Brains: Burgen & Drachen
Videó beküldése

Brains: Burgen & Drachen társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Brains: Burgen & Drachen egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a valósidejű mechanizmusokra. A Brains egyszemélyes játéksorozata a "kompetitív"...

A Brains: Burgen & Drachen egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a valósidejű mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A Brains egyszemélyes játéksorozata a "kompetitív" vizekre evezett.

Minden forduló elején felfedjük, hogy hova kerüljenek a kastélyok és a sárkány a pályán, majd utána a játékosok lapkákat lehelyezve kezdenek versenyezni - mindegyik a saját tábláján - hogy a lovagjuk minnél hamarabb jusson el a sárkányhoz és az összes kastélyhoz.

Forrás: Gémklub
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
  • 2 790 Ft-tól
  • 1 ajánlat

Kategória: Fantasy, Rejtvény / Kirakós
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Valósidejű

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Brains: Burgen & Drachen társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Brains: Burgen & Drachen társasjáték videók (2)

Kommentek

Kommentek

  • syndi-cate

    2022-07-25 10:37:18

    Minden játékos ugyanazzal a 15 darab lapkakészlettel kezd. Ez fix, ez mindenkinél megegyezik (lapkák hátoldalai a játékos színekben vannak, ergo nem lehet nálad sem több sem kevesebb sem más csak az a 15 ami másnak is. Ha esetleg egyel több van, megnézed a hátoldalakat, és "Jééé, ez más színű, ez nem az enyém" Ennyi :)
    Kirakjátok a minta ábrát, amin van pl. 2 piros vár, 1 kék vár egy piros sárkány. Ezek szerint egy kék vár és egy kék sárkány most nem szerepel ebben a feladványban ezt félreteszitek. Leteszitek a lovagot saját táblán oda, ahol épp a kezdőhelye van ezen az aktuális mintán. Amikor mindenki kész, rajtszóra pakolgatjátok le az útlapkákat amig valaki készen lesz (ezt hangos rittyentéssel közli a többieknek) Ekkor mindenki odahajol és megpróbál hibát találni benne. :D Ha nincs hiba, az adott játékos nyert 1-2-3 pontot az összekötött várak és sárkányok függvényében.

  • kvarclovag

    2022-07-25 10:26:43

    A várak és sárkányok fönt van a BGG-n. De a szóló rejtvények mért nem?

    Talán mert ez az a műfaj, ami a legkevésbé bírja a versenyt a mobilos appok nagyságrendekkel nagyobb lehetőségeivel?

  • MaRo

    2022-07-25 10:05:57

    Nekem ez a játék olyan kingdomino érzést ad. Igaz, hogy a játékmechanikája más, de ott lehet könnyű érzete a játéknak míg ki nem próbálja.

    Igazából mind a 2 játék esetében egyszerűségről beszélhetünk szerintem ami nem egyenlő azzal, hogy nyerni is egyszerű vagy könnyű.

    Ahogy a leírást és a képeket tanulmányoztam nyelvfüggetlennek tűnik a játék de a lapkaelhelyezés nekem nem volt teljesen egyértelmű. Ugyanaz a lapkakészlet véletlenül kerül elő szerencsefaktor szinten - legalábbis így gondolom. Ugyanakkor feltehetően az 50 mintatáblán túl ez biztosítja is a játék újrajátszhatóságát, mert bár az 50 alaptábla sem rossz feltételezem ha gyakran előkerül egy idő után kevés lesz.

    Bár néhány kombináció azt hiszem értelmetlen lenne az instant győzelem okán úgy gondolom, hogy pár kombinációs lehetőséget még rejt házilag is a történet szóval ez így és a doboz mesés szépsége engem eltudna csábítani könnyedén. :)

  • godzsakattila

    2022-07-25 09:36:05

    Na ez egy kifejezetten igényes leírás, köszönjük 😊

  • syndi-cate

    2022-07-25 08:56:57

    Az egyik kedvenc társasjáték gyártó, Reiner Knizia-nak van egy Brains nevű egyjátékos logikai játék sorozata, a teljesség igénye nélkül olyan részekkel mint a Bájital, a Japán kertek vagy a Kincses Térkép.

    Ebben a Brains sorozatban van egy családi, 2-4 játékosra készített játéka is, a Várak és Sárkányok.

    A játék menete: minden játékosnak van egy saját játékos táblája, amin 3x5 nagyságú négyzetrács látható és ugyanígy játékosonként ezekre a négyzetrácsokra ráillő 15 db lapka, amelyek minden játékosnál megegyeznek. A lapkákon van 2x piros és 2x kék vár, egy kék és egy piros sárkány, a többin pedig vegyesen föld és kövezett utak és kereszteződések. Valamint van egy lovag figura is. Van egy 50 darabból álló „minta”, amiből véletlenszerűen húzunk egyet, ezt letesszük középre. Ezen a „mintán” látható kezdő elrendezést lemásoljuk a saját játékostáblánkra, ahol láthatóak vegyesen várok ás sárkányok, és a lovag kezdő helye. Amikor mindenki kész a minta lemásolásával egy start szóra mindenki vadul töri kezdni a fejét, hogyan lehet a lovag kiindulópontját összekötni a várakkal az útlapkák szabályszerű lehelyezésével. Aki leghamarabb összekötötte helyesen a várakat a lovaggal kap egy pontot (jelzőt). Ha emellett még egy sárkányt is helyesen bekötött az úthálózatba plusz egy, ha mindkét sárkányt helyesen bekötötte plusz két pontot (jelzőt) kap.
    Majd letakarítjuk a játékos táblát, kihelyezünk egy új véletlen választott mintát és kezdődik minden előröl.

    Aki így leghamarabb összeszedi az előre meghatározott győzelmi pontokat (3-5-10-egyéni döntés), az a győztes.

    Summa: Könnyűnek látszik, de nem az, mert amig az előző Brains játékokban egyedül csak a saját türelmed ellen játszottál, itt már szorít az idő, mert gyorsabban kell kitalálnod a helyes utakat, mint a többi, és kockáztatnod is kell, hogy vagy megelégedsz a leggyorsabb vár összekötésekkel az egyetlen győzelmi pont reményében, ha egyáltalán te voltál a leggyorsabb, vagy kockáztatsz a több pont miatt a sárkányok elérésével is.

A Brains: Burgen & Drachen társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  15 - 30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Reiner Knizia
  • Illusztrátor:  Andreas Resch
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Matagot, SD Games
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English/German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Brains: Burgen & Drachen társasjátékhoz