana
  • Kiadók:  Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Devir, Portal Games, Edge Entertainment, Raven Distribution, Matagot, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Korea Boardgames co., Ltd., Wargames Club Publishing, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Indie Boards & Cards, Fantasmagoria, Lanlalen, Boardgame Viet Nam, Geekach Games
  • Elérhető nyelvek:  kínai, dán, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, spanyol, svéd, ukrán, bolgár, thai, maláj, vietnámi

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20.3 cm x 15.2 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4.7 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 153 cm x 100 cm x 31 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: francia
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4.6 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 10.2 cm x 15.2 cm x 3.2 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 11.7 cm x 18.5 cm x 4.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: német
    • Méretek: 20.3 cm x 15.2 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 4.4 cm
  • Polish edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 11.7 cm x 18.5 cm x 4.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: Korean
  • English/Thai first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20.3 cm x 15.2 cm x 5.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Malay edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: maláj
  • Polish edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 11.7 cm x 18.5 cm x 4.1 cm
  • Vietnamese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: vietnámi
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 5 cm
  • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4.5 cm
    • Súly: 0.4 kg
  • French edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
  • Spanish edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4.8 cm
  • Devir Italian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 15 cm x 20 cm x 4.5 cm
  • Ukrainian classic edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Avalon társasjáték társasjátékhoz