Coloretto
Coloretto
Coloretto
Coloretto
Videó beküldése

Coloretto társasjáték

társasjáték, 2003
Értékelem!

A Coloretto egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a merj és nyerj mechanizmusokra. Gyönyörű, színes, új kiadás a 10. évforduló alkalmából....

A Coloretto egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Gyönyörű, színes, új kiadás a 10. évforduló alkalmából. Változtasd a színed, figyeld az ellenfeleid színeit, és légy te a legprofibb színváltó!
Ebben a játékban a játékosok célja, hogy minél több kártyát gyűjtsenek össze a választott színeikből.
A játék körökre osztott, 4 játékos esetén például minden körben négy sorba kerülhetnek a színek. Amikor egy játékosra kerül a sor, választhat: vagy felhúz és letesz egy kártyát, ezzel befolyásolja a sorok tartalmát, vagy felhúzza az egyik sort, de ekkor a kör számára befejeződik. A sorok segítségével minél több azonos színű kártyát kell megszerezned, miközben arra is figyelsz, hogy ellenfeleidet akadályozd ebben. Amikor az utolsó sort is felhúzta valaki, újra mindenki játékba kerül. Minél több azonos színt szerzel, annál több pontot kapsz. A játék megegyezés szerint több menetből áll, akinek a végén a legtöbb pontja van, az nyer.

A Coloretto hasonlít a Stupido nevű játékhoz, 3-5 játékos szükséges hozzá. A játékban a szerencse is közre játszik, de egy jó stratéga minden helyzetet a maga javára fordíthat. A játék egy pakli kártyát és a szabályzatot tartalmazza, így könnyen szállítható és bárhol játszható. Ideális játék olyan társaságoknak, akik szeretnek gondolkodni, és sok a színes egyéniség.

Tartalma:
  • 90 kártyalap
  • játékszabály

Angol szabály

Forrás: Szellemlovas
12 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 2 560 Ft-tól
  • 12 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Merj és nyerj

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Coloretto társasjáték videók (4)

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-08-07 21:51:53

    Nagyon kellemes emlékeim kötődnek ehhez a kis kártyajátékhoz. Közel sem a legokosabb, de nagyon gyors és számomra felettébb szórakoztató.

    Előnyei:
    A szetgyűjtést ügyesen csavarja meg. Amikor ránk kerül a sor, akkor vagy bővítjük egy lappal a kínálatot (valamelyik lapcsomaghoz hozzácsapjuk, egyben maximum három lehet), vagy megfogjuk valamelyik csomagot és azzal kiszállunk. A trükkös az, hogy csak 3 szín gyűjtésére kapunk pozitív pontokat, a többiért levonás jár. Van pár extra képességű lap is. A kulcs az, hogy felbecsüljük, hogy mennyi szemetet szeretnénk bevállalni a "kincsért."

    Lehet előny és lehet hátrány is:
    Nekem nagyon tetszik, ahogy a szetgyűjtés meg van bolondítva egy kis push your luckkal. De azt is meg tudom érteni, hogy valaki számára nem szórakoztató ez a mechanika. Ez persze magassá teszi a szerencsefaktort, de ennek a játéknak ez szerintem egy nagyon kellemes fűszere.

    Hátrány:
    Nagyon egyszerű kis játék, így aki agytornára, furmányos tervekre éhes, az ne ezt válassza.

    Összegezve:
    Én nagyon szeretem ezt a játékot és bármikor kapható vagyok egy-egy partira vele. De sokaknak ez nagyon hangulatfüggő játék lehet, sőt azt is nagyon tisztán látom, hogy valaki inkább összedob pár melegszendvicset, amíg a társaság megpörgeti a Colorettot, hogy majd csatlakozhasson a következő játékhoz. Ha szimpatikusak voltak a pozitívumai, egy próbát megér szerintem.
    Ja igen, bár kaméleonok vannak a játékban, valamiért nálunk rajta ragadt a Coloretto helyett a "Mizu, gekkó?" név. Ezt akkor is jó mondani ha az ellenfeled épp kockáztatott és nem jött be neki :)

    Ha tetszik, hogy te döntöd el, hogy mennyit mersz kockáztatni, akkor nagyon tudom javasolni a Kuruzslók Quedlinburgban játékot.
    Ha inkább a szetgyűjtés jön be, és még licitálni is szeretsz, akkor a Nidavellirt kukkantsd meg.

    BGG értékelés: 10/7

  • Kacsix

    2023-01-12 11:34:37

    Mikor már fáradtak vagyunk bármit is csinálni, de azért kéne valamit játszani, akkor kerül elő. Nagyon hamar lemegy egy menet. A pontozási módot váltogatjuk. A kora ellenére remek kis játék, ketten is élvezetes.

  • Alleira

    2022-03-09 08:08:54

    A Coloretto egy igazàn pörgős, egyszerű szabályokkal rendelkező, taktikusan egymással kicseszős kàrtyajàték.
    Szerintem bàrmelyik, a dobozra feltüntetett létszàmmal szuper.
    Kaméleonokat (és extra pontokat érő gyapotkártyákat) gyűjtögetünk, egy körben maximum 3-at. De vigyàzz, csak hàrom különböző színű kaméleonnal jársz jól. Azokból minél többed van, annál jobb (az egyszerűbb pontozású jàtékmódnál; a komplexebbnél egy ponton túl már kevesebbet ér a sok felhalmozott azonos színű kaméleon). Viszont ha ezen a három színen felül màs színeket is kénytelen leszel gyűjteni, azok már mínuszpontot fognak érni.
    Ez egy taktikus, a màsiknak odaszúrkálós kártyajàték. A másik játékosok szettjeit is nagyon érdemes figyelni, hogy minél több féle színű kaméleont "ajándékozzunk" nekik. Így aki keresi az interakciót a társasjàtékokban, az a Colorettoban abszolút meg fogja találni.
    Külcsínyre kicsit csúnyácska szerintem a doboz, de az asztalképen a sok színes kaméleon egész jól néz ki. A kártyaminőség is olyan semmi extra.
    Ár-érték arányban kevés ilyen jó fogást talàlni a piacon már :)

  • Merse

    2021-01-14 09:13:39

    A Coloretto neve nem véletlenül hasonlít a Zooloretto-ra, a szerző azonos, és itt is jelen van az a mechanizmus, ahogy a Zooloretto-ban állatokhoz juthatunk. Ott folyamatosan lapokat pakolunk a véges számú állatszállító teherautókra (halmazokba/kupacokba), és azt kell eldöntened, hogy mikor viszed el valamelyik rakást. Ha sokat vársz, akkor lehet hogy elviszik előled a jót, mert vagy viszel vagy raksz, amikor rád kerül a sor, másrészt ha hamar kiszállsz, akkor egyrészt keveset viszel, másrészt több lehetőséget hagysz a másiknak (főleg két játékos esetén). Ugyanakkor mindkét játékban vannak számodra jó és rossz lapok is, amik a kupacokba kerülhetnek, tehát sokszor rizikós újat húzni. A döntési lehetőség kevés, amikor rád kerül a sor, de az épp elég, és okosan kell dönteni. Ha valakinek tetszik ez a mechanizmus, akkor a Coloretto ezt hozza lecsupaszítva egy gyönyörű, kis helyen is elférő színes kártyajátékkal, a Zooloretto pedig egy több kellékkel dolgozó táblás játékkal.

  • ancsa0

    2020-10-25 20:30:33

    Milyen jó, hogy léteznek online játékfelületek! Valószínűleg nem ismerném a játékot, ha BoardGameArena-n nem botlottam volna bele, mert sem a polcokon nem tűnt még fel, és videó ajánlást sem láttam még róla.

    Egy egyszerű, gyors kártyajáték 2-5 fő részére (2 fős változatban némileg változnak a szabályok), melyben bőven akad taktikai lehetőség. Játkosszámtól függően 5, 6 vagy 7 szín lesz a pakliban, melyek közül szeretnénk szetteket gyűjtögetni. Azonban nem mindegy, hogy mennyi kártyánk lesz, ugyanis csak 3 szett pontozható (az ezen felüli színek mínuszpontot érnek) és nehézségtől függően az sem mindegy, hogy adott színből hány darab van. A könnyebb játékmód esetén annál, jobb minél több van egy adott színből, nehéz játékmód esetén azonban ha túl sok azonos színű kártyánk van, akkor kevesebb pont jár érte. Tehát a nehezebb változatban arra is figyelni kell, hogy ne nagyon legyen több 3 színnél, és arra is, hogy lehetőleg csak 3 legyen egy-egy színből. Mivel azonban minden fordulóban kénytelenek vagyunk felvenni 1-3 kártyát, ezért igen csak jól kell taktikázni, hogy ne legyen túl sok mínusz pontunk. A játékmenetet +2 pontot érő kártyák és kaméleonok színesítik, ez utóbbi bármely színt helyettesíti a játék végén.

    Egyébként a könnyű változatot csak bevezetőnek ajánlom, a játék a nehéz pontozással válik igazán izgalmassá.

    A két fős játék kevesebb taktikai lehetőséget tartogat, inkább 3-4 fővel ajánlanám.

A Coloretto társasjáték és kiegészítői (7)

  • Coloretto: The Extra Cards társasjáték Kiegészítő

    Small, 10 card, cut-them-yourself expansion for Coloretto from Michael Schacht's own Spiele Aus Timbuktu, containing 2 variations for the game (one with 8 new extra cards and one with 2 new line cards). Published in a limited edition of 1999 units. These were also re-published by Abacusspiele in 2012 in a professionally produced promo that was distributed...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Coloretto: Zwei Neue Übersichtskarten társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Coloretto for two players társasjáték Kiegészítő

    This expansion for Coloretto has been published on Michael Schacht's website. Players use 3 new row cards capacities of 1, 2, and 3 cards, respectively. Play is as usual for Coloretto, with the following changes: - Before play, two colors are removed. - Each player receives two different color cards at the beginning. - It is played with the three new Row...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Zooloretto társasjáték

    Német változat - OROSZLÁN CSALÁDDAL - magyar szabályt tartalmaz! Van, aki énekesnő, van, aki autóversenyző szeretne lenni, van, aki pilóta, esetleg orvos - te most kipróbálhatod magad egy állatkert igazgatójaként! Gyűjtsd össze a legtöbb állatot a karámokba, szaporítsd őket, szépítgesd az állatkertedet hamburgerárusokkal vagy vásárolj újabb területet egy...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Zooloretto társasjáték 5000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Coloretto: The Limit Cards társasjáték Kiegészítő

    This is an official mini expansion from the author of Coloretto. It introduces limit cards that limit the number of cards in a scoring group. Each Limit Card contains two numbers. The top number indicates the number of scoring groups that score positive points, and the bottom number indicates the maximum number of cards in a scoring group. So, for example...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 6+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Coloretto: +3-Karte társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Stadt Land Spielt Limitierte Sonderdrucke 2015 társasjáték Kiegészítő

    This package contains several promos and mini expansions: Speed Snacks: The Difficult Customer Promo Card Dominion: Prinz Promokarte (Dominion: Prince Promo) Machi Koro: KOSMOS Shop (Machi Koro: Mega Gaming Store) Machi Koro: Spielefabrik des Weihnachtsmanns (Machi Koro: Fabrique de jouets du Père Noël) Fluxx: Büchse der Pandora Promo Card (Fluxx: Promo...

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  30 perc
    • Játékosok:  2 - 5
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
    • Tervező:  Michael Schacht
    • Illusztrátor:  Michael Schacht, Guido Favaro, Oksana Svistun
    • Kiadók:  Rio Grande Games, ABACUSSPIELE, 999 Games, Grow Jogos e Brinquedos, dV Giochi, Devir, PS-Games, Lautapelit.fi, Möbius Games, Albi, Oya, Red Glove, Kaissa Chess & Games, HomoLudicus, Corfix, Brain Games, Korea Boardgames co., Ltd., G3, Swan Panasia Co., Ltd., Lifestyle Boardgames Ltd
    • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, szlovák

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • ABACUSSPIELE Dutch edition
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: holland
    • ABACUSSPIELE first edition
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • ABACUSSPIELE multilingual edition
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Dutch edition
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Oya edition
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.1 kg
    • Rio Grande First Edition (3-5 players)
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Rio Grande Lidded Box edition (2-5 players)
      • Kiadás éve: 2003
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Abacus Spiele SdJ Edition 2003
      • Kiadás éve: 2004
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Abacus edition with Fairplay logo
      • Kiadás éve: 2006
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Lautapelit.fi Nordic edition
      • Kiadás éve: 2006
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Rio Grande Lidded Box edition
      • Kiadás éve: 2006
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 10.2 cm x 13.3 cm x 2.5 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • ABACUSSPIELE edition
      • Kiadás éve: 2008
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Nordic first edition
      • Kiadás éve: 2008
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Baltic edition
      • Kiadás éve: 2009
      • Nyelv: észt
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Greek edition
      • Kiadás éve: 2009
      • Nyelv: görög
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Rio Grande revised edition
      • Kiadás éve: 2009
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 12.2 cm x 9.7 cm x 2.3 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Russian first edition
      • Kiadás éve: 2009
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Polish edition 2010
      • Kiadás éve: 2010
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Coloretto
      • Kiadás éve: 2011
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Grow Brazilian edition
      • Kiadás éve: 2011
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • German 2012 edition
      • Kiadás éve: 2012
      • Nyelv: német
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Corfix Czech/Slovak edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • English 10th anniversary edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • French 10th anniversary edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: francia
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • German 10th Anniversary Edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: német
      • Méretek: 9.6 cm x 12.3 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • German/English 10th anniversary edition
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 12.3 cm x 9.6 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Red Glove Italian edition 2013
      • Kiadás éve: 2013
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Grow Brazilian second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Homoludicus Spanish 10th anniversary edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: spanyol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Spanish/Portuguese edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Lautapelit.fi Nordic second edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: dán
    • Polish edition 2015
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • PS-Games Dutch edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • dV Giochi Italian edition 2016
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: olasz
    • Korea Boardgames Korean edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: Korean
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: japán
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • English edition 2021
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
    • Spanish edition
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Coloretto társasjátékhoz