Medvepark
Medvepark
Medvepark
Medvepark
Videó beküldése

Medvepark társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Medvepark egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció...

A Medvepark egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a set-03 grid coverage mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Építs saját medveparkot a poliominó formák gondos felhasználásával!
Amikor medvére gondolunk egy nagy, lomha barna jószág jut eszünkbe. Pedig a Földön több tucat különböző medvefaj él. Az Alaszkai Kodiak (Grizzly) akár egy tonnát is nyomhat, míg a Jegesmedve "alig" 600-700 kg-osra nő meg, de termetesebb a Grizzlynél.

A Medvepark a medvék világába kalauzol minket, azzal a céllal, hogy építsünk egy parkot melyben a látogatók megismerhetik a különböző medve fajtákat. A jegesmedvének építenél egy hűvös medencét, vagy a koalának egy eukaliptusz mezőt? Mire a látogatók körbejárnak mindent, biztosan megéheznek, így biztosítanod kell az ő szükségleteiknek az ellátását is. Bárhogy is döntesz, bizonyosodj meg róla, hogy megvannak a szükséges engedélyek az építkezéshez és gazdálkodj jól a területtel!

A Medvepark egy leleményes építkezős játék, melyben "tetriszhez" hasonlatos elemek segítségével kell kitöltened a rendelkezésedre álló játékteret. A felépített épületekért, kifutókért kapunk pontokat, s minél hamarabb építed meg őket, annál jobb, hisz így hozzáférhetsz új épületekhez, létesítményekhez és új területekhez.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 8 000 Ft-tól
  • 42 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, SET-03 Grid Coverage

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Medvepark társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sosem játszott, csak kibontva. Német kiadás, de nyelvfüggetlen. A kiegészítőjét is árulom! (The bad new bears) Bp n személyesen vagy Foxpost, Packeta. Csere most nem.

1 érdeklődő


Medveparkdeadfly

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Tökéletes állapotú, angol, de nyelvfüggetlen. Magyar szabályt adok hozzá pdf-ben. Személyes átvétel: Győr Foxpost/Packeta csomagküldést vállalok

1 érdeklődő


Medveparkpandurtamaas

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Személyes átvétel Keszthely/Fonyód környékén. Csomagküldés Foxpost/Packeta a vevő terhére előre utalással, vagy utánvéttel.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Medvepark társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

  • Köpetmentes lámasímogató – Lámák földje

    Ismertető2023.10.04. 13:39:00 / Ismertető, Bemutató

    Ellepték a lámák az Andok lankáit. Gazdátlanul tengetik mindennapjaikat arra várva, hogy talán benned gazdára találjanak. Könnyű őket magadhoz édesgetni, csak legyen nálad kukorica, kakaó, vagy krumpli és máris a karámodba találod őket.

  • MEDVEPARK – A macis tetrisz

    Ismertető2023.09.13. 09:59:00 / Ismertető, Bemutató

    A játék során a mi feladatunk lesz megtervezni a Medveparkot, melybe kifutókat és állatházakat építünk, valamint zöldterületekkel tarkítjuk. Jó tervezéssel, már-már építészmérnökké válva kitűntetésben részesülhetünk, és busás pontokhoz juthatunk.

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

  • bigacs

    2023-03-27 20:49:25

    Tetszett:

    • téma
    • grafika
    • változtatható formájú alapterületek kialakításának lehetőségei
    • könnyen tanítható, nagyon egyszerű szabályok

    Nem tetszett:

    • normális insert hiánya

    Korábban rengeteg videót néztem a top50/top100 stb. játékokról és ezekben soha nem a Patchwork szerepelt, hanem a Medvepark. A téma, a grafika és a rengeteg külföldi videó alapján figyelmen kívül hagytam a bgg értékelést, ill. a boltban az eladó véleményét és a Medvepark mellett döntöttem. Kedves, szórakoztató kis játék, ugyanakkor az ár/érték arány a Patchwork-höz képest szerintem egy kissé elcsúszott. (Mondjuk azóta már egyes helyeken olcsóbban - értsd 13.000 Ft alatt - is kapható.)

    A rendezője kriminális. Mivel általában ketten játszunk, ezért kiválogattam a kétfős verzióhoz kapcsolódó lapkákat és így rövidebb ideig tart az előkészítés, de még így is csak akkor kerül le a polcról, ha tudjuk, hogy több kört is fogunk vele játszani. A ki- és bepakolás összesen 5-7 perces időtartama egy ilyen hosszúságú játék esetében szerintem nem elfogadható. Értetlenül nézegetem a dobozt, azon morfondírozva, hogyan lehetséges napjainkban, hogy egy kiadó normális insert nélkül piacra dobjon egy ilyen sok komponenssel rendelkező tetriszalapú játékot.

    A Medvepark kellemes időtöltést biztosít, önmagában egyébként nem nevezném kiemelkedően jó játéknak, viszont családi játéknak nem rossz választás, ha már megvan a Kingdomino, Cascadia, Stone Age, stb. a gyűjteményben.

    A videóknál felhívnám a figyelmet, hogy Zoli (Mit játsszunk ma?) nem jól magyarázza a lapkafelvételre vonatkozó szabályokat. Pl.: a betonkeverő ikonnál nem csak a betonkeverő készletből választhatunk, hanem az előtte lévő zöld taliga készletéből is, vagy ha markoló ikont takartunk le, akkor a teljes készletből választhatunk, nem csak a markoló ikon készletéből.

  • kvarclovag

    2022-07-31 22:30:26

    Csak egy apró pontosítás: a medveszobrok közül mindig a legértékesebbet kell elvenni, emiatt tehát nyugodtan lehet sietni, sőt érdemes. Ha a "nyerő páros" céllapka játszik, akkor érdemes lehet késleltetni egy terület befejezését, hogy kettőt egyszerre tudjunk befejezni, és megkapjuk a céllapkát. De itt is a hamarabb teljesítő fogja a több pontot érő céllapkát kapni.

    @sitatom: 10 napja már a BGA-n is ki tudod próbálni, vagy akár csak nézni a futó partikat. Elég népszerű, mindig van valós idejű is, nemcsak levelező. És, ahogy az egyszerű játékoknál lenni szokott, könnyű megtanulni, de jól játszani nehéz. És mivel itt nincs szerencse, még inkább áll, hogy a rutinosabb játékos fog nyerni. Sokkal békésebb, mint a Patchwork, de ugyanúgy lehet erősen versengve is játszani, akár hárman, négyen is.

  • sitatom

    2022-05-07 12:39:11

    Uhhh köszönöm, de jó hogy írtál.

    Nagyon sokat segítettél.

    Azt hittem kicsit nehezebb, becsapott a cím és a doboz. :).

    Akkor ez lekerül a listámról.

  • ronaiheni

    2022-05-07 10:07:07

    Szia . Teljesen kezdőknek való játék. Nyelvfüggetlen. Nincs benne egyetlen betü sem , így fölösleges várni magyar kiadásra , innen is elérhető a magyar szabály és a videoból is remekül pár perc alatt megérthető. Szerintem kisebbekkel is játszható de igazán akkor élvezetes ha már van stratégiai érzék is. Nagyon egyszerű van egy alaplapkánk amire mindig egy tetrisz formát letehetünk és amit a kezdő lapunkon letakarunk az adott heylszínről elvehetünk egy újabb formát amit késöbbi körben tehetünk le. bővíthetjük a terepet így kbővítjük a játékterünket. Kis Virágoskert és kis patchwork érzés van benne. cél kitölteni a területedet a lehető legjobban. A Parfümöt nem ismerem, a TTR, Stone Agenél sokkal egyszerűbb. Kis esti felüdülés .

  • sitatom

    2022-05-07 09:47:40

    Szia Heni!

    Ha minden igaz nem sokára megjelenik magyarul ez a játék. Én már régóta nézegetem, de mivel csak angolul volt így még nem játszottunk vele. Az volt a tervem, hogy ha megjelenik magyarul megszerzem.

    Nem tudnád valamelyik másik társasjátékhoz hasonlítani?

    Az lejött, hogy nem egy Agricola mélységű és nehézségű játék.

    De egy Parfüm, Ticket tor ride, Stone Age-hez képest milyen ?

  • ronaiheni

    2022-05-07 08:37:50

    Ez az a játék ,amit magamtól nem vennék le a polcról , mint sokadik tetriszes témájú játékot, de amikor asztalra kerül működik. Kifejezetten kedves a grafika , nem gyermeteg de az állatos téma kedves . A színek végre nem úgy harsányak ,hogy kiverjék az ember szemét. Kifejezetten jól elkülönülnek az épületek , tehát színtévesztőknek is jól érzékelhető. A játékmenet roppant egyszerű. Elveszel egyformát , következő körben leteszel és ezzel újabb lapokhoz jutsz. Érdemes az elején betárazni kisebb kitöltő elelmeket és nagyon nem mindegy a lerakás sem , mert bizony erős a kényszer , hogy gyorsan medveszoborhoz jussunk és lefedjük a teljes területet de ezt bizony minél jobban a végére kell időzíteni az egyre értékesebb szobrokkal. És itt a lényeg az egyszerűség mögötti nagyszerűsége az időzítés . Nem mindegy ugyanis , hogy mikor tudunk egy több pontos épületet megkaparintani a többiek elől , de korántsem biztos , hogy azt rögtön le is kell tennünk. Bármikor szívesen játszom ha előkerül akár családdal akár könnyed levezetésként felnőtt társasággal is .

  • Merse

    2021-01-06 17:22:32

    Különleges és nekem nagyon tetszik a mechanikája, de apró szépséghiba azért, hogy viszonylag lassú a kipakolás és elpakolás, és gyerekekkel a végső pontszámítás is. Élvezetes vele játszani, de a kisebb gyerekek nem nagyon fogják a pontokat számolgatni a játék közben, ráadásul a végén csak 1-2 pont különbség szokott lenni a játékosok között. Újabb játék a Vidámpark, ami ezt juttatta eszembe, érdekes lehet egy összehasonlítás.

  • nikoletta.89

    2020-06-16 22:58:57

    Aranyos, könnyen tanulható, tetrisz alapú játék.

A Medvepark társasjáték és kiegészítői (1)

  • Bärenpark: Die Grizzlies sind los! társasjáték Kiegészítő

    Három teljesen új modul érkezik ebben a kiegészítőben melyek külön-külön, vagy akár egyszerre is hozzárakhatóak az alapjátékhoz. A három modul a következők: újabb végcélok / grizzly medvék betelepítése / kisvasút építéseAngol:Bärenpark: The Bad News Bears contains three separate modules that can be used individually or together with the Bärenpark base game. One module contains a set of new goals that...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Bärenpark: Die Grizzlies sind los! társasjáték Kiegészítő 9234 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Phil Walker-Harding
  • Illusztrátor:  Klemens Franz
  • Kiadók:  Mayfair Games, Lookout Games, 999 Games, Hobby Japan, Lacerta, Korea Boardgames co., Ltd., Funforge, Compaya.hu - Gamer Café Kft., uplay.it edizioni, GoKids 玩樂小子, GaGa Games, Ludofy Creative, Maldito Games, Lanlalen
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 18 cm x 26 cm x 6 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: holland
  • English/German first edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.8 cm
  • English/German second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.8 cm
  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 18.4 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 18.4 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 18.4 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: portugál
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 18.4 cm x 27.3 cm x 6.4 cm
  • English-only edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 19.5 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • English/Thai edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 7.2 cm x 10.7 cm x 2.5 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
  • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.5 cm
    • Súly: 1 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Medvepark társasjátékhoz