Vampire Queen
Videó beküldése

Vampire Queen

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A Vampire Queen egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós és a ladder climbing mechanizmusokra.

Angol:
The gray morning has arrived, and the vampires of the ancient clans must now hurry back to their tombs. For the high and mighty this is easy, but the smaller, weaker vampires...

A Vampire Queen egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós és a ladder climbing mechanizmusokra.

Angol leírás

The gray morning has arrived, and the vampires of the ancient clans must now hurry back to their tombs. For the high and mighty this is easy, but the smaller, weaker vampires have the strength to do this only in groups. Thus, you as the vampire lord might want to play out several with low values together in order not to be surpassed.

Whatever you do in Vampire Queen, though, be sure to rid yourself of the intrusive vampire hunter because no one wants to get stuck with that!

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Ütés-váltós, Ladder Climbing

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Kommentek

Kommentek

 • ARduel

  2019-04-12 12:28:12

  Egy nagyon jó absztrakt játék Vámpíros sztoriba bújtatva. A játékosok kiosztott lapjai alkotják a Vámpírklánjukat akiket napfelkelte előtt vissza kell küldeniük a kriptájukba. Az a játékos győz aki hamarabb bemenekíti klánját a kriptába (azaz megszabadul a kártyáitól).

  A játék 3-12 főig játszható élvezetes pörgős party játék. Minél többen vagyunk rá annál élvezetesebb. Játékosszámtól függően 13-9 lap kerül kiosztásra minden játékosnak. A játékban csak a kiosztott kártyák vannak nem húzunk fel játék közben, a 2 vámpírvadász minden esetben játékban van.

  Az egyik legjobb poén a kezdőjátékos kiválasztása ,az kerül ki kezdőjátékosnak akinek a legnagyobb a szemfoga :) .A játék a rikiki szabályairaalapjába véve arra épít és az a cél minél előbb megszabadul a kezedben lévő kártyáktól, egy mecsnek akkor van vége amikor az első ember az utolsó kártyájától megszabadul (lehet lehívás vagy lerakás is)a játék 5 lejátszott meccsből áll a játék végén pontszámítás van az nyer aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze.

  A játék alatt a soron kerülő játékos hív le egy számára tetszőleges értékü kártyát vagy kártya sorozatot. A sorozat mindig azonos kártyából kell állnia. A következő játékos erre vagy nagyobb értékűt kell raknia vagy passzolnia kell. A következő hívást az indítja aki az előző körben a legnagyobb értékkel ütötte a hívott kártyát. És igy tovább. A vámpírkirálynő funkciója változatos. Betölthet joker szerepét abban az esetben ha sorozatot indítunk Vámpírvadászkör esetén egyet, abban az esetben viszont ha 1db kártyát akarunk vele ütni az értéke 14-es.

  A játék pikantériáját Vámpírvadászok kártyák adják amelyből az egyik 15-ös értékű a másik pedig 20-as. ezek kétoldalas kártyák tehát mindenki számára nyilvánvaló kinél melyik rejtőzik. A vámpírvadász kártyákat csak kihívni lehet ütni nem, tehát ha az előző körben a vámpírvadász kártya tulajdonos nyerte a kört akkor nála van a kezdés lehetősége. Ebben az esetben ha szeretné (és miért ne szeretné) kihívja a vámpírvadászt. A vámpírvadász lényege hogy erre a lapra célszerű minél kisebb értéket rárakni (rakni mindenkinek kötelező passzolni nem lehet), a kör végén aki a legmagasabb értéket rakta az visszi a ledobb kártyákat vámpírvadásszal együtt és igy a kártyák a kezébe kerülnek. Zseniális.

  A vámpírvadászra dobott kártyák minden esetben játékban maradnak nem kerülnek ki a dobópakliba és ez adja meg a játéknak az ízét. Itt lehetőség van azonosértékű kártyák kijátszására is normál kör esetén nem. Ebben az esetben az utolsóként kijátszott kártya számít. A játék addig tart amíg valaki az utolsó kezében lévő kártyát játsza ki ekkor vége a meccsnek és pontszámítás következik, mindenki összeadja a kártyái értékét. A nyertes természtesen 0 ponttal győz.

  Egy egyszerű mégis nagyszerű játék , sok játékossal játszható, pl egy nagyobb családi összejöveteleken. Mi annyira szeretjük hogy 2 paklival szereztünk be az elsőnél már kopnak a színek a következőt biztosan befóliázzuk. Ha sokan vagyunk mindig ez kerül elő és új játokosokat bevonva is mindig sikert arat. Erős taktika van benne, nem tudod mi van a többieknél. 8 fő alatt Igazán még a számolni sem lehet mert nem tudni melyik értékből éppen hány került be a játékba 9 főtől azonban minden lap játszik. Itt előkerül a játék stílus valaki pörget valaki raktároz, valaki bátor valaki csak halkan húzódik meg a sarokban. Izgalmas végig.

  Ha valaki találkozik vele nyugodt szívvel ajánlom, ne tévesszen meg a doboz grafikája az valóban nem épp a legmegnyerőbb de a benne lévő kártyák sokkal szebbek. A tervezője is elég ismert (Vigyázz 6, El Grande, Tikal) szóval ez már egy erős védjegy. Próbáljátok ki.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  3 - 12
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Kramer
 • Illusztrátor:  Eckhard Freytag, Irene Bressel, Hami
 • Kiadók:  Schmidt Spiele, Arclight, OPEN'N PLAY, Popcorn Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz, japán, Korean

Alternatív nevei


Kiadások

 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2.5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vampire Queen társasjátékhoz