Coimbra
Coimbra
Coimbra
Videó beküldése

Coimbra társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Coimbra egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az aukció/licit...

A Coimbra egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az aukció/licit, a kártya húzás, a kockadobás és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
  • 14 690 Ft-tól
  • 1 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Reneszánsz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Aukció/Licit, Kártya húzás, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, TRN-02 Stat Turn Order, Akció draftolás, Tech Trees / Tech Tracks, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Worker Placement with Dice Workers

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Coimbra társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Coimbra társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • mr.zehy

    2023-03-01 08:23:27

    Ez elsőre simán 8 pont, de ugyanilyen simán mehet még feljebb is. 10 perces szabály, de kb végtelen lehetőségek játék közben a kártyahatások és sávok miatt. Szuper ötlet a kockahasználat is, nagyon bejönnek most ezek a játékok.

  • hierroo

    2022-01-10 18:44:09

    Sikerült megvennem ezt a játékot. Úgy érzem nem bántam meg, hogy rááldoztam. Kipróbáltam két fővel és egyedül is. Az egyedüli módról is írtam, de azt az egyfős játékok véleményeiben írtam meg. Tulajdonképpen teljesen más hatást keltett a szóló mód, mint az kétfős. A kétfős játék bizonyos szempontból előnyösebb, mint az egyedül játszós. Kevesebb adminisztráció kell két főnél, és gyorsabban is pörög a játék. Bár kezdetben a gondolkodás miatt több a holt idő, de amikor már jobban megismerjük a kártyák hatásait, akkor már csökkenhet a várakozás. Mindenképpen érdemes több partit lejátszani, mert kezdetben nekem is voltak csalódásaim, de ennek csak a tapasztalatlanságom voltak az okozói. Később rájöttem, hogy mikre kell jobban figyelni. Szóval, ha mindenképpen jó kártyákat akarunk szerezni és nagy értékű kártyákat akarunk kijátszani, akkor hamar elfogynak a őreink és a pénzünk, ellenben ha pénzhez, vagy őrhöz akarunk jutni, akkor meg esetleg lemaradhatunk a GYP sávon. Szóval jól kell sáfárkodni és figyelni kell a kiválasztott kockáink értékével és színével is. Ez egy igazán pikáns kis játék! Még akkor is ha a téma nem az erőssége. Lehettek volna a kártyán lévő figuráknak nevei, az jól esett volna, de a működés szempontjából ez nem oszt nem szoroz, csak kellemesebb lett volna. A térkép is szép és változatos tud lenni. A játék színvilága különleges, és nagyon szép látni az asztalon. A dobozra sem lehet semmilyen panaszom. Nekem német verzióm van, de az a néhány német íromány nem zavar a játék közben, é a magyar játékszabályban meg van a jelentés is. A szabálykönyv is jó felépítésű, igaz 1-2 hiba van benne, ami megzavarhatja a kezdő játékosokat, de ezen túl lehet lépni. Örülök, hogy a versengés ebben a játékban folyamatos, és a játék közben is lehet előzgetni egymást, amivel változatosabbá válik a játék, és izgalmas lesz a verseny. Sajna a szólóban ez nem jön ki annyira. Aki szereti a draftolós, dobókockás játékot úgy, hogy még tervezni is lehet, annak ajánlom!

  • harnas1207

    2021-11-11 13:07:09

    Szia! Mindkét esetben hibás a magyar fordítás. Ha BGG-n összehasonlítod az angol szabállyal (elég csak a kocka képét vagy a számot a megfelelő bekezdésben), akkor látszik, hogy a fordító figyelmetlen volt.

  • hierroo

    2021-11-11 11:13:42

    Szia! Most éppen a szabálykönyvet tanulmányozom, és egy pár dolog nem teljesen világos számomra. A magyar szabálykönyv 8. oldalának tetjén van egy példa. Aszerint a papkártyát Phil nem veheti meg mert nincs 5 pénze. Ehelyett őrért fizet kereskedőkártáért, viszont miért 4-et? Hiszen a dobókockán 5-ös érték van.

    A másik kérdésem pont ez alatt van: a kockajelzőket mutatja be. De nem értem, hogy miért 3-as az értéke a "legbaloldalibb" kártyának, mikor annak az értéke 4. És a mellette lévő kép szerint is a 4-es szám fordul meg, és csak utána a 3-as.

    Ezek most hibák a szabálykönyvben, vagy én értelmezem rosszul a szabályt? Köszi!
    Addigis olvasom tovább a szabálykönyvet...

  • hierroo

    2021-10-17 17:46:18

    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne a Coimbrával kapcsolatban, amit valószínűleg nem kapok választ, de egy próbát megér, vesztenivalóm nincs. Szóval nekem igencsak tetszik ez a játék, de nálam fontos, hogy a szóló módja is legyen. Bár ennek nincs, de a BGG-n van egy utólagos egyfős mód is. Az szeretném tudni, hogy esetleg valaki kipróbálta e ezt a módot? Azért is érdekel még ez a dolog, mert draftolós játékoknál nem igazán szokott lenni szóló. Legalábbis gyárilag nem.

  • harnas1207

    2021-07-12 11:32:46

    Ennek utánajárok mindenképp, bár tény, hogy ebbe a játékkategóriába lévő társasok egyike sem heavy euro :)

  • harnas1207

    2021-07-12 11:12:27

    Hivatalosan nincs, de a BGG-n valóban található automa file, mi azt nem próbáltuk.

  • hierroo

    2021-07-12 10:44:43

    Tehát akkor nincs isz szóló módja? Vagy csak utólag építettek hozzá a BGG-n? Láttam, hogy van egy kiegészítés is hozzá. Valaki tud erről valamit (már azon kívül, ami a BGG-n írtak róla)?

  • robsteady

    2021-07-10 19:27:35

    Ej, a Signorie-t kellett volna ehelyett választani neked 😉 Az már combosabb gémer verziója ennek, illetve hát, az elődje. Ráadásul fele ennyibe kerül.

  • harnas1207

    2021-07-08 17:52:22

    A Coimbra egy színes kockadraftolós játék, mely telis tele van már jól ismert mechanikákkal és azok minden előnyével és hártányával. Talán úgy tudnám jellemezni, hogy megakadt a családi játékok és a gamer kategória között. Első ránézésre nagyon sok a taktikai lehetőség, sok úton el lehet indulni és el is lehet veszni. Nem csak mozognunk kell a térképen,de motort kell építenünk az előre meghatározott stratégiánkhoz, ami a többiek miatt körröl körre változni fog. Ez a nagyfokú összetettség azonban hamar el fog illani,amint az ember átlátja a játékot és kirajzolódnak azok az ösvények, amiket mindenképp be kell járnunk a győzelem érdekében. Pl ne hanyagoljuk el a lépés sávot, elég egy fizetőeszközt gyűjtenünk, meglesznek azok a lapok, amikre érdemes mindenképp rástartolni stb. Amint az ember felismeri ezeket, igazából egy versenyfutás marad, amiben az nyer aki jobban helyezkedik, vagy jobb kockához jut. Több játékos esetén az interakció dobhat még az ügyön. Igen hiába a randomizált térkép és a változó utazási célok, ha mindig ugyanazzal a paklival játszik az ember. Talán a Coimbra legnagyobb hibája, hogy az újrajátzshatóságot nem teremtették meg a gémerebb játékosok számára. Hamar bele lehet unni, nemcsak 2 fővel, de 3-4 játékossal is. A 2 személyes játékhoz egyébként van ignor AI, de kiszámíthatósága miatt csak rombolja a játékélményt,kár, mert nagyon egyszerűen lehetett volna egy automat beépíteni.

    Ami a tartalmat illeti, nagyon szép és színes, élmény vele játszani. Insertje sokkal több rekeszt tartalmaz, mint amire szükség van, ezt nem értettünk. Szaályát megtanulni könnyű, és a játékidőt is jól eltalálták. Családi játéknak talán erős, összetett euronak viszont gyenge. (A BGG 3.28-as nehézsége mindenképp túlzás) Azoknak tudom ajánlani akik az eurok szerelmesei és keresik az egyedi játékokat, melyek mellett nem kell 3-4 órát üllni.

  • hierroo

    2021-03-03 11:48:47

    Igen, szerintem is jó lehet. Abban is dobókockák generálják a lépéseket úgy látom. És a szóló szabálykönyv nem egy oldalas! Szóval el tudom képzelni, hogy komolyabban dolgoztak vele.

  • PlayHoo_95

    2021-03-03 11:39:40

    Nincs magyar kiadás de a játék teljesen nyelvfüggetlen, fordítás pedig van hozzá fent itt is! :)

    A szóló módot még nem próbáltam de izgalmas lehet.

  • hierroo

    2021-03-03 10:41:42

    Ezt a játékot rögtön kedvencek közé tettem, még úgy is, hogy nem játszottam vele. Nagyon hangulatos a kinézete, és olyan szép kártyák vannak benne, hogy az felkeltette a figyelmemet. Szerinted van magyar verziója is? Vagy esetleg lesz?
    Igaz, hogy két játékos a minimum, de most találtam egy szóló szabálykönyvet is róla a BGG-n. Bár csak angolul. Mindenesetre ez is nagyon pozitív!

    Ha esetleg valakit érdekel:

    https://boardgamegeek.com/filepage/174602/coimbra-solo-automa

  • PlayHoo_95

    2021-03-02 18:00:27

    Imádjuk a dobókockákat jól használó eurókat, így a Coimbra instant buy volt amint lehetett kapni és azt kell mondjam, minden pénzt megért.
    Maga a játék számomra a Marco Polo és a Hadara keveréke csak míg az előzőnél jóval engedékenyebb, addig az utóbbinál okosabb, gondolkodósabb lett.
    A játék karakterkártyák megszerzése és használatára épül. Ezek adnak egy bizonyos befolyás értéket, amit az adott sávon lelépsz, minél magasabban vagy a sávon annál nagyobb a jutalom, majd ad valamilyen azonnali, játék közbeni, vagy játék végi bónuszt.
    Ehhez kapcsolódik szorosan a játék kockadraftolási mechanikája. A 3 sorból soronként 4 kártya közül választhatsz úgy, hogy a sorrendben egyenként kiválasztott kockádat oda teszed, ahonnan szeretnél kártyát. Ahhoz, hogy te válassz elsőként minél nagyobb értékűt kockát kell raknod a sorba, mert csökkenő sorrendben történik a kártyák elvétele, viszont az ára a kocka értékétől függ. Figyelni kell a másikat hova rak, milyen kártyára fog menni, van e elég pontom kifizetni, hogy elé tegyek egy nagyobb értékű kockát? Emiatt jelen van az interakció játékosok közt.
    Ráadásul nem csak az értékük, hanem a kockák színe is számít, mert ezekkel kapjuk meg az említett sávokon elért bónuszainkat, ami lehet fizetőeszköz, győzelmi pont, de itt is kapunk a játékban levő zarándoktérképen való mozgáshoz lépéseket is. Tehát a kockák draftolása és lehelyezése komoly stratégiát igényel.
    Ami a legjobb a Coimbrában, hogy nem a játék közben kapod a GYP-okat hanem játék végén is rengeteg mindenből fog még pont származni. Egy nagy verseny ez, mert pontot ér ki van feljebb a befolyás sávokon, kinek maradt több fizetőeszköze, teljesített célkártyák, kinek milyen játék végi kártyái vannak, amik az előbbiekkel kombinálva még több pontot hoz. Sosem tudod kiszámolni pontosan ki a nyertes, de látod ki hol tart és mindig izgalmas nézni, hogy a 4 kör alatt felépített dolgaidból, mennyi plusz jön majd még.
    Egy negatívum, az ikonográfia nem a legegyértelműbb.

  • hierroo

    2021-01-25 17:51:06

    Ez egy nagyon szép játék! Nagyon játszanék is vele, csak kár, hogy nincs szóló verziója!

  • vakarlamarla

    2020-05-10 10:45:37

    A játék az összetettsége ellenére nagyon könnyen megtanulható. Minden egyértelműen van jelölve a kártyákon és a táblán, nem kell a szabályfüzetért nyúlni. Nagyon szép a megjelenése, és minden darabja igazán minőségi. Ha 2-3 fővel játszotok, akkor csupán pár plusz kockát kell feltennetek a táblára a játék legelején, ráadásul ezek alapvetően nem vesznek el lehetőséget tőletek, csak néha többe kerül megszerezni egy-egy pártfogót miattuk.

  • kicsipunk4

    2019-08-30 21:11:35

    2 játékossal is nagyon jó!

  • sz-tomy

    2019-04-11 10:04:59

    Szuper játék, próbáljátok ki.

  • ARduel

    2019-04-10 11:10:25

    Elég érdekes a játék külleme, de ez ne riasszon vissza senkit!

  • benczikakos

    2019-04-10 09:57:04

    Ránéztem a dobozra és első látásra szerelem volt. Nagyon jó

A Coimbra társasjáték és kiegészítői (1)

  • Coimbra: Royal Treatment társasjáték Kiegészítő

    Inside you'll find a felt-lined box that serves as a dice tray. Players will also find 4 uniquely designed, dual-colored dice that introduces deeper strategy with another challenging decision - an option for another income die or to trade resources for different income. Lastly, included is another end game scoring category. Contents: 1 Deluxe dice box...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Virginio Gigli, Flaminia Brasini
  • Illusztrátor:  Chris Quilliams
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, eggertspiele, Hobby Japan, Ghenos Games, REBEL.pl, Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, sternenschimmermeer
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English/French/German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
  • English/French-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • French-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
    • Súly: 1.5 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: portugál
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Coimbra társasjátékhoz