Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Videó beküldése

Carcassonne társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minta felismerés, a...

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minta felismerés, a terület befolyásolás/irányítás és a mov-16 map addition mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Formáld a középköri Franciaország látképét városokkal, kolostorokkal és farmokkal.
Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem lesz hétköznapi: építsétek fel ezt a várost és vegyetek birtokba minél nagyobb területet belőle!

Verseny a legjobb területekért
A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen.

A játék elején ki kell tennetek az asztal közepére a kezdődarabot, amelynek a hátlapja a többitől eltérő. A többi lapkát képpel lefelé tegyétek félre egy könnyen elérhető helyre, ahonnan majd húzni fogtok. Ezt követően mindegyikőtök magához veszi valamelyik szín bábuit. Ezekből egyet-egyet helyezzetek fel a pontozótáblára. Ha megvagytok, kezdődhet az első kör.

Egyszerre mindig csak egyikőtök cselekszik. Az első teendő egy lapka felhúzása és az asztalon lévő többi elemhez illesztése. A lapkákon szerepelhet farm, vár, út, kolostor, kereszteződés, egyszerre akár több minden is. Fontos, hogy miként helyezitek le az elemet, ugyanis a rajtuk szereplő területeknek illeszkedniük kell egymáshoz. Út csak útban folytatódhat, a várat nem lehet megszakítani egy kolostorral, és így tovább.

A lapka lerakása után dönthetsz úgy, hogy egy bábut is felhelyezel a rajta szereplő egyik területre. Az így lerakott figura elfoglalja azt a területet és akár pontot is hozhat neked. Csak akkor rakhatsz le figurát a területre, ha a hozzá csatlakozó többi lapkán szereplő része még nincs elfoglalva. Például ha egy három elemből álló farmon már áll egy figura, akkor hiába egészíted ki még egy területtel, nem rakhatsz le oda figurát… viszont ha ügyesed lehelyezed egy közeli helyre, rárakod a bábud, majd összekötöd egy későbbi lapka segítségével a nagyobb farmmal, neked is lesz azon a területen egy figurád.

A pontozás minden területnél másképp működik
Az út akkor készül el, ha mindkét vége beér egy városba vagy kereszteződésbe – akár egy kört alkotva ugyanabba. Ekkor a rajta lévő bábu gazdája annyi ponttal lesz gazdagabb, ahány elemből az út felépült. A bábut vegyétek le, később újból lerakhatjátok. A vár akkor készül el, ha a fal körbeért, nincs megszakítva. A város pontértéke kétszer annyi, mint ahány lapkából és címerből áll. A pontozás után a figura lekerül, újra lerakható. Ha a kolostort teljesen körbevettétek a lapkákkal, a rajta lévő figura kilenc pontot ad, majd lekerül a tábláról. A farmok pontozására csak a játék legvégén kerül sor.

Ügyes taktikával és szerencsés húzásokkal lehetséges, hogy sikerül ugyanarra a nagyobb területre több játékosnak több bábut is felhelyezni. Ebben az esetben annak adjátok a pontot, aki több figurával képviseli magát a területen. Döntetlen esetén mindannyian megkapjátok a pontokat.

Mikor az utolsó lapkát is felhelyeztétek az asztalra, véget ér a játék és jöhet az utolsó pontozás. A befejezetlen utakért annyi pont jár, ahány szakaszból állnak, a befejezetlen város minden területe és a rajtuk szereplő címerek egy-egy pontot hoznak, a kolostoron álló bábu pedig egy-egy pontot kap a körülötte lévő lapkákért és plusz egyet magáért a kolostorért. A farmok pontozásánál össze kell számolnotok azokat a befejezett várakat, amiket a farm területe érint. Ezt meg kell szoroznotok hárommal és meg is kapjátok, hogy hány pontot ér a figurátok.

Mi van a dobozban?
A játéktér 72 lapkából épül fel, így minden parti más-más térképen játszódik. Van még a dobozban 50 kis fabábu öt különböző színben, amik a játékosok embereit jelképezik. Természetesen egy pontozótábla és egy szabálykönyv is jár a játékhoz.

Világszinten elismert
Számos díjat tudhat magáénak a játék, nem véletlenül. A teljesség igénye nélkül 2001-ben két év játéka díjat, 2002-ben a svéd, 2004-ben pedig a finn legjobb családi játék díját is bezsebelte. Ez azt hiszem többet ér bármilyen ajánlónál.

Érdemes kipróbálni?
A Carcassonne mondhatni korszakalkotó a társasjátékok terén. A Catannal együtt megtették a komolyabb, összetett stratégiai játékok felé az első lépéseket. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti. Akár már a második játékülés alatt elrakhatjátok a szabálykönyvet és mivel ilyen könnyen megtanulható, akár fiatalabb gyerekeket is bevonhattok a játékba.

A szerencse szerepe jelentős, hiszen véletlenszerűen húzzátok a lapkákat, de sokat számít az is, hogy mennyire figyelsz társaid figuráira. Minden játékos szám mellett élvezetet nyújt, sok játékossal pedig egyenesen törekedni kell arra, hogy lecsapjatok egy-egy jobb helyre.

Ha az alapjáték már nem lenne elég, rengeteg kiegészítő megjelent hozzá az évek során.

Carcassonne nem fog magától megépülni. Vedd ki a részed a munkálatokból és szerezd meg te a legnagyobb birtokokat!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
5 felhasználó és 45 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 5 000 Ft-tól
  • 50 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Minta felismerés, Terület befolyásolás/irányítás, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Carcassonne társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Carcassonnegab.wes, Budapest, Szigetszentmiklos

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Szigetszentmiklos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Carcassonne alapjatek

0 érdeklődő


Carcassonnelevendulafa28, Budapesten (főleg Nyugati, Deák, Örs, Oktogon, Mexikói út közelében)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten (főleg Nyugati, Deák, Örs, Oktogon, Mexikói út közelében)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy régi kiadású Carcassone (a dobozon a kastély tornya még nem kék, hanem szürke). A dobozon vannak polckopások, illetve egyik élénél egy szakadás is, de már nem mai darab, viszont a beltartalom hibátlan és nagyon jó állapotú. Kérésre tudok róla képet küldeni. Átvétel személyesen Budapesten, a belvárosban vagy Foxposttal a vevő terhére.

1 érdeklődő


Carcassonnemczumbel1, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

KIhasználatlanság miatt

2 érdeklődő


CarcassonnePitor, Kecskemét, Cegléd, (Szeged, Tiszakécske)

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Kecskemét, Cegléd, (Szeged, Tiszakécske)!

van egy másik is a családban, meg nekem is van carcassonne safari ami hasonló ehhez

0 érdeklődő


Carcassonneevelin1127, Kiskunhalas

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kiskunhalas! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Úgy döntöttem új gazdát keresnék Carcassone társasjátékomnak, mivel nálunk sajnos nagyon ritkán kerül elő. A társas tökéletes állapotban van, illetve minden eszköze hiánytalanul megtalálható a dobozban. Éppen csak néhány alkalommal játszottunk vele. A játék tartalmazza az "Apát" és a "Folyó" mini-bővítéseket is. Postázásban tudok segíteni, akár Foxposttal is, viszont ezek díja hozzáadódik a társasjáték árához. A társas Kiskunhalason személyesen is átvehető.

14 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Carcassonne társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • anna.mednyanszky

    2023-12-06 14:10:46

    A Carcassonne volt az egyik első játék, amivel indult a gyűjteményünk. Megkaptuk az alapjátékot, és 2 hónap múlva már a Big box-ot bontottuk ki, annyira magával ragadott.

    Örök klasszikus, tökéletes belépő szintű játék, ha valaki új a társasok világában, mindig ajánlom megvételre. A játék maga szerencsefaktorral dolgozik (nem tudni, hogy milyen lapkát fogunk felhúzni, az nekünk jó-e), de az igazán edzettek már számolják a lapkákat és tudják, mi van még bent, így akár jóval előre is tudnak gondolkodni. Az alapjátékban is van rá mód, hogy a másiknak keresztbe tegyünk, de a kiegészítőkkel (főleg a Hercegnő és a sárkánnyal) igazán ki lehet babrálni a többiekkel.

    Nekünk a Big boxon kívül több külön dobozban megjelent kiegészítő is megvan, ha mindent összeteszünk, akkor több mint 200 lapkával játszunk (az alapjáték 71 laposával szemben), az pedig jó sokáig el tudja húzni a játékot. Mostanában kevésbé került le a polcról, mert kibővült a polcunk, de biztos, hogy mindig ott fog maradni és sosem fogunk túladni rajta.

  • szrigoevi

    2023-09-26 14:32:03

    Régebbi játék, én használtan szereztem be, újonnan lehet, hogy nem szántam volna rá, de így örülök, hogy polcon van. Számomra van ennek a játéknak egy érzése, amit más nem tud ugyanígy visszaadni. Egyszerű szabályok, de mégis lehet rajta azért bőven agyalni. A szerencse is bejátszik, hogyan jönnek fel a lapkák, néha nagyon máslisan, máskor nagyon nem. Így viszont legalább nincs meg, hogy mindig ugyanaz nyer benne, hanem elég jól megoszlik ez nálunk. Csak egy kiegészítője van meg, de valahogy nem is vonz, hogy többet beszerezzünk, pedig ha jól láttam elég sok van neki. Lehet, hogy idővel ez változik, de olyan sok új játék jelenik meg évente, hogy e miatt valahogy a kiegészítők nálunk legalábbis kevésbé kerülnek képbe. Akkor már inkább megveszek egy új játékot, mint majdnem ugyanannyiért egy kiegészítőt, pedig a Takenoko Chibiesre már régóta ácsingózom, de valahogy sose kerül rá sor. :D
    Mindenesetre én ajánlom ezt a játékot kipróbálásra mindenképp, de ha még nem ismered, akkor azért ne szerezd be, vagy inkább használtan, mert azért bőven forog a piacon belőlük. Ha szeretsz lapkákat lehelyezni, munkásokon agyalni, akkor neked való. A konfrontáció nem durván nagy azért benne, de ha olyanok a játékosok akkor lehet egymást direkt szívatni. Én ezt utóbbit nem szeretem, mi inkább békésebben játszunk, maximum a városok elfoglalása merül fel, direkt azért nem teszünk le lapkát, hogy a másik rosszul járjon, de aki úgy szereti, úgy is játszhatja. :)

  • fodihun1

    2023-08-15 17:27:53

    Nekem ez még mindig old but gold kategória. Kevés szabály, mégis van benne mélység.

  • kardostibor44

    2023-07-27 21:41:35

    A Carcassonne volt az első modern társasjáték, amit megvettem. Akkor még nem tudtam, hogy van ilyen fogalom, csak annyit láttam, hogy ez teljesen más, mint amit addig én a társasjátékokról tudtam. (Nálam kimerült a téma a dobok-lépek-, kártya- vagy klasszikus absztrakt játékokban és az activityben.) Akkor teljesen sokkolt. Bár a varázsa azóta számomra megkopott, de még mindig szívesen megmutatom azoknak, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával.

    Előnyei:
    Emlékszem, hogy mekkora élmény volt, amikor először tapasztaltam olyat, hogy nincs játéktábla, hanem mi építjük meg a városokból, mezőkből és utakból álló kis világunkat, ami minden játék végére nagyon szépen mutat az asztalon. Emlékszem, hogy mekkora rácsodálkozás volt, hogy lesz olyan munkás, amit azonnal visszakapunk, de lehet olyan döntést is hozni, hogy azzal bizony játék végi pontokat fogunk szerezni (és nem is biztosan), cserébe többet nem használhatjuk. Emlékszem mekkora pillanat volt, amikor rájöttünk, hogy ezt bizony lehet elég konfrontálódva, egymásnak keresztbe téve is játszani. Mind nagyon jó emlék.

    Hátrányai:
    Emlékszem arra is, hogy a szerencse bizony csúnyán bele tudott szólni abba, hogy mi történik. De úgy voltunk vele, hogy sebaj, a következő játékban majd a másik lesz szerencsétlen, úgyis legtöbbször a jobb játékos fog nyerni. És persze mind meg voltunk győződve róla, hogy mi vagyunk azok. Emlékszem, hogy többszemélyes játékban azért előfordult (egyáltalán nem szándékos) királycsinálás is.

    Összegezve: elég sokszor tartottam már polcsöprést, és bár azóta vannak sokkal jobban kedvelt játékaim, a Carcassonne valahogy mindet túlélte. És nem csak a nosztalgia miatt. Bár én nem feltétlenül választom már, de ha valaki miatt előkerül, mindig jó élmény. Én a nagy munkást tartalmazó kiegészítőt mindenképp javaslom hozzá, a többi ízlés kérdése.

    Ha valaki egy kicsit összetettebb, nagyon jó lapkalehelyezős játékot keresne, vessen egy pillantást a Glen More II-re.

    BGG értékelés: 10/7

  • kvarclovag

    2023-06-15 12:56:06

    Nem tudom mért hasonlítják össze őket, nagyon eltérő a két játék.

    Carcassonne / Kingdomino

    • húzod a lapkákat / választod a kínálatból, versengve a másik játékossal
    • közös területre építkeztek / saját területre építkeztek
    • a lapka lerakással aktívan tudod akadályozni a másikat vagy kapcsolódni hozzá / saját területre lerakott lapkáddal a másik játékoshoz semmi közöd
    • több módon szerezhetsz pontot / csak a területek koronaértékével szerezhetsz pontot
    • szinte lehetetlen, hogy ne tudj lerakni egy lapkát / a játék végén kifejezetten figyelni kell rá, hogy le tudd rakni a felvett lapkát
    • lehetetlen szoliter hangulatban, a másikra nem figyelve játszani / lehet csak a saját területedre figyelve játszani (csak nem érdemes, illetve nem lesz eredményes)
    • rengeteg változata, kiegészítője, bővítése van / csak pár folytatása és bővítése van
    • több hasonló mechanikát alkalmazó utánzása készült / nem nagyon van utánzása

    És ami közös: mindkettő kiváló családi játék, azonnal érthetők a szabályaik, rögtön az első partiban felismeri magát az új játékos is, mert minden átlátható. Talán a lapkák listáját kell megmutatni a szabály végén, miből mennyi van, de e-nélkül is játszható. Mindkettő kiváló versenyjáték, van némi szerencsfaktor, de tízből nyolcszor-kilencszer a jobb játékos győz.

  • szirom.niki

    2023-06-15 08:55:30

    Ez egy örök klasszikus! Ha nem is mindenki polcára, de egyszer kipróbálásra tényleg mindenkinek ajánlanám, aki komolyan gondolja a hobbit.

    Én személy szerint szeretem, nagyon könnyen tanítható, egyszerű szabályokkal dolgozik ezálltal kissebb gyerkőcökkel is játszanám (a dobozon feltüntetett 7+ szerintem reális). Teljesen más arcát mutatja a játék, ha ketten ülünk le vagy ha öten, de mindkét játékosszámmal élvezhető, nem érzem azt, hogy csak "rá aggatták" a játékosszámokat, hogy nagyobb célközönséget szólítson meg, ez tényleg működik és kiegészítőkkel még bővíthető is.

    Sokszor hallottam, hogy emberek a Kingdominohoz hasonlítják a játékot. Felmerülhet a kérdés, hogy megéri e mindkettőt kipróbálni van e annyira különböző a két játék. Röviden, szeritnem igen. Ha tetszett az egyik, szeritnem tetszeni fog a másik is. Míg a Carcassonne több fővel is jó, addig a Kingdomino számomra inkább 2 fővel működött.

    Kiegészítőket még nem próbáltam hozzá, de tervben van, hogy beszerezek 1-2őt, idáig a 2. kiegészítővel (kereskedők és építőmesterek) szemezgettem, de szívesen meghallgatnék róla más véleményt is, hogy ti mit ajánlanátok! :)

  • maricusi

    2023-02-11 15:42:37

    Én minden játékosszámmal nagyon élvezem, de csak ha csipkelődős, van benne konfrontáció. Ha BGA-n olyan ellenfele(ke)t fogok ki, hogy egymás mellett játszunk, az nekem se ad jó élményt.

  • teoka

    2023-02-11 13:08:12

    Kezdő társasjátékozókként ez is az első játékok között volt, amit megvettünk és egyszerűen nem tudjuk élvezni. 😢
    (Mellette a 7csoda párbajt, az Eldorádót és a Jaipurt vásároltuk meg (imádjuk őket)- persze azóta csak bővül a készlet 😅)

    Persze értem, hogy nem mindenki kompatibilis minden játékkal, és nekifutottunk többször is (ketten és több fővel), de azt éreztük, hogy unjuk és túl akarunk lenni a játékon, ami őszintén tök rossz érzéssel töltött el. Direkt néztem videókat is, és ott olyan szórakoztatónak tűnik és izgalmasnak, viszont valahogy amikor benne vagyunk a játékban, mégse érkezik meg az élmény.

    Valaki érez hasonlóan ezzel a játékkal kapcsolatban? Esetleg érzett így és azóta megszerette a játékot?

  • kvarclovag

    2022-12-21 11:17:24

    Van a Carcassonne-nak egy szóló és kooperatív módja is. A videó és a szabály alapján érdekesnek tűnik, ki fogjuk próbálni.

    Videó (a videókhoz nem engedi beküldeni, nem tudom miért): https://youtu.be/CVdB8Q_pfbE

    A szabály: https://images.zmangames.com/filer_public/c8/5a/c85a3623-9afc-48ba-be5b-b6173b7905e7/carc_solo_en.pdf

    (Rákeresve, több szóló és kooperatív szabály is van, de ez tűnik a legérdekesebbnek, meg leghivatalosabbnak is.)

    Folytatás (dec. 25.): Két játékot játszottunk kooperatív módban. Kifejezetten remek szórakozás, nagyon élvezetes volt a játék. Nincs üresjárat, végig figyelni kell:

    • nehogy valaki emberke nélkül maradjon
    • hogy a nagyobb várakat akkor fejezzük be, ha az a szín van leghátul
    • hogy a végén lehetőleg eléggé egyben legyen a csapat, mert akkor lehet még értékes pontokat szerezni

    Mi a kezdőlapka helyet, szokásunk szerint a folyóval kezdtünk, ez valamelyest könnyíti a játékot, de sokkal szebb tőle a város. Az első partiban az összes lapkát le tudtuk rakni, és 48 pontunk lett, a másodikban sajnos a sárga emberkék elfogytak, és kolostort húztak, így olyan tucat lapka még hátra volt, amikor vége lett a játéknak, és 39 pontunk lett.

    Folytatás 2 (dec. 26.): Ma ment még egy parti, ez is nagyon jó hangulatú volt, ezúttal ketten játszottuk, de ilyenkor is három szín van, hogy épp melyik jön, az a fekete apát rakosgatásával jelöltük. Beletettük a jubileumi kiegészítő lapkáit is, de ez nem jó ötlet, mert ezeken a lapkákon több térképelem van, így ezeket húzva nem lehet az emberke lerakását megúszni, ezért folyamatosan az emberke kifogyása ellen kellett küzdeni. Ezért többször is csaltunk, de így is csak 33 pontig jutottunk, mert a negyedik csalást már soknak találtuk volna 😃 Jó lesz a kieg lapkáival is, de az emberkék számát növelni kell ötre, esetleg hatra.

  • hajdu.mozes

    2022-11-29 07:18:35

    Igen, amikor azt írtam, hogy nem szerencsejáték, akkor nem arra gondoltam, hogy nincs benne szerencsefaktor, hanem arra, hogy alapvetően nem szerencse alapú a játék :)

    Mi eddig csak ketten játszottunk vele, úgyhogy lehet ezért is hangsúlyosabb nálam az, hogy nem a szerencséről szól.

  • banczadavid

    2022-11-28 17:45:01

    Nekem most jött be a dolog, amiről beszèltèl a kolostorok kapcsán. Plusz az apátokkal játszottunk ès az elejètől a vègèig öszvisz kèt kolostor ès kèt kert jött ki, szóval az apátok használata teljesen kimaradt nekem, az ellenfèlnek nem. 😄 A folyó kellemes kis kiegèszítès, de ennek is vannak hibái. A jövőben a folyó marad, de az apátság kieg elèg rosszul esett.

  • MaRo

    2022-11-28 17:35:04

    A lapka felhúzásból azért vitathatatlanul van benne egy erős szerencsefaktor. De a játékban jól lehet konfrontálódni is. Én ha valamelyest számomra hasztalan a lapka vagy úgy látom, hogy a másik nagyot tud tarolni tudatosan szoktam nehezíteni a sorsát. De az viszont tény és való, hogy van amikor a játék összeesküszik ellened.

    PL: Kvarclovaggal játszottam online, majd minden kolostor hozzákerült az egyik meccsen ami azért nem kis bónuszt tud hozni ha van hozzá embered. De olyan meccsünk is volt, hogy a végén kihúzta azt a lapkát amiből talán nem is volt másik az egész játékban aminek köszönhetően befejezett egy várost amit én meg tudatosan nehezítettem is neki. Persze lehet, hogy ha jobban ismerem a lapkákat másképp nehezítek szánt szándékkal de akkor is előfordulnak az ilyen esetek, hogy a lapkák nagyon nem a te kezedre játszanak. Azért azt sem mondható el szerintem, hogy minden játékban ott van a pech faktor mert azt is túlzásnak gondolnám.

    Ugyanakkor volt több olyan játszmám is mikor fogtam a fejem, hogy miért odatettem, jól kitoltam saját magammal vagy jutattam előnyhöz a másikat. Mert igen, ezek ebben a játékban benne vannak, hogy nem egy ész nélküli pakolgatás az egész játék hanem rejt mélységeket még akkor is ha minden lapkát kívülről tudsz. 2 fővel szerintem kifejezetten jó fogócskázás tud lenni amikor az egymásra hatásunk elég nagy is lehet.

  • peti1212

    2022-11-28 14:21:56

    Én kb 10 éve játszottam vele először ami akkor nagyon tetszett, jó pár év kihagyással megvettem az Amazonas-t, talán a doboza miatt esett erre a választás. Egy délután játszottunk is vele, de nem éreztem a Carcassone őrületet ebben a változatban, lehet ha mégis az alap veszem meg jobb döntés lett volna. Így ez ment eladásra.

  • batik.balazs

    2022-11-28 14:00:59

    Köszönöm, hogy ezt írtad. 🥰

    Éppen egy adventi listát írok össze, csak most nem "ablakokat" kívánok nyitogatni, hanem polcon porosodó játékokat és kipróbálni. Megvan az új big box, fel is írtam a listára.

  • hajdu.mozes

    2022-11-28 13:31:58

    Bár hírből ismertem, nekem is kimaradt ez a klasszikus eddig. Én nagyon kellemesen csalódtam, ez az első játék, amit a párom örömmel játszik, és nálam ez a legfontosabb szempont. Lehet, hogy nem ez a legizgalmasabb játék valaha, de attól, hogy valami komplexebb, nem lesz szükségszerűen jobb.

    Szerintem nagyszerű belépő játék. Hihetetlenül egyszerű, és mégis van benne egy kellő mélység, mert a lapkák ismerete után direktben úgy is le lehet helyezni a hasztalanabbnak tűnőket, hogy az ellenfél esélyét csökkentsük például egy város befejezésénél, tehát a szerencsejátéktól azért messze van az én szememben.

    Egy utolsó megjegyzés pedig, hogy a sok kiegészítő nálam a népszerűség mutatója, mert igény van rá, többet hoz, mint visz. Ettől nem lesz jobb egy játék, mert a népszerűség nem a minőség garanciája, ugyanakkor rámutat, hogy 10-ből hány ember fog vele szívesen játszani, és ez is egy (számomra nagyon fontos) szempont.

  • MaRo

    2022-11-16 21:57:29

    Igen, meglepően jól ment, bár hozzátenném, hogy telefonról próbáltam legelőször a játékot és azon katasztrofálisan ment. Biztosan meglehet oldani a zoommal a dolgot de szerintem úgy elég kényelmetlen a dolog, szóval BGA-n mindenképp nagyobb kijelzőt javaslok. Azért az ellenfelek sem lehettek túl rutinosak mert biztosan tudom, hogy volt jópár rossz lépésem nekem is a meccsek alatt. A döntetlen pedig leginkább csak azért alakulhatott ki, mert nem tudták befejezni a nagy várost amit elkezdtek közösbe. Ha azt abszolválják akkor szerintem 2. vagy 3. helyen kötök ki szóval részben szerencsém is volt.

    A magyarázatod nem tudom, hogy benne volt-e az útmutatóban de így mindjárt más fényben tűnik fel a dolog és értem, hogy hol volt a hiba és a probléma. Szóval köszönöm, így azért már én is másképp fogok hozzáállni ezekhez az építkezésekhez.

    A BGA tippet is köszönöm, az is nagyon hasznos a játékélmény szempontjából mert a többi szabályt max a netről tudnám összepuskázni ami azért ennyi kiegészítési lehetőség esetében nem túl vonzó.

    Végül a kiegekkel kapcsolatos véleményedet is köszönöm mert hasznos ez a szempont is. Bár a sárkányos dolog túlzottan nem tetszett voltak olyan elemek amik szerintem nem voltak olyan rosszak és lehet létjogosultsága a játékban mint pl a bor, posztó és talán búza gyűjtése a városokból.

    A tündér meg a disznó lehelyezése sem nyerte el túlzottan a tetszésem bár a tündér esetében nagyobb lehetőséget láttam személy szerint és összességében taktikai lehetőségnek az is tud nehezíteni és átgondoltabbá tenni az alapbőól egyszerű játékmenetet.

    A folyós dolgot nem dobta be és mivel a kiegészítéseket a következő partikban ki is kapcsolom várhatóan ezt legfeljebb a big box változatból fogom visszakapni ha egyszer odáig jutok.

  • kvarclovag

    2022-11-16 09:03:09

    Pont láttam a döntetlenes partid végét! Jó meccs volt! A városba (meg útra és mezőre is) csak akkor tehetsz le emberkét, ha abban a városban még senkinek sincs embere. Ha van, akár sajátod is, akkor másikat már nem tehetsz bele. Kettő vagy több ember úgy kerülhet egy városba csak, ha azok külön városnak indulnak, és később lesznek összekötve. Én nem tapasztaltam lerakási hibát a játékban a BGA-n. Megjelenítésit igen, nagy néha egy lapka kicsit elcsúszva jelenik meg, nem pontosan illeszkedik a szomszédjához.

    A fogaskerekes beállításnál a kiegészítőket kapcsold ki, és akkor nem dob be olyan játékba, amiben azok használódnak. Szerintem sem kellenek, mert a játék egyszerűségét rontják el.

    Asztalon mi a folyó kieget használjuk, de csak az indításhoz, és háziszabállyal. Azaz nem rakjuk ki az összes folyó lapkát, csak annyit, amíg a két tó fel nem jön. Így mindig esetileg, véletlenül dől el, ki lesz a kezdőjátékos. És az is, hogy mekkora kiinduló térképpel találkozik. És érdemes utána teljes köröket játszani, hogy senki se tehessen le több lapkát, vagyis az utolsó, csonka kört, ha lenne, kihagyjuk.

  • banczadavid

    2022-11-16 09:01:59

    Örülök neki, hogy tetszett. 🙂 A városba törtènő munkások lehelyezèsènèl nem tudom mi lehet a problèma. Ott is csak annyi a kikötès, hogy csak olyan városrèszre rakharod a munkásod, ami mèg nincs összeköttetèsben már foglalt városrèsszel. Lehet bug?

  • MaRo

    2022-11-16 00:15:39

    Igazából ez a poszt adta meg a kezdőlökést, hogy végül BGA-n mégis csak kipróbáljam, a játékot ezt pedig ezúton is köszönöm neked. A szabályt átnéztem és tulajdonképp borzasztó egyszerű szabályokkal operál a játék bár az online verzióban nem mindig értettem, hogy városba miért nem rakhatok le munkást.

    Az első party máris döntetlennel zárult ami teljesen meglepő volt számomra is, hogy ilyen jól indult a kezdés. Rögtön nyomtam is a következő fordulót ide viszont jópár kiegészítés is belekerült a játékba amikre nagyon nem voltam semmilyen szinten felkészülve szóval ez borzalmas lett. A 3. és egyben mai záró partimat viszont már egész magabiztosan sikerült megnyerni bár ez valamelyest nyilván a lapkák járásának is köszönhető, mert csak 1 lapka választott el a sanszos buktától.

    Ez a játék mindössze pár ezer forint de szerintem tényleg nagyszerű szórakozást nyújt és van helye nem csak a családok de a boltok polcain is. Ennyi pénzért szerintem egy egész kivételes játéknak számít - ha csak az árat nézzük - azonban ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy egész kis gyerekek is viszonylag könnyen tudják játszani nyilván a pontszámítástól eltekintve.

    A magam részéről egyértelműen visszatér a kívánságlistára, na persze nem előkelő helyre de azért ha jó áron lesz biztos, hogy a polcra fog kerülni. Az ugyan még kérdés, hogy inkább a big boxra fordítsam e a figyelmemet vagy csak az alapra. Vannak kétségeim afelől, hogy a kiegészítések szignifikánsan növelik e a játék élményt illetve, hogy teljes mértékben illeszkednek-e az alapjátékhoz.

    Akármennyire is kevésnek érződik én úgy gondolom, hogy az alap is teljes egész és hosszantartó szórakozást nyújthat bárkinek. Én ezt leginkább könnyed, levezető vagy bemelegítő játéknak tudom elképzelni vagy csak szimpla szórakozásnak egy fáradt nap végén. Aki még nem próbálta szerintem mindenképp adjon neki egy esélyt ha más nem BGA-n vagy akciósan a boltból.

  • banczadavid

    2022-11-11 21:15:47

    Előző hètvègèn volt alkalmam kipróbálni ezt a klasszikust. Azt kell, hogy mondjam, hogy engem megvett. Azt leszűrtem, hogy aki tapasztalt játèkos, az általában megszorongatja a kezdőket ès nyer. Ez a játèk egyszerű, de kell, hogy minden szinten átlásd. Játszani kell ès játszani, hogy erősebb legyèl benne. Sőt minèl erősebb ellenfèllel játszol annál erősebbè válhatsz. 😄 Ahogyan a sakkban is, itt is minden lèpèsre a legjobb válaszreakciót kell adnod. Megfontoltan kell játszani, de ehhez sok party kell ès sok gyakorlás. Nekem nagyon tetszik. Igaz, hogy egy kevèsbè szerencsès húzás bosszantó lehet, de az ebből adódó rèseket a pajzson be kell tömni ès mèg ezeket a gyengèbbnek titulált lapokat is le lehet helyezni jól ès kevèsbè jól is. Biztos, hogy játszani fogom mèg, mert azt váltotta ki belőlem, hogy szeretnèm is játszani. Nem bántam meg, hogy beszereztem, főleg úgy, hogy egy elèggè kedvező áron volt szerencsèm hozzájutni. ☺️

  • MaRo

    2022-10-11 20:28:44

    Köszönöm a visszajelzést neked is. Úgy látom a carcassonne-al kapcsolatban elég erős ez az álláspont bár az tény, hogy a többségnek volt alkalma bőven kijátszani velem ellentétben.

    Talán pont a kora miatt vagy azêrt mert elég stabil az elérhetősége nekem sincs kifejezetten prióba inkább az van bennem is, hogy egy ilyen legendás misztikumot legalább kipróbálni érdemes lenne. Ettől függetlenül álltam már én is olyan bolti polc előtt ahol fél áron volt de mégsem volt olyan erős a késztetés, hogy haza is hozzam.

    Mindemellett még csak azt sem tudom mondani, hogy ha olyan helyre kerülnék ahol ez a játék van akkor sem feltétlen ennek a kipróbálása szavaznék mert ez számomra is javarészt inkább csak misztikum.

    De azért jó ez az egyértelmű álláspont az oldalon így ez még inkább lesorolja az áhított listáról ténylegesen olyan pozícióba, hogy magam sem tudom mi kell történjen ahhoz, hogy ez kerüljön a kosaramba és nem más. :D

  • kok_o

    2022-10-11 15:27:18

    Szerintem zseniális poszt, még ha nem is értünk teljesen egyet a Carcasonne kapcsán. Lehet, hogy nem volt forradalmi a mechanika, de attól még nem egy rossz játék. A Catannal párban ezt is "kapudrognak" tartom, jó belépő lehet az öszetettebb társasjátékok felé.

    Régóta a polcon a van, sok jó partit lejátszottunk vele, de nincs szívem egyelőre eladni annak ellenére, hogy az utóbbi időben már csak karácsonykor kerül elő, több kiegészítővel együtt. Az évek során sajnos eljutottunk oda, hogy nem köt le, pedig régen szerettem. Esetleg, ha egy hatszóg lapkás verziót csinálnának belőle, az lehet újból érdekessé tenné, másnem ideig-óráig...

  • kvarclovag

    2022-10-11 08:20:23

    Az át a sivatagont nem mondanám lapkaelhelyezésnek, inkább teveelhelyezésnek 😃 De tényleg kicsit más, mit a lapkalerakás, talán inkább a Kingdom builderhez hasonlítható. Vagy az hozzá.

    Ami a Carcassonne túlértékeltségét illeti, az lehetséges. De azok, akik az első partiban is már jól érzik magukat benne, és tetszik neki, hogy értik mit mért csinálnak, azoknak egy T&E nem lesz alternatíva. Sokkal bonyolultabb, a csata szabályai kifejezetten tekervényesek, és a brutális pusztítás is sokaknak zavaró lehet. Még akkor is, ha igazából nem feltétlenül számít egy csata elvesztése, mert a korábban megszerzett pontjaink megmaradnak, de a vereség akkor is rossz érzés.

    Biztos vannak a Carcassonne-nak jó alternatívái, biztos elnyom más játékokat az ismertségével, de egy jó, és érdekes játék kezdő játékosoknak is az első partitól, amiben aztán később lesznek taktikai finomságok, amiket korábban írtam. Én is főleg a család miatt szeretem, mert ők szeretik, de ez épp elég ok. A BGA-n már előjön kicsit a "pusztító szerencse", ami családban nem baj, de BGA-n nem szeretem, ha valaki 4 kolostort húz, és mindet le is tudja úgy rakni, hogy nyolc 8 szomszédja lesz. Meg ott van a játék elejen az a hülye helyzet, hogy csak más várát tudod bővíteni, mert máshova nem tudsz illeszteni. Szóval vannak vele problémáim is, de most a védő szerepe jutott nekem 😃

  • syndi-cate

    2022-10-11 08:13:28

    Írtad: "Ott a 3 nagy Knizia klasszikus: Át a sivatagon, Samurai, Tigris és Eufrátesz"
    Az Át a sivatagon nem lapkalehelyezős, véletlen nem a Sivatag fiai-ra gondoltál? (bár igaz ez Klaus Teuber játéka, nem Knizia csinálta)

  • maszlagadam27

    2022-10-11 07:55:07

    A Carcassone valóban nagy klasszikus, amikor kijött szépen reformálta meg a társasjáték piacot, behozott olyan dolgokat, amik azóta is a terminológia szerves részei, és valamilyen formában a játékok 90%ában megjelennek. Már-már mitikus szerepe az, ami szerintem ennyire fenntartja a rajongást továbbra is irányába. De szerintem a hardcore fanokon kívül már mindenkinen megfogalmazódott az érzés, hogy a megjelenése utáni évtizedekben azért kijött jópár olyan játék, ami sokkal élvezetesebben és szebb köntösben kínálja ugyanazt, mint a Carcassone. Én nem tartom kifejezetten jól öregedő játéknak. Már csak a nagy múltja miatt egy próbát mindenkèpp megér. Nekem valahogy sosem tudta magát eladni, jó dolog megalkotni egy térképet, de egyéb izgalmat nem fedeztem fel benne. A múltja és a kiegészítők, új kiadások miatt mindig gyümölcsöző biznisz lesz ez a kiadó számára is, így biztosan előtérben fog maradni, de lassan szerintem be lehet látni, hogy eljárt az idő felette.

  • robsteady

    2022-10-11 07:48:14

    Szerintem a Carcassone feleslegesen túlértékelt játék. Lapkalehelyezés kapcsán sokkal jobbak vannak nála. Ott a 3 nagy Knizia klasszikus: Át a sivatagon, Samurai, Tigris és Eufrátesz

    De ebben a kategóriában a Farkasok és bárányok, Fairy Trails, Akrotiri mind alternatíva.

    Azok a játékok, amihez több, mint egy kiegészítő vagy amiből több változat van, nálam eleve gyanúsak. Carcassone, Ticket to Ride, és társai.

  • kvarclovag

    2022-10-11 00:32:54

    Itt vagyunk. Én családi játéknak szeretem a Carcassonne-t. Család meg még jobban, mint én. Hogy mit gondolok a Land vs Sea játékról, azt ott írom le. Itt annyit, hogy nem játszottam, csak a leírásodat olvastam, annak alapján jó, de Carcassonne-gyilkosnak nem mondanám. Meglesz a párezer rajongója, de százezres táborra nem számíthat.

  • MaRo

    2022-10-11 00:19:50

    A carcassonet akkora legenda övezi, hogy màr többször nézegettem és az úgymond nem hivatalos kívánságlistámon is szerepel. Olvasva a kommentedet viszont lehet megér egy alaposabb kutatást és elengedni az elsöprő többség rajongását olyan szempontból, hogy máig "utánozhatatlan".

    Mondjuk abból kiindulva, hogy nem kevés tapasztalattal a hátad mögött is alig van valami ellene azért mégis csak szép eredménye a játéknak. Viszont a carcassone örökzöld így feltehetően ha 10 év múlva akarnék ilyesfajta ikonikus hiánypótlást akkor sem fog problémát okozni.

    Bár azért kissé valóban kegyetlen leírás mondhatni örömteli kivéreztetés mintha valami pokolbéli főellenség volna.😃

  • robsteady

    2022-10-11 00:00:20

    Itt vagytok? Szeretitek a Carcassonne-t? Tudjátok hogy keserűen fogtok ránézni, ha egyszer kipróbáljátok a Land vs Sea-t? Sokáig kerestem a Carcassonne gyilkost, jelentem, megtaláltam. Idézek a beszámolómból

    "Miért nem írt még senki erről a játékról? Pedig ez a kiadás kidobatja az emberrel az összes Carcassonne-t kiegekkel együtt. Végre...

    Mielőtt lehurrognál, elmondom, én az utolsó felvonást a társasjátékos életemben a Carcassonne-nal kezdtem vagy 10 éve, így részemről jogos a kritika. Sose érzetem elégnek, nem volt kihívás benne, unalmas volt a téma. Behozta a táblanélküliséget ezáltal "nagyon forradalmi" volt? A Mit játsszunk? csatornának talán. A valóságban az egész mechanika nekem az El Cabalerro óta ismert volt, márpedig az 1998-ban jött ki. A "gémer Carcassonne" - az Alhambra se nyűgözött le. El is adtam őket."

    Továbbit a Land vs Sea alatt látjátok. Én innen ezennel kiléptem... 😀

  • nedudki74

    2022-10-07 13:04:20

    Köszönöm! Egyszer kipróbáljuk.

  • kvarclovag

    2022-10-07 13:01:54

    A Carcassone esetében vásárolni tényleg nem tudsz, jön, ami jön, azzal kell dolgozni. Van egy szabályváltozat, amikor 3 lap van kezedben, abból teszel le, és a letevés után húzol egyet, hogy megint 3 legyen. Ezzel jobban lehet kombinálni, valamelyest a többiek köre alatt is lehet előre tervezni, és mindenképp elkerülhető az a szerencsétlenség, hogy a másik várába vagy útjához kelljen pakolni.

  • nedudki74

    2022-10-07 12:31:30

    Nállunk is ez volt az egyik első "komolyabb" társas, amit a gyerekekkel játszottunk és én is kiválónak találom. Csak arra utaltam, hogy nélkülük, csak a párommal nem nagyon vesszük elő. De lehet izgalmas lenne játszani vele egyet nagyon konfrontatív módon. Nekem valószínűleg az a bajom vele, hogy a lapocskák véletlenszerűen jönnek. Az alhambrával játszunk sokat mostanában és ott a lapok vásárlása, ehhez a pénz gyűjtögetése sokkal izgalmasabbá teszi nekem.

  • kok_o

    2022-10-07 11:48:15

    Az biztos, hogy a Cascassone kiváló beveztő játék az összetettebb játékok felé, akár gyerekekkel is simán játszható, ráadásul rutinos játékosok ellen azért lehet folyamatosan ügyeskedni ahogy kvarclovag is írta.

    Érdekes, hogy az interakciós topicban nem került eddig elő a játék, pedig ebben azért van bőven interakció, ráadásul a szabály is megemlíti, hogy nyugodtan lehet tanácsokat adni az éppen soron lévő játékosnak. Na ez szokott néha igazán szórakoztató lenni. :)

  • nedudki74

    2022-10-07 10:59:10

    Igazad van, de a gyerekek miatt kevésbé konfrontatívan szeretjük játszani.

  • kvarclovag

    2022-10-07 10:39:28

    Azért az alapban is vannak kellemes, szórakoztató lehetőségek. A nagy várak közös felépítése (pozitív interakció!), ahol persze folyamatosan figyelni kell, nem adódik-e lehetőség a parnernél több lovag becsempészésére, vagy épp a partner nem készül-e ilyenre. És még előtte az ellenfelek várának támadása, közös várrá alakítása érdekében. Vagy épp a befejezés akadályozása a vár nyitott oldalainak bekerítésével, de akár például egy plusz lapka behelyezésével. Különösen alkalmas erre a teljes várlapka, de a 3 oldalon váras lapkák is. Vagy az épülő várának a lezárása, hogy ne tudja már bővíteni. És persze ott van a mezőkért folytatott harc, ahol előrelátónak kell lenni, mert ugyanúgy megy a harc mint a váraknál, de itt végleg beáldozzuk a munkásunkat a játék végéig, és ha korán tesszük, vagy feleslegesen, az nagyon fáj.

  • nedudki74

    2022-10-07 09:33:08

    Az első komolybb játékunk volt (a Catan mellet) most is náha előkerül (a Catan már nem). Az a változat van meg, ahol folyó, kert, kolostor is van. A játék nagyon szép, élmény rá nézni, a folyó még szebbé teszi. Nagyon jó, hogy együtt építünk, de külön pontozunk. Gyerekeknek ideális, 6-7 éves korban is könnyen megtanulják. Nekem kicsit unalmas (az Alhambra sokkal szórakoztatóbb), kellene valamilyen csavar bele. Biztos valamilyen kiegészítőt kellene venni hozzá, de nem szoktam kiegészítőket vásárolni és itt a bőség zavara is nehezíti a döntést.

  • anna.varganekis

    2022-02-08 14:13:45

    nekem ez volt az első "igazi" társasjáték, amivel anno még koliban ismerkedtem meg, és az első közös beszerzés utána, szóval valószínű nosztalgia is köt hozzá, de mind a mai napig előkerül időről időre, szóval na :)

    egyébként nekünk az volt a tapasztalat, hogy önmagában az alapjáték kevés, kell hozzá az első kiegészítő (amiben folyók vannak meg kolostorok és városháza), azzal együtt lesz igazán izgalmas, hiába csak pár egyszerű szabály pluszba, mégis sokat dob a játékélményen a kis extra taktikázás

    de amúgy valószínű, hogy ha Nálatok meg van otthon csomó jó "modern" játék, akkor ahhoz képest ez kevés, mert tényleg a maga korában volt újszerű, most meg ha már van elővesszük nosztalgiázni, illetve mikor a gyerek belenőtt, akkor ez egy viszonylag jó induló megintcsak

  • kvarclovag

    2022-02-05 21:49:19

    Múltkor elfelejtettem írni, mi a kezdést egy kicsit módosító háziszabállyal játszunk. A jubileumi kiadás van meg, amiben több kiegészítő is benne van, de csak a folyó volt elég vonzó nekünk. Az eredeti kezdőlapkát kivettük, helyette a folyó lapkákkal indítunk, de teljesen véletlenszerűen húzva azokat is, addig amíg mind a két tavat ki nem húzzuk. Akkor a maradék folyólapkákat, ha vannak még, félretesszük, és kezdődik a játék. Lehet hogy két lapkányi lesz összesen a folyó, de lehet tizenkettő is, vagy bármi közte. Így a kezdőjátékos teljesen véletlenszerűen jön ki, és a városkép is változatos, hol csak egy kis patak van a közepén, hol egy hosszú folyó. Persze amíg a folyó lapkákat rakjuk, addig emberkét nem lehet lerakni. Ja, és nem hét, hanem hat emberkét kap mindenki, így többször kerülünk emberkeszűkébe, ami fokozza az izgalmakat.

  • kvarclovag

    2022-01-15 11:29:09

    Van ugye a családi kategória, vagyis, ami nem gémer. Bár utóbbi is több mindent jelenthet, lásd: https://tarsasjatekok.com/forum/jatekok/tarsasjatekok/velemenyek-a-nagy-western-utazas#comment_12915

    A családin belül is érdemes megkülönböztetni a rendszeresen (pár hetente) együtt játszó társaságot, és az esetenként (évente néhányszor) összeverődő és játszó társaságot. Utóbbinál azok a játékok a nyerők, ahol nem kell a játékot tanulni szinte semeddig sem, az első parti első pár lépése után már mindenki játékban van, tudja élvezni a játékot, akár nyerhet is. Ez egy nagyon fontos kategória. És bár itt a fórumon főleg sokat és rendszeresen játszó emberek vannak, a pár partis eseti játékok is nagyon gyakoriak. Na ennek a kategóriának az egyik királya a Carcassonne. Legutóbb épp egy hete játszottunk így pár partit négyen, majd öten, úgy, hogy a játékot csak ketten játszottuk korábban. És mindenki rögtön élvezte az első partit is, céljai voltak, tudta mit miért tesz le, mit akar elérni, izgult, hogy ki, milyen lapkát húz és tesz le. Volt közös vár is, 15 pontos hasát süttető mezőgazdasági munkás is.

    Azt nem tudom megmondani, milyen lenne százszor lejátszani ugyanazzal a társasággal. Az már társaság függő, hiszen vannak évekig együtt römiző társaságok. Mi hosszú évekig hetente tarokkoztunk 😃

  • Benxe22

    2022-01-13 08:57:04

    A Carcassone eredeti első (bővítés nélküli) kiadását még gyerekként, kb. 10-12 évesen kaptam meg. Akkor talán egyszer- kétszer lett elővéve, de nem kötötte le a figyelmemet.

    Most, hogy nekiálltam fejest ugrani a társasjátékok mélységébe, eszembejutott, hogy a Carcassone név ismerős valahonnan. Elő is került hamar, egy rövid átnézés után örömmel konstatáltam hogy összesen egy db. kék meeople hiányzik. Rögtön nekiálltunk felfedezni a játék adta örömöket, éshát nem okozott csalódást. Akár ketten, akár többen játszottuk megunhatatlan élménynek minősült, és az ezt megelőzően sokszor kézbekerülő Robbanócicák, vagy Munchkin kimaradt a szereposztásból, inkább újrakevertük a kis négyzeteket, és kezdtük előről az egészet.

    Teljes nyugalommal ajánlom olyanoknak, akik még "soha" nem társasoztak.

  • hierroo

    2022-01-08 08:11:01

    Mindenki mást szeret ebben a játékban. Én szeretem benne, hogy mindig más térkép jön létre, és én amúgy is szeretem a térképeket. És még azt is figyelembe kell venni, hogy a régebbi korosztály (de még most is), ha azt hallja hogy társasjáték, akkor arra asszociál, hogy "dobsz és lépsz". Például ilyen a Ki nevet a végén, vagy a Gazdálkodj okosan. És ezek után a Carcassone egy teljesen más elgondolás, más mechanika és több lehetőséget nyúlt, mint a régebbi játékok. Szinte bármerre mehetsz, illetve sok irányba alakítható a "tábla", nem úgy a fenti játékoknál, ahol csak körbe-körbe lépegettünk. És azért is klasszikus játék, mert ennek hatására rendeteg hasonló és később jobb játék is megjelent. Azokhoz képest ez valóban visszaesésnek tűnik. Na de az kocsit is csak azután találták fel, miután már kitalálták a kereket! :)

  • nyomivirag

    2022-01-06 11:59:11

    Ja, és válaszolva a kérdésre, hogy nekem mi tetszett benne. Nekem a lapka lehelyzés, mint mechanika nekem újdonság volt, hogy nincs konkrét leszabályzott tere a játéknak, úgy terjeszkedünk, ahogy akarunk. A másik, hogy vicces volt, hogy folyamatosan próbáltunk a másik befejeztlen várába belepofátlankodni.

  • nyomivirag

    2022-01-06 11:44:33

    Nem tudom mikkel játszottál előtte, de lehet későn találkoztál vele. Ez egy gateway/családi játék, és szerintem egyrészt azoknak ad nagy élményt, akik először találkoznak modern társasokkal. Én bő tíz éve, mikor először játszottam vele, azt élveztem. Vannak egyéb kiegészítői, amik módosítanak az eredeti játékon, ha gondolod azokkal is tehetsz egy próbát. Attól még, hogy alapmű egy játék nem garantált, hogy tetszeni fog, illetve minél többet játszik az ember változik az ízlése. Lehet, ha ma leülnék Carcassone-nal játszani, én is hasonló osztályzatot adnék.

  • Mixike

    2022-01-06 10:57:50

    Őszintén nem értem ezt a játékot. Nem mondom, hogy hatalmas a hype körülötte, de valahogy nagyon alapműnek tekintik. Biztos, hogy anno amikor piacra került nagyon csípték az emberek, de én egyszerűen nem találom szórakoztatónak. Kipróbáltuk 3x az eredeti verziót, próbáltuk a safarit is, de egyszerűen nem tud számomra jobb lenni mint egy 5/10. Akinek tetszik írja már le, hogy őket mi fogta meg benne. Mivel tud jobbat, szebbet, szórakoztatóbban nyújtani mint más társasok? Egész egyszerűen az utolsó 2 próbálkozásnál már 10 perc után alig vártam, hogy vége legyen. Pedig 4 játékosnál nem kell sokáig várnod mire újra te jöhetsz.

  • kvarclovag

    2022-01-06 09:19:38

    Aha! Tetszik az ötlet! Egy Carcassonne, egy Azul, vagy egy Sagrada simán alkalmas lenne erre. Aztán persze amiknek a leírása úgy kezdődik, hogy van 300 féle kükönböző munkás, jelőlő, kártya, azok kevésbé. De a Qin menne, ami nekem nagy kedvencem. Meg a Y&Y is, bár ott lenne mit rakosgatni fel, meg le, az már tényleg kondizás lenne.

  • hierroo

    2022-01-06 08:12:38

    Ezek a nagy lapkák! Egészen komoly! Erről az jutott eszembe, hogy régen (és most is vannak) olyan parkok, ahol sakkozni lehetett nagy bábukkal. Előre volt betonozva a sakktábla és a bábukat ki lehetett kérni valahonnan. Ha jól emlékszem, akkor Orosházán láttam ilyet először. Szóval miért ne lehetne ezt megcsinálni társasjátékokkal? És legalább addig az ember kint lehet a friss levegőn! :)

  • kvarclovag

    2022-01-05 17:13:11

    Carcassonne World Championship 2021 (16/10/21)

    Ekkora asztalon, ekkora csempékkel ez már fizikai munka 😃

  • mvik19

    2021-05-03 18:23:05

    Eddig csak hallottam róla. Sok más játék megelőzte a listán, de most végre egész jó áron jutottam hozzá. Minden forintját megérte. Nekem nagyon megtetszett az első játék alkalmával is. Azt vettem észre magamon, hogy nagyon sokat számít egy játéknál, hogy mennyire tart sokáig előkészülni a játékra. Ez kimondottan gyorsan megvan. És onnantól kezdve pörgős elejétől a végéig. Kicsit nagy benne a szerencse faktor, de azért rá lehet érezni és minimális stratégiára is van lehetőség. Nem mondom, hogy a kedvencem, de igazán üde színfolt. Tuti szokszor előkerül majd.

  • zkbali

    2021-05-02 00:28:55

    Na, megvettük az új kiadást. Legutóbb kb 10 éve játszottam a régivel. Úgy tűnik jól sikerült a frissítés, mert utána kellett néznem, hogy is nézett ki az eredeti, ha nem tudom, nem mondtam volna meg az emlékeim alapján, hogy más a grafika. Nekem így is tetszik.

    Az első és legnagyobb pozitívum, hogy a 7 éves gond nélkül önállóan tud játszani, de még az 5 évesnek is megy némi segítséggel (persze itt már erősen kell a szülői altruizmus :)). A szerencsefaktor szerintem családi játéknak pont ideális, de aki csökkenteni akarja, az a már alább javasolt házi szabálymódosításokkal csökkenthet rajta. A játékkal együtt járó mini-kiegészítők sokat nem dobnak a játékmeneten, de a folyó kétségtelenül szépíti, élénkíti a tájat. Régen ez nem tűnt fel, de most van egy kicsit olyan érzésem, hogy kicsit a monopolys telekvásárláshoz hasonló a követő lerakása: szinte mindig az a jó döntés, ha leteszed, és általában a várra érdemes. Bár a földműves opció bevezetésével (ami ugye nem jön vissza) már kicsit bonyolódik a döntési szituáció. A földművest mindenképp érdemes szerintem alkalmazni, mert a játék végi lepontozása, és az, hogy mások váraiért is kaphatunk így pontot, belevisz egy szükséges csavart a pontozásba. Így kevésbé kiszámítható és "lineáris" a pontok gyűjtögetése. Egyelőre mi még viszont ezzel óvatosak vagyunk, mert a gyerekeknek ez az előrelátás kicsit magas léc.

    A grafikán kívül viszont nekem úgy tűnik, mintha az eredeti kiadáshoz képest lennének apróbb szabálybeli és/vagy doboztartalombeli különbségek. Azt olvastam valahol, hogy eredetileg a földek másképp pontozódtak, de valahogy úgy érzem, mintha az utak és várak sem ilyen egyszerűek lettek volna. A másik - ami szerintem eléggé zavaró -, hogy 50 pontig megy a tábla, de a legtöbb játékos rendszerint bőven túllépi ezt. Szóval ha már új kiadás, igazán csinálhatták volna 100 pontosra, vagy kellenének hozzá 50 pontos tokenek (mintha az eredetiben lettek volna...).

    Tud valaki még különbségeket az eredeti és az új kiadás között?

  • Anettbota91

    2021-04-20 09:31:32

    Nekünk is a Carcassonne volt az első "modern" társasjátékunk. Mi kb 8 éve vettük meg, és imádjuk az első pillanattól fogva :). Szerencsére a régi kiadás van meg és még akkor meg is vettük az összes kiegészítőt. nekünk sokkal jobban bejön a régikiadású graphica. egyébbként maga a játék mehanizmus is nagyon jó. Végtelen az újrajátszhatósága. :) Csak ajánlani tudom :)

A Carcassonne társasjáték és kiegészítői (211)

  • Carcassonne: The River társasjáték Kiegészítő

    A Der Fluss (A folyó) egy mini Carcassonne kiegészítő, ami 12 folyó lapkával bővíti a játékot. A lapkákon az összes ismert tájképi elem is megtalálható. Először a folyó lapkákat kell lehelyezni, utána a játék a szokásos módon folytatódik. A folyóra nem lehet követőt tenni, így a pontozás ugyanaz, mint az alapjátékban.

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: The River társasjáték Kiegészítő 2053 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Az elsõ kiegészítõ társasjáték Kiegészítő

    18 új tájlapka: A tóparti fogadók és a katedrálisok értékesebbé teszik az utakat és a városokat. 8 követő és 1 apát a 6. játékos számára: több játékos, több vidámság, nagyobb játékélmény! 6 nagy követő: velük könnyebb a területeket megszereznünk vagy biztosítanunk. 6 pontlapka: átláthatóbbá teszi a pontállást, megkönnyíti az értékelést.

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: Az elsõ kiegészítõ társasjáték Kiegészítő 3791 Ft-tól! - 16 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne Vadászok és gyűjtögetők társasjáték

    A Carcassonne Vadászok és gyűjtögetők stratégiai játék egy sok-sok évezredekkel ezelőtti korba repít vissza. Azon a területen, ahol Carcassonne városa elterül a hatalmas várral és a várost körbeölelő várfallal már évezredekkel azelőtt emberek laktak. Az itt élők vadállatokra vadásztak, bogyókat gyűjtöttek és halakat fogtak, hogy biztosítsák napi...

    • Játékidő: 35 perc
    • Min. játékidő: 35 perc
    • Max. játékidő: 35 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne Vadászok és gyűjtögetők társasjáték 7000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 12 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne 2. kiegészítő - Kereskedők és építőmesterek társasjáték Kiegészítő

    A Carcassonne egy könnyed építős stratégiai játék, ami tökéletes választás azoknak, akik most ismerkednek a társasjátékok világával. A játék során lapkákat kell húzni, amiken város, út és/vagy mező látható. Ezeket kell megépítenetek, ügyelve arra, hogy minden lap passzoljon a mellette lévőkhöz. A Carcassonne második kiegészítője a kereskedők és...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne 2. kiegészítő - Kereskedők és építőmesterek társasjáték Kiegészítő 3990 Ft-tól! - 11 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: King & Scout társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • The Count of Carcassonne társasjáték Kiegészítő

    Der Graf von Carcassonne (The Count of Carcassonne) is another expansion to the well-known series. It contains a further twelve tiles plus the count (a nice wooden figure). The tiles depict the town Carcassonne itself, which is visited by the Count. When a player places a tile that causes scoring for other players but not for themselves, they may put a...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Die Katharer társasjáték Kiegészítő

    This is an 4 tile expansion for Carcassonne. The tiles allow you to lay siege on a city. A besieged city that is completed only yields 1 point per tile (2 if it includes a cathedral). Peasants supply the city as well as its besiegers, so every completed besieged city counts twice for them. Availability: The Siege tiles with the original art ('Die...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: A hercegnő és a Sárkány társasjáték Kiegészítő

    Lovagok, a Hercegnő és a Sárkány A Carcassonne 3. kiegészítőjéhez szükséged lesz az alapjátékra, viszont bármelyik kiegészítőkkel kombinálhatod. A kiegészítővel a tündérmesék világába csöppenünk bele. Carcassone földjét egy Sárkány fenyegeti, aki megnehezíti a követők életét. A Lovagok bátran néznek szembe a veszéllyel, de a Tündér segítsége nélkül, igen...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: A hercegnő és a Sárkány társasjáték Kiegészítő 3405 Ft-tól! - 1 felhasználó és 33 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: The River II társasjáték Kiegészítő

    The River II (Der Fluss II) is a mini-expansion for Carcassonne. It adds twelve tiles with a river and has some differences with the first River expansion because the tiles are designed to combine with the first three expansions for Carcassonne, Inns & Cathedrals, Traders & Builders and The Princess & the Dragon. The River II is contained in Carcassonne:...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne 4. - A Torony társasjáték Kiegészítő

    A kiegészítővel először is kapsz egy nagyon szép elkészített tornyot, vastag erős kartonból, amibe be lehet tenni az összekevert lapkákat, így négy helyről húzhatsz lapkát, a torony két részének tetejéről vagy az aljáról. A torony akkora, hogy elfér benne az eddig kiadott összes kiegészítő összes lapkája. Másrészt kapsz 18 új lapkát és 30 toronyszintet....

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne 4. - A Torony társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Kreivi ja Kuningas társasjáték Kiegészítő

    Carcassonne - Kreivi ja Kuningas (English: The Count & the King) is a compilation of three small expansions — The River II, The Count of Carcassonne and King & Scout — for the game Carcassonne. It was packaged in a standard-size Carcassonne expansion box and only released in Finland. It is a precursor to Hans im Glück's expansion Count, King & Consort...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 3/5
  • Carcassonne: The Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

    Twelve additional tiles for Carcassonne. Includes 2 river tiles (a spring with an attached road, and a river between two cities) and 10 other tiles not previously seen. This includes a cloister with 4 roads, and a piece which contains only a field. (The official ruling gives this tile no special abilities, but a popular variant treats the pig farm on this...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne 5. - Apátság és polgármester társasjáték Kiegészítő

    A Carcassone játék 5. kiegészítője. A kiegészítőben találsz 3 fajta új bábut: Pajta , mezőkre teheted le, és kiértékelheted a mezőt a játék vége előtt is. Szekér , útra, városra vagy kolostorra teheted, kiértékelés után rögtön átteheted egy szomszédos épülő útra, városra vagy kolostorra. Polgármester , városra rakhatod, az értéke annyi, amennyi zászló...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne 5. - Apátság és polgármester társasjáték Kiegészítő 7990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne 6. kiegészítő - Gróf, Király és Szentély társasjáték Kiegészítő

    CSAK AZÚJ KIADÁSSAL KOMPATIBILIS! A carcassonne társasjáték 6. kiegészítője. Ha lemaradtál a az eddig kiadott 3 kis kiegészítőről, most tudod pótolni. Graf von Carcassonne (Carcassonne grófja) Fluss II. (Folyó II.) König und Spaher (A király és az útonálló) Ez mind a hármat tartalmazza és még egy újabb kis kiegészítőt: Kultikus helyek Ez 5 lapkából áll...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne 6. kiegészítő - Gróf, Király és Szentély társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • New World: A Carcassonne Game társasjáték

    In New World: A Carcassonne Game, players begin as early settlers of the United States on the east coast of the continent. As in the original Carcassonne game, players lay tiles turn by turn to build towns, roads, and other parts of the countryside. A player can choose to place one of his tokens on the tile he lays for the turn, and if that town, road...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Cult, Siege and Creativity társasjáték Kiegészítő

    This small expansion to Carcassonne released by Rio Grande Games is actually a compilation of smaller expansions. This expansion contains: The Cult, 6 tiles. (One tile is only available in this compilation.) The Siege, 4 tiles. (The tiles in this release have different art than the original Spielbox 2004 Release.) "Creativity", 2 blank tiles that you can...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Cult társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Katapult társasjáték Kiegészítő

    The seventh "large" expansion for Carcassonne. 12 new tiles with a faire symbol are added to the game. When a player draws a faire tile, they place it and then a "catapult round" begins. For the first time, action/dexterity is added to the Carcassonne series. In a catapult round, players attempt to launch special tokens with the wooden catapult. Players...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Carcassonne Gyermekei társasjáték

    Carcassonne Junior ár: 10 570Ft. A Carcassonne alapjáték gyermekeknek készült változata. A gyerekeknek nem kell pontokat számolniuk. A lezárt utakra lehet figurát állítani, a színeknek megfelelően. Az a játékos, aki elsőként lerakja a tájlapkákra az összes figuráját, megnyeri a játékot. A játék német nyelvű.

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 10 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 4+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Carcassonne Gyermekei társasjáték 9700 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Der Tunnel társasjáték Kiegészítő

    Carcassonne: Der Tunnel, a small expansion for Carcassonne that appeared in issue 2009/6 of Spielbox magazine, consists of only four tiles and two tokens for each player. In addition to your normal tile placement and optional follower placement, you may place one of your tunnel chips on any exposed tunnel entrance (whether on a tile from Der Tunnel or from...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne 8. kiegészítő - Várak, Hidak, Vásárok társasjáték Kiegészítő

    Hidak, Erődök és Bazárok. Kell ennél több a Carcassonne-ba? A legutóbbi Katapult kiegészítő után, itt az újabb a sorban, ám most talán sikerült tényleg jó dolgokat kreálni és beilleszteni őket a Carcassonne univerzumba. Már írom is, hogy pontosan miket is hoz be a kiegészítő a játékba. Ha tied az erőd, tied minden! Az erőd talán egy kicsit túl lett...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne 8. kiegészítő - Várak, Hidak, Vásárok társasjáték Kiegészítő 7990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Die Kornkreise társasjáték Kiegészítő

    Carcassonne: Die Kornkreise (The Corn Circles/The Crop Circles), the seventh official mini-expansion for Carcassonne, consists of six tiles depicting corn circles made from corn stalks. A corn circle tile allows a player to place a second follower on a feature that they have already claimed, or to return an already-placed follower to his supply....

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: La Porxada társasjáték Kiegészítő

    La Porxada is a historical building in the town of Granollers. It was built in mid-16th century by order of the town council. At that time it was a cattle market and a place to trade agricultural commodities. Carcassonne - La Porxada is a very-very-very little and semi-unofficial expansion for the game Carcassone (only 1 tile!); designed by Klaus-Jürgen...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Plague társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: 10 Year Special Edition társasjáték

    The Spiel des Jahres-winning, genre-defining, spinoff-inducing tile-laying game Carcassonne turned ten in 2011. To mark the occasion, publisher Hans im Glück released Carcassonne Jubiläumsedition, a special edition of the game packaged in a giant blue meeple-shaped case that included: the original game; a meeple-shaped scoreboard; colored, translucent...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Phantom társasjáték Kiegészítő

    Óvakodj a fantomtól! Íme, itt van a Carcassonne következő kiegészítője a Fantom. Ebben a gyönyörű, színes meeple (My people - embereim) alakú pici dobozban, a jubileumi kiadásból ismerős átlátszó alattvalókat találsz. Minden játékosnak jut egy. Amikor egy lapkát helyezel le és a szokásos szabályok szerint rá raksz egy alattvalót, a fantomot másodikként...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Carcassonne: The School társasjáték Kiegészítő

    As a part of the Rainbow Over Ghana school-building program, Carcassonne: Die Schule (The School), a new mini-expansion, will be released at Spiel 2011 bundled with the new Dominion promotional card "Carcassonne"/"Walled Village". Together, these expansions celebrate ten years of Carcassonne while also benefiting the school-building project of Rainbow Over...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Carcassonne: The School társasjáték Kiegészítő 1790 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: The Ferries társasjáték Kiegészítő

    "A kompok" - Carcassonne városa körül sok út vezet tavakhoz. Ha szeretnél átjutni rajtuk, most a kompok segítségével könnyedén megteheted. Ebben a pici, harmadik iegészítőben találsz 8 új tavas lapkát, 8 fa rudacskát, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőből. Ha ilyen tavas lapkát húzol, a szokásos szabályok szerint elhelyezed, alattvalót is rakhatsz...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Flying Machines társasjáték Kiegészítő

    "A repülő szerkezet" - Carcassonne bátor alattvalói próbálgatják szárnyaikat, bár a távolság és a landolás még nem az erősségük. Az első mini kiegészítőben találsz 8 új lapkát, szárny motívummal és egy speciális dobókockát, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőhöz. Mit nyújt? Ha egy szárnyas lapkát húzol a lehelyezést követően két lehetőséged van. A...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Robbers társasjáték Kiegészítő

    In Carcassonne: The Robber, a small expansion for Carcassonne, eight landscape tiles bearing a robber symbol are mixed with the other tiles at the start of the game. Whenever a player draws one of these tiles, he places it as normal according to the standard rules, then he places his robber figure – a special meeple included in this expansion – on the...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Gold Mines társasjáték Kiegészítő

    "Az aranybányák" - Aranyláz Carcassonne mezején! A negyedik mini kiegészítőben találsz 8 új aranybányás lapkát, 16 fa aranytömböt, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőből. A játék a szokásos módon zajlik, ha aranybányás lapkát húzol, akkor a lehelyezést követően le kell helyezz két aranytömböt, az egyiket a lapkára, a másikat egy vele szomszédosra...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Mage & Witch társasjáték Kiegészítő

    In Carcassonne: Mage & Witch, a small expansion for Carcassonne, eight landscape tiles bearing a mage symbol are mixed with the other tiles at the start of the game. Whenever a player draws one of these tiles, she plays it as normal following the standard placement rules. She then either places or moves the mage or witch on the playing area; both figures...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Messengers társasjáték Kiegészítő

    "A sürgönyök" A második mini kiegészítőben találsz 8 új lapkát, 6 hírvivő figurát, valamint 1 lapkát a 7. minikiegészítőhöz. Mit nyújt? A játékosok egy plusz figurát (a hírvivőt) helyeznek a pontozó sávra. Ha valaki pontot szerez eldöntheti, hogy melyik bábuját mozgatja előre. Ha az aktív játékos figurája (akár az alattvaló, akár a hírvivő) sötét pontozó...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Corn Circles II társasjáték Kiegészítő

    Carcassonne: Die Kornkreise II (The Corn Circles II/The Crop Circles II), is the seventh official mini-expansion for Carcassonne. A corn circle tile allows a player to place a second follower on a feature that they have already claimed, or to return an already-placed follower to his supply. One of the six tiles of Carcassonne: Die Kornkreise II comes...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: The Festival társasjáték Kiegészítő

    A Carcassonne: Das Festival (The Festival) egy mini kiegészítő a Carcassonne játékhoz, amely 10 új lapkából áll. A kiegészítőt eredetileg a Carcassonne 15. évfordulójára készítették. Miért ne ünnepelhetnének Carcassonne lakói is!? Ahogy ezeken az ünnepségeken lenni szokott, a rend felborul... A játék kezdetén keverjétek bele a 10 új lapkát az összes többi...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: The Festival társasjáték Kiegészítő 1670 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Little Buildings társasjáték Kiegészítő

    Carcassonne: Little Buildings is a promotional expansion released with SpielBox magazine issue 5/2012. The expansion consists of 18 building tokens: 6 houses, 6 sheds, and 6 towers. Each player gets an equal number of these tokens at the beginning of the game to place on a tile in place of a meeple. When a road, city, cloister, or field is scored, it...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Téli kiadás társasjáték

    Carcassonne: Winter Edition brings snow to the familiar Carcassonne setting, with knights still patrolling the cities, farmers still trying to feed the nation, and highwaymen who even travel on roads behind the city walls. Carcassonne: Winter Edition, which plays the same as the Carcassonne base game, includes the same 72 tiles as Carcassonne in addition...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: Téli kiadás társasjáték 13490 Ft-tól! - 1 felhasználó és 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Die Windrosen társasjáték Kiegészítő

    Die Windrosen is a six-tile mini-expansion for Carcassonne. Each tile depicts all or part of a wind rose (AKA compass rose). The red, full wind rose is a new starting tile, and divides the playing area into four fields. This expansion was released at Modell-Hobby-Spiel 2012 in Leipzig. Attendees had to go on a scavenger hunt to collect clues which would...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5
  • Carcassonne Big Box 4 társasjáték

    In Carcassonne Big Box, players will find the basic game and nine expansions. This box is the gaming passport for Carcassonne fans old and new. The expansions can all be combined. Each of them is identified with a specific icon, making it easy to create the combinations you want to play, when you want to play them. Carcassonne Big Box, a universe to...

    • Játékidő: 100 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 100 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne Big Box 3 társasjáték

    Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne Big Box 2 társasjáték

    Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne Big Box társasjáték

    A Carcassonne alapjáték a 2001-es év játéka és a 11 kiegészítőjáték ebben az új Carcassonne Big Box-ban a tökéletes készlet a Carcassonne-rajongóknak és mindenkinek, aki meg akarja ismerni ezt a klasszikus játékot és fel akarja fedezni ennek a játéknak a változatos gazdag világát. Az összes kiegészítőt szabadon kombinálhatod egymással és változatosan...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 35 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 7+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne Big Box társasjáték 18590 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne: Déltenger társasjáték

    A Carcassonne - Déltenger egy új Carcassonne sorozat (Around the World) első tagja, amelyben a készítők a világot szeretnék körülutazni és bemutatni - így valószínű, hogy a sorozat sok új változatot tartogat még számunkra! A játék a szokásos lapkalehelyezésre épít, továbbra is úgy, hogy utána figuránkat letehetjük arra az elemre. Ám az ismerős városokat...

    • Játékidő: 35 perc
    • Min. játékidő: 35 perc
    • Max. játékidő: 35 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 3
    • Max. ajánlott játékosszám: 4
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne Müller Exklusiv-Edition társasjáték

    Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Carcassonne: Juhok és dombok társasjáték Kiegészítő

    A Bárányok és dombok a 9. kiegészítő, mely újabb három modullal bővíti az játékot. Ajánljuk minden Carcassonne fanatikusnak, illetve kezdőknek is, hiszen a kiegészítőket bármilyen sorrendben kombinálhatod az alapjátékkal. Szőlőhegyek : A szerzetesek bort termelnek. A lapka akkor hoz pontot, ha kész kolostor mellett található. Juhász : A farmertől...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: Juhok és dombok társasjáték Kiegészítő 5790 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Carcassonne Limited Edition társasjáték

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: Die Klöster társasjáték Kiegészítő

    Ez a 6 jól ismert japán épületet tartalmazó mini kiegészítő lehetőséget ad a játékosoknak, hogy új módon szerezzenek pontokat. Viszont, hogy siker-e több pontot szerezni vagy sem, az csak a játék végén derül ki!Angol:Carcassonne: Die Klöster, a mini-expansion first published for Easter 2014, lets you replace the monastery tiles in the Carcassonne base game with six new tiles, each with an...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: Die Klöster társasjáték Kiegészítő 2053 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Каркассон: Королевский Подарок társasjáték

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Каркассон: Предместья и обитатели társasjáték Kiegészítő

    Каркассон: Предместья и обитатели (Carcassonne: Suburbans and Inhabitants) is a compilation or four expansions for Carcassonne game: Inns and Cathedrals, Traders and Builders, Abbey and Mayor and King and Scout (including the tiles for Carcassonne : Hunters and Gatherers) These are the same expansions as those included in Russian Big Box Carcassonne: Royal...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 2/5
  • Каркассон: Дворяне и Башни társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 3/5
  • Carcassonne: Wheel of Fortune társasjáték

    Carcassonne: Das Schicksalsrad (English: Wheel of Fortune) is both a full replacement for the base game of Carcassonne and an expansion to the original base game. It includes 72 tiles, consisting of 63 tiles released in the original base game, 6 from Inns & Cathedrals, 1 from Traders & Builders and 2 from King & Scout. It also includes a special...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Carcassonne: A ködbe zárt Carcassonne társasjáték

    Egy kísérteties kooperatív móka! A ködbe zárt Carcassonne az első kooperatív Carcassonne játék, ami új kiegészítőket is ad az alapjátékhoz. Egymás után a lépésetekben lefektettek egy tájlapkát és felállítjátok a követőiteket azért, hogy pontokat gyűjtsetek. Együtt kell elérnetek a céllapkát és bizonyos pontszámot, közben pedig el kell ijesztenetek a...

    • Játékidő: 35 perc
    • Min. játékidő: 35 perc
    • Max. játékidő: 35 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Carcassonne: A ködbe zárt Carcassonne társasjáték 8930 Ft-tól! - 31 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Celestial events (fan expansion for Carcassonne) társasjáték

    The sky is full of wonders. We are starting to understand them but not always it has been like that. The devoted people of Carcassonne, lead by superstition, would read the signs in the skies as omens, premonitions, divine messages, or even punishments from the heavens... Repent or you will all be damned. The effect of the tiles in this mini expansion can...

    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
  • Nebel über Carcassonne: Die Bannkreise társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 35 perc
    • Min. játékidő: 35 perc
    • Max. játékidő: 35 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  7+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Klaus-Jürgen Wrede
  • Illusztrátor:  Doris Matthäus, Chris Quilliams, Anne Pätzke, Marcel Gröber
  • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Venice Connection, Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Grow Jogos e Brinquedos, Ventura Games, Devir, Paper Iyagi, Lautapelit.fi, Midgaard Games, Möbius Games, Albi, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Fantasmagoria, Monkey Time, cutia.ro, Ponva d.o.o., NeoTroy Games, Feelindigo, Nordic Games ehf, SuperHeated Neurons
  • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, török, horvát, ukrán, bolgár, szerb, thai, baszk

Alternatív nevei


Kiadások

  • Dutch edition 2000
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • English edition 2000
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
  • English edition 2000 with River
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
  • German edition 2000
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Giochi Uniti Italian edition
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: olasz
  • Hungarian first edition 2000
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.6 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Portuguese/Spanish edition 2000
    • Kiadás éve: 2000
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Albi Polish edition 2001
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 17.8 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
  • Bard Polish edition 2001
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 27 cm x 19 cm x 6 cm
  • Bergsala Enigma Nordic edition 2001
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • English edition 2001 with River
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 26.7 cm x 7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • German edition 2001 with big SdJ mark
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • German edition 2001 with SdJ
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Midgaard Nordic edition 2001
    • Kiadás éve: 2001
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
  • English edition 2002 with River
    • Kiadás éve: 2002
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • French first edition
    • Kiadás éve: 2002
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • German edition 2002
    • Kiadás éve: 2002
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2002
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English limited edition 2003
    • Kiadás éve: 2003
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Icelandic edition 2003
    • Kiadás éve: 2003
    • Nyelv: izlandi
    • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
  • Czech edition 2004
    • Kiadás éve: 2004
    • Nyelv: cseh
  • Finnish first edition with River
    • Kiadás éve: 2004
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • Finnish second edition
    • Kiadás éve: 2004
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
  • German edition 2004
    • Kiadás éve: 2004
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Russian first edition
    • Kiadás éve: 2004
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 19.3 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
  • Baltic edition 2005 (with River expansion)
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Baltic first edition
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Dutch edition 2005
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • German edition 2005 with "3 Mio verkauft"
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
  • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2005
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Japanese second edition
    • Kiadás éve: 2007
    • Nyelv: japán
    • Súly: 0.7 kg
  • Baltic first edition (with River expansion)
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • German edition 2008
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • German edition 2008 "4 Mio verkauft"
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
  • Portuguese/Spanish edition 2008
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: portugál
  • Russian third edition
    • Kiadás éve: 2008
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 21 cm x 32 cm x 6 cm
  • Carcassonne
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: kínai
  • Czech edition 2009
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: cseh
  • German edition 2009 with "6 million sold" meeple mark
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • German edition 2009 with Die Kornkreise
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: bolgár
  • Chinese edition 2010
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: kínai
  • French second edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Romanian first edition with "Die Kornkreise" ("Cercuri in lan")
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Catalan edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: katalán
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Estonian edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Russian edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: orosz
  • Brazilian edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 27.1 cm x 37.6 cm x 5.5 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Czech edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: cseh
  • English edition 2012 with River
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: angol
  • German edition 2012 with red stripe in the left bottom corner
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Nordic edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • Polish edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 18.8 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
  • Romanian edition 2012
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: román
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Baltic edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • German edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Italian edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.9 cm
  • Romanian edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: román
  • Spanish edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • Brazilian second edition 2014 with standard box
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 18.5 cm x 24.8 cm x 4 cm
  • Chinese edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Dutch edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: holland
  • Dutch edition 2014 with monasteries expansion
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: holland
  • English edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Finnish edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • French edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • German edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Greek edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Greek/Serbian edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 49 cm x 69.9 cm x 17.8 cm
  • Hebrew edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: héber
  • Scandinavian edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Thai edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Baltic second edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.2 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Brazilian edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: portugál
  • Bulgarian second edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Carcassonne
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Catalan second edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: katalán
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Czech edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Greek edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: görög
  • Polish edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: lengyel
  • Romanian edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: román
  • Spanish edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Chinese edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
  • Dutch edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: holland
  • English edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Finnish edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 27.4 cm x 19 cm x 6.6 cm
  • German edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
  • Japanese third edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • Korean edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Turkish edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: török
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Hungarian third edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Italian edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 18.8 cm x 27.1 cm x 6.8 cm
  • Hans im Glück book limited edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
  • Icelandic edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: izlandi
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Russian edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Scandinavian edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Basque edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Dutch edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
  • English edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
    • Súly: 0.7 kg
  • Finnish edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: finn
    • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.8 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • German edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Greek edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
  • Polish edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Slovenian/Croatian/Serbian edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: szolvén
  • Spanish edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Turkish edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: török
    • Méretek: 18 cm x 27 cm x 7 cm
  • Dutch edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • French edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • German edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Italian edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Nordic edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: dán
  • Polish edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 6.7 cm
  • Portuguese edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Ukrainian edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Chinese edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: kínai
  • English edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.8 kg
  • Greek edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Spanish edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
  • Ukrainian edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: ukrán
  • Russian edition 2023
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Arabic/English edition
    • Nyelv: arab
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Baltic edition
    • Nyelv: észt
    • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Czech edition
    • Nyelv: cseh
  • Czech edition
    • Nyelv: cseh
  • English third edition
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • Hebrew second edition
    • Nyelv: héber
    • Méretek: 10 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Korean edition
    • Nyelv: Korean
  • Korean first edition
    • Nyelv: Korean
  • Venice Connection Italian edition
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • Ventura English edition
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Carcassonne társasjátékhoz