Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Concordia: Sestertiussal kikövezett utak
Videó beküldése

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pontról pontra mozgás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kétezer évvel ezelőtt a Római Birodalom szinte egész Európára és a Közel-Keletre kiterjesztette hatalmát. Ez csak is az egységek törvények, a pénznem és a dinasztiák miatt volt lehetséges. Most rajtatok a sor, hogy egyben tartsátok a birodalmat, és megszerezzétek a hírnevet a dinasztiátoknak az istenek segítségével!

Családi harcok Rómában

A Concordia egy békésebb stratégiai játék, melyben házakat építetek, kereskedtek, politikával foglalkoztok. Célotok minél nagyobb vagyont és hírnevet szerezni tetteiddel a Római Birodalomban. Egyszerre több nemesi család is ezért küzd, egymással versenyezve. Vajon melyik dinasztia írja tovább a történelme a saját főszereplésével?

Hatalmi pozíciók

A játékot kártyákkal irányítjátok. Minden körben ki kell raknod egy személyiséglapot a kezedből. Ezek a kártyák a különböző hatalmasságok, rétegek, munkások figuráit jelképezik, akik a Római Birodalomért tevékenykednek. A kártyák hatásai nagyon eltérőek, melyekből nézzünk meg néhány példát.

Az építész segítségével mozgathatod telepeseidet a táblán. A mozgás után, ha sikeresen beértél a környező városok valamelyikébe, felépíthetsz ott egy házat. A ház költséges, de ha ügyes vagy, hamar sok pénzt és árut termelhet családod számára.

A telepes kártyájával új kolonizáló figurákat helyezhetsz fel a birodalom térképére, vagy akár beszedheted az adót a már meglévő bábuid után. Meg kell fontolnod, hogy melyik akció jövedelmezőbb számodra.

Bővítened is kell a paklidat. Ehhez a konzul kártyáját kell használnod, melynek segítségével megvásárolhatsz egy új lapot a gyűjteményedbe. Számos erősebb, érdekes lappal fogsz szembesülni a „hadjáratod” alatt.
Ahogy telik az idő, egyre erősebb lesz dinasztiátok. A térképen új házak, városok jelennek meg, beindul a kereskedelem, a politika egyre agresszívabbá válik. Előttetek fog megépülni a birodalom.

Az istenek döntenek

Amint megvettétek az utolsó asztalon lévő kártyát vagy valaki megalapította a tizenötödik kolóniáját, a játék véget ér. Jöhet a pontozás.
A személyiséglapok mind egy-egy istenhez köthetők. Valamelyik Jupitert pártolja, valaki Marsot és van aki Vestát. Minél több van egy isten lapjaiból nálad, annál nagyobb szorzót kapnak a pontjaid.
Szinte mindenért pont jár. Eladható áruk, álló építmények, minél több városban van embered, vannak mozgó telepeseid a táblán és így tovább. Legfőképp az számít, hogy az istenektől mennyi támogatást szereztél és így melyik ér több pontot számláláskor.
Aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze, az a dinasztia a győztes!

A doboz tartalma

Egy kétoldalas játéktábla, 5 raktártábla, 72 kártyalap, 190 fajelző és rengeteg papírjelző a városoknak, érméknek, pontoknak.

Róma dicsősége

A Concordia egy remek klasszikus stratégiai játék új mechanikákkal mindazoknak, akik nem a hadviselésben látják a problémák megoldását. Ebben a játékban nincs hadsereg, a gazdasági és politikai fölényedet kell kihasználnod a győzelemért. Emiatt a játékosok közötti interakciók száma elég alacsony, igazából csak a blokkolás, a jobb kártyák megvétele okozza az összetűzéseket.
A kártyák szerepe erős, ami a pakliépítés miatt is nagy hangsúlyt kap. Kellemes taktikai lehetőségek rejlenek az erősebb istenek kártyáiért folytatott harcban, valamint az újrajátszhatóságot is ez az elem növeli.

Maga a játék remekül fest az asztalon, ami főleg a nagyméretű, színes térképnek köszönhető, persze a játékosok saját táblái és a kártyák sem maradnak el színvonalban. Ez igaz a bábukra is.
A Római Birodalomnak nem szabad elpusztulnia! Építsétek a dinasztiátokat é tartsátok fenn hatalmát!

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 18 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 12 000 Ft-tól
  • 20 ajánlat

Kategória: Tenger, Közgazdaság, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Pakli építés, Akció visszakeresése, Advantage Token, Játék végi bónuszok, Változó setup, Investment, Auction: Dutch, Movement Points, Hidden Victory Points

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Concordia: Sestertiussal kikövezett utakczeizerzsolt, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2 alkalommal játszott, hibátlan, magyar Concordia eladó. Jelenleg OOP, nem kapható Magyarországon.

0 érdeklődő


Concordia: Sestertiussal kikövezett utakFuraha

Csak személyesen!

Eladó egy új állapotú, egyszer játszott, angol nyelvű PD Verlag kiadádú Concordia. Vannak eladó kiegészítőim is. Concordia Salsa + 8000 Ft-ért, Egyiptom/Kréta térkép + 4000 Ft-ért, Róma/Szicília térkép + 4500 Ft-ért, és Concordia Solitaria + 4000 Ft-ért. A térképek újak, játszatlanok. Személyesen tudom odaadni Budapesten hétfőtől péntekig munkaidőben a Dózsa György úti metrómegállónál, munkaidő után Újpest Központban.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

  • Az üzlet nem játék – de ha mégis, akkor elég jó [Telex.hu]

    2021.03.20. 13:00:00 / Kedvcsináló, 2021

    Ha azt mondjuk, gazdasági társasjáték, a nagy többségnek valószínűleg a Gazdálkodj okosan vagy a Monopoly ugrik be. Két olyan játék, ami már-már szitokszónak számít a társasjátékos ínyencek között, tulajdonképpen joggal.

  • Concordia körkép

    Ismertető2019.12.04. 07:00:00 / Ismertető, Kiegészítő

    A Concordia köszöni szépen, jól van, hiszen megjelenése óta eddig minden évben jelent meg hozzá kiegészítő, és ennek köszönhetően jól láthatóan koncepciózusan bővül finomodik. Röviden összefoglaljuk amit a kiegészítőkről tudnotok kell.

  • Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak

    Ismertető2019.11.11. 15:00:00 / Ismertető, Bemutató

    A Concordia című társasjátékkal az ókori Róma világába csöppenhetünk bele, ahol egy-egy kereskedő család fejévé válva kell helytállnunk, feladatunk pedig, hogy minél nagyobb hatalmat szerezve elérjük a győzelmet.

  • Concordia - Egyetértésben az erő

    Ismertető2018.11.03. 09:10:00 / Ismertető, 2018

    Concordia, Concorde… Ha ezt a szót hallod, számos dolog eszedbe juthat.

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2014

Kommentek

Kommentek

  • zsuzsaszucsi3

    2024-03-03 14:22:50

    A kiadó válasza az volt, hogy talán 2025ben lesz reprint.

  • npetyka

    2024-03-02 20:19:16

    Van esetleg valamilyen info, hogy mikor jöhet újra? Köszi.

  • Kicsiguest

    2023-12-30 20:26:08

    Köszönöm! Akkor csak idő kérdése, és lesz valahol magyar nyelven.

  • zsuzsaszucsi3

    2023-12-30 08:58:58

    Új kiadásra vár, pár hónap múlva lesz ismét. Addig csak használtan, ilyen csoportokban.

  • kok_o

    2023-12-30 08:19:24

    Itt az oldalon van egy eladó kiegészítőkkel együtt. Egyébként fel szokott tűnni rendszeresen társasjátékos adok-veszek csoportokban. Sajnos jobb ötletem nincs ☹️.

  • Kicsiguest

    2023-12-29 13:16:33

    Sziasztok!

    Valaki nem tudja honnan lehetne beszerezni a játékot? Használtan sem találom sehol.

  • thevil

    2023-12-16 07:56:46

    Ha meg nem talaltal nezz szet a facebook marketplacen. Ott arulnak egyet.

  • tombiartur

    2023-12-01 15:49:05

    Eladó Concordia társast keresek.Akinek van kèrem jelezze!l Köszönöm!

  • szirom.niki

    2023-09-30 21:28:25

    Ahogy nézem kezdik felvinni a játék árát, pár hónapja még újonnan 13 ezer forintért simán be lehetett szerezni, de azt kell mondanom, megértem a döntést. Zseniális ez a játék, amilyen egyszerű a szabályrendszere, mindössze 4 oldal, mégis annyi döntéslehetőséget kínál. Már az első alkalommal kibontakozott a játék, 4-5 körrel előre tudtam gondolkodni, annyira összetett mégis olyan egyszerű.

    A játék maga egy pontsaláta, mindegy mit csinálok biztos, hogy tele leszek pontokkal így játék végén derül ki igazán, hogy ki volt a legjobb stratéga. Az hogy a kártyáknak nem csak a tulajdonságát nézem, hanem az alján lévő jelölést is, okosan megfűszerezi.

    Asztalképe szerintem szép, amikor még nem játszottam vele nagyon egyszínűnek/ egyszerűnek tűnt, de kipróbálás után megváltozott róla avéleményem, szerintem passzol a játék témájához.

    Két főre ez a hatalmas térkép valóban nem ideális, amúgy is alacsony a játékosok közötti interakció benne, de ketten simán ellehetünk a térkép két sarkánál, ennyi erővel egyedül is nekiülhetnék, hasonló élményt nyújtana. A kissebb térkép valóban szükségszerű, de ilyen komplexitású játékhoz szerintem még akkor sem nevezhető drágának, bár ez egyéni megítélés kérdése.

  • kardostibor44

    2023-08-08 16:07:18

    Anno egy barátom úgy reklámozta nekem a Concordiát, hogy az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező játék. Bár azóta én már eladtam a példányomat, azt kell mondanom, hogy egyetértek vele.

    Előnyei:
    Kiemelkedő teljesítmény, hogy ilyen összetett élményt ad a játék ilyen egyszerű szabályokkal. Csak pár oldal, könnyű megtanulni és mégis elég mély döntéseket kínál. Nekem maga a térkép, és a fa bábuk színei nagyon tetszenek, sokkal élénkebb élőben az asztalon, mint ahogy az a képekről lejön. A provinciák termelése okosan van kitalálva, szeretem az ilyen főképp pozitív, de jól időzítve akár negatív interakciót.
    Rengeteg kiegészítő érhető el a játékhoz, így ha valaki megkedveli, akkor van lehetősége elmerülni a világában.

    Lehet előny és lehet hátrány is:
    Nálam nagy pozitívum a többfunkciós kártyák használata. Itt is egyrészt akciókat biztosítanak, másrész játék végi pontokat adnak És ez a pontozás talán a játék legmegosztóbb része. Játék közben közel lehetetlen fejben tartani, hogy ki hány db milyen színű lapott vett ki. Szóval az eredmény a játék végén derül ki. Ez azoknak jó, akik hajlamosak kedvetlenné válni, ha nagyon le vannak maradva, de sokakat zavar. Én élveztem, még akkor is, amikor azt hittem, hogy most hatalmas király vagyok, aztán csak pislogtam az elszámolásnál :)
    A téma elég általános, bele is tudja élni magát az ember, de inkább lötyög a játékon.

    Hátrány:
    Ha csak ketten játszana az ember, akkor azért kéri a megfelelő kiegészítő térképet. A borító nagyon lefelé lóg ki a sorból a legtöbb mai játék mellett.

    Összegezve:
    A Concordia az egyik legkönnyebben tanítható (közepesen) összetett játék. Izgalmas élményt ad sokadjára is, én csak azért adtam el, mert a hasonlóan összetett játékaim témája érdekesebb volt számomra. De egyike azon nagyon két játéknak, aminél újra és újra megfordul a fejemben, hogy hiba volt eladni.

    Hasonló akciókártyákkal operálnak:
    Century Golem/Fűszerút: pörgős, könnyed
    Aquatica: gyönyörű családi móka
    Voidfall: Epikus űrbéli agyégetés

    BGG értékelés: 10/7

  • fodihun1

    2023-05-27 16:46:18

    Sokszor hallottam már ezt a címet hogy milyen jó, de még csak most sikerült kipróbálni. Tetszett, hangulatos a játék menete, szívesen ülnék le mellé akár családdal (nem gyerekekkel) is játszani. Komolyabb mint a ticket to ride de azért meg tud maradni bőven családi kategóriában.

  • Lamond

    2023-03-31 08:50:40

    Két személyre a a "kis szigetes" kiegek: Korzika-Gallia, Kréta-Egyiptom. Az Egyiptom 3 fővel is jó. Kérdés, hogy akarsz-e rá áldozni, ha nem jön be a kereskedés.

  • Bneevi

    2023-03-31 08:40:50

    Mi is döntően ketten játszuk és igaz, hogy kényelmesen elférünk az alaptérképen. Két főnél inkább érzem a "verseny" tétjét, mert ha az ellenfelem leteszi az utolsó épületét vége a játéknak és a pontozásnál nagy hátrány, ha nem sikerült mindet feltenni a táblára, nem vagy minden provinciában, nem termelsz minden árut, stb. Így békesebb a játék, de mi szívesen játszuk, valószínűleg játékostípustól is függ, hogy valakinek elég-e ez a tét, a kevesebb interakció.

  • Vacskamati

    2023-03-30 22:44:02

    Köszönöm válaszod és a tippet, majd utánajárok ezeknek a további térképeknek. Hajj, ha én csak úgy le tudnék ülni harmad-negyedmagammal! Kb. kéthavonta egy napot tudunk játszani hárman egy haverral, és nincs is több ember, akit rá tudnék venni ilyesmire. Sajnos.

  • kok_o

    2023-03-30 22:01:55

    Sajnos az alapjáték térképén 2 játékos szinte elveszik, alig van interakció, csak néha akaf össze az ember a másikkal így kevésbé jön ki a másik játékos elleni játék. Két főre a hozzáértők kiegészítő térképet javasolnak, amelyek sokkal szűkebbek, így jobban ki jön a játék sava-borsa. Esetleg adjatok neki még egy esélyt, mondjuk 3 vagy 4 fővel. Mivel a szabályok egyszerűek szinte bárki meg fogja tudni tanulni. 😉

  • Vacskamati

    2023-03-30 21:19:12

    Hát, megvettük, mert sok jót olvastam róla, és úgy gondoltam, ennyi ember nem tévedhet... de nekünk nem tetszett. (Ketten szoktunk játszani a fiammal.) Kétszer játszottunk vele, unalmasnak találtuk, mint ahogya a Monopolyt is. Egyszerűen nem köt le ez az adok-veszek. Legközelebb biztosan elkerülöm a kereskedéses játékokat.

  • bigacs

    2023-03-30 16:04:45

    Valóban, ez ízlés kérdése. Nekem inkább régimódi és a téma alapján szerintem szebben is megoldható lenne a kivitelezés. Kíváncsi vagyok mit tudna kihozni belőle pl.: Michael Menzel. Abban teljesen egyetértek, hogy a térkép és a kártyák dizájnja teljesen megfelel a célnak, egyből rááll a szemem, hogy mit keresek, egyértelműek a jelölések és alapjában véve azért nem sorolnám a ronda játékok közé, ugyanakkor ha nem ismerném a játékot és csak a táblaképet látnám, akkor nem jönne meg a kedvem leülni mellé. A Castles of Burgundy esetében sokak szerint mellélőttek a legújabb kiadással, egyébként én is inkább a 2019-es verzió mellett döntöttem.

  • kok_o

    2023-03-30 09:44:43

    Alapjában egyet értek a véleményeddel, de amit a játék külleméről írtál engem kicsit meglepett. Nem mondom, hogy nincsenek szebb játékaink, de azért bőven a szebbek, sőt a kimondottan szépek közé sorolnám. Nyilván mindenkinek más az ízlése, illetve az igénye arra, hogy egy játék mennyire legyen szép.

    Általánosságban nekem egy játéknál fontosabb az átláthatóság, az hogy az adott ikont/jelet/térképet stb egyértelműen lássam, ne vesszen el a szükséges infrmáció a grafikában, legyen egyértelmű és logikus. Elismerem, hogy napjainkban nagy általánosságban könnyebb egy szép játékot eladni, mint egy jót, sőt néha azt érzem, mondjuk főleg a sok 3d nyomtatott mini kapcsán, hogy csak arra jók, hogy többe kerüljön egy játék.... Szerencsére, azért az új játékok között rengeteg van ami szép is, és jó is, de például a Concordiánál nem érzem azt, hogy ráncfelvarrásra szorulna. (Mondjuk a CoB-nál sem láttam egyértelműen az indokoltásgát, szerintem az újabb, mármint a 2019-es verzió sem lett szebb.) Szerintem a táblák kimondottan szépek, jók színek és minden elég jól látszik, elég egyértelmű. Szerintem a kártyák is hozzák a játék stílusát, de talán azokon lehetett volna kicsit több színt alkalmazni.

    A játékmenetet illetően, ami nekem egy kicsit furcsa volt, hogy a paklink csak épül és épül, ahogy az kezdő lapokhoz képest egyre erősebb lapokhoz jutunk. A játék közepére/végére lesz egy rakás olyan lap az ember kezében, amire már csak a játék végi pontozáskor lesz szüksége. Persze, utólag, illetve néhány parti után az ember már érti az okát a dolognak. Összességében, talán pont a pontozási rendszere az, ami egy kicsit másképp működik mint a megszokott azáltal, hogy nem oly módon lesz sok pontunk, ha mindennel is foglalkozunk és mindenből van valamennyink mint például az Agricolában, hanem akkor, ha amiből sok van, abból még többet szerzünk.

  • Bneevi

    2023-03-28 09:47:07

    Az első (és azóta is csak 2-3 hasonlóval rendelkezünk) összetett játékunk! Nekem tetszik a kinézete, a minőségével sincs bajom. Bejön nekünk ez a kereskedős, terjeszkedős, kicsit versengős játekmenet. Általában ketten játszuk, és még így is kb. 1,5 óra ezért sajnos nem kerül elő annyit, mint szeretnénk. Örülök, hogy polcunkon van, bármikor (ha van rá idő) szívesen játszom vele.

  • bigacs

    2023-03-27 22:20:43

    Nem feltétlenül mondok újdonságokat, de összegyűjtöttem pontokba a véleményem:

    Tetszett:

    • a játékmechanikák összhangja
    • több térkép, ill. kiegészítő térképek is vannak, melyek a játékosok számát is figyelembe veszik
    • a viszonylag egyszerű szabályok ellenére is gamer játékélményt biztosít
    • 3-4 fővel is aránylag gyors euró játék
    • a Concordia Salsa kiegészítő különösen

    Nem tetszett:

    • térképek és kártyák megjelenése
    • szerintem kifejezetten nagy az esély az analízisparalízisre
    • a Concordia Salsa kiegészítőben a só fatokenek óriásiak a többi áru méretéhez képest

    Régi játék sajnos küllemét tekintve mindenféle átalakítás, modernizálás nélkül, amely számomra mondjuk sokat levon az élvezeti értékéből, annak ellenére, hogy nem ez a meghatározó. Azért érthetetlen, hogy pl.: amíg a Burgundy (amely bgg listán alig pár hellyel előzi meg a Concordiát), már a 3. ráncfelvarráson lesz túl idén, addig a Concordiát a kiadó továbbra is a 2013. évi megjelenésének stílusában nyomja. Még az azonos évben megjelent Viticulture dizájnja is módosult, egyedül a Concordiáé változatlan.

    Alapjaiban véve jól összerakott játék, akár időtállónak is mondhatnám, valahogy nekem egy kicsit mégis inkább régimódi. Ez az a társas, ahol minden klappol, szívesen játszok vele, de soha nem lesz a kedvencem, egyszerűen nincs meg a rezgés.

    Az analízisparalízis kapcsán nem tudom, hogy csak én vagyok-e ezzel így, de itt kifejezetten bele tudok futni egy-egy ilyen helyzetbe, ami mondjuk számomra azért vicces, mert a Brass, Anachrony, stb. nehezebb játékoknál ez ritkán fordul elő velem.

  • hamu80

    2022-06-27 11:59:39

    Az egyik legjobb társasjáték dizájn, amivel találkoztam. Családi társasjátékokat megszégyenítő egyszerűséggel nyújt gamer mélységű játékteret. A téma valóban nem a legeredetibb, hiszen rengeteg kereskedős játék van, így nem ezzel adja el magát (ugyanakkor nem sok Mediterráneumban játszódó kereskedős játékot leltem fel, holott sokszor ezzel bántják szegény Concordiát). Viszont a mechanika legtöbb része passzol a sztorihoz. Kezdetben van 6 fajta római személyiségkártyád. Ezekkel tudsz építkezni/mozogni, termelni, kereskedni, új lapokhoz jutni, mások akcióit lemásolni, és végül visszavenni a kezedbe az eldobott lapokat, amikor elérkezett az idő. 2 fő dologra kell ügyelni: hova építkezel és milyen kártyákat vásárolsz, ugyanis a kettő interakciója adja majd a játék végi pontozást. Ez az, amit egy kezdő játékosnak kicsit nehéz átlátni. A kártyák ugyanis az akciókon kívül pontszorzóként is működnek, van amelyik pl. a lehelyezett házaid számát, van, amelyik a provinciáid számát stb. jutalmazza. A játékból nem néztem ki, hogy mennyi indirekt interakciót rejteget. Kiemelném az igen egyedi pozitív "parazita" interakciót: amikor mások által már elfoglalt városba, provinciába telepedsz le, és ők termelnek, akkor neked is termelnek. Nagyon érdekes a Diplomata kártya is, amivel a többiek legutolsó akcióit másolhatod le. Direkt keresztbe tenni tehát nem lehet a játékban, de sokszor éled meg a "Hogyan ne tegyek jót a többiekkel" érzés. Nagyon izgalmas, hogy mikor használd fel a Tribunus kártyát, azaz, mikor vedd fel a már eldobott lapjaidat, ez egyfajta rejtett rondel mechanizmus ad a játéknak. Külön kiemelném, hogy a játék nagyon jól skálázódik 2-5 fővel, igaz 2 főre érdemes beszerezni egy szűkebb térképet. Egyszóval higgy a hype-nak, ez a száraznak kinéző erőforrás átalakító társas az egyik legzseniálisabb játék a világon...szerintem.

  • Laxativus

    2022-05-10 15:31:02

    Nem véletlenül közkedvelt játék, egyszerűen tanulható és bár megvan a mélysége, sosem átláthatatlanul komplex. Igencsak nehéz a sarokba játszanod magadat, mindig van mit tenned, amivel haladhatsz előre, legfeljebb figyelmetlenséged eredménye egy kevésbé hatékony kör lesz.

    Az egyetlen negatívumok számomra a kártyák és a pontozás, illetve a kettőjük kapcsolata. Nagyon könnyű magyarázni az újoncoknak a játék elemeit és menetét, de egy ponton bizony meg fogják kérdezni, hogy "és pontot hogyan szerzel?" és akkor jön egy röpke, keserű grimasz. Biztosan van, akinek pont ez tetszik benne, de meglehetősen kifacsart és nehezen magyarázható el, néhány játékba beletelik, mire átlátod, hogy miként lehet nyerni, és emellett még azt is eredményezi, hogy a kártyák "fordítva működnek," mint várná a játékos. Az a megérzése az embernek általában, hogy ha van valami, amiben éppen gyenge, akkor arra vásároljon kártyát, hogy kiegyensúlyozza, de itt pont olyan kártyákat akarsz venni, amiben erős vagy, és így nem tudsz szabadulni az érzéstől, hogy pocsékolsz. Például: Van egy rakás búzatermőhelyem, minek vegyek egy kártyát, amivel még több búzát húzhatok be a búzától dagadó raktáramba? Mert az fog sok pontot szülni. Fogod sokat használni? Nem, mert anélkül is érkezik temérdek búza, ahogy a kereskedőtársaid aktiválgatják a területeket. Vagy: fent van az összes telepesem a táblán - melyik kártyát vegyem meg akkor? Azt, amelyikkel könnyen fel tudod helyezni a telepeseidet. Amik már mind a táblán vannak. És lehetőleg az összes ilyen kártyát zsebeljem be. Amik már (szinte) haszontalanok. Mert ebből lesz pont.

    Ettől eltekintve, mint könnyed stratégiai játék, egy új kedvenc. Főleg a játékosszámhoz mérve kissebb térképeken, ahol szorosabban helyezkedünk el és emiatt nagyobb súlyt kap a pénz, viszont cserébe a termelés gazdagabb.

  • blaura

    2022-05-10 08:47:24

    Hétvégén tudtuk kipróbálni öt játékossal társasjátékos klubban. Gondolkodós, számolós euro. Én új játékos voltam, nem ismertem a játékban rejlő lehetőségeket és annak ellenére, hogy úgy láttam, jól állok a végén lemaradtam pontszámokban. Több játék kell, hogy ki tudd egyensúlyozni, hogy a terjeszkedés-építés-kereskedés-kártyagyűjtés hogyan hozza meg a legtöbb győzelmi pontot, melyik istenség gyűjtése mikor kifizetődő, melyik nyersanyag lesz számodra a leghasznosabb. Be fogom szerezni.

  • Mixike

    2022-01-17 11:17:15

    A hétvégén próbáltuk ki. Nagyon jó élmény volt. Igazi euro játék, leszámítva, hogy alig tudod előre számolni a pontokat. A sajátjaidat még tudod, de a többiekét nem. Szóval kb a szerencsére bízod, hogy a végén neked lesz-e több pontod vagy az ellenfélnek. 5 játékossal próbáltuk, elsőre hatalmas a downtime. Ha nem csupa gamerrel játszod, akik képesek meghozni a döntéseket addigra mire rájuk kerül a sor akkor felejtsd el. Nem fogod élvezni, hogy 10-12 perc mire újra léphetsz egyet, addigra az életed megunod. Esetleg úgy lehet élvezetes ha a társaságból 2 gamer egymás mellé ül, és ők szimultán egy másik játszanak emellett. Úgy nem zavar a downtime. Egyébként szerintem egy kivételesen jó játék. Ajánlom az euro szerelmeseinek.

  • Syl

    2021-12-21 13:33:32

    Ár/érték arányban remek játék, gyakorlatilag megunhatatlan, gondolkodós darab. A dizájn so-so, de lehet találni hozzá kapaszkodót. Hátrány: nagy játéktábla, asztalt kell hozzá nyitni. De hát annyi baj legyen!

  • vacogi

    2021-10-18 16:56:06

    A zord külső ellenére ez a játék szinte tökéletes. Elsőnek nagyon egyszerűnek tűnik, de hamar rájöttünk, hogy több benne a lehetőség, mint gondolnánk. Nagyon kedveljük, családilag is, a 12 éves fiamnak az egyik kedvence és nagyon jó is benne. Ha hárman játszunk, nekem nem nagyon jut kártya, pedig azokkal lehet igazán sok pontot szerezni.

  • ronaiheni

    2021-09-04 20:24:19

    Ma játszottuk ketten először. Agyégetés. Első pillanatban soknak tűnik a lehetőség , aztán ahogy halad a játék rájössz nem mindegy milyen sorrendben játszod ki a kártyákat.Ketten nem nagyon lépsz a másik tyúkszemére , de azért figyelni kell kb. mit csinál az ellenfél , mert játék közben nem tudod mennyi pontod lehet . Egy jó kártyakombóval az istenek sok extra pontot adnak. Több főnél elég szűkös lehet a játék. Nagyon tetszett ennek ellenére, biztos sokáig nagy kedvenc lesz .

  • hadhaz.sandor

    2021-07-29 22:31:19

    A játék legnagyobb erénye a könnyű taníthatóság, de mégis agybizsergetően mély. Easy to learn, hard to master.

    A "trading in the mediterranean" téma az egyik legelcsépeltebb a társasjátékok világában, de még ebben sem igazán tocsog a játék. Egyet kell értsek az előttem szólóval, ez a játék nagyon hamar monotonná és szárazzá válik. Cserébe legalább pörgős, nem kell sokat várni a játékosokra, de azért 4 főnél többel nem szívesen játszanám.

    Amit viszont nem tudok megbocsátani a játéknak, az az asztalkép. Nem csak simán unalmas, hanem kifejezetten ronda. Mennyi jó példa van izgalmas kártya designra hasonló témában (Dicsőség Rómának, Santorini, Birodalmi telepesek) és nem tudom nem ezekhez hasonlítani. A magyar kiadás dobozmérete előtt pedig értetlenül állok. Ha már nem tudtak szebb borítót rajzolni, miért kell a szabvány kétszeresében néznem?

  • gelupapa

    2021-07-29 10:55:15

    Könnyen tanulható mégis mélyebb tartalmat rejtő játék. Számomra 1 óra után előjön a monotonitás érzése és ez miatt (is) túlértékeltnek találom. Az alapjátékban szerintem 2 főre túl nagy térkép úgyhogy valamelyik kiegészítővel működik leginkább, 5 fővel meg már erősen nézegeti az ember az óráját. Azoknak mindenképp ajánlott akik partijátékok után mélyebb vizekre szeretnének evezni, mert nagyon jó nyitó a stratégiai játékok világába.

  • nemi92

    2021-04-11 13:40:14

    A napokban megérkezett hozzám is ez a játék, és tegnap sikerült is feleségemmel kipróbálnunk. Előtte napokban videókat néztem róla és áttanulmányoztam az amúgy mindössze 4 oldalból álló játékszabályt. Nagyon jól össze vannak foglalva a kártyákkal és a játékmenettel kapcsolatos tudnivalók.

    Picit féltem a játéktól az elején, de annyi jót hallottam róla, hogy végül mégis csak úgy döntöttem, hogy beszerzem, de nem is bántam meg.

    A játék elején picit úgy éreztem, hogy nehezen találom a helyem. Több módon is lehet gyp-at szerezni a játék alatt, így nem igazán tudtam első körben, hogy mire is menjek rá. Az elején elég nagy agyalást jelentett, hogy akkor hol és hogyan is tudom megszerezni a szükséges nyersanyagokat. Ahogy egyre jobban belemélyedtünk, kezdtük egyre inkább megérezni a játék flowját és gyorsan beletanultunk, hogy akkor melyik lap mit is nyújt a számunkra. Ezt segítette az is, hogy a lapok mindig visszakerültek a kezünkbe, újra és újra kijátszva azokat.

    Az első játszmánk 2 óra körülire sikerült, de igazából tanuló körnek fogtuk fel ezt a kört. Tényleg nagyon nagy mélysegei vannak a játéknak, megdolgoztatja az ember agyát. Én minden percét élveztem így elsőre. Biztos, hogy fix helye marad nálunk, már most imádom! Nem csoda a sok pozitív visszajelzés mindenfelől! Próbáljátok ki, bátran ajánlom! Szuper!!

  • KIRALYJ

    2021-01-06 09:03:57

    Ideális családi játék! Szeretem, hogy nem kizárólagosak a területszerzések (más is beépülhet ugyanoda), így nem fordulhat elő, hogy már az elején azt érzed, elhibáztam a taktikát a rossz terjeszkedéssel.

    A pontozás annyira "bonyolult", hogy elveszi a kedvet a számolgatástól, ami szerintem megöli a hangulatot, legalábbis nem szeretem nézni, ha a másik görcsösen matekozik és tulajdonképpen lehetne előttünk kockás papír is a játék helyett.

    A minőséggel elégedett vagyok, szép a külcsín és szeretem a fa alkatrészeket, nálam külön pont, ha egy játéknak kismillió mütyűrje van :D de ez az egyik hiba is, amit megemlítenék, kell egy jó insert, mert másképp horror a felrakodás és a játék közbeni kezelés is.

    Könnyen tanulható, eddig mindenféle korosztályt rá tudtam ugrasztani, nálam a nagyon ajánlott kapujátékok közt van, simán képes meghódítani a játék mellett gyanútlan letelepülőket :D

  • Gaji.do9

    2020-12-10 19:13:38

    Igen, nagyon aktuális! :D
    Nagyon szépen köszönöm, már égen-földön kerestem a Concordiát, ez életmentő volt! :D

  • NoEn

    2020-12-10 11:45:52

    Szia! Nem tudom, hogy aktuális, de a társasnavigátor oldalán elérhető a játék! ☺️

    https://tarsasnavigator.hu/tarsasjatek/concordia-tarsasjatek/

  • Gaji.do9

    2020-12-02 23:10:31

    Imádom a Concordiát, nagyon klassz családi, baráti társaságos játék. Rendkívül sokat ad játék közben (ahogy Győri Zoltán is mondta a youtube videójában) és éppen ezért, nagyon kellemes érzést ad, miközben megy a parti. Mi egyszerűen imádtuk, csak az a gond, hogy jelenleg Magyarországon sehol sem kapható ... Viszont amint kapható lesz, rögtön lecsapunk rá és beszerzünk egyet a Corsica kiegésítővel együtt, hogy két fővel is igazán izgalmas legyen!
    Tényleg csak ajánlani tudom, ennyi pénzért igazi csoda. Esetleg az Orleans ért nálunk a nyomába, az is fergetegesen jó volt és nagyon élvezetes, csak az egy kissé más elveken alapul, mint a Concordia. Ez egy igazi klasszikus, viszonylag kevés benne a véletlen, jól tervezhető, de mégis van ráhatása egymásra az összes játékosnak a helyezkedéstől függően. Tényleg nagyon szeretném, hogy újra elérhető legyen, már régóta vadásszuk...
    Van egy Venus verziója is a játéknak, ahol van egy plusz nyersanyag, a só. A só nagyon változatossá teszi, mert egy "wild" nyersanyag, ami minden nyersanyaggá átkonvertálható, így igazán hasznos tud lenni olykor és nagyon megkavarja a játékosok céljait néha.

  • harnas1207

    2020-12-02 15:49:29

    A Concordia egy átmeneti játék a klasszikus és modernebb euro gamek között. Sikeresen vegyít több mechanizmust úgy, hogy a játékmenet mégis pörgős marad. Számomra a szerepválasztós lépés sokkal jobban tetszett itt, mint a Puerto Ricoba. Szerencsfaktor szinte nincs is a játékba, minden rajtunk és az ellenfelek taktikázásán múlik. Ennek ellenére mégis úgy éreztem, hogy a Concordia kicsit sem mozgat meg. Teljesen rendben van, de semmi pluszt nem tud nyújtani. A téma nagyon száraz, sőt van akit egyenesen elrettent. Az újrajátszhatóság a random városok miatt elvileg nagy, de mégis azt érzi az ember, hogy hamar kiismeri a térképet és rá tud érezni, melyik istenség lapjait kell gyűjteni, illetve melyik szerep ér sokat. Ennek ellenére nem tudok rosszat mondani a játékról, mert messze lekörözi a régi nagy kalsszikusokat. Gyors, könnyen tanulható és a különleges pontozása miatt a játék legvégéig izgalmas tud marad. (Érdekes, hogy mindent egybevéve pont ugyanazt érzem, mint a Five Tribes esetén.) Viszont tapasztalt játékosokat már nem biztos hogy lázba hoz. A fentiek alapján kicsit talán erősnek érzem a BGG 18. helyet.

  • jevimester

    2020-10-12 21:05:03

    Jelenleg igencsak agyalok a beszerzésén, az alapján amit eddig olvastam és láttam vele kapcsolatban, igencsak vonzó.

    Pár kérdésem viszont lenne azokhoz, akiknek esetleg már megvan a játék. Mennyire játszhat az a dolog, hogy különböző nyelvű kiegészítőkkel kombinálom össze? Pl. Az alapjátékot megszerzem magyarul, és a kiegészítőket pl angolul, vagy vice versa. Mennyire más a nyomat? Nem ütnek el egymástól a lapkák / kártyák?
    Két fővel milyen korlátozásokra kell számítani az alapjátékban? (Ha hülyeséget kérdeztem, sorry :))

    Előre is nagyon köszönöm :)

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 15:31:43

    Nagyon kevés olyan játék van, amelyik ennyire jól gyúr össze ismertebb mechanizmusokat (alapvetően hand-management játék, az alapja a különböző szerepű kártyák kijátszása, ami egy akciónak felel meg - ám egyben gyűjteni is kell a lapokat, miközben vérbeli gazdasági játékként van egy erőforrás menedzsment oldala, ami egy területfoglalás/területbirtoklás mechanizmussal párosul.
    Ami nagyon jó benne, hogy egységesen, egymásba simulva tudnak működni ezek a dolgok, nagyon hamar elsajátítható az alapszabály mégis óriási mélységei van a játéknak, nem egyértelmű a legoptimálisabb stratégia, minden játék után azt érzi az ember, hogy legközelebb jobban csinálna majd, ráadásul azon ritka játékok között van, ami tényleg működik 2-5 fővel is bár nekem 3 fővel tetszett igazán! :)

  • Hobbykarakter

    2020-04-01 10:25:43

    Szia,

    mi szándékosan azért választottuk ezt, mert olyan játékra vágytunk ami ketten is élvezetes lehet és a mechanizmusa is ilyen. Természetesen majd barátokkal is rápróbálunk :) Nagyon köszönöm a válaszod, akkor jól értelmeztük a szabályokat. Jó játékot! :)

  • NoEn

    2020-04-01 10:17:32

    Szia!

    Mi is nagyon szeretjük a Concordiát. Egyelőre csak ketten volt még alkalmunk kipróbálni, de így is élvezetes

    Kérdésedre válaszolva. Igen, minden kártyát vissza kell venned a kezedbe, beleértve azokat is, amiket a fenti sávból vásároltál, tehát többször is lehet használni a vásárolt kártyákat.

  • Hobbykarakter

    2020-04-01 08:59:42

    Sziasztok!

    Tegnap megérkezett a játék nagyon vártuk már. Gyors kibontás és már mehet is a tesztelés. Élveztük az első játékot, tényleg egyszerű és pörgős a menet. Viszont van egy kártya aminek nem tiszta a hatása.

    Tribunus kártya: magát a "Tribunust" is vissza kell vennem a kezembe kijátszása után? Másik kérdés is ehhez kapcsolódik, ha vásároltam a felső sávról egy "Farmer" kártyát, majd később kijátszottam, a "Tribunus" ezt is visszahozza a kezembe? Vagy az csak 1x használatos?

    Nagyon köszönöm előre is :)

  • gombos.marci

    2019-09-22 17:40:31

    kicsit hasonlit a 7 wonders-re - birodalmat kell épiteni, de hosszabb mint a 7 wonders.

    kártyákat használunk minden akcióhoz és eléggé erősen jelen van a map movement és resource gathering aspektus.

    Aki szereti az euro játékokat ahol nincs igazából interakció a játékosok között de mégis stratégiai annak tetszeni fog. Még a 7 wondersben is több az interakció játékosok között :)

  • lakner.balazs92

    2019-08-06 15:33:29

    Egy vérbeli euro játék. Szinte nulla a szerencsefaktor, csak a saját döntéseink, stratégiánk befolyásolja, hogy mennyi pontot szerzünk a játék során. A szabályai sem túl bonyolultak, kijátszunk a kezünkből egy kártyát a dobó paklinkba és a hozzá tartozó akciót végrehajtjuk. Igazából nagyvonalakban ennyi a játék szabály, persze a kártyákhoz tartozó akciókhoz tartoznak apró megkötések.

    Lehetőségünk van a telepesinkkel, hajóinkkal „lépni”, házakat építeni, új kártyát vásárolni, új telepest/hajót felfogadni, nyersanyagokat vásárolni, illetve eladni, akár játékostársaink utolsó akcióját is le tudjuk másolni, valamint egy külön akció a már kijátszott kártyáinkat újból a kezünkbe venni. A játék eszenciája abban rejlik, hogy a megszerezhető győzelmi pontok a kártyák számával egyenes arányba nő, így annál több győzelmi pontot kapunk, minél több kártyával rendelkezünk az adott fajtából.

    A játék hossza nagyjából 90 perc körül mozog, de egyáltalán nem tűnik annyinak játék közben, köszönhetően a kevés holt időnek és a gyors játékmenetnek. Két fővel leginkább a korzika kiegészítőt ajánlom hozzá, az alapjáték térképei kissé „szellősek” 2 főre. 3-5 főre viszont elegendő az alapjáték.

    Mindenképp ajánlott játék az euro fanoknak, ha nem akarsz órákat a szabályok tanulásával tölteni és ha már az első játék után úgy akarsz felállni az asztaltól, hogy rengeteg mindent sikerült megalkotnod, még ha esetleg nem is te nyertél. Nálunk ez e kedvenc euro játék. :)

  • benczikakos

    2019-04-03 12:02:36

    Nagyon örülök hogy megjelent magyarul, baráti társaságunk egyik kedvence

  • c.gergo

    2019-03-30 07:43:55

    Nekem kicsit szűknek tűnt a játék! én kicsit nyögvenyelősnek éreztem a nyersanyag szerzést benne! jó játék, de nálam nem a top

  • renii96renii96

    2019-03-06 17:00:02

    Gyönyörűen kidolgozott játék, ám aki nem szereti a kissé bonyolultabb, 2 órás társasokat, annak nem ez a megfelelő választás..

A Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjáték és kiegészítői (11)

  • Concordia: Britannia és Germánia társasjáték Kiegészítő

    A Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak kiegészítője – most már Britanniában és Germániában is kereskedhetünk! A Concordia: Britannia és Germánia kiegészítő két új, izgalmas térképet ad a népszerű kereskedős társasjátékhoz – és csavar egyet az alapszabályokon is... A játékhoz szükség van a Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak társasjátékra!

    • Játékidő: 100 perc
    • Min. játékidő: 100 perc
    • Max. játékidő: 100 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Britannia és Germánia társasjáték Kiegészítő 4940 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Salsa társasjáték Kiegészítő

    Egy újabb árucikk üti fel a fejét, a só. Két új vidék vár felfedezésre: Bizánc és Hispania. Újabb kártyák és jelölők fűszerezik az alapjátékot.Angol:"Salsa" is the Latin word for "salted", and in the Concordia: Salsa expansion for Concordia, players will find: Two new maps: "Byzantium" and "Hispania" Salt: Adds a new sixth...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Salsa társasjáték Kiegészítő 7000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Gallia / Corsica társasjáték Kiegészítő

    A Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak kiegészítője – most már Galliában és Korzikán is kereskedhetünk! A Concordia: Gallia és Corsica kiegészítő két új, izgalmas térképet ad a népszerű kereskedős társasjátékhoz – és csavar egyet az alapszabályokon is... A játékhoz szükség van a Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak társasjátékra!

    • Min. játékidő: 100 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Gallia / Corsica társasjáték Kiegészítő 5390 Ft-tól! - 9 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: 8 Forum Cards társasjáték Kiegészítő

    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: 8 Forum Cards társasjáték Kiegészítő 1990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Aegyptus / Creta társasjáték Kiegészítő

    Egyiptom és Kréta, két új térkép csatlakozik a lehetséges játszási felületekhez a Concordia világában. Mindkét térkép más számú játékosokra lett optimalizáva és eltérő kihívásokat biztosítanak.Angol:Concordia: Aegyptus / Creta is an expansion for Concordia that contains two maps for new strategic challenges: In Aegyptus, the Nile and its yearly flood brings some extra food....

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Aegyptus / Creta társasjáték Kiegészítő 4000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Venus társasjáték

    A Concordia Venus egy békés stratégiai játék, a római kori gazdasági fejlődésről, 2-6 játékos számára. Ahelyett, hogy kockák vagy kártyák szerencséjére támaszkodnál, itt a stratégiai képességeidre kell hagyatkoznod. Figyeljen a riválisaidra, hogy mely célokat tűzték ki maguk elé, és hogy hol tudod megelőzni őket! A játékban gyarmatosítók indulnak el...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Venus társasjáték 25340 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia Venus (expansion) társasjáték Kiegészítő

    Concordia Venus includes new personality cards with the goddess Venus allowing for new strategies, two maps (Hellas/Ionium) on which to play (using components from the Concordia base game in addition to new cards), and rules that enable teams of two players to play against one another. Note: This listing is for the Concordia Venus expansion; the standalone...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia Venus (expansion) társasjáték Kiegészítő 11290 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Balearica / Cyprus társasjáték Kiegészítő

    Concordia: Balearica features the Balearic Islands of MAIORICA (Mallorca), MINORICA (Menorca), EBUSUS (Ibiza), and FRUMENTARIA (Formentera). Each player starts with two ships already at sea. There is no capital city to start from. Land colonists are built only later in the game, but can switch their position between the islands. As an extra, Concordia:...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Balearica / Cyprus társasjáték Kiegészítő 6785 Ft-tól! - 13 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Balearica / Italia társasjáték Kiegészítő

    Concordia: Balearica features the balearic islands of MAIORICA (Mallorca), MINORICA (Menorca), EBUSUS (Ibiza), and FRUMENTARIA (Formentera). Each player starts with two ships already at sea. There is no capital city to start from. Land colonists are built only later in the game, but can switch their position between the islands. As an extra, Concordia:...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia: Balearica / Italia társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 10 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia Solitaria társasjáték Kiegészítő

    Játszd a Concordia-t egy trükkös ellenfél ellen! Megérkezett a Concordia egyszemélyes és 2 játékosra optimalizált kiegészíője! A Concordia: Solitaria-ban egyedül vagy kétfős csapatban versenyezhetsz a trükkös ellenfél, Contrarius ellen. A kijátszott kártyák az ellenfeled reakcióit is meghatározzák, így az ügyes tervezés elengedhetetlen a győzelemhez. A...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Concordia Solitaria társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Concordia: Roma / Sicilia társasjáték Kiegészítő

    Concordia: Roma/Sicilia is an expansion for Concordia that provides a double-sided game board for two different experiences: In Roma, you build the eternal city with famous places like the Colosseum, Forum Romanum, Circus Maximus, or Pantheon. Send your colonist ships abroad to gather extra benefits. On the island of Sicilia, coincidental eruptions of the...

    • Játékidő: 100 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 100 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves

    Concordia: Roma / Sicilia társasjáték Kiegészítő 4500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Mac Gerdts
  • Illusztrátor:  Mac Gerdts, Marina Fahrenbach, Dominik Mayer
  • Kiadók:  Rio Grande Games, Heidelberger Spieleverlag, 999 Games, Ystari Games, Egmont Polska, Korea Boardgames co., Ltd., PD-Verlag, Gém Klub Kft., New Games Order, LLC, Cranio Creations, Ediciones MasQueOca, Lex Games, Crowd Games, Playfun Games
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English/German first edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • English-only first edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 40.1 cm x 28.7 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.7 kg
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 28 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
  • English/German second edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English-only second edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.7 kg
  • Italian first edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 28 cm x 40 cm x 5 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.7 kg
  • Spanish-only first edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: spanyol
  • Spanish-only second edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.7 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 28.5 cm x 39 cm x 5 cm
  • English/German third edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • English-only third edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • French third edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Italian second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Portuguese/Spanish first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 28.2 cm x 39.8 cm x 5.3 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: kínai
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Portuguese/Spanish second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 39.5 cm x 28 cm x 5 cm
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: román
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • English/German edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 28 cm x 39 cm x 5.2 cm
  • English/German edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Súly: 1.7 kg
  • Portuguese/Spanish sixth edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 28.2 cm x 39.7 cm x 5.2 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Portuguese/Spanish seventh edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 39.5 cm x 28 cm x 5.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Concordia: Sestertiussal kikövezett utak társasjátékhoz