Cerebria: The Inside World
Cerebria: The Inside World
Cerebria: The Inside World
Videó beküldése

Cerebria: The Inside World társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Cerebria: The Inside World egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen...

A Cerebria: The Inside World egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Cerebria világán szellemek szerepébe fogunk bújni, megcélozván azt, hogy a mi oldalunk győzzön az örökös harc végén. Ez a harc nem más, mint az emberi természet által vívott belső viszály, az áldás és az átok, a jó és a rossz szüntelen vidala.

Légy részese Ború és Derű szellemei csatározásának, manipulálj érzelmeket, hogy tiéd lehessen az elme birodalma.
Üdvözlégy Cerebria világában, mely kezdetben formátlan valójában jön létre az Eredetből. De semmi sem létezhet örökké név nélkül, zabolátlanul. Két szemben álló erő - Derű és Ború – bukkan fel, hogy a világot a saját képére formálja.

Ügynökeik a Szellemek, nagyhatalmú entitások, akik Érzelmeket ébresztenek fel az Öt Birodalomért folyó küzdelmükben: a Motivációk Völgye (Valley of Motives) , az Értékek Fűzfája (Willow of Values), a Gondolatok Hálózata (Network of Thoughts), az Érzékek Bölcsője (Cardle of Senses), és a Vágyak Földje (Land of Desires).

Ahogy befolyásukat birodalomról birodalomra kiterjesztik, Kinyilatkoztatások során építik fel a Személyiséget, maradandó benyomást hagyva Cerebriában. Vajon ki fog uralkodni, Derű vagy Ború? A végkimenetel rajtatok áll.

A Cerebria: The Inside World egy csapatalapú, célorientált, területfoglalós játék, amelynek középpontjában a játékosok által irányított Szellemek és a Cerebria birodalmait irányító érzelemkártyák állnak, melyek mindegyikének saját képességei vannak.

A játékosok Szellemeket irányítanak, erős entitásokat, akik Ború vagy Derű, az emberi természet két ellentétes oldalát képviselik. A Szellemek a körükben legfeljebb három akciót hajthatnak végre. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • Mozgás Cerebria birodalmai és határai között, a birodalmak sajátos erejének felhasználásával
  • Érzelemkártyák előhívása és fejlesztése
  • Ellentétes érzelmek eltávolítása
  • Erődök építése, melyek segítségével megszilárdítható az adott oldal befolyása bizonyos területeken

Az akciók Akaraterőbe kerülnek, amelyet elsősorban a tábla közepén lévő, folyamatosan forgó Eredet öt Szférájából nyerhettek. Mind a Derű, mind a Ború rendelkezik egy ritka, megosztott csapaterőforrással, az Ambícióval, amely lehetővé teszi számukra a játék legerősebb hatásainak használatát.

A csapatok pontokat szerezhetnek a nyilvános, kisebb célok által (a Szándékok) vagy a játék során dinamikusan változó fő céljaik (a Törekvések) teljesítésével. Ezek pontozása lehetővé teszi a játékosoknak, hogy Ború és Derű Töredékeket adjanak a tábla közepére épített Személyiséghez.

Ezek a Kinyilatkoztatások kulcsfontosságú pillanatok a játékban; Cerebria ugyanis állandó változásban van, de a Töredékek hű lenyomatai maradnak egy adott állapotnak. A játékot az a fél nyeri meg, aki nagyobb befolyást tud gyakorolni a kész Személyiségre, hogy ezzel ő válhasson a domináns erővé Cerebriában.

Letöltés
Játékszabály (magyar)

Szóló és kooperatív mód (magyar)

Derű és Ború érzelmek (magyar)

Játékszabály (angol)

Szóló és kooperatív mód (angol)

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 15 500 Ft-tól
  • 8 ajánlat

Kategória: Fantasy
Mechanizmus: Akció pontok, Váltakozó képességek, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás, Terület befolyásolás/irányítás, Deck Construction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Cerebria: The Inside World társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cerebria: The Inside Worldveverika, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

.

0 érdeklődő


A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén+minden magyarul megjelent kieg.pipy73, Budapest 3. kerület (Óbuda)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 3. kerület (Óbuda)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Celebria+kiegészítője. A játék boltban vásárolt (szellemlovas) csak kibontva lett! Tokenek a kinyomó íven, kártyák fóliában. Nyelv: angol. Színes nyomtatott magyar szabály és segédletek a dobozban.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (23)

Cerebria: The Inside World társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

  • Kiscirmo

    2024-03-25 22:05:07

    A Mindclashtől a Septimát, Trickeriont és Anachronyt ismerem. A Cerebria hasonlatos valamelyikhez, vagy teljesen különbözik? Érdemes megvennem, nem lehetséges olyan, hogy valamelyikhez nagyon hasonlít, csak a tematika, kerettörténet más? Vagy nagyon különbözik a többitől? Nehézsége és összetettsége lett vonzó, na meg persze az, hogy szívesen veszek MindClash játékot, inspiráló számomra az útja a csapatnak, és tetszenek az eddig megismert játékaik.
    És nagyon szépnek találom a játékot, nekem ez is fontos. Aki ismeri a játékot, mit gondol?

  • ipolyka97

    2023-09-09 22:33:42

    Az egyik kedvenc játékom. Gyönyörű a design, nagy komplexitású, amit könnyen lehet játékról játékra még jobban növelni, tele van izgalmas döntésekkel és nagy az újrajátszhatósága.

    A 2 vs 2 móddal szoktunk játszani.

    Ha élvezni szeretnéd a játékot olyan embernek kell lenned, aki szereti a komplex, összetett, 3 órás taktikai játékokat, és nem zavar, hogy az, hogy milyen jól állsz a játékban folyamatosan változik elég nagy mértékben.

  • nostijudit

    2022-07-31 20:00:42

    Sose szoktam véleményt írni, de mikor meglàttam hogy ehhez a játèkhoz mèg senki sem írt, úgy èreztem megérdemli hogy megtörjem ezt a hagyományt!

    Zseniális jàtèk!

    De ez valóban egy nagyon összetett társas. Rutinosabb játékosoknak viszont kötelező darab! A kiadó, ahogy a többi játèkánál is (anachrony,trickerion) nagyon profin, úgy hidalta át a komplexitását, hogy van "kezdő/bevezető" játékmód- ez könnyen tanulható, mégis az alap szabályokat teljesen el lehet sajátítani belőle. Majd ehhez fokozatosan, a saját "tempónkban" adhatjuk hozza azokat a szabályokat, amik igazán összetettè, ezáltal igazán mély ès valódi gondolkodást igénylő játékká teszik.

    A szerencse faktor szinte minimális, valóban a döntèseinken fog múlni a sikerünk. Viszont ez, a (többi általunk megjelentetettel ellentétben) nem stratégiai, hanem taktikai társasjáték. Ezt úgy kell èrteni, hogy nem tudsz egy előre eltervezett tematikát alkalmazni, mivel az ellenfél minden egyes lépése azonnal keresztül tudja húzni a terveidet. Èpp ezért az sem unalmas, míg nem mi vagyunk,mivel feszült figyelemmel mantrázzuk magunkban, hogy "csak azt ne csináld mert elájulok". Emiatt a játékidő valóban el tud húzódni, hisz szinte semennyire nem tudod előre eltervezni, hogy ha sorra kerülsz, mit csinálj. De számunkra egy pillanatig sem volt vontatott vagy unalmas.

    Bátran vegyèk meg azok is, akiket az angol nyelv riaszt vissza. Mind a szabály, mind a kártyasegèdlet fellelhető hozzá magyarul a neten ;) ès ezen kívül nincs benne más nyelvfüggő elem.

A Cerebria: The Inside World társasjáték és kiegészítői (2)

  • Cerebria: The Inside World – Origin Box társasjáték

    KS exclusive version of the game Cerebria: The Inside World The complete Cerebria experience, with all unlocked Stretch Goals and highly detailed Spirit miniatures. INCLUDES: Cerebria base game All unlocked stretch goals 2 custom-designed Emotion booklets Ten 55-60 mm (~2.4") NON-PAINTED Spirit miniatures Solo and Co-op Mode Plastic tray insert Spot UV on...

    • Játékidő: 160 perc
    • Min. játékidő: 70 perc
    • Max. játékidő: 160 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 5/5
  • Cerebria: The Inside World – Forces of Balance társasjáték Kiegészítő

    Új lelkek és lehetőségek várnak ránk ebben Cerebria: The Inside World kiegészítőben. Továbbá akár hat játékost is elbír immár a játék. A két új lélek az Intuíció és az Érvelés.Angol:As Bliss and Gloom struggle for control of the Inside World, a new force enters the fray. Neither judge nor spectator, Balance is an active participant, striving to ensure that...

    • Játékidő: 135 perc
    • Min. játékidő: 135 perc
    • Max. játékidő: 135 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 15+ éves
    • Komplexitás: 5/5

    Cerebria: The Inside World – Forces of Balance társasjáték Kiegészítő 14849 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Komplexitás:  Nagyon összetett
  • Tervező:  Viktor Peter, Richard Amann, István Pócsi, Frigyes Schőberl
  • Illusztrátor:  Villő Farkas, Toby Allen, Jamie Sichel, Pedro A. Alberto
  • Kiadók:  Intrafin Games, Mindclash Games
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia

Alternatív nevei


Kiadások

  • Standard edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 30 cm x 37 cm x 12 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cerebria: The Inside World társasjátékhoz