Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Videó beküldése

Century: Fűszerút társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Century: Fűszerút egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet...

A Century: Fűszerút egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pakli építés és az akció visszakeresése mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Figyelem! A dobozban lévő műanyag insert rendkívül sérülékeny, szállítás során gyakran összetörik, amelyet cserélni nem tudunk. Ez a sérülés a bontatlan dobozon kívülről sajnos nem látszik. Kérünk, hogy a vásárlás során erre legyél tekintettel!

Egy olyan széria első játéka ez, mely minden új változatával más és más szemszögből vizsgálja majd az évszázadok változását bolygónkon. Minden a fűszerekkel kezdődik, melyek hatása gyökeresen változtatta társadalmunk alakulását.

A játékban karavánok vezetői vagyunk, feladatunk árunk eladása, cserekereskedelem végzése, városok látogatása és árunk megvédése az utazás visziontagságaitól.

Csupán az első játéka ez a szériának, de repülőstartot vesz a Century.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 7% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 11 500 Ft-tól
  • 17 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Középkori
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pakli építés, Akció visszakeresése, Contracts, Increase Value of Unchosen Resources, Auction: Dutch

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Century: Fűszerút társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Century: Fűszerútlorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletcsökkentés, helyhiány. Hibátlan, bontatlan. Csere nem valószínű. Nézd meg a többi játékomat is.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Century: Fűszerút társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • Foamy

    2023-11-11 23:14:14

    Többször játszott vele a család. Ahogy nőttek a gyerekek egyre kevésbé éreztük mélynek és szórakoztatónak. Nem jelentett kihívást,úgy mint eleinte. Nemegyszer álltunk fel a játék végén, hogy tényleg csak ennyi volt, vagy valamit elnéztünk..így eladtuk. Remélem jó lesz másoknak

  • maricusi

    2023-08-20 20:12:33

    Teljesen igazad van, én is savaltam az árát, gondoltam majd lesz ez még kevesebb is, a mostani ára meg már megfizethetetlen, marad a BGA. Meg reménykedem a külföldi akciókba, a harmadik részét egész baráti áron tudtam úgy megvenni.

  • fodihun1

    2023-08-18 22:11:31

    Egy alapvetően tök jó családi játék aminek a semmiből aranyára lett. Már az eredeti ára is határ esett volt de a mostani... Jó játék,szeretem. Szerencsére még időben beszereztem de ár/érték aránya nem a legjobb

  • petyofarkas

    2023-03-10 08:57:29

    Én nagyon szeretem ezt a játékot. Szerintem rengeteg izgalmat ad, hogy minden játékban különböző kártyák kombinációjával tudsz taktikázni. Maga a játék nagyon konnyen tanulható és nagyon igényes. Nálam az hogy szép legyen egy játék nagyon sokat számít és itt a szép kártyák meg a kis szép fém pénzek nagyon megadják ezt. Egy igazán jó kereskedős, cserélgetős játék amiben minden játékban új stratégiát tudsz és kell is használnod, valamint folyamatosan előre kell gondolkoznod, hogy mikor melyik kártyát érdemes lerakni.

    Játszottam Splendorral is, nekem ez jobban tetszett, nyilván ízlések és pofonok. De itt szerintem jobbna kell taktikázni, hogy meddig gyűjtöd a nyersanyagos cserélős kártyákat, mikortól fogsz bele a rendes bizniszbe, mikor pihensz meg, hogy a kiszemelt kártyát előbb tudd megszerezni mint a játékostársad. Természetesen az, hogy leszóljam a Splendort távol áll tőlem, az is egy remek játék, nekem ez jobban bejött és sokan szokták hasonlítgatni egymáshoz a két játékot.

    Én bármikor szívesen játszok a Fűszerúttel egy jó kört és emiatt a játék miatt már nagyon ki akarom próbálni a többi Cetury-t is.

  • nedudki74

    2022-10-06 13:18:04

    Nagyon jó családi játék. Könnyen tanulható, egyszerű, rövid a szabállyal. A gyerekek is simán nyernek benne, de felnőttként is nagyon szórakoztató. Sikerélményt ad annak is, aki esetleg nem győz, de megvásárolja a maga kártyáit. Kifejezetten szép, apénzek nagyon feldobják. Hamarabb játszottunk vele, mint a Splendorral így nagyon ötletesnek tűnt a mechanizmusa. (Annyiból rosszabb, hogy a megtermelt narancssárga hátuljú kártyák nem termelnek újabb erőforrást.) Nekem kicsit sok múlik a szerencsén. Ha az elején úgy kerülünk sorra, hogy meg tudunk venni 1-2 hasznosabb lila hátuljú kártyát, nagyon nagy előnyt szerzünk vele. (A kelet csodái nekem jobban tetszik ebből a szempontból) A témája is átjön valamennyire.

  • syndi-cate

    2022-08-11 11:45:22

    Nekünk a Marvel-es Splendor verzió van meg. Először drágálottuk hogy tíz körüli áron van, sok,sok, de steam-en digitálisan megvan a sima, így ismertük a játékot, és bevállaltuk hogy asztalnál is játszunk végre. Nem is bántuk meg, vásárlás óta heti 1x tuti előkerül (legalább minden este játszunk valamit, hétvégente többet). Splendor-nak polcon a helye :D

  • hamu80

    2022-08-11 09:54:41

    Nem játszottam még a Splendorral.

  • kvarclovag

    2022-08-11 09:34:31

    Gondolom akkor a Splendort se szereted 😃

  • hamu80

    2022-08-11 08:51:29

    Nekem ez a játék olyan mintha egy pénzváltó bodéban dolgoznék. Mechanizmusát tekintve paklit építesz minimális költséggel, egy kártyasávból kiválasztva lapokat. Ezekkel később átválthatsz cuccokat cuccokra, és a megfelelő időzítéssel visszaveheted az eldobott kártyáidat a kezedbe. Nekem ez így picit lapos volt. Érteni vélem, hogy mi itt másoknak az izgalom. A verseny, hogy minél kevesebb átváltásból minél gyorsabban le tudjunk csapni a pontszerző kártyákra. Viszont az az érzésem, hogy ez a Concordia szimpla kártyaverziója, amelyből kiöltek minden érdekes elemet és interakciót. Messzemenőkig a Concordiát javaslom -e helyett a játék helyett.

  • Bator

    2022-02-22 19:36:08

    Öröm volt kipróbálni a Century trilógia eme darabját. Bejött ez a nagyon egyszerű játékszabály, az egyszerű cserélgetős mechanikával meg a pontgyűjtéssel. Könnyen tanulható, ezért kissebbek is tudnak vele játszani.

    Mivel draftolós rendszerben lehet a kártyákat felhúzni, ezért van benne egy magasabb fokú kiszámíthatatlanság, vagy egymásra utaltság, viszont pont emiatt, nekem nem sikerült a nyerő stratégiára rájönnöm, ha van egyáltalán.

    Hátrányként azt tudom felhozni, hogy meglehetősen borsos az ára, ahhoz képest, hogy mi van a dobozban; kb. 100 db szükségszerűtlenül nagy méretű kártya, kb. 100 db 4 féle színű kis fakocka, 4 tálka, 20 db fémpénz (műanyag is tökéletes lenne), egy szintén túlméretezett dobozban. Igaz, hogy talán pont ettől lesz szép meg elegáns, de igazából erősen elgondolkoztam azon, hogy ne nyomtassam-e ki otthon a kártyákat és a többit majd megoldom, mert ezért nagyjából 5-6 ezret adnék, de 10 semmiképp sem.

    (A Szellemlovasnál kölcsönöztem, így játszottunk vele.)

  • armin.d.ivan

    2022-02-01 10:41:11

    A Splendor nagyon régi élmény, csak a kereskedés része maradt meg, de az nagyon. Hát online gyakorlok akkor még, mire ismét összekerülünk a társoságban :D

  • rocky015

    2022-02-01 08:36:58

    Nálunk ez az egyetlen játék, amire azt mondom, hogy az esetek 85-90%-ában sikeres vagyok😀

    Az első/első pár alkalomra nem emlékszem, de én elég hamar "magamévá tettem", hamar ment a váltogatás. A páromnak inkább a Splendor az, ami fekszik, de az egyelőre még nincs meg, de a későbbiekben azt is beszerezzük.
    A két mechanika hajaz egymásra, de szerintem a Splendor picit könnyebb, mert ott a megszerzett drágakő, ami a kártyán van, az nálad marad és nem vész el, amikor átváltod másik nyersanyagra.

  • armin.d.ivan

    2022-02-01 07:59:04

    Ha van első látásra szerelem, az ez nálam 😅 Pár hete havernál volt alkalmam kipróbálni (néha nyomunk ilyen egyet játszunk azzal amit te hoztál, egyet azzal, amit én dolgokat), és ilyen gyorsan régen éreztem rá dolgokra. Najó, azt nem mondom, hogy sikerült nyernem, de BGA-n azóta is gyakorlom pár naponta 😄

    A lapok nagyon szépek, öröm használni őket. A mechnika engem a Splendorra emlékeztetett elsőre, ez a kereskedős téma arra hajaz, bár lehet ez volt előbb, nem tudom. Nekem még elég nehéznek tűnik, nem látom át úgy az átváltásokat, hogy minél kevesebb körrel tudjam megszerezni a kinézett lapot - sőt, általában pont 1 körrel hamarabb szerzi meg az ellenfél. Az biztos, hogy még rengeteget szeretném játszani, mert ahogy elnéztem eddig, abszolút az alapjátékok közé tartozik a szcénában.

    Az mondjuk érdekel, hogy tapasztaltabb játékosoknak mennyi időbe telt mire teljesen ráéreztek, mit mikor kell csinálni? :D

  • maricusi

    2022-01-09 13:02:08

    Köszönöm szépen a gyors választ. Tegnap először voltam társasjáték klubban (aki olvassa és nyíregyházi, vagy szívesen eljön idáig legközelebb őt is szívesen várjuk) és először ezt a társasjátékot próbáltam ki. Hárman is és négyen is játszottuk. Nem ismertük egymást a játékot is csak az egyikünk. A játékmester elmagyarázta a szabályokat és már játszottunk is. Nekem tetszett az inzert a négy kis tálkával, igaz nem volt védőzve a kártyacsomag, de az is szépen elfért a dobozba, és nekem külön bónuszt adott a fémpénz, bár még egymás melett sem mindig tudtam megkülönböztetni. A szabályok egyszerűek voltak az első játék nekem még az ismerkedésből állt, többen gyorsabban ráéreztek a lényegére, én a második játékba jutottam el oda, hogy ne csak a magam dolgaival foglalkozzam, hanem nézzem, hogy más mit tervez és hogy előzhetem be. Annyi zavart, hogy a többiek nagyon pörgették, ahogy itt az előttem szólók is melítették, hogy pörgős. Én viszont szívesen kielemeztem volna a különböző kombinációkat, hogy melyik lapokat éri meg egymásra építve használni, ezért inkább vagy az ingyenes lapot vettem fel, vagy amin már több árucikk is volt. Azért nem szégyenkezhetek, amikor hárman játszottunk öt kártyát, amikor négyen négy kártyát szereztem, ekkor mind a négyen egy-egy pontra voltunk egymástól. Szívesen játszok még ezzel a játékkal. Kiváncsian várom, hogy mik azok a társasjátékok, amikre hivatkoztok, hogy ár-érték arányba jobbak és hasonló a játékmechanizmusuk.

  • Zsomboo

    2022-01-09 12:28:42

    3-3 kártyát tartalmaz a két csomag.

    Az egyik lap 3 sárga kockából csinál 1 barnát VAGY 2 pirosat, ha 6, illetve 9 sárgát használsz fel, akkor lehet kombinálva cserélni, pl. 1 barna 2 piros, stb.

    Egy lap kínál 1 fejlesztést + egy piros kockát, amit olyan kombinációban is lehet használni, hogy a megkapott piros kockát fejleszted kapásból 1 szinttel. Ennek van egy 1 fejlesztés + 1 zöld kocka változata, nyilván ennél van nagyobb értelme kapásból élni a fejlesztés lehetőségével, és így egy barna kockát lehet kapni.

    Van egy 4 sárgát 1 zöldre és 2 pirosra cserélő lap.

    Illetve van egy 2 fejlesztést adó lap, valamint egy 2 sárga kockát adó lap, amik esetében van egy plusz képesség:

    "Whan playing a card with this icon, you may return a previously played Merchant card back into your hand."

    Értelmezésem szerint, ha egy ilyen kártyát játszol ki, akkor egy már kijátszott kártyát felvehetsz a dobópaklidból kézbe. Kérdés, hogy az éppen kijátszott, speciális "képességgel" rendelkező kártya már kijátszott kártyának minősül-e, és ezt is vissza lehet-e venni kézbe.

  • maricusi

    2022-01-09 00:24:13

    Jó lenne, ha néhány mondatba ismertetnéd, hogy milyen a két kiegészítő kártyacsomag.

  • Zsomboo

    2021-12-03 23:48:24

    Az egyik legelső modern társasjátékunk volt, amit be szereztünk (viszonylag újkeletű hobbi a társasjátékozás nálunk), de azóta is a gyűjteményünk egyik kedvenc darabja. Az utóbbi időben viszonylag keveset került elő, voltak más, újabb, izgalmasabb játékok, de nemrégiben beszereztem a Plan B Games nemet webshopjából 2 kiegészítő kártya csomagot, ami csavar egy kicsit a játékmeneten, így újra előkerült. Még mindig remek szórakozást nyújt. Egy fárasztó nap után akár csak egy kör erejéig is jó elő venni. Nekem semmi bajom a minőségével, és mivel számunkra hozza az elvárt szórakozást, az árát sem sokallom. Kifejezetten szeretem a fém tallérokat benne, hangulatossá teszi a játékot. A sorozat másik két darabja is megvan, bár valahogy a Kelet csodáit annyira nem kedveljük, az Új világ viszont szintén nagyon bejön.

  • ronaiheni

    2021-10-17 18:18:43

    Játszóház projekt keretében próbáltuk ki a teljes century sorozatot . Ez volt az utolsó amit megkaptunk. Mivel a Splendort régóta ismerjük ismerős volt a mechanika , taktika. Nagyon szépek a grafikák. Nagyon befolyásolja a játék menetét miként kerülnek elő a pontot érő lapok . Izgalmas , de a sorozatból nekünk egyértelműen a Kelet csodái jött be a egjobban . Ettől függetlenül egy kellemes kis esti levezető játéknak gyerekekkel és idősebbekkel is jó időtöltés .

  • hierroo

    2021-04-06 11:07:36

    Nem fogunk megkövezni! :) Én például a Fesztávval vagyok így. Tudom, hogy nagyon jó játék, de nincs érdeklődésem iránta. (Egyenlőre.)

  • hadhaz.sandor

    2021-03-31 10:42:40

    Meg fogtok kövezni, de én ezt a játékot rettenetesen unom. Nincs benne stratégia, már a második játékban is mindenki unottan teszi le a lapokat és minden körben ugyanazt csináljuk. 3 játék után el is adtam.

    Igen, én a medium-heavy játékokat szeretem, de azt hittem fillernek jó lesz. Tévedtem. Főleg az ára háborít fel, ennyi pénzért sokkal szebb és jobb játékok vannak.

  • kelemen.ati

    2021-02-27 11:19:28

    Nekem is meg van a játék, mi is szeretjük, bár ritkábban kerül elő manapság. Sok hasonló tematikát feldolgozó játék van, lásd előtte Splendor, utána; Egy szép új világ. Valóban van benne szerencsfaktor, a kártyafelhúzás miatt, de talán ez adja a könnyedségét a játéknak. Mindemellett azért szeretem, mert nagyszerűen fejleszti a logikát és az "újratervezés" élményét is hozza, ha egy általunk kinézett kártyát valaki "aljas" módon megveszi a piacról. Az interakció ebben ki is merül, de én kifejezetten szeretem az ilyen játékokat is. Ha belegondolsz az "Egy szép új világ"-nak is nagy sikere van, nekem is személy szerint az egyik kedvencem, de ott aztán még kevesebb az interakció. Egyszerűen lehetelen is lenne egy ötfős partiban még az "ellenfelek" tablóját is figyelnem. Ez, és a hasonszűrű játékoknak pontosan ez adja meg a báját, a játék élményét.

  • bejjuska2

    2021-02-26 13:54:38

    Az egyik kedvenc játékom, és igazából nem tudom, miért. A család többi tagja kevésbé van oda érte, így sajnos ritkán kerül elő. Szuper kis paklit lehet építeni, ha a szerencse is úgy akarja, és olyan lapok jönnek a piacra. Ennek az ellenkezője is igaz, ha rossz a felhozatal a pakliépítés során, van, hogy max. 4-5 lap folyamatos pörgetésével játszunk le egy játékot. Kicsit magányos játék, kevés az egymásra hatás lehetősége, mindenki építgeti a saját pakliját és cserélgeti a saját fűszerkockáit. Viszont mégis érdemes egymást figyelni, hogy ne ugyanarra a pontkártyára hajtson mindenki.

    Külön pirospont a rövid, tömör, érhető játékszabályért.

  • ballonnorbert

    2020-12-12 09:19:13

    Nagyon régóta meg akartam szerezni és nem is olyan rég sikerült is. Ez egy kiváló társas és szerintem jelenleg az egyik legjobb társasunk, a 7 csoda mellett. Pörgős, gondolkodós, de mégsem bonyolult és egyáltalán nem kiszámítható. Egy kis szerencsefaktor is van benne, de pont annyi, hogy nem ront a játékélményen. Szerintem 2 játékossal élvezetesebb, mint mondjuk 5-tel, de 3-4 az otpimális. Ez igazából a játékostársaktól függ.

    Én alapjáraton szeretem a gyűjtögetős játékokat ezért nekem hamar a szívemhez nőtt. Ajánlom mindenkinek, mert gyönyörű és kidolgozott és emellett nagy élmény játszani. A legviccesebb az szokott lenni, amikor végre összegyűjtesz elég nyersanyagot egy pontkártyára, de nem figyelsz a többiekre így az előtted lévő játékos pont megveszi ugyanazt a kártyát, amit kiszemeltél.

    Ezen felül ami tetszik, hogy nem egy 20 oldalas apróbetűs szabálykönyv tartozik hozzá hanem egy egyszerű 2 oldalas kemény lap. Ebből is látszik, hogy nem egy bonyolult játék és könnyen tanulható kissebbek számára is.

  • Crospieler

    2020-12-11 11:40:37

    Alapvetően nem rossz játék. Pörgős, így kevés a holtidő. Ez egy egyszerű, gyors, pakliépítős játék.

    Viszont a mechanikája miatt gyakorlatilag 2 fázisra oszlik a játékmenet: az elején a játékosok a paklijukat építik (1), majd ez után kezdik kijátszani ezeket a lapokat, hogy megvehessék a győzelmi pontokat érő kártyákat (2). Természetesen nem lehet ennyire szigorúan két részre osztani a játékmenetet, mivel előfordul, hogy az elején is valaki kijátszon lapokat, vagy később vásároljon továbbiakat, de összességében véve ez a tendencia.
    Ebből viszont adódhat az a probléma, hogy ha valaki az "első fázisban" hatékonyabb paklit állított össze, akkor onnantól kezdve a másiknak szinte esélye sincsen a győzelemhez, így a játék már a felénél eldől. Ez pedig nagyon frusztráló.
    Igaz, ez az eset leginkább 2 játékosnál fordul elő, ha többen játszunk akkor ez kevésbé jellemző, de azért akkor is fennálhat. Tovább rontja ezt a problémát a játék tervezőjének az a döntése, hogy betett olyan kártyákat amik objektíven jobbak másoknál (pl. teljesen ugyanazt tudja mint egy másik lap, viszont 1-el több sárga kockát ad...).

    2 főre kevésbé javasolnám. Minél többen játszanak annál jobb.

    Emellett szerintem a játék túlárazott a legtöbb helyen. Sem a játék élvezeti faktora és komplexitása, sem pedig a komponensek mennyisége nem indokolja ezt a magas árszínvonalat, annak ellenére, hogy egyébként szépek és nagyok a kártyák.
    Ha valaki csak most szeretne belekóstolni ebbe a hobbiba, akkor véleményem szerint ennyi vagy hasonló pénzért talál jobb játékokat, pl. Ticket to ride sorozat, vagy Stone Age.

  • Alleira

    2020-10-12 22:26:27

    Ahogy sokan, mi is lecsaptunk a Piatnik akciójára és beszereztük a Fűszerutat és az Egy új vilagot.

    A Fűszerúttal volt szerencsém már társasos rendezvényen játszani és most felelevenítve is ugyan olyan jó élmény volt.
    Nagyon szép (nekem a fakockák jobban tetszenek mint a Golem edition karkötő gyöngy szerű kristályai mégha a festmények ott is nagyon szépek), remek kivitelezés. A fémpénzek a hab a tortán. A három doboz panorámaképbe rakása meg plusz fandom elem.

    Pirospont a kompakt játékszabály lapért, nagyon szép vilagos, illusztrált. Pillanatok alatt meg lehet belőle tanulni a szabályokat, de videóból is csak pár perc megérteni. Emellett van mélysége a játéknak, figyelni kell ki mit csinál, nehogy lenyúlja valaki a hőn vágyott pontkártyákakat.
    Nagyon gyors, pörgős játék, ideális családi kikapcsolódás, de gyakorlottabb játékosoknak is remek szórakozás lehet. Majd legközelebb lehet egyel több kártya megszerzéséig játszunk, mivel most többünk szerint tarthatott volna még tovább is.

    Ami még szimpatikus, hogy tudtommal a szerző eredetileg is trilógiának tervezte, nem a sikert meglovagolva húzta le a sokadik bőrt a mechanizmusról. Mindenkèpp ki fogjuk próbálni az első és a harmadik Century kombinációját, sok-sok jót olvastam róla. Aztán a végén még becsúszik a Kelet csodái és a playmat is a gyűjteménybe... 😇

  • Meteora

    2020-06-05 09:25:06

    A 2019-es Társasjátékok Ünnepén játszottam vele először az akkor 7 éves fiammal. A látványa egyből megnyert, az pedig plusz pontot ért nálam, hogy a szabály tényleg ráfért egy A4-es méretű lapra, gyorsan megtanulható a játékmenet. Van benne szerencsefaktor, mert lehet, hogy éppen nem húzunk fel olyan lapot, mint amilyenre szükségünk van, de elég lap birtokában simán áthidalható, csupán a stratégiánkat kell hozzá megváltoztatni, és ezek miatt nincs két egyforma játékmenet. Játszottam már vele 2, 3, de 5 fős verzióban is, mindegyik remek élményt nyújtott. Éppen mára rendeltem meg a sorozat 2. részét (A kelet csodái), már várom, hogy kombinálhassuk a játékot tovább! :)

  • Zsolt9

    2020-06-02 09:27:40

    Megvettem és kb 2 hét múlva próbáltuk ki a majdnem 8 éves kislányommmal, kár volt ennyit várni. Nagyon jó játék,csak ajánlani tudom, ja és nagyon szépek a lapok.

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 16:43:46

    Ez egy könnyed családi játék, aminek a kivitelezése nagyon igényes és szép. A kártyák festményszerűek, a tálkák hangulatosak és a bazári hangulatot idézik, mint ha tényleg a fűszerpiacon lennék, a fémpénzek meg szintén megerősítik az emberben a minőségi játék érzetét. A szabályok egyszerűek, aminek köszönhetően a gyerekek is percek alatt megértik, de elég lehetőséget biztosít, hogy minden játék más legyen és az egész család jól érezze magát a közös játék közben. A játék jól működik 2 személlyel és 4-5 fővel is. Habár a taktikákat hozzá kell igazítani a játékos számhoz, mert ketten még nyugis a játék, de minél többen játszunk annál nagyobb a versenyfutás a pont kártyákért. :)
    Én jó ötletnek tartottam volna, ha a tálkáknak lenne tetejük, hogy a fűszerkockákat ne kelljen bezacsizni, csak visszatenni a tálkába és rápattintatni a tetőt.
    Összegezve ez egy nagyon jó családi játék viszonylag egyszerű, pörgős játékmenettel. Alapvetően nem konfrontatív, de a felvett lapoknak és megszerzett pontkártyáknak köszönhetően a cselekedeteinknek van hatása a másik játékára is. Nyugodt szívvel ajánlom 8-9 éves kortól felső korhatár nélkül! :)

  • regcsuu

    2020-01-08 14:24:59

    Egyik kedvenc játéka a fehérvári játékos csapatnak!:) Nagyon jó minőségű a kivitelezés. Rövid (2 oldalas), könnyen érthető a játékszabály. Aki szereti a kereskedést annak tökéletes ez a játék.

  • kchpank1.kv

    2019-10-04 22:09:48

    Hatalmas élmény volt elsőre leülni a Fűszerúttal játszani és azóta is, ahányszor előkerül. Gyönyörűen kidolgozott kártyalapok, szuper insert és baromi jó hangulat. Egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon könnyen tanítható, egyértelmű játékszabályával és hangulatos játékmenetével, hamar belopta magát s szívünkbe. Aki még nem próbálta, az semmiképpen ne hagyja ki, ha teheti. 😊

  • barath.boglar

    2019-06-21 08:54:21

    Amikor ez a játék hazajött édesapámmal, mindenki kinyitotta, megcsodálta, nem olyan mint a Carcassone, összepakolták, és ráhúzták, hogy ez egy hülyeség, és ott senyvedett a polcon, amíg én nem közöltem velük, hogy NA én ezt most megnézem.
    Senki nem hitte el nekem, hogy ez egy tök jó játék, amíg el nem kezdtek leülni mellém, és a fullra setapolt játék mellé.
    1oldalszabály,ami szerintem zseniális,minden kérdésemre találtam benne választ,igényes a kivitelezése ,plussz piros pont,hogy a tallérok valóban félmből vannak,nagyon király esztétikai értéket is teremtve a játéknak.
    Már a már ott tartunk, hogy a szüleim hűségesen játsszák,mert nem is gondolták,hogy ez ilyen jó játék.Egyszerű,és a füszerek adok-veszek viszonya, meg a megszerzett érme azért bennük is felszínre hozta a bennük szunnyadó gyereket. Még akkor is,ha közben vérre menő harccal versengenek egymás ellen a legnayobb pontokért.Bárakárhány játékossal is nagyon jó,érdemes adni neki egyesélyt!:P

  • keplegeny

    2019-04-12 10:42:28

    A párommal még mindig nem sikerült annyira megszeretetni a társasjátékokat, de a Century a kedvence lett. Simán csak annyit mond, hogy menjünk csencselni, mert számára ez egy nagyon jó csencselős játék:)

  • benczikakos

    2019-04-11 10:35:38

    A kiadás nagy piros pont, szép és igényes minden alkatrész. A téma - fűszerkereskedés - nem annyira átütő, sok minden más is lehetne, de jó és egyedi ötlet volt, és a játék élvezeti értékéből semmot nem vesz el

  • sz-tomy

    2019-04-11 08:54:52

    Egyik kedvenc játékom.

  • ARduel

    2019-04-11 06:43:40

    Remek játék a fűszerkereskedés témára. Nekem jobban is tetszik, mint a sorozat másik része, a Kelet Csodái. Alapvetően eléggé hasonlít a Splendorra (működés tekintetében) de azért még is más!

  • bapszy

    2019-04-05 14:43:07

    Egy nagyon jó kis alap engine builder, klassz alkatrészekkel, gyönyörű kártyákkal. Egyszerűen tanulható, kezdőknek is nagyon ajánlom, ha pedig már túl egyszerűnek érezzük, akkor jöhet a Kelet csodái :)

  • vbence343

    2019-03-01 10:35:39

    A Century-A fűszerút egy baromi jó játék.

    A játék lényege, hogy fűszereket kell adni-venni.

    A kártyák kidolgozottsága gyönyörű és még fémoénzek is járnak a játékhoz!

    Egy meccs 20 perc alatt simán lejátszható de ez nyilván függ a játékosszámtól.

    Én nagyon ajánlom, de mielőtt megvennéd, először nézd meg a sorozat második részét.

A Century: Fűszerút társasjáték és kiegészítői (7)

  • Century: Golem Edition társasjáték

    Figyelem! A dobozban lévő műanyag insert rendkívül sérülékeny, szállítás során gyakran összetörik, amelyet cserélni nem tudunk. Ez a sérülés a bontatlan dobozon kívülről sajnos nem látszik. Kérünk, hogy a vásárlás során erre legyél tekintettel! Hozz létre csodálatos gólemeket drága kristályok segítségével! A Century: Golem Edition a Caravania világában...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Century: Golem Edition társasjáték 14990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Century: Spice Road – Bonus Cards társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Century: Spice Road – Bonus Cards #2 társasjáték Kiegészítő

    A set of 3 cards plus a rules card given out to backers of The Dice Tower 2018 Kickstarter campaign. "Take 1 cube of the depicted color from the bowls and upgrade 1 cube (this upgrade may be applied on the cube you just received." "Trade 3 yellow cubes for 1 brown cube or for 2 red cubes. If you have 6 or 9 yellow cubes for trade, you can get a mix of...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Century: Big Box társasjáték

    Grow and trade spices and use them to gain estate. Century Big Box contains the three titles in the Century game series — Spice Road, Eastern Wonders, and A New World — along with all promo items released for these games and a new mini-expansion, Golden Deals. Each game can be played independently, but they can also be combined with one another or played...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Century: Big Box társasjáték 30022 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Century: Golden Deals társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Century: A Kelet Csodái társasjáték

    Century - A kelet csodái társasjáték Hajózzunk távoli helyekre a Century- A kelet csodái társasjátékban! Fedezzük fel a kelet legkülönlegesebb tájait! Legyünk részesei egy izgalmas kereskedő túrának! A játék során a játékosok versenyeznek a legjobb kereskedői helyekért. Meg kell ragadniuk a kínálkozó lehetőségeket, hogy a lehető legelőnyösebben cseréljék...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Century: A Kelet Csodái társasjáték 10500 Ft-tól! - 2 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Century - Egy új világ társasjáték

    Century: Egy új világ (A New World) a harmadik és utolsó része a Century játékcsaládnak. Century: Egy új világ a 16. századi Egyesült Államokba kalauzol. A vadonban játékosokként rá vagytok utalva, hogy felfedezzétek az új területeket, kereskedelmet folytassatok a helyi lakosokkal, vadásszatok és gyüjtögessetek és emellett feljegyzés kell készítenetek. A...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Century - Egy új világ társasjáték 10000 Ft-tól! - 3 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Emerson Matsuuchi
  • Illusztrátor:  Chris Quilliams, Fernanda Suarez, David Richards
  • Kiadók:  Piatnik, ABACUSSPIELE, Asmodee, Esdevium, Devir, Arclight, Bergsala Enigma, Ideal Board Games, Broadway Toys LTD, Cube Factory of Ideas, Ninive Games, Mandoo Games, Plan B Studio, Edinorog, Бельвіль
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Century: Spice Road
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
  • Century: Spice Road
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
  • Czech/Slovak edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
  • Dutch/French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 7 cm
  • English/French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
  • French-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 7 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
    • Súly: 1 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
  • Scandanavian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: dán
  • Spanish/Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: thai
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: román
  • Asmodee Spanish edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Century: Fűszerút társasjátékhoz