Cat Lady
Cat Lady
Cat Lady
Cat Lady
Videó beküldése

Cat Lady társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Cat Lady egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a kártya húzás mechanizmusokra. "A macskák az új zombik" - mondta Tom Vasel a cicarajongók egyik új...

A Cat Lady egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

"A macskák az új zombik"
- mondta Tom Vasel a cicarajongók egyik új kedvencéről, a Cat Lady-ről készült kritikájában. És tényleg, az elmúlt években ellepték a polcokat a cuki cicás játékok, amik közül a legtöbb belépő szintű, könnyed társasjáték. Nincs ez másképp a Cat Lady-vel sem, amiben felkészülhetsz a 10-20 év múlva közeledő "macskás nő" életmódra: gyűjts be minél több cicát, fogadj be kóbor macskákat, etesd őket, és gondoskodj játékokról is - mielőtt még a házadat szedik szét! A 2017-ben megjelent játékért valóssággal megőrültek a macskások ( még dal is született a játékról ), amit elősegített az, hogy könnyed játékmenetének köszönhetően a kezdő társasjátékozóknak is szőrbombasztikusan jó választás.

A Cat Lady mechanikáját tekintve egy draftolós, szettgyűjtős játék, leginkább a -hoz és nagy testvéréhez, a -hoz hasonlít. Az illusztrátor kiléte is a társasjátékok világától kicsit szokatlan, hiszen a - mellékesen rajzfilmkészítéssel foglalkozó - alkotó-tervező, Josh Wood grafikái díszitik a játékot. Az illusztrációk tökéletesen visszaadják a cuki cicás tematikát, magára a 'Cat Lady'-re, mint magányos macskás nőre pedig a paszteles színekkel is utal. A játék komponenseinek minőségére nem lehet kifogásunk: a kártyák, kockák, jelölők strapabíróak, és természetesen jutott hely a dobozban egy macska formájú jelölőnek is. Kifejezetten szimpatikus, hogy a játék készítői gondoltak a színtévesztőkre is: minden macskás lap bal felső sarkában szövegesen is jelölik, hogy milyen színű az adott cica.

A doboz tartalma: 102 játékkártya (macskák, ételek, jelmezek, macskajátékok, macskamenták, elveszett kedvencek, macskariasztók), 13 kóbor macska kártya, 6 győzelmi pont jelölő, 1 macska figura, 60 ételkocka, 1 szabályfüzet.

A Cat Lady 2-4 fővel játszható: 2 fővel több a lehetőség a taktikázásra mind a macskák választásában, mind abban, hogy milyen kártyák felvételét gátoljuk meg a másik játékosnak a macska figurával; 4 főnél véletlenszerűbb a játék, mivel mire ismét sorra kerülünk, valószínűleg már teljesen más kártyák lesznek elérhetőek ("nem igaz, hogy már megint nincs tonhal!!"), viszont annál izgalmasabb a játékmenet.

A játék menete
A játékosok célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze. Ehhez főként macskákat gyűjtenek, kóbor macskákat fogadnak be. Fontos, hogy a befogadott macskákon feltüntetett pont csak akkor jár, ha a macska jóllakott, ehhez pedig a lap alján feltüntetett ételekkel kell megetetnünk. A játék végén minden meg nem etetett, befogadott macskáért mínusz pont jár.

A játék elején a játékkártyákból képzett fő pakliból 9 kártyát leosztva, a játéktér közepén egy 3x3-as "táblát" hozunk létre. A játékosok minden körben ebből a táblából húzhatnak fel egy teljes sort vagy egy teljes oszlopot (kivéve azt a sort/oszlopot, amit a macska figura jelöl). Ha a felhúzott kártyák közt macska van, az a játékos elé kerül, és amennyiben sikerül a megetetéséhez szükséges ételt összeszedni, akkor a rajta feltüntetett pontszám az értéke, ha viszont nem sikerül, akkor -2 pont jár a gazdinak. Étel felhúzásakor az ételnek megfelelő színű kockát veszünk magunkhoz - ezekkel lehet majd megetetni a macskáinkat. Ezen kívül vannak még jelmezek (a legtöbb jelmezzel rendelkező játékos 6 pontot kap a játék végén; akinek egy sincs, az veszít 2 pontot), macskajátékok (minél több különböző féle macskajátékot gyűjtesz, annál több pontot kapsz; több ilyen szettért is kaphatsz pontot), macskamenta (minél többet szerzel, annál több pontot érnek majd a jóllakott macskáid), macskariasztó (amivel mozgatni tudod a macska figurát, így számodra elérhetővé tehetsz egy blokkolt sort/oszlopot, vagy elérhetetlenné tehetsz egyes kártyákat a következő játékos számára) és elveszett kedvenc kártya (segítségével kóbor macskát fogadhatsz be, vagy 2 győzelmi pontot szerezhetsz). Ezután az üres helyeket a fő pakliból fel kell tölteni, és a most felhúzott sort/oszlopot a macska figurával meg kell jelölni, így a soron következő játékos abból már biztosan nem húzhat.

A játékkártyákon kívül kóbor macska kártyák is vannak. Ezekből a játék elején 3-at fedünk fel, és ha egy játékos befogad egyet, nem kerül a helyére másik. A kóbor macskák általában különleges képességek birtokában vannak, amikkel még több pontot tudsz bezsebelni (pl: több pontot érnek a bizonyos színű jóllakott macskáid, stb). Őket két elveszett kedvenc lap eldobásával lehet megszerezni, de ugyanúgy csak akkor érvényesül a pontértékük, ha meg vannak etetve.

A játék akkor ér véget, ha a fő pakliban már nincs elég kártya ahhoz, hogy a 3x3-as táblát feltöltsék a játékosok. Ekkor következik a pontösszesítés. A pontozás során a következőket kell figyelembe venni:

  • megetetett macskák (a kártyán feltüntett értékben),
  • meg nem etetett macskák (-2 pont minden macskáért, amit akár részben, akár egészben nem sikerült megetetni),
  • étel büntetése (-2 pont a legtöbb, a macskák megetetése után fölöslegesen megmaradt étel tulajdonosának),
  • jelmezek (6 pont a legtöbb jelmezzel rendelkező játékosnak, -2 pont annak, akinek nincs jelmeze),
  • macskamenta (1 macskamenta = -2 pont, 2-3 macskamenta = minden megetetett macska +1 pontot ér, 4 vagy több macskamenta = minden megetetett macska +2 pontot ér),
  • macskajátékok (különböző kártyákból álló szettenként: 1 kártya = 1 pont, 2 kártya = 3 pont, 3 kártya = 5 pont, 4 kártya = 8 pont, 5 kártya = 12 pont)
  • győzelmi pont jelölők

Bár a számok most soknak tűnhetnek, valójában szetteket és imádnivaló cicusokat gyűjtünk, majd megetetjük őket. A játékra pár perc alatt akárkit meg lehet tanítani, a party pedig 15-20 perc alatt le is zajlik, bár az eredeti gyártó 30 percet tüntetett fel a dobozon.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 4 500 Ft-tól
  • 42 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Humor, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Cat Lady társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cat Ladymesterdawyd, Budapest XIII.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XIII.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok, Eladó, vagy cserélhető 1-2-szer használt, tökéletes állapotban lévő Cat lady társasom. Átvétel Budapesten, illetve Foxpost megoldható. Csere is érdekel értékegyeztétéssel.

3 érdeklődő


Cat LadyBalint25, Szabadbattyán

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szabadbattyán! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kártyák védőben. Csere, beszámítás is lehetséges, a kívánságlistámon szereplő játékokra, egyeztetéssel.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Cat Lady társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • petersson8

    2024-01-13 00:24:11

    Egészen a Dog Lover beszerzéséig ez a játék nagyon sűrán került le a polcról a hibái ellenére is. A Dog Lover azonban kiütötte a nyeregből, pedig eszméletlen aranyos ez is, de ezen kívül véleményem szerint nincs a Dog Lover mellett okom rá, hogy megtartsam.

  • nofia10

    2023-06-07 14:29:39

    Ez a játék a megjelenése után nagyon hamar meg lett nekünk. Jókat olvastam róla, nekünk is van macskánk, gyerekek is abban a korban voltak már, hogy reméltem, velük is tudunk jókat játszani, a téma és aranyos grafika vonzani fogja őket. Ez be is jött, néhány hétig rengeteget játszottunk vele és szerettük mindannyian. Aztán egyszer csak nem került elő többet. Nem tudok rá okot mondani, egyszerűen elmúlt a varázs. Néhány hete egy rendezvényen voltam a kisebbik lányommal, és ott szembe jött velünk, ezért gondoltam, otthon előveszem újra, hátha valami előjön bennünk a régi szép időkből. De nem. Egyet játszottunk és nem akaródzik egy újabb menet azóta sem. Nálunk ez a játék egy gyorsan jött és ment szerelem volt.

  • halasz.brigi25

    2023-01-28 17:46:09

    Nagyon szeretem a macskákat, így nem volt kérdés, hogy van e hely neki a polcon. Nagyon könnyen tanulható, a grafikája kedves, gyorsan lejátszható családi játék. A 6 éves fiam is nagyon élvezi.

  • anonika987

    2022-11-30 20:50:36

    Cicásoknak kötelező darab.

    Nekem először mobil alkalmazáson keresztül lett meg ,de szerelem lett első játékra, nem sokat hezitáltam a beszerzésén.

    Extra aranyos kivitelezés, könnyen tanulható, élvezetes játék. Kiváló, ha valami gyorsat és egyszerűt szeretnénk játszani idehaza. Igaz, eddig csak ketten játszottuk unokahúgommal, de ezzel a játékkal bármikor szívesen játszik és azt hiszem ez mindent elmond :D

  • godzsakattila

    2022-11-02 11:11:56

    Igen tudok róla köszönöm. 😜 Felmerült, hogy esetleg a fa alá kerüljön, bár szerintem a kockák is jól működnek, mert egyértelmű a színezet és így jobban hozzászokik a kicsi a száraz kinézethez ami a jövőben várja 😁 De nem kizárt, hogy elcsábulok. Egy biztos, hogy a kieget egyelőre még nem akarom beszerezni, ahhoz akarok időt hagyni, mennyire "öregszik jól" itthon a játék és ha még hónapok múltan is toplistás lesz akkor beszerezni, plusz azért ahogy néztem az lehet megnehezíti már egy hét évesnek, mert több új dolgot is behoz amire figyelni kell.

    Az előző posztnál lemaradt, da eddig több megnyert partija van a gyereknek, mint nekem 😅

  • batik.balazs

    2022-11-02 09:52:58

    Ha ennyire nagy szerelem lett ez a játék, akkor érdemes egy picit feltuningolni a kinézetetet: a minik.hu készített "macskaeledel csomagot", innen lehet megrendelni.

    (Én most rendelem tőlük a Little Town csinosítást.)

  • godzsakattila

    2022-11-01 17:12:40

    A hetedik születésnapjára ezt kapta a kislányom és telitalálat volt. Nagyon élvezi, szűk egy hete minden nap előkerült. Próbáltuk 2-3 és 4 fővel is, mindenhogy élveztük, bár négyen szűkösebbnek bizonyult. A játék nem csak szép és ötletes, hanem szerintem bizonyfajta mélységgel is rendelkezi, hisz többminden gyűjtésére kell odafigyelni benne, nem csupán cicákra és azok táplálékára. Ráadásul bizony a minusz pontok is pöröghetnek. Egy-egy parti tényleg gyors, nem csak kívánkozhat egy-egy visszavágó utána, hanem általában garantáltan bele is férhet az időbe. Nekem is tetszik ez a könnyed "erőforrás menedzsment", az ifjú tulajdonosnak pedig aztán tényleg. Ajánlom mindenkinek aki szereti a gyors, de nem faékegyszerűségű játékokat és/vagy a cicákat.

    Volt itt aki írta a pontozólap hiányát, mint minimális problémát, hát igen a felvetést megértem, ugyanis pontszámításkor bölcsész lévén inkább írok mindent és összeadom, mert fejben tartanom lehetetlen lenne. Ellenben én úgy is kímélném a pontozólapot, szóval jó nekem a sima papír+toll.

  • kolozsdora92

    2022-01-01 19:40:44

    Számomra nagy meglepetés volt ez a játék. Nagyon cuki maga a cicás koncepció, jó a grafika. Amikor először elolvastuk a leírást, azt gondoltuk "hú ez nagy hülyeség lesz" de nem így lett. Szórakoztató , közben lehet taktikázni is. Párommal szoktuk kettesben is játszani, de a sose társasozó 60-as szüleim is élvezték a játékot. Szerintem érdemes beruházni rá.

  • ronaiheni

    2021-10-24 17:53:03

    Bármikor is kerüljön elő mosolyt csal az arcunkra . Kicsit heccelős de nem véresen komoly . Nagyon könnyű pontokat szerezni. Akár kisgyerekkel akár idősebb nagyszülővel közösen is jól működő igazi családi játék. Helyes a grafika , jól érthető az ikonográfia. Igazi felüdülés vel játszani. Otthon betegeskedő ficánka gyereket is jól le lehet vele kötni , mert amikor vége egy partinak minimum egy visszavágót követel a vesztes ...vagy akár többet is. Kis doboza miatt könnyen lehet utazáshoz magunkkal vinni. A minősége jó , bár a kártyák kicsit lehetnének vastagabbak . Cuki kiegészítője lehet a fa kockák helyett a műanyag eledeljelölők amit be lehet hozzá szerezni.

  • vacogi

    2021-10-20 19:37:04

    A crazy igencsak hiányzik a cím elejéről. :)

    Mikor megláttam, tudtam, hogy nekem ez kell. Azon ritka játékok egyike, amiben szoktam nyerni. Nem hiába, őrült macskás nő vagyok. :)

    Mostanában ritkán vesszük elő, mert eltérítettek a komplexebb játékok, de amikor eszembe jut, hogy ilyen is van, akkor megörülök, mert kellenek a kis játékok is. Fiaim és lányom is szívesen játsza, mert nagyon egyszerű, ad egy kis izgalmat, versengés is van benne. A cicák imádnivalóak, külön piros pont a kóborokért.

    Nekem nagyon hiányzik a pontozófüzet hozzá, mert elég sok mindent kell számolgatni és amúgy is utálom a játék végi számolgatást.

  • Robby

    2021-02-14 22:58:54

    Sikerült beszereznem egy ilyen játékot. Nagyon nem akartam megvenni, mert egy kicsit túlárazottnak tűnt. Viszont a játékélmény nagyon jó, kellemes csalódás volt a játék. Hamar lemegy a parti, elég pörgős, de azért oda kell figyelni, hogy olyan sort, oszlopot húzzak ami nekem jó, de a másiknak is keresztbe tudok tenni egy kicsit. A pozitív dolgokat már leírta mindenki előttem, így csak a negatívumokra térek ki kicsit. A doboz nagy, van benne üres hely, nekem ez pazarlásnak tűnik. A grafika elég egyszerű, nekem ez nem jön be, de más hívhatja aranyosnak és cukinak is, de attól még gyengusz. Én a humort sem éreztem benne (talán csak a jelmezekben egy minimálisat) és a kóbór macskák sem adnak annyi változatosságot, de azért jó ötlet. Nagy a szerencsefaktor a játékban. Ezek az apró negatívumok ellenére egy nagyon szuper játékot kapunk, nem csak macskásoknak és családoknak ajánlom. Kíváncsian várjuk a kiegészítőt. Még egy dolgot elfelejtettem: Igazán lehetett volna a dobozban pontozótömb.

  • szocsadam

    2021-01-08 08:04:35

    Családi kategóriában szuper kis játék. 7 éves kortól simán játszható, de én felnőttként is bármikor szívesen ülök le vele játszani.
    Anyagminőségben rendben van, a kártyák a szokásos, kopást sem vettem észre rajta, pedig jó pár játék benne van már, így védőzni sem fogom.
    Ami kicsit szívfájdalmam vele kapcsolatban, hogy nincs benne pontozólap. Sok helyről jönnek a pontok, fejben tartani nehézkes. Mindössze ennyi a negatívum amit el tudok mondani róla.
    Bízom benne (lehet csalódni fogok), hogy a kiegészítőhöz lesz pontozólap.

  • Dorothi

    2020-10-17 19:40:52

    igen, nagyon aranyos kis pörgős játék :)

  • gevanda

    2020-10-17 12:46:23

    Én se vagyok macskás, kutyamániás vagyok, de imádom ezt a játékot. :D

    Gyors, pörgős, könnyen tanulható és tanítható. Két komplexebb játék közé is tökéletes, de egy hosszú nap után is jól esik önmagában.

    A macskafigura, ami jelöli, hogy melyik a tiltott sor, nagyon aranyos, a játék legmutatósabb darabja. Az ételeket szimbolizáló fakockák minőségiek, de rengeteget dobna a játékon, ha formázott kis figurák lennének. Láttam süthető gyurmából pótolva ezeket, egyesek gyönyörűen csinálták meg. A halakat én is megsütöttem, mint első próbálkozást, a többit nem merem bevállalni. :D

    Imádom, hogy a cicáknak van nevük. Túl vagyunk vagy 20 partin, de még mindig elolvasom az összes aranyos vagy jópofa nevet.

    A kóbor macskák erőssége szerintem nagyon eltér egymástól. Van, amelyik megszerzésére rögtön rámegyek, és van, amelyik helyett inkább győzelmi pontot választok, ha kijön a két elveszett macska lapom.
    Mivel egy menet alkalmával csak 3 kóbor macska kerül terítékre, és ennél jóval több van a csomagban, ez fokozza az újrajátszhatóságot.
    Valamint az is, hogy minden partiban ki kell venni pár lapot véletlenszerűen. Így nem is számolhatóak a végén se a lapok.
    A véletlenszerűen megkevert lapok mindig más-más sorrendben jönnek, máshogy néz ki mindig a 3x3-as lapokból álló terület az asztalon, ahonnan egy sort vagy egy oszlopot lehet elhúzni.
    Ezeknek köszönhetően az újrajátszhatósága szuper.

    A macskák gyűjtésén és etetésén kívül vannak még pontszerzési és pontbukási lehetőségek.
    A játékok 5-ös szettekben gyűjthetőek, és rengeteg pontot adnak.
    A macskamenta egy trükkös lap, ugyanis ha egy van valakinek, mínusz pontot ér, de ha egynél több, jó dolgokat ad, és minél több, annál jobb.
    A macskajelmezek hiánya szintén mínusz ponttal jár, de akinek a legtöbbet sikerült beszereznie, plussz pontban részesül.
    Pontot bukni még lehet úgy is, ha nem etettél meg egy macskát, vagy ha neked van a legtöbb fel nem használt ételed.
    Szóval kellően sok helyről lehet pontot szerezni, de óvakodni kell, mert veszíteni is.

  • Dorothi

    2020-10-16 21:22:45

    Nem vagyok nagy macskás, de ez egy nagyon aranyos játék. Könnyed, jópofa játékmenettel, nekem ez tipikus filler, komolyabb játékok közé remekül beillik, a maga 20 perces játékidejével. Nagyon kedves a grafikája, tetszik, hogy teljes sort vagy oszlopot (3 db kártya) kell felvennie egy játékosnak és tudod blokkolni, melyiket nem veheti fel az ellenfeled, van benne pici konfrontáció, de nem vészes. Ez egy tipikus családi játék, bátran ajánlom gyereknek/felnőttnek egyaránt. 2 és 4 fővel teszteltük, jól ment mindkét játékosszámmal is. Hamarosan jön magyarul az első kieg., kíváncsi leszek, az mennyit ad majd hozzá.

  • Barnil

    2020-09-20 12:07:42

    Ez egy hihetelenül aranyos játék. Már az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ez egy meghatározó játék lesz az életemben. Egyébként is szeretem a macskákat és nagyon örültem, hogy a játékban nem vesznek el a mechanizmusok között. Egyelőre még csak ketten próbáltuk, a testvéremmel, akinél hatalmas sikert aratott ez a játék. Mindenképp ki fogjuk próbálni több játékosszámmal is. Lehet egy könnyed levezető játék, de vannak olyan helyzetek, amikor erősen kell gondolkozni, mit is tegyél. Fantasztikus ez a játék, főleg macskásoknak, hogy megjelent magyarul egy szerintem nagyon jó ár-érték arányban.

  • Heni1979

    2020-05-28 16:36:59

    Kedves, cuki, pörgős játék. Könnyű szabályok, szép kivitelezés. 2-en és 3-an játszottuk eddig. A kártyalapok nem túl vastagok, nem tudom, mennyit fog bírni. DE egyáltalán nem értem a 14+ besorlást. 9 éves lányommal játszuk, aki elsőre tökéletesen érti és játsza. Én 8 éves kortól ajánlanám inkább. Hasonló érzés játszani vele, mint a Sushi Go-val.

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 14:52:20

    Nem vagyok nagy macska barát de ez a játék nagyon megfogott. Maga a játék egyszerű, 3x3 lapot teszünk le amiből vízszintesen vagy függőlegesen hármat kell felvenni, amin lehetnek cicák, ételek, játékok és különleges hatású lapkák. A cicák aranyosak a kóbor cicák pedig nagyon feldobják a játékot a különleges képességeikkel. Aki esetleg szeretné feldobni a játékot annak ajánlom hogy süthető gyúrmából formázza hozzá meg a kis ételeket, remekül feldobják a játék hangulatát. Bártan ajánlom mindenkinek! :)

  • mvotir

    2020-02-11 20:38:36

    A Cat Lady az első olyan társasjáték, aminél úgy éreztem, ezt nekem találták ki. Mind a témája, mind a grafikája és maga a játékmenet is olyan jól el van találva, mint kevés játéknál.

    A játék lényege, hogy a lehető legtöbb cicát fogadjuk örökbe és etessük meg. Ezen felül szükségük lesz mindenféle játékra (lehetőleg különbözőre, nehogy ráunjanak), macskamentára, jelmezekre, stb. A legtöbb pontot összegyűjtő játékos győz, ezzel együtt pedig a Cat Lady cím is az övé.

    A játéktér egy 3x3-as pálya, ami a macskákat, különböző ételeket és a tárgyakat tartalmazza. A játékos a körében kiválaszt egy sort vagy oszlopot, amelyik szimpatikus (3 lapot), és azokat megtartja. Ezután feltöltjük a húzópakliból ezt a részt, és a következő játékoson a sor, hogy válasszon egy sort vagy oszlopot. Ha macska is van a megszerzett lapok között, akkor gondoskodnia kell annak megetetéséről is a játék végén, ellenkező esetben éhen marad szegény, ami a gazdájának negatív pontokat jelent.

    Az ételeknek 3 csoportja van: csirkecomb, halkonzerv és tej, illetve van egy joker-kaja, amivel bármelyiket helyettesíthetjük. Mindegyik cicának meg van határozva, mitől számít jóllakottnak, 2 csirkecombtól, vagy 1 tejtől és 2 tonhalkonzervtől, stb. Ha teljesen megetettük a cicánkat, akkor a lap szélén található pontot éri nekünk a játék végén. Ezen felül vannak cicák, akik különböző kombinációkért adnak pontokat, például minden megetetett fekete macska után 1 pontot, vagy ha mi etettük meg (teljesen) a legtöbb macskát, akkor 7 pontot ad, esetleg a fekete-fehér-vörös megetetett macskák után ad bónusz pontokat. Tehát ügyesen kombinálva rengeteg pontot zsebelhetünk be cicagyűjtéssel és etetéssel.

    Ezt megspékelve viszont a különböző tárgyakra is figyelnünk kell, mert van, amiből ha nem szerzünk, negatív pontokat kapunk. Ilyen például a kosztümök/jelmezek, akinek nincs belőle, -2 pontot kap, a legtöbbet összegyűjtő pedig +6 pontot. A játékokból különböző sorokat kell gyűjtenünk, amiért (kül. Típusok esetén) darabszámtól függően 1/3/5/8/12 pontot kaphatunk. A legviccesebb eleme a játéknak a macskamenta, amiből ha csak 1-et szerzünk, pontlevonást kapunk. Ha 2-3 darabot szerzünk, akkor minden jóllakott cicáért kapunk 1-1 pontot, ha pedig 4 macskamentát is sikerül összegyűjtenünk egy játék alatt, akkor a megetetett cicáink darabszámának kétszeresét kapjuk meg pontban. Meg tudja fordítani a játék állását, nagyon oda kell rá figyelni.

    A játék mechanikája tehát kártyalapokkal "draftolás", és kollekciógyűjtés. Nagyon figyelni kell, hogy nehogy olyat hagyjak az ellenfelemnek, amivel aztán megvan valamilyen kollekciója, esetleg a 4. macskamentája. A Cat Lady nagyon hasonlít a Sushi Go! játékra, úgyhogy ha az tetszett, ez is fog és fordítva is. Az, hogy kell-e mindkettő egy háztartásba, azt mindenki döntse el maga, a tematikája más, de játékmenetre szinte ugyanaz. Maga a tematika viszont annyira meghatározó mindkettő játékban, annyira hozzáad a játékélményhez, hogy nálunk például megvan, melyik játékot melyik társasággal játszuk, a cuki sushikat vagy a cicákat szereti jobban, akivel játszuk.

    A kóbor cicák nagyon jó újrajátszási lehetőséget biztosítanak, mivel mindig csak 3 érhető el belőlük egy játék alatt (ráadásul hamar el is kelnek, mert nagyon erős képességeik vannak, ez az időbeli szorítás egyébként jót tesz szerintem az amúgy laza draftolgatásnak).

    Nagyon tetszik, hogy gondoltak a színtévesztőkre is, mert sok szerepe van a macskák színének, több cica "képessége", pontozása az alapján történik. Ezért minden lap sarkában ott van szövegesen, hogy milyen színekből áll a cica (a foltos cicák több színbe is beleszámítanak, pl a vörösbe és a fehérbe is). Nagyon értékelem, mikor ilyen figyelmesek a készítők.

    Egyébként ha kipróbálnád a játékot, telefonra is elérhető a Cat Lady mobilapp, igaz, hogy fizetős, de szerintem nagyon megéri. Összesen 800 forint, majdnem annyi, mintha egy hétre kikölcsönöznéd a játékot, de ez megmarad. Ráadásul ugyanúgy ki tudod próbálni, és így egyedül is játszhatsz, beállíthatod a nehézséget és hogy hány ellenfelet szeretnél. Lehet mindenféle küldetést teljesíteni, nagyon addiktív cucc. Amikor felfedeztem, és megvettem, hetekig azt nyomkodtam a vonaton, villamoson, ez volt az úti játékom. Most már csak néha játszom vele, de még mindig nagyon szeretem, szerintem nagyon jól átültették a játékot appra. Az viszont hiányzik, hogy más játékosokkal, igazi emberek ellen is lehessen játszani, mert eredetileg ezt terveztem, hogy megveszem tesómnak és egymástól távol is tudunk majd Cat Ladyzni, ha már így tetszik mindkettőnknek. Erre viszont sajnos még nincs lehetőség, de ami késik, nem múlik.

    Annyira odavagyok a játékért egyébként, hogy fel is kellett pimpelni kicsit az itthoni változatot, ha már a Prémium verzióról lemaradtam (ahol a fa kocka kajajelölő tokenek helyett kaja formájú fa tokenek vannak, a kártyával megegyező grafikával). Abban egyébként még az az extra, hogy vannak üres, cica sziluett lapok és matricák hozzá, amiben te alkothatod meg az új cicákat, saját pontozással. Nekem nagyon tetszik ez a vonal, teljesen egyedivé varázsolhatod a játékot vele (és mivel úgyis van benne nagyon OP cica, nagyon a balanszolást sem tudod elrontani néhány szempontot figyelembe véve).

    Szerencsére volt más lelkes rajongó, aki csinált és ingyen elérhetővé tette a 3D nyomtatási sablonját, amit a Cat Ladyhez csinált, így nyomtattunk megfelelő színekben csirkecombot, tejet, halkonzervet is, és még a lila joker, "wild food" tokent is sikerült nyomtatni. Láttam egyébként olyan megoldást is, hogy levegőn száradó, vagy süthető gyurmából csinálták a kajajelölőket, nagyon jó, kreatív ötleteket lehet találni társasos csoportokban. És innen is látszik, hogy aki szereti a Cat Ladyt, az NAGYON szereti, egész őrült vehemenciával. Pont, mint ahogy a macskákat is szeretjük.

    A kiegészítője egyébként már idénre várható, ami újabb cicákkal és tárgyakkal bolondítja meg a játékot, remélem, kellően változatos lesz és ismét kreatív megoldásokkal találkozhatunk. Én már alig várom, tuti befutó, megyek is és csinálok helyet az alapjáték mellett a polcon. Nekem angolul van meg a játék, ezért a kiegészítőt is úgy szerzem majd be, de biztos vagyok benne, hogy magyarul is jön majd, amilyen gyorsan elfogyott az első kiadása a magyar Cat Ladynek. Ha megérkezik az újranyomás, vagy találsz egy elfekvőt valahol, akár használtan is, csapj le rá mindenképp, fantasztikus játék. :)

  • abiologistplayground

    2019-12-17 10:24:49

    Hamarosan érkezik a bemutatónk róla, ott mindent kifejtenek majd az íróink. :)

  • olt.boglarka

    2019-12-15 21:29:31

    Sziasztok! Kisebb gyerekekkel is lehet játszani felnőtt társaságában? Pl 6 évessel? Látom, hogy 14+, de ez tényleg indokolt? nehéz benne vmi?

    Köszi! Bogi

  • avalon0921

    2019-06-15 08:42:34

    Csak annyit tudok mondani, aki szereti a macskákat az szeretni fogja ezt a játékot is.

    Nem egy hosszú játék a 15-20 perc a hossza ha két fővel játszuk, mert a körök pörgősen mennek. Kipróbáltuk 2-en 3-an 4-en is, viszont a 4 játékosnál a taktikázásra kevésbé van lehetőség inkább a szerencséé a fő szerep, inkább 2 játékosnál jobban ki lehet használni a játék taktikai elemeit.

    Összességében egy gyors, szórakoztató játék, bátran ajánlom nem macskásoknak is :)

A Cat Lady társasjáték és kiegészítői (5)

  • Cat Lady: Premium Edition társasjáték

    This premium edition includes the previously released game that was featured in AEG's Big Game Night 2017. It also includes many extras that enhance play, such as additional stray cats for greater variety, upgraded wooden tokens, a handy score pad to total players' points at the end of the game, and components that allow you to customize cat cards based on...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Cat Lady Boldogságdoboz társasjáték Kiegészítő

    Még több cica! Még több játék! Minden macskás tudja, hogy egy macska nem macska! Sosem lehet elég belőlük - ahogyan a macskás játékokból sem. Ezért itt a lehetőség, hogy beszerezd a Cat Lady Boldogságdoboz kiegészítőjét! Mit ad a játékhoz? A dobozban találhattok különböző csemegéket, szőrös kis bajkeverőinket ugyanis a szokásos ételeik helyett akár...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Cat Lady Boldogságdoboz társasjáték Kiegészítő 3900 Ft-tól! - 1 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cat Lady: Kittens társasjáték Kiegészítő

    A new litter of kittens have arrived to Cat Lady. The new kittens sure are cute, but they are still growing and have a lot to learn about the world. Maybe they will bond with one of your adult cats who can show them the ropes and share their food. Cat Lady: Kittens adds 18 kitten cards and 3 new stray cats. Well, one of the stray cats is actually a dog...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Dog Lover társasjáték

    Ha a macskás hölgyeknek jár egy saját játék, akkor a kutyagazdik sem maradhatnak ki a mókából! Házörző, öleb, szőrös unoka, az ember legjobb barátja - ahány kutya, annyiféle jelentést és szerepet társítunk négylábú barátainknak. Végtelen szeretetüket pedig igyekszünk mindenféle ínycsiklandó falatokkal, különleges és izgalmas játékszerekkel, nagy sétákkal...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Dog Lover társasjáték 5000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 31 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cat Lady: Calico Jack Promo Card társasjáték Kiegészítő

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  15 - 30 perc
    • Játékosok:  2 - 4
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
    • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
    • Tervező:  Josh Wood
    • Illusztrátor:  Josh Wood
    • Kiadók:  Pegasus Spiele, Alderac Entertainment Group (AEG), Edge Entertainment, Arclight, MINDOK, Cool Mini Or Not, MYBG Co., Ltd., Foxgames (Poland), Ediciones Primigenio, Reflexshop Kft
    • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, spanyol, szlovák

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • English edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 14.5 cm x 19.5 cm x 4.8 cm
      • Súly: 0.4 kg
    • German edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: német
    • Czech edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: cseh
    • French edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: francia
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: japán
      • Méretek: 14.6 cm x 19.7 cm x 5 cm
    • Polish edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 14 cm x 21 cm x 4 cm
    • Spanish edition
      • Kiadás éve: 2020
      • Nyelv: spanyol
      • Méretek: 12 cm x 17 cm x 4 cm
    • Traditional Chinese edition
      • Kiadás éve: 2022
      • Nyelv: kínai

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cat Lady társasjátékhoz