7 Csoda - 7 Wonders
7 Csoda - 7 Wonders
7 Csoda - 7 Wonders
7 Csoda - 7 Wonders
Videó beküldése

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték

társasjáték, 2011
Értékelem!

A 7 Csoda - 7 Wonders egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni....

A 7 Csoda - 7 Wonders egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a draftolás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Építsd fel a világ csodáit a gízai piramisoktól kezdve a rodoszi kolosszuson át egészen a babiloni függőkertekig! Irányítsd valamely ókori civilizációt, fejleszd városod, kereskedj és légy gazdagabb minden más birodalomnál!

Játék a világ csodáival

A 7 Csoda egy kártyajáték, melyben három korszakon keresztül kell fejlesztened városod épületeit, katonaságát, technológiáját és persze a város Csodáját is megépítheted. Mindezt úgy kell megtenned, hogy más birodalmak is épülnek melletted, amikre jó, ha figyelsz, mert ugyanazok a célokért küzdötök.
A játék három koron át tart. Minden korhoz más-más pakli tartozik. Ezek a paklik tartalmazzák a felépíthető épületeket, céhlapokat, technológiai vívmányokat. Egy-egy pakli mérete a szerint alakul, hogy hányan vesztek részt a játékban. Mindig pont annyi lap kerül játékba, hogy maradék nélkül jusson minden játékosnak.
Az előkészületek során mindenki kap egy Csodakártyát a hét közül. Ezt ki lehet osztani véletlenszerűen, de ha akarjátok, ki is választhatjátok. A Csodakártyák szerint kell kiosztani a Csodák tábláját, amiknek két oldala van: „A” és „B”. Az „A” oldal egyszerűbb, kevesebb szabályt alkalmaz, kezdőknek ajánlott. A „B” oldal változatosabb, de nagyobb odafigyelést igényel.
Kaptok még három-három érmét, amit a kereskedelemhez vagy bizonyos épületek megépítéséhez használhattok majd. Mikor ezzel megvagytok, kezdődhet az első kör!

Épüljön a civilizációd!

Minden kor kezdetén ki kell osztani a paklit. Ha jól készítettétek elő a játék elején a kártyákat, akkor pontosan hét lap fog jutni mindenkinek. Akkor ér véget az adott kör, mikor megszabadultatok az összes laptól.
Kiválasztotok a rendelkezésetekre álló lapok közül egyet-egyet és azt lefordítjátok magatok elé. A maradék hat lapot az egyik szomszédos játékoshoz leteszitek, ami a kör végéig lefordítva ott marad. Mikor mindannyian kiválasztottátok a lapotokat, egyszerre végrehajtja mindenki a saját akcióját.

Három különböző akció közül lehet választani

: létesítmény felépítése, Csoda építése, kártya eldobása.

A legtöbb esetben létesítményeket fogtok felépíteni. Ezt úgy kell, hogy a kártyán szereplő nyersanyagokat kifizeted. Mind a Csoda, mind a város épületei termelhetnek bizonyos mennyiségű és fajta nyersanyagot. Ha rendelkezésedre áll elég erőforrás, a lapot kiteheted magad elé így fejlesztve a várost. Valamely lapnak nincs ára, ezeket ingyen felépítheted. Néhány fejlettebb épületet kitehetsz ingyen, ha az előző korok valamelyikében megépítetted az „elődjét”. Ha nyersanyag szűkében vagy, a szomszédos játékostól vehetsz erőforrást, darabonként két érméért. Jól gondold meg, hogy megéri-e a megépítendő létesítmény az ellenfél erősítését!
Csoda építésénél a kártyának nincs sok szerepe, a Csodán látható árat kell kifizetni a következő szintért. Ha ki tudod fizetni, a kijátszott lap képpel lefelé a Csoda alá kerül a megfelelő szinthez. Fontos, hogy a szintek nincsenek korhoz kötve, így akár az első korban felépítheted az egész Csodát!
Harmadik lehetőségként eldobhatsz egy kártyát három érme kifizetésével. Nem érdemes megszabadulni minden kártyától. Ezt a lehetőséget akkor alkalmazd, ha semmiképpen nem akarod, hogy szomszédod megkaparintsa azt a kártyát.
Az akciók után mindenki felveszi a szomszéd megmaradt lapjait. Hogy melyik szomszédét, az az aktuális kortól függ: az első és harmadik korban a baloldaliét, a második korban a jobboldaliét. Ezután mindaddig ismételni kell a fenti akciókat, amíg a szomszédos játékostól már csak két lapot kaptok. Az ezt követő körben a két lap közül egyet szabadon el kell dobni, a másikat pedig a szabályok szerint kijátszani.
Miután minden lap elfogyott a katonai konfliktusok kerülnek sorra. Ahhoz, hogy megkapjátok egy-egy város katonai hatalmát, össze kell számolni a piros pajzsokat, amit a katonai épületek és esetleg a Csodák adnak. A kapott eredményt össze kell hasonlítani a szomszédos játékosokéval. Akinek nagyobb a hadserege, az kap egy győzelemjelzőt, a vesztes fél pedig egy vereségjelzőt. Ezeknek a játék végén lesz fontos szerepük.
Az összes kort ennek megfelelően kell lejátszani. Mikor véget ért a harmadik kor is, kiderül, hogy melyik város lett a legfejlettebb, leggazdagabb a világon.

A végső pont hét tényezőből áll össze.

A győzelemjelződ és vereségjelződ összesíteni kell. Amennyiben gyenge katonai erőt tudtál felmutatni a játék során, ez az eredmény negatív is lehet! A kincstárban található érmék után pontot kapsz. Három érme ér egy pontot. A maradék érmék nem érnek semmit. A Csodák is adnak pontokat, amiket a táblájukról lehet leolvasni. A megépített szintek pontszámát össze kell adnod. A civil létesítmények kártyáján szereplő pontokat is össze kell számolnod. A tudományos létesítmények pontszámának kiszámolása kissé bonyolultabb, mint a többié, de kaptok segítséget. Ezek a kártyák három különböző szimbólummal rendelkezhetnek, amik jelzik, hogy mely tudományos területet fedik le. Az egyforma szimbólumú kártyák csoportja pontot ad: minél több egyforma van, annál többet. Ha mindhárom szimbólumból van lapunk, az is pontot ér. Sőt, a két különböző pontszám összeadódik! A kereskedelmi létesítmények is néhány esetben pontot adnak. Az utolsó számításba jövő tényező a céhek lapjai. Ezek komoly taktikai lehetőséget rejtenek, hiszen a szomszédos városok tevékenységétől függ, mennyi pontot is érnek. Érdemes kihasználni ezen erősségüket.

A doboz tartalma

A játék tartozékai jók, a doboz kiépítése pedig remek: egy műanyag tartó biztosítja, hogy minden a helyén maradjon.
Kaptok hét Csodatáblát a hozzájuk tartozó hét Csodakártyával, a három kor lapjait (49 első, 49 második, 50 harmadik), 42 konfliktusjelzőt, 50 pénzérmét (20 hármas, 30 egyes értékűt), egy pontozófüzetet, egy szabálykönyvet és két kártyát a kétszemélyes játékokhoz.
Ki kell emelnem a pontozófüzetet. Ebbe nyugodtan írhatjátok pontjaitokat, emlékezetesebb végeredményeiteket.
A szabálykönyv végén lévő „technológiai fa” is nagy segítséget nyújthat abban, hogy megtudjátok, merre is lehet fejlődni.

Csodálatos játék

A játék összetett, mégis könnyedén bele lehet jönni, könnyű megtanítani másoknak. A játék kiegyensúlyozott, nincsenek túl erős Csodák, valamint a játékosok számától függetlenül élvezhető.
Gyors, rövid idő alatt lejátszható egy-egy menet, nincs holtidő és a játék végén megvan a „csak még egyet” érzés.
A játékban sok lehetőség van a győzelemre: lehet a tudomány segítségével győzni, esély van katonai módon megragadni a vezető pozíciót, de a Csoda építése is sokat lendít a kultúrádon.
Ezt a változatosságot tovább fokozza a Csodák különböző változatai, valamint a Leaders kiegészítő, amely új lapokat és egy új Csodát tesz elérhetővé.
Ha szeretitek a civilizációépítő játékokat, de nem akartok órákig ülni az asztalnál, ez a játék tetszeni fog. Kevesen vagy sokan, kicsik vagy nagyok, kevés az idő vagy bőven van néhány partira… a 7 Csoda mindig nyerő választás!
Írd be magad a történelemkönyvbe a világ Hét Csodájával!

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 9 000 Ft-tól
  • 10 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Közgazdaság, Városépítő, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Draftolás, Neighbor Scope

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

7 Csoda - 7 Wonderspetercseh36, Budapest XI.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Egyszer használt, polc kopott.

0 érdeklődő


7 Csoda - 7 WondersINET, Piliscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Piliscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan angol nyelvű kiadás. Ez a 2021 előtti verzió. csere nem.

0 érdeklődő


7 Csoda - 7 WondersGyarmatie, Budaörsön vagy Budapesten személyesen, de természetesen csomagküldéssel is szívesen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budaörsön vagy Budapesten személyesen, de természetesen csomagküldéssel is szívesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt adnám el. 3-4 szer játszottunk vele. A játék hibátlan állapotban van, minimális pockopás látható a dobozán

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (12)

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

nyertes, Spiel des Jahres, 2011

Legjobb családi játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-07-11 14:57:12

    Amikor kijött, tényleg a legjobb családi játékok között lehetett számon tartani, de még most a nagyon jók között van.

    Előnyei:
    - A draftotlás egy egyszerű mechanika, így ez a réssze a játéknak könnyen tanítható.
    - A szimultán akcióvégrehajtás lecsökkenti a holtidőt, bár egy nagyon agyalós játékos nagyon el tudja nyújtani a játékot mindenki számára és egy ilyen pörgős mókánál az nagyon hervasztó tud lenni.
    - A játék végére mindenki szépen létrehozza a birodalmát, már az sikerélményt ad, ha sikerül megépíteni a csodákat, vagy az, hogy egyre drágább lapok megépítése sikerül.
    - Nekem nagyon tetszik a játék témája, a kártyákon lévő kártyák szépek (az új kiadásra ez hatványozottan igaz)

    Hátrányai:
    - Sokáig úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó játék arra, hogy nem társasosokkal megszerettessem a hobbit, de a sokféle lap az elején kicsit ijesztő tud lenni azoknak, akik tényleg egy pár perces szabálymagyarázatra számítottak.
    - Számomra nem jól öregedett, hasonló komlexitású játékokból már szerintem van több szórakoztatóbb. Valamint fura módon az, hogy a két fős verzió, a 7 csoda párbaj zseniális, még inkább lecsökkentette a játékalkalmakat ezzel a játékkal. A hét csoda élményt megkapom sokkal jobb verzióban ketten, többen játszunk mást.
    - Ilyen komplexitású játéktól nem is várhatunk nagyon mást, de hamar absztraktosodik, egy idő után már csak ikonokat, képességeket és pontokat draftolunk.

    Összegezve: egy nagyon pörgős, szórakoztató játéknak tartom, két összetettebb között szívesen lepörgetek vele egy-egy partit. A családi játékok kedvelőinek ajánlom, valamint a hobbi egyik nagy mérföldköve is, így egy zarándoklatot megérdemelhet :)

    Ha még egyszerűbb játékot szeretnél, hasonló hangulattal vagy mechanikával: Sushi Go, 7 csoda építészek
    Hasonló összetettség, hasonló mechanika: Hadara, Egy szép új világ
    Összetettebb játékok, amelyekben a draftolás komoly szerepet kap: Blood Rage, A Mars terraformálása, Inis, Fenevad, Res Arcana

    BGG értékelés: 10/6 Ha könnyed játékhoz van kedvem, jöhet :)

  • godzsakattila

    2021-09-26 20:14:45

    Még belekerült néhány kör és már négy fővel is. Szerintem a gyorsasága az egyik oka a sikerének, mert ilyen tipikus "nah még egyet?" játék. Igazából azt teljesen értem miért szeretik sokan (nekünk is bejön), mint mondtam korábban is, de az év gémerjátéka díjat továbbra se értem 😁

  • barbi725

    2021-09-20 15:05:55

    Igen, a sima 7 csodában más, a végén érnek győzelmi pontokat, attól függően, hogy melyikből mennyi van. 3 fajta jel van, a Párbajban több, ott nyerhetsz is velük ugye, meg vannak a korongok, amik megint adnak pluszt. Ehhez képest a 7 csodában nagyon funkciójuk nincs.

  • Eszter195

    2021-09-20 10:18:19

    Igen, számomra nagyon más. A draft mechnizmus alapjaiban teljesen más hangulatot biztosít. A kártyák színeben és nagyjából funkcióban is megegyeznek, csak a piros (harc) kártykák a szomszédokhoz mért sebesülésekeért adnak vagy vesznek el pontokat, a zöld kártyák pedig szettekben gyűjtve pontozódnak.

    A láncolással való vásárlás az kb ugyan úgy működik.

    Csodák közül itt minenki egy fix táblával "dolgozik", ahol 3 csoda van feltűntetve, melyeket csak a feltűntetett sorrendben lehet megépíteni.

    A párbajjal ellentétben, ahol háromféle képpen lehet győzni a 7 csodaban mindig a győzelmi pontok határozzák meg, hogy ki a nyertes.

    Számomra teljesen más játékélményt nyújtanak.

  • godzsakattila

    2021-09-19 18:58:21

    Hát én pedig a párbajjal nem játszottam még 😄 szóval remélhetőleg valaki megválaszolja majd a kérdést értelmesen, de maga a szerep valószínűleg ugyanaz kell legyen, de a súlyuk lehet, hogy másként nyom a latba az egyebek miatt, arra célozhatott szerintem Barbi.

  • hierroo

    2021-09-19 17:47:34

    Én csak a 7 csoda Párbajt ismerem, a több fős 7 csodát még nem játszottam. Nem tudom mennyire más úgy, mint két fővel. A párbajban a zöld kártyák, a tudomány kártyák szerintem kellenek. A 7 csodában ott más a felada a zöld kártyáknak? Nagyon más a több fős 7 csoda, mint a két fős párbaj?

  • godzsakattila

    2021-09-19 14:40:07

    Szerintem azért nem oylan rosszak a zöld lapok egy féléből 3 db az már 9 pont magában, vagy 3 db különböző 7 pont, amik lehet nem oriási, de "csatadöntő" pontok lehetnek már. A sok termelős kártya lerakása szerintem is kevésbé jó, feltéve ha a szomszédoktól jól tudsz vásárolni. A fegyverkezés meg létszám függő, nálunk három főnél pl. nagyon sokat számított kinek a legnagyobb a katonai ereje (főleg, ha mindhárom kornál ugyanannak), de több főnél ez valószínűleg kiegyenlítettebben adja a pontokat így kevesebbet nyom a latba összességében.

  • barbi725

    2021-09-18 22:24:07

    Szerintem is kicsit túlhype-olt, a híre és visszajelzések alapján én is többet vártam, bár nekem ez volt az első draftolós játékom, amivel eléggé megfogott. Családi játéknak egész jó, meg baráti társaságokban, ha nem a nagy partijátékozás megy, mert ez azért kicsit komolyabb.

    Én a zöld kártyákat nem szeretem benne, mintha bele akartak volna tenni még egy színt a játékba, csak már nem volt jobb ötletük, és olyan erőltetett lett. Nagyon sokat össze kell gyűjteni belőlük, hogy szignifikáns pontot kapjon értük az ember :D Ehhez viszont más jó lapokat el kell engedni... A Párbajban pl. szerintem több értelme van a zöld kártyáknak, de kíváncsi lennék más véleményére is.

    Én nem éreztem nagyon kiegyenlítetlennek a csodákat, esetleg a megépítésükhöz szükséges nyersanyagok mennyiségében/ milyenségében vannak nagyobb különbségek. Volt pl., hogy azért nem tudtam már a 2. szintet sem megépíteni, mert valami 3 vagy 4 agyag kellett hozzá, az agyagos kártyából valaki eldobott, és soha nem gyűlt ki annyi még úgy sem, hogy mástól vettem volna.

    Egyébként nálunk mindig az szokott veszíteni, aki a legtöbbet termel vagy fegyverkezik, és a kék kártyákkal meg a csodákkal szoktunk főleg nyerni.

  • godzsakattila

    2021-09-18 19:06:10

    Végre mi is felavattuk a hónapok óta meglevő 7 Csodánkat. Azért a sok díjat és hypeot nem értem (főleg az éver gamer játéka díjat!), de tetszett. Biztosan fogunk még vele játszani, mert tényleg jó játék, nem nyilatkozom róla úgy, mint Harnas, de annyira nem jött át, mint sokaknak. Lehet, hogy nálam is hiba, hogy bonyolultabb és hoszabb játékokkal is játszottam már. Viszont valamelyest tényleg meg van a hangulata is, kigondolhatsz stratégiákat, de végül a lapjárás és a többiek döntései is beleszólnak úgy is a tervekbe, szóval taktikázni is kell.

    Igazából tudom ajánlani minden kezdőnek, első draftolós játéknak, mert határozottan jó élményt tud nyújtani és nem is húzódik el, de a másik oldalról épp ez a pikk-pakk meg is van része ami kicsit zavaró. Egyértelműen jó családoknak is, mert belehet vonni az ált. sulisokat minden további nélkül, illetőleg az, hogy 7 fővel is játszható szintén nagy előnye. Szép is, szóval vannak megérdemelt díjak és jelölések nem vitatom, de az év gémer játéka díjat azért kissé túlzásnak tartom, bár akkor még lehet másabb volt a mezőny is, illetőleg biztos vagyok benne, hogy a kiegészítők bonyolítják, mélyítik, ami tuti jót tesz neki olyan körökben ahol előny a több gondolkodás vagy hoszabb játékidő, több döntési lehetőség.

    Ezt csupán két kör után írtam, szóval pozitív és negatív irányba is tud majd változni a véleményem a jövőben, illetőleg hárman játszottuk. Mindenképp kíváncsi leszek, hogyan működik mondjuk öt játékossal.

  • polyanna

    2021-06-28 14:42:51

    Az egyik legjobb játék, amit nem gamerekkel is lehet játszani, és mindenki ugyanúgy élvezi. Könnyen tanítható, gyorsan lemegy egy játék, és mindenki szeretni szokta az együttműködést.

  • bonzo18

    2020-11-04 10:51:03

    A 7 csoda egy jól kitalált pakli építős társasjáték. Az elején mindenki kap egy játéktáblát, mind különböző, mely különleges lehetőségekkel ruházza fel a játékost a pont szerzés során. A táblák két oldalasak, az egyik oldal összetettebb lehetőségeket ad. A szerencse faktor azonban csekély, nem számít annyira a győzelem szempontjából milyen táblát kap az ember. A játékszabály egyszerű, szerezz minnél több pontot a különböző színekből. 3 féle kor van a játékban, egyre nagyobb pontértékű kártyákkal. Egy kör annyiból áll, hogy mindenki megkapja az adott kártyacsomagját, kiváalszt egyet és tovább adja, a forduló vége akkor ha van ha már csak két lap marad minden egyes pakliban, ekkor egyet még letehetsz, de a következőt be kell dobni, a játékban már nem lesz további szerepe (feltéve ha nincs ilyen képessége az embernek).

    A játékmenet gyors, nem túl hosszú a játékidő, főleg pár játék után. Jó játék egy este elindításához, azonban túl sok játék után nem tud túl nagy élvezetet nyújtani, így mielőtt emgveszi az ember ajánlom kipróbálni többször is. Nem annyira olcsó játék, hogy egyből a polcon kell lennie, mert annyit nem mindenkinek ad. Félreértés ne essék a csapat nagy kedvence.

    Taktikai szempontból is jól ki lett találva, sok játék után rá leeht jönni mit is kell igazán gyűjteni. Nem feltétlen probléma ha minden csatát megnyer az ember, egy két minusz pont és többlet pont a zsomszédnak még könnyed győzelmet eredményezhet. Megjegyzem a kék és a zöld lapokkal hozható a legkönnyebben egy győzelem. Tetszik benne, hogy egy kártya megépítéséhez nem feltétlen kell elegendő nyersanag, vannak kártyák melyek segítségével ingyen építhető a következő kor egy bizonyos kártyája. Másik tanács, hogy figyeld a nyersanyagokat mind magadnál és mind a szomszédnál. Ne halmozz fel túl sokat, pénz hiány ritka és nincs nagy szerepe, ha elfogy mind akkor sincs baj.

    Ötletes játék ajánlom mindenkinek, hogy próblják ki. Kicsik is tudják játszani, nem bonyolult a mechanika. Azért a vételt gondold át!

  • gevanda

    2020-10-06 12:23:49

    Tényleg nem egy egész estés stratégiai játék, de én nem is éreztem azt, hogy ez lenne a célja.
    Egyszerű, könnyed, laza, pörgős, gördülékeny játék.
    Úgy érzem, hogy rég átléptem azt a szintet, hogy ez legyen "A játék", én mégis szívesen előveszem, csak nem mint az este fő attrakcióját. Négyen kb fél óra, ami két komplexebb menet közé tökéletesen illik a könnyedségével.
    A fő közönségnek én a belépő játékosokat mondanám, a modern játékokkal való ismerkedési szakaszban kiváló darab. Nekem az első BGA-n kipróbált játékom volt, és sikerült fokoznia a kíváncsiságom a többi modern játék iránt, és a Pandemiccel kézenfogva elindítania ez a hobby felé.

    A csodák között nagy a különbség felépítésben, de nem erősségben. Van, amelyik sok győzelmi pontot ad a játék végén, van, amelyik termel neked nyersanyagot minden körben, van, amelyik segítségével valahogy ingyen építhetsz, ... Mind hasznos, csak másra és máshogy. Nálunk nem szokta egyik se meghatározni a végkimenetelt.

    A grafika szép, az alkatrészek minőségiek, az insertje is nagyon jó.

    Az újrajátszhatósága kiváló, mivel elég sok a kártya, és a draftolás miatt minden játszmában másik kombinációkból lesz lehetőséged választani.

    Kiegészítőkkel tovább bonyolítható és növelhető az újrajátszhatóság - bár nekem azok nélkül se tűnik unalmasnak újra és újra a más-más lapkombinációk miatt.

    Bár két fővel is lehet játszani, én nem javasolnám, nem arra lett kitalálva és optimalizálva, arra ott van a 7 Csoda: Párbaj. Csak ketten játszható, és magyarul csak most jelent meg az első kiegészítője (7 Csoda Párbaj: Panteon). A grafika és a téma ugyanaz, de a mechanizmus nagyon más. Draftolás helyett egyedien felépített "húzópakliból" húzunk felváltva, látva a lapkat. A csodákat nem véletlenszerűen húzzuk, valamilyen szinten lehetőségünk van a választásra. Kevésbé pörgős, kicsit hosszabb, de sokkal gondolkodósabb és stratégikusabb. Alacsonyabb a szerencsefaktor, jobban érzem, hogy befolyásom van a játékra. Én ezt részesítem előnyben, de ízlések és pofonok.

  • harnas1207

    2020-10-06 09:39:58

    Kb egy éve volt szerencsém először kipróbálni a 7 Csodát, már akkor első ránézésre látszott, hogy nem kell sokat várnom az élménytől. A stratégiai mélysége alulról súrolja a "majdnem gondolkodnom is kellett" vonalat. Igazából egy komolyabb társasjáték draftolós pakliépítési (előkészítési) szakasza van úgy előadva, mintha egy komplett játék lenne. Talán túl későn jutott el hozzám ez a "klasszikus", mert értékelni nem igazán tudtam. 4 fővel próbáltuk, ami szerintem ideális játékosszám, a játékmenet pörgős volt, főleg miután mindenki megismerte a szabályokat. Az hamar kiderült, hogy a kezdő táblák egyáltalán nem kiegyenlítettek, így szerencsés húzással már félig meg is nyerted a játékot. Nehéz hova tennem a 7 Csodát, mert nem party game, hogy elvidd egy jókedvű találkozóra, de nem is egy egész estés komoly játék. Azoknak ajánlom, akik nem tudnak, vagy akarnak átlépni egy szintet a társasjátékok világába, de mégse akarnak bugyuta gyerekjátékokkal szórakozni. Számomra egy kategória a Catannal.

  • Alleira

    2020-10-02 10:35:08

    Az egyik legjobb karácsonyi ajándékom ez a társas. A 7 csodával kezdtünk újra játszani, mondhatni ez indította be a lavinát a modern társasjáték-beszerzésben/kipróbálásban nálunk. Nagyon üdítő volt a klasszikus, 2-3 órás "családi" játékok után (Monopoly, Rizikó, Gazdálkodj okosan), hogy a jó stratégia mellett lehet pörgős játékot csinálni. Imádom a draftolós módszert, amely segíti, hogy mindenki egyszerre gondolkodjon, nem nagyon kell egymásra várni. Külön pozitívum még, hogy 3-7 főig játszható (elvileg ketten is, de arra a Párbajt javasolnám inkább), ezt a nagy intervallumot kevés játék tudja jól kezelni.

    Azóta sok játékot kipróbáltunk, de a 7 csoda mindig az egyik kedvenc marad, sose adnánk el. Időközben beszereztük a Bábel kivételével az összes hivatalos kiegészítőt, és még a fan-made kiegészítőket is elkezdtük már kinyomtatni. Must buy kategória ;)

  • halmaik72

    2020-08-17 20:21:58

    A 7 Csoda volt az első modern társasjáték, ait kipróbáltam, az unokaöcsém hozta el egy családi buliba. Emlékszem, hogy úgy néztünk rá, mikor magyarázta a szabályokat, mint egy UFO-ra :-D De aztán nagyon gyorsan belejöttünk, és szinte azonnal meg is vettem magamnak is (nehogy már nekik kelljen cipelni, ha hozzánk jönnek....). NAgyon hamar kipróbáltuk a kiegészítőket, és a családban még mindig nagy kedvenc, bár én azóta már találtam magamnak mást, ami jobban tetszik.

  • nikoletta.89

    2020-06-16 22:39:59

    A legelső modern társasunk, és az óta is folyton előkerül. Zseniális, különösen a kiegészítőkkel. A Leaders, Cities, Wonder Pack... mind tovább emeli a játék színvonalát. Most épp az Armada vár kipróbálásra, csak időt kell rá találni. :)

  • bako.david.93

    2020-05-13 16:11:03

    Már előtte is hallottunk a játékról, de tavaly volt szerencsénk kipróbálni egy társasjátékos napon. bár elsőre bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem az, elég pörgős játék, a 3 fordulót simán le lehet nyomni 30 perc alatt. Az ár-érték arány fantasztikus, rengeteg token és kártyalap tartozik a játékhoz, amiket azután kényelmesen vissza lehet pakolni a dobozába. további plusz pont, hogy akár heten is játszhatjuk, így ha 4-nél többen ülnénk össze, még mindig tudunk játszani.

    Az újrajátszhatóságát növeli, hogy nagyon sokféleképpen lehet nyerni. mindenképp ajánlom!

  • harnos.szilvi

    2020-05-01 11:02:14

    Nagyon szépen kidolgozott játék, gyönyörű benne minden darab.

    Szerintem elsőre nem egyszerű játék, több körre van szükség, hogy átlássuk és van olyan a családban, akinek egyszerűen nem sikerült ráhangolódni. Pedig igazán élvezetes játék, kellően komplex és mégis gördülékeny, nagyon szeretem, megunhatatlan, kell benne taktikázni, előre gondolkodni.

  • zebrastica

    2020-02-13 11:54:43

    Nagyon jól tud működni nagyobb társaságokban is. A doboza szerintem nagy az eszközkészlethez képest. Emellett tényleg be tudja rántani a kezdőbb játékosokat is. Logikus játékmenet jellemzi. Mindenkinek ajánlom aki a családot vonná be a játkok világába!

  • Lordvik

    2019-12-09 09:12:50

    Mi nagyon imádjuk ezt a kooperatív és stratégiai készség fejlesztő játékot! Általában ketten játszunk barátnőmmel de mind kettőnknek nagy kedvenc lett. Nincsenek unalmas percek a játék során végig izgalmas marad a játékmenet mivel a saját lépése függ a másik lépésétől is és jól meg kell választani Hogy milyen vonalon fejlődik a játékos! Antoine Bauza egyik legtöbb díjat bezsebelő játéka még 2019 ben is messze a legjobb játék!

  • gombos.marci

    2019-10-15 00:22:52

    Szerintem néggyel a legjobb, akkor még körbeérnek a kártyák 😜

  • jenei.balazs87

    2019-09-13 09:51:02

    Pár éve játszottam vele néhányat, és már akkor látszottak benne a taktikai-stratégiai mélységek. A tartozékai segítenek átadni a témához tartozó ókori hangulatot. Ahogy már mások is írták, min. 3 fővel játszható, 2 fővel a Párbaj verzió ajánlott, ami az alapjátékot ismerőknek is sok-sok újdonságot és eltéréseket tartogat. Klasszikus, és kipróbálásra mindenképp ajánlott!

  • osztheimertamas1

    2019-09-02 19:12:53

    Nagy kedvence a társaságnak, elképesztően jó draftolós társas , mindenkinek kötelező darab.
    Ahogy az ember megérti illetve elkezdi átlátni az elején még kissé bonyolultnak tűnő rendszert garantáltan jól fognak szórakozni.
    Kell néhány partit játszani mire rájön az ember a kombinációk adta lehetőségekre de onnantól kezdve lényegében kisujjból jönni fog. Az hogy mennyire leszünk jók benne pedig már csak is a saját döntéseinktől és taktikánktól függ majd!

    Bátran ajánlom bárkinek, bármelyik verziót! Jó szórakozást! :)

  • t.magyari1205

    2019-05-02 13:56:50

    Szerintem a modern társasok klasszikusa ez a társas, minden polcon kötelező darab, kezdő-vérbeli társasosoknak egyaránt szórakoztató.
    Aki még nem próbálta, mindenképpen tegye meg! Nem fogja megbánni!

  • benczikakos

    2019-04-10 20:20:35

    Fantasztikus társas, 3 fővel jó, 4-gyel eszméletlenül jó. Imádunk vele játszani, sokszor 5-6 játszma is lemegy egyhuzamban, egyszerűen nem tudjuk abbahagyni 😍

  • ARduel

    2019-04-10 19:44:55

    Ez egy zseniális társas! Bauza játékai közül ez a leges leg jobb! Mindenkinek ajánlom beszerzésre! Két fővel viszont a Párbaj változatot ajánlom!

  • mr.zehy

    2019-04-09 22:44:05

    Pár éve játszottunk vele, akkor tetszett, de őszintén szólva, már nem is emlékszem rá igazából. Újra kéne játszani.
    ---
    Újra játszottunk vele és ez bizony egy zseniális társas továbbra is. Sőt, kipróbáltuk a Leaderst is, ami meg aztán pláne jó ötlet. Egyszerűen simul a játékba, mégis teljesen felkavarja a dolgokat. Must have kieg, ha unod az alapjátékot.

  • sz-tomy

    2019-04-08 14:51:16

    mindig szívesen játszunk ezzel a játékkal, de csak három vagy több fővel.

  • benyod

    2019-03-17 09:05:45

    Favorit a társaságban. Néha már annyit játszottunk vele, hogy szándékosan elrejtem nehogy megint ezzel akarjanak játszani a többiek, mert akkor minek a többi játék :D. Szóval nagyon jó, egyszerű, 2-3 kiegészítővel növelve a stratégiai lehetőségeket és komplexitást mindig kedvenc marad.

A 7 Csoda - 7 Wonders társasjáték és kiegészítői (25)

  • 7 Wonders: Manneken Pis társasjáték Kiegészítő

    7 Wonders: Manneken Pis – first available as a promotional item at Spiel 2010, then distributed later via the BGG Store and Spielbox – is a wonder that can be used with the 7 Wonders base game in order for players to have more choices of wonders available to them. Unlike the wonders included with the base game, Manneken Pis produces no resource of its own...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • 7 Csoda: Vezetők társasjáték Kiegészítő

    A világ egyetlen népe sem maradhat fenn megfelelő vezetők hiányában. Vajon felépültek volna a piramisok a fáraók irányítása nélkül? A görög filozófusok nélkül mennyivel lenne szegényebb kultúránk? A római hadvezérek hódításai nélkül vajon mennyire lennének fejletlenebbek a legkülönfélébb államok? Ahogy a világnak szüksége van Csodákra, úgy az embereknek...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 5
    • Max. ajánlott játékosszám: 7
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Csoda: Vezetők társasjáték Kiegészítő 6110 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 7 Wonders: Catan társasjáték Kiegészítő

    7 Wonders: Catan is a mini-expansion for the 2011 Kennerspiel des Jahres winner 7 Wonders that pays homage to the SdJ poster child The Settlers of Catan. 7 Wonders: Catan debuted at Spiel 2011 with all funds collected from sale of the expansion being donated to Aktion Deutschland Hilft. Contents: 1x Wonder cardboard 1x Wonder randomizer card 1x "Klaus...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • 7 Wonders: Cities társasjáték Kiegészítő

    A régi világra nem csak a csodák miatt tekintünk oly’ nagy tisztelettel. A piramisok és a Nagy Fal mellett városok is állnak, melyek talán még nagyobb jelentőséggel bírtak a korukban, mint azok a gigászi építmények. Most ezek a városok kerülnek terítékre, melyek irányításával Ti lehettek az ókor legnagyobb szereplői! Az ókori városok A 7 Wonders második...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 8
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Wonders: Cities társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • More Wonders... (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Myths (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    7 Wonders: Myths is a multifaceted fan expansion for 7 Wonders. A city sacrifices resources, or meets building prerequisites, to invoke the "divine blessing" of an ancient deity from Greek, Egyptian, and/or Babylonian mythology. Divine blessings occur in the age in which they are invoked and are gone at the end of the age. It contains: - 35 myth cards...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • 7 Wonders: Wonder Pack társasjáték Kiegészítő

    Ebben a kiegészítőben 4 új csodát építhetünk fel, melyek természetesen új lehetőségeket biztosítanak. - Kínai nagy fal - Különlegessége, hogy a csoda (fal) részeit bármilyen sorrendben felépíthetjük, hiszen ez a csoda nem magasságával, hanem inkább szélességével tűnik ki. - Stonehenge - Ennél a csodánál érthető módon a sok kő ér majd sokat, mind pénz...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Wonders: Wonder Pack társasjáték Kiegészítő 3790 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Lost Wonders (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    Lost Wonders is a fan-created expansion for 7 Wonders. This expansion adds a number of new boards and abilities to enhance and expand the game play of 7 Wonders, 7 Wonders: Leaders, and 7 Wonders: Cities. Ancient Wonders Angkor Wat Beiping Chichén Itzá Ithákê Lhasa Rapa Nui Yamato Venerable Wonders Antiócheia Capua Helvetia Persepolis Sparta Venezia Game...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Game Wonders (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    Game Wonders is a fan expansion for 7 Wonders. It adds new wonders with a game theme to extend the game play of 7 Wonders and it's expansions 7 Wonders: Leaders and 7 Wonders: Cities. Play Transylvania and get stronger for every enemy you defeat, Jerusalem that gives you additional Gold and Victory Points for every new leader your neighbors hire, or devote...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • Empires (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    Download: 7 Wonders - Empires With this fan-expansion, there are three possible game modes you can play, and one variant that can be added to any game. It is my hope that these modes will open up new options and styles of play for you and your friends. From a different, more comprehensive 2-player mode to a strategic, deep, 4+ player team game, these new...

    • Játékidő: 60 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 60 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 3
    • Komplexitás: 3/5
  • 7 Wonders: Babel társasjáték Kiegészítő

    Az ókor számos építményt hagyott hátra az utókor számára, melyeket legendák öveznek. Bábel tornya egyike ezeknek a monumentális alkotásoknak, melyek vallási indíttatásból emelkedtek a magasba, egyszerre összehozva és megosztva az emberiséget. Vajon ti képesek lesztek közös nevezőre jutni és együtt építeni a tornyot, vagy elbuktok a feladat során? Bábel...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    7 Wonders: Babel társasjáték Kiegészítő 8090 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Sailors (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    "By following the river, we arrive at the sea." - Plautus Come aboard and travel the seas. Exercise your natural skills for trade and interact with more players than before. You like the interaction, but you’re feeling more bellicose? Well, invade them rather than trade with them, or do both, after all, you rule on the seas. Control military and commercial...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 9
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 2/5
  • Ruins (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    "The human lot is to always choose the lesser of two evils." - Aristotle With Ruins, your civilizations are on the decline. Will you restore your previous glory or will people come and visit your city for its ruins? With this expansion, enjoy a new type of gameplay and adapt your strategy. Will you take advantage of the decline of your enemies while...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 3/5
  • Collection (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    "You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation." - Plato Do you have all the official wonders, the 7 basic ones, the ones from expansions and goodies? Yet you still want more? Download this mega Wonders pack with no less than 50 new wonders from the antiquity. From the edge of the Mediterranean sea to the Indus...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 9
    • Min. játékosszám: 2
    • Komplexitás: 2/5
  • 7 Csoda: Párbaj társasjáték

    Kire emlékszik majd a történelem? – ókori birodalmak párbaja A 7 Csoda: Párbaj kétfős társasjáték tapasztaltabb játékosok számára is. Felépíthetjük csodáinkat, fejleszthetjük haderőnket, építhetünk különleges épületeket, tudományos áttöréseket érhetünk el – többféle úton eljutva a végső győzelemig... És hogy milyen utak vezetnek oda? Gondolkodtatok-e már...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 2
    • Max. ajánlott játékosszám: 2
    • Min. ajánlott játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Csoda: Párbaj társasjáték 6000 Ft-tól! - 6 felhasználó és 46 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 7 Wonders: Leaders Anniversary Pack társasjáték Kiegészítő

    A csomag 15 új vezetőt tartalmaz.Angol:The 7 Wonders: Leaders Anniversary Pack is a mini-expansion for 7 Wonders: Cities and 7 Wonders: Leaders that contains fifteen new leaders, including Gorgo, Cornelia, Enheduanna...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • 7 Wonders: Cities Anniversary Pack társasjáték Kiegészítő

    A csomag 15 új épületet tartalmaz, amelyekkel új taktikai lehetőségeket nyílnak meg előttünk. (Néhány ebből: Emlékmű, Vámház, Hamisító, Csempésztároló)Angol:The 7 Wonders: Cities Anniversary Pack is a mini-expansion for 7 Wonders and 7 Wonders: Cities that contains fifteen new buildings, including a memorial, a customs office, a...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 8
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5
  • 7 Csoda: Armada társasjáték Kiegészítő

    Hódítsd meg a tengereket! – a 7 Csoda kiegészítője. A 7 Csoda: Armada kiegészítővel a népszerű, Év játéka díjas társasjátékot új mechanizmussal bővíthetjük. Terjeszkedhetünk a tengereken és meghódíthatunk szigeteket, hogy kereskedelmi, hadi és egyéb előnyökhöz jussunk. A játékhoz szükség van a 7 Csoda társasjátékra! Az alapjátékot az Év Játékának jelölték...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 40 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    7 Csoda: Armada társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 7 Csoda (2021-es kiadás) társasjáték

    Építsd fel az ókori világ hét csodájának egyikét! Hozd meg a megfelelő döntéseket és teremts egy virágzó civilizációt ebben a rendkívül pörgős, színes, ötletes civilizációs kártyajátékban. De ne feledd, a csoda megépítése csak az egyik útja a pontszerzésnek. Rengeteg izgalom, taktika és stratégia, egy mindössze félórás játékban! A 7 Wonders kártyás...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 7
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Csoda (2021-es kiadás) társasjáték 7000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 38 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Modern Wonders (fan expansion for 7 Wonders) társasjáték Kiegészítő

    Modern Wonders is a fan print&play expansion for 7 Wonders. Created by and with cooperation of top ranked players from Boardgamearena.com ladder. This expansions aims to provide variety, while maintaining great balance. It uses some concepts from 7 Wonders Cities expansion. Regular update balance patches are scheduled to provide the best experience for the...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • 7 Csoda: Építészek társasjáték

    Építsd fel az ókor legjobb mini birodalmát! Mindannyian arra törekszünk az életben, hogy nyomot hagyjunk magunk után. Így voltak ezzel a nagy ókori építészek is. Az egyik ilyen építészként célod, hogy olyan csodát alkoss, amely – akárcsak te – az emberi találékonyság és leleményesség bizonyítékaként vonulhat be a történelemkönyvekbe! A 7 csoda: Építészek...

    • Játékidő: 25 perc
    • Min. játékidő: 25 perc
    • Max. játékidő: 25 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott játékosszám: 4
    • Max. ajánlott játékosszám: 5
    • Min. ajánlott játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    7 Csoda: Építészek társasjáték 8998 Ft-tól! - 1 felhasználó és 42 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 7 Wonders: Companion App társasjáték Kiegészítő

    7 Wonders Companion is the official game aid for 7 Wonders. It includes an exclusive wonder: Cupertino. —user summary This application will offer you unparalleled ease of play, with multiple options: A new exclusive wonder: Play with Cupertino, created specially for the occasion! Random drawing of wonders: For a quick game setup. You can also choose not to...

    • Játékidő: 40 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 40 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • 7 Wonders: Edifice társasjáték Kiegészítő

    A csodákon túl közösen már épületeket is emeltek! Te is kiveszed majd a részed? A 7 Wonders: Edifice (munkacím... 7 Csoda: Építmény? - szerk.) kiegészítőben a játékosok együtt dolgozhatnak a közösségi épületek felépítésén. Ha kiveszed a részed az építésből, és az épület felépül, jutalomban részesülsz. A részvétel nem kötelező, ugyanakkor, ha kimaradsz...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 3
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    7 Wonders: Edifice társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • 7 Wonders: Societas Praeficarum Guild Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • 7 Wonders: Engineers Guild Promo Card társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 30 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 7
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2 - 7
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Antoine Bauza
  • Illusztrátor:  Miguel Coimbra, Dimitri Chappuis, Cyril Nouvel, Etienne Hebinger
  • Kiadók:  Hobby Japan, Lautapelit.fi, Repos Production, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, NeoTroy Games, Siam Board Games
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, török, ukrán, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • ADC Blackfire Czech edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Asmodee Spanish edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Lautapelit.fi edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
  • Polish edition 2010
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English first edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos French first edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos German edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Asmodee German second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: német
    • Méretek: 72.9 cm x 28.7 cm x 7.8 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Asterion Italian first edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Hobby Japan edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Kaissa Greek first edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Lautapelit.fi second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Polish edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English third edition 2011 with 4 awards
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8.9 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos French second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos German edition 2011 with Award and KDJ-Logo
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos German third edition 2011 with 5 awards
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 8.2 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos multilingual EL/HU/JP/KO edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos multilingual EN/DE/IT/NL/ES edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos multilingual EN/NL/EL edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos Spanish edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Lautapelit.fi third edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 8 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos EN/BG/KO/UK edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 8 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • English edition CH201211
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Kaissa Greek second edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos Chinese edition 2013
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English R12 edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 8.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English third edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Galapagos Jogos Brazilian edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos EN/NL/ES edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Repos French third edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos German third edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos multilingual edition 2014
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Dutch only edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 8 cm
  • Repos English/Dutch/Romanian edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English R20 edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English R21 edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Repos English R22 edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Repos English R23.2 edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • Repos Nordic edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos Romanian/Ukrainian/Lithuanian edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: litván
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition R28 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: Korean
  • Polish edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English/Dutch edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English R24 edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English R26 edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 7.6 cm
  • Repos German fourth edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 28.6 cm x 29 cm x 8 cm
  • Turkish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: török
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 7.7 cm
  • Repos English edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English R30.2 edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.7 cm x 28.7 cm x 8.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English R32 edition 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos German 2017
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Repos English R34.1 edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Repos English R35 edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 8.1 cm
    • Súly: 1.2 kg
  • Repos English R39.1 edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
  • Repos English R40.1 edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
  • Japanese edition, second printing
    • Nyelv: japán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 7 Csoda - 7 Wonders társasjátékhoz