Camel Up
Camel Up
Camel Up
Camel Up
Videó beküldése

Camel Up társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Camel Up egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2016-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2014-ben más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Camel Up egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A játékot az Év Játékának választották 2014-ben (Spiel des Jahres) és jelölték is 2016-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2014-ben más jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás, a forgass és mozgass, a kockadobás, a játék végi bónuszok és a változó setup mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Camel Up-ban a játékosok öt versenyfutó tevére fogadhatnak a játszma során. Minél merészebben kockáztatnak, vagyis minél előbb teszik meg tétjeiket, annál nagyobb nyereményre számíthatnak, ha az általuk tippelt teve lesz a befutó. A tevék persze igen rakoncátlan állatok, még egymás hátára is képesek felmászni, hogy egy darabon elvitessék magukat. Lássuk, mi tesz egy tevefutamot igazán izgalmassá!

Verseny a piramis körül

Tevéink egy gyönyörű 3D-s, vagyis a tábla síkjából kiemelkedő piramis körül vágtáznak játék folyamán. Azonban halott fáraó helyett dobókockák vannak benne, melyek közül minden játékos körében kidob egyet a piramis. A kockák színe a tevék színének megfelelő, és mindig az az állat léphet, akinek a kockáját kidobta a piramis. Így aztán a játékosok sosem tudhatják melyik teve és mennyit fog mozogni legközelebb.

Tisztességtelen ember bizonytalanra nem fogad

Természetesen mindenki szeretné az általa preferált tevét a legjobb helyen látni a mezőnyben, így az egyes játékosok manipulálhatják a pályát, rettentő száraz, és oázisos mezőlapkák elhelyezésével. A szárazságot a tevék kerülik, ha ilyen mezőn fejeznék be mozgásukat, akkor inkább visszalépnek egyet, az oázisokat viszont kedvelik, így az oázis lapkájáról plusz egy lépésre van lehetőségük.

Melyik teve lesz a befutó?

A játék akkor ér véget, ha egy teve átlépi a célvonalat. Persze előfordulhat, hogy az adott teve egy másikat is cipel a hátán eközben, de hát a tevefutam már csak ilyen marad. A játékosok természetesen megtippelhetik a játék folyamán bármelyik körben, hogy szerintük melyik teve lesz az első. Ilyenkor egyik kártyájukat arccal lefelé elhelyezhetik a tábla megfelelő helyére. A játék végén ezek a lapok felfedésre kerülnek, és az első játékos aki helyesen tippelt kap valamennyi pénzt, a második helyesen tippelő kevesebbet és így tovább. Persze a rossz tippekért pénzlevonás jár, így nem árt kétszer is átgondolni, hogy kire teszik a játékosok a voksukat.

Pénz, pénz, pénz

A játékosok pénzt szerezhetnek az egyes fordulók végén, ha jól tippelték meg, hogy melyik lesz a mezőnyt első vagy második tevéje az adott forduló végén. Ez persze a piramis által véletlenszerűen kidobált kockák miatt igen nehéz feladat, ráadásul a száraz és oázisos pályaelemek is belezavarhatnak a képbe. Ha ez nem lenne elég, a tevék egymás nyakába is mászhatnak, ha azonos mezőn fejezik be mozgásukat, így mókás holtversenyeket alakítva ki. Mint látható, ebben a játékban minden a tevékről és a pénzről szól, így a játék nyertese is az lesz, aki az első teve célba érése után a legtöbb pénzzel rendelkezik.

Összegzés, ajánlás

A Camel Up egy rendkívül szórakoztató, egyszerű játék, amiben nagy szerepet kap a szerencse. A játéknak van egyfajta verseny hangulata, de inkább a tétek megfelelő megtétele az ami igazán számít, és amit a játékosok befolyásolni tudnak. Bár a szerencse szerepe nagy, ez egyáltalán nem zavaró, sőt még több nevetéshez és mókához ad jó alapot. A játék elsősorban gyerekes családok körében lehet befutó, és az is elmondható róla, hogy minél többen játsszák, annál izgalmasabb lesz a verseny is. Tapasztaltabb társasjátékos körökben is megállhatja a helyét, de valószínűleg inkább csak egy „filler” játékként, vagyis két komolyabb játék közti átvezetőként. A doboz tartalma A dobozban 60 db kártya, játéktábla, pénz jelölők, dobókockák, teve jelölők és az összeszerelhető piramison kívül számos egyéb tartozék található.

Videós ismertető:

Angol szabály: https://file.trictrac.net/file-53c51bf56a168.pdf

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó árulja ezt a játékot!
  • 11 000 Ft-tól
  • 2 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Verseny, Arab, Állat
Mechanizmus: Kockáztatás, Forgass és mozgass, Kockadobás, Játék végi bónuszok, Változó setup, Track Movement

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Camel Up társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Német alapszabállyal, nyomtatott magyarral eladó játék. Helyileg Szegeden vagy csomagküldéssel. Cserélni nem szeretnék, készlet csökkentés a cél.

2 érdeklődő


Camel UpBdia

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok,eladó egy nèmet kiadàsù Camel up Tàrsasjàtèk hasznàlt, szèp àllapotban Foxposttal tudom küldeni.

6 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Camel Up társasjáték videók (14)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • petersson8

    2024-01-13 00:29:27

    Kezdő társasjátékos időszakomban beleszerettem, mert könnyű, izgalmas és szórakoztató kis családi móka. Mára már azonban ebben a dömpingen úgy érzem, hogy korán eljárt felette az idő. A kikerülhetetlen random és szerencsefaktor sajnos a gamer lelkemnek már sok. De ez ne rettentsen el senkit, aki szereti az izgalmas, könnyű játékokat.

  • zkbali

    2021-03-24 11:32:17

    A játék legkarakteresebb eleme a "teve-torony", ezzel az ötlettel beírta magát a játéktörténelembe :D. Nem mintha akkora zsenialitás lenne, de egyszerűen annyira poénos, ahogy a kis fatevék összekapcsolódnak, aztán az alsó cipeli a felsőket a hátán, hogy felejthetetlen. Persze a játék menete szempontjából is fontos, hiszen azzal, hogy az alsóbb teve lépésével a fölötte lévőket is viszi előre, alaposan megkavarja az esélyeket. Ahogy mondták, valószínűség-számításon vagy inkabb becslésen alapul a játék, és komoly kockázat-haszon elemzés kell hozzá. Persze a szerencse nem kikerülhető ebből fakadóan, ezért túl komoly játékosoknak nem, viszont gyerekeknek annál inkább ajánlott. Azért a becslésen és a szerencsén túl van benne más faktor is: a gondolkodósabbak egy jól időzített manipulációval befolyásolhatják a végeredményt. Tetszenek az ilyen játékok, melyekben a játékosok döntését nem csak az objektív, játéktáblán látható helyzet befolyásolja, hanem fontos a kommunikáció, mindenekelőtt tudni kell blöffölni, pókerarccal figyelni az eseményeket. :)

    A grafika magáért beszél, kicsit groteszk, kicsit humoros, de még mindig elég aranyos és barátságos ahhoz, hogya gyerekeket se riassza el. A kockadobás piramisból meg ismét egy szuper húzás: a kockák felbukkanásának randomizálását sikerült egy olyan eszközzel megoldani, ami egyszersmind tökéletesen illik a játék világába.

    Nekünk a régebbi kiadás van meg, azt nem tudom, hogy az új a dobozon túl különbözik-e bármiben is. A kiegészítőt nem próbáltam: mennyit ad vajon hozzá a játékhoz? És mindkét kiadással kompatibilis vagy csak az egyikkel?

  • regcsuu

    2020-01-07 19:39:18

    Az egyik link a kártyajáték és az árkülönbség miatt nagyon összezavar:(

  • Vio93

    2020-01-02 05:55:27

    A valószínűségszámításra alapuló játék, amit nem úgy fogsz felfogni, hogy matekórán ülsz... A fogadások hevében nagyon sokszor egyetlen dobás miatt kialakult teljes esélytelenség érzése mégis hajt a győzelem felé. Sok esetben ilyenkor a nagy győzelem reményében rengeteg pontot is kockára tesz... Egyszerűen imádom... A bónusz a rajzok bája, vicces ábrázolás....

  • nagysandor.mc

    2019-07-02 21:49:18

    Pár hónapja volt akciósan a LIDL-ben. Nagyon megbántam, hogy nem vettem meg. :(

A Camel Up társasjáték és kiegészítői (6)

  • Camel Up: Supercup társasjáték Kiegészítő

    Itt a Tevefuttató-szuperkupa ideje! Ezzel a kiegészítővel már 10 játékos is egyidejűleg részt vehet a futamokon. Nagyobb versenypálya, hosszabb küzdelem. Egy fényképész is csatlakozik a versenyhez, és még a tevék pozícióira is lehet fogadnotok. Szövetkezhetsz más bukmékerekkel is akár, hogy több pénzhez juss. Siess, nehogy lemaradj az évezred legnagyobb...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 10
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Camel Up: Supercup társasjáték Kiegészítő 5000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Camel Up: The Referee Camel társasjáték Kiegészítő

    From the rules sheet: The organizers of the race feel annoyed by the strange habit of the Camels to form stacks and carry each other along. To prevent this from now on, they introduce the Referee Camel. The game is played as usual. At the beginning of each Leg, the player to the right of the player owning the Leg Starting Player marker places the Referee...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Camel Up Kártyajáték Társasjáték

    Az Év játéka-díjas Camel Up társasjáték kártya változata.Angol:As with the board game Camel Up, Camel Up: The Card Game has players betting on camels as they make their way down a racetrack. Each player has some knowledge about which camels...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Camel Up Kártyajáték Társasjáték 3490 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Camel Up: Grand Prix of the Sahara társasjáték Kiegészítő

    This is a Playmat for Camel Up with whirlwind spaces that have special Rules The space 6,7 and 8 on the race track are considered to be whirlwind spaces. If a camel or a camel unit leaves space 6, they always moves to space 8. If a camel or came unit leaves space 7, it always moves to space 6. (The arrow of the whirlwind indicate the direction the camels...

    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Camel Up: The Referee Camel & Istanbul: Caravan Leader Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

    • Camel Up társasjáték

      Az „Év játéka” díjjal kitüntetett Camel Up játék tevefuttatása még izgalmasabb és látványosabb lett! A fából faragott tevék és a 3D piramis mellé a játékba bekerült egy hatalmas 3D pálmafa, ami alatt a tevék hűsölnek! A versenybe két új teve szállt be, de azok olyan bolondok, hogy rossz irányba nyargalnak! Új szereplők azok a nézők, akik már nem csak...

      • Játékidő: 45 perc
      • Min. játékidő: 30 perc
      • Max. játékidő: 45 perc
      • Max. játékosszám: 8
      • Min. játékosszám: 3
      • Ajánlott játékosszám: 5
      • Max. ajánlott játékosszám: 6
      • Min. ajánlott játékosszám: 4
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 1/5

      Camel Up társasjáték 14990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  20 - 30 perc
    • Játékosok:  2 - 8
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
    • Tervező:  Steffen Bogen
    • Illusztrátor:  Dennis Lohausen, Chris Quilliams
    • Kiadók:  Piatnik, Pegasus Spiele, 999 Games, Z-Man Games, eggertspiele, Hobby Japan, Lautapelit.fi, Albi, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Korea Boardgames co., Ltd., Ideal Board Games, Swan Panasia Co., Ltd., KADABRA, uplay.it edizioni, Hobby World, Fantasmagoria, Ediciones MasQueOca, Ninive Games, Lucrum Games, Brädspel.se
    • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, bolgár, thai

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • Chinese edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: kínai
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Dutch first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Dutch second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: holland
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • English/German first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • French edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: francia
      • Súly: 1 kg
    • Hungarian edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: magyar
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Italian edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
    • Japanese edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: japán
    • Nordic first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6.5 cm
    • Nordic second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: dán
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Pegasus DE/EN Spiel des Jahres edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Pegasus DE/EN Spiel des Jahres nominee edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Polish first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Polish second edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Romanian edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: román
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Spanish/Portuguese first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: portugál
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
    • Z-Man English-only first edition
      • Kiadás éve: 2014
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Baltic first edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: észt
    • Czech/Slovak first edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Greek edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: görög
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Korean edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: Korean
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Polish third edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Russian edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: orosz
      • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 6.7 cm
    • Thai/English edition
      • Kiadás éve: 2015
      • Nyelv: angol
    • Bulgarian edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: bolgár
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • Polish fourth edition
      • Kiadás éve: 2016
      • Nyelv: lengyel
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • eggertspiele English-only first edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
      • Súly: 1.1 kg
    • German-only first edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: német
      • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Camel Up társasjátékhoz