Hadrianus falai
Hadrianus falai
Hadrianus falai
Hadrianus falai
Videó beküldése

Hadrianus falai társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Hadrianus falai egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a ceruza-papír, a solitaire és a tech trees / tech tracks mechanizmusokra. Hadrianus fala társasjáték ár: 14...

A Hadrianus falai egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a ceruza-papír, a solitaire és a tech trees / tech tracks mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Hadrianus fala társasjáték ár: 14 390Ft. Te meg tudnád építtetni a Római Birodalom egyik legdicsőbb erődfalát?

Hadrianus alig lépett Nagy-Britannia földjére Kr.u. 122-ben és látta, hogy hadának maradéka visszavonulásra kényszerült. De a császár meg akarta óvni jó hírét, így elrendelte a kolosszális fal építését - egészen tengertől tengerig - 80 mérföldön át. Hírnév, kegyesség, bátorság és fegyelem - ezek adják a római légió igazi erejét. Benned vajon megvan minden, amire szükség lesz?

Legjobb építészeid gyűjtsd magad köré, hiszen a híres és hírhedt Római Birodalom generálisaként rád hárul a nemes feladat, hogy a dicső védőfal és erődítmény megépítésében segédkezz. Van rá 6 éved, de ez vajon elég lesz? Vigyázz, hiszen nem elég követ és kötőanyagot gyűjtened, a polgárok jóindulatára is szükséged lesz. A híres mondást pedig ne feledd: Panem et circenses - Kenyeret és cirkuszt! A portyázó piktektől pedig óvd a falad és erősségeid. Hírnév, kegyesség, bátorság és fegyelem - ezek adják a római légió igazi erejét. Benned vajon megvan minden, amire szükség lesz?

Bújjatok a híres hadvezérek bőrébe a Hadrianus fala társasjátékban és építsetek fel egy-egy mérföldet és az ahhoz tartozó falszakaszt. A játék 6 éven - fordulón - át zajlik, mely során mindannyian igyekeztek majd megépíteni a saját erődötöket és a hozzá tartozó falat. De ez nem elég, hiszen a portyázó piktekkel is számolnotok kell, így a megépített erődött erősítsétek és védjétek meg. Hiszen a Római Birodalom becsülete és híre forog kockán. A játék végére rendelkezz de a legtöbb hírnévvel, áhítatossággal, hősiességgel és fegyelemmel - legyél te Róma mintapolgára!

Ebben a játékban a sors is szerepet játszik, hiszen a kör elején húzott sors kártya határozza meg, hogy hány munkással és nyersanyaggal kell gazdálkodnotok. Hajtsátok végre az akciókat egyidejűleg, ha el nem fogynak a munkások - és ekkor véget ér egy év. Az év végén pedig kiderül, hogy mennyire voltatok ügyesek a védekezésben, hiszen a gonosz piktek minden esélyt megragadva fognak támadni. Vajon sikerült felépíteni egy sikeres erődöt?

Doboz tartalma:

 • 50db nyersanyag
 • 18db katona
 • 24db építész
 • 24db szolga
 • 24db civil
 • 6db kétrészes játékostábla
 • 2db jegyzettömb
 • 48db sorskártya
 • 72db játékoskártya
 • játékszabályzat

Egy izgalmas és maratoni hosszúságú stratégiai játék, melyben a célotok Róma mintapolgárának lenni és minél erősebb falat és erődöt építeni, majd ezt megvédeni. Vajon ki lesz a legügyesebb hadvezér?

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 34 ajánlat

Kategória: Városépítő, Ősi
Mechanizmus: Pakli tervezés, Ceruza-Papír, Solitaire, Tech Trees / Tech Tracks

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Hadrianus falai társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Hadrianus falaiBKriszta

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy bontott, egyszer játszott, kifogástalan állapotban lévő Hadriánus falai társasjáték. A játékot csomagküldő szolgálattal tudom eljuttatni, a vevő költségére (kb. 1400 Ft).

0 érdeklődő


Hadrianus falaiCsiracsirke, Budapest XIX.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XIX.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott de egyszer sem játszott nagyon jó állapotban. Az ár nem tartalmazza a postakölcséget.

2 érdeklődő


Hadrianus falailinsv25, Budapest XVII.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XVII.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kipróbálás után nem kerül elő

0 érdeklődő


Hadrianus falaiSzabcsika, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak kibontva lett, de a beltartalom (kártya, kinyomkodni való) még bontatlan. Kitűnő és hiánytalan állapotban. Csomagküldés is megoldható a vevő terhére. További eladó társasjátékomait is nézd meg :)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Hadrianus falai társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • sitatom

  2022-05-09 23:52:30

  Engem majdnem megtévesztett a borítója és a küleme.

  Én teljesen meg voltam győzödve, hogy ez a jaték a Szkítia fosztogatóinak a folytatása és egy picit hasonlít rá a játék menete.

  De szerencsémre a megvétel előtt kiderült, hogy ez nagyon más játék mint a Fosztogatok.

  Még nem tudtam eldönteni, hogy én ezt mennyire is akarom.

  A te leírásod egy lépéssel a közelebb csábított a játékhoz.

 • esze.gergo

  2022-05-09 20:08:24

  Abból kiindulva, hogy hányan hirdetik az oldalon folyamatosan nem mindenkit talál el annyira, mint engem. Mostanában nagyon rákaptam a roll&write játékokra, amiknek azért az az általános jellemzőjük, hogy gyorsan lemegy belőlük egy menet, kevés benne a downtime, mert általában egyszerre történnek a dolgok és ugyan kínálnak jó kis döntési helyzeteket, de nem fogják túlzottan megerőltetni a fejed egy keményebb munka nap után. A Hadrianus fala pont nem ilyen és lehet, hogy nekem ezért is jött be igazán. Lehengerlően komplexnek tűnik a játék elsőre és gyakorlással azért bele lehet jönni, de elég kemény agymunkát igényel. Folyamatosan tele vagy lehetőséggel, amik felé elmehetsz, de sosincs elég embered vagy nyersanyagod, hogy igazán mindent kimaxoljál. Rengeteg úton el lehet indulni, de érdemes fókuszban tartani bizonyos dolgokat. Nekem eddig 4 játék alatt egyszer sem sikerült négynél több ösvény kártyán pontot szereznem. Ami nagyon tetszett itt is (sok más roll & write-al együtt), hogy ha beindulnak a kombók, az nagyon kielégítő érzés, elképesztő láncreakciókat lehet beindítani, amivel gyakorlatilag új életet lehelhetsz egy-egy körödbe.

  Hiába a sok variáció viszont, de úgy érzem, hogy el tud fáradni könnyedén a játék, úgyhogy én ezután a pár gyakorló kör után belekezdtem a szóló "kampány"-ba. Aminek az első pályáját megnyertem, azelőtt, hogy olvastam a szabályt. Mióta tudom mi a cél, azóta még nem sikerült elérni :)

  Ami pedig a másik negatívum lehetne, hogy nem igazán értem, hogy miért hirdetik 6 személyes játékként, ugyan még nem próbáltam többedmagammal, de nem is érzek rá késztetést. Én emiatt pontot nem húznék le az értékelésemből, mert gyakorlatilag mindenhol szóló játékként hallottam a Hadrianus falait, de új vásárlóként azért érdemes erről tudni.

 • harnas1207

  2022-02-06 00:34:59

  A Hadrianus fala arról lett híres, hogy sokan tévesen Shem Phillips új játékának nevezték. Valójában tényleg van köze a játékhoz, de ez nem az ő "új trilógiájának első része".

  Kipróbálása előtt még soha nem játszottam "roll and write" stílusú társassal, sőt nem is akartam ilyen tapasztalatokat szerezni. Kibontáskor döbbentem rá mivel is van dolgom, és egyből láttam, hogy egy durván túlárazott dobozhoz van szerencsém. De mit is tud a Hadrianus fala?

  A játékmenetben nem kockával dobunk, hanem nyersanyagot költünk/szerzünk és satírozunk. Minden kör a készletünk kimerüléséig tart, majd megnézzük, hogy a véletlenszerűen támadó ellenség hol tudja áttörni a seregünket. Egyszerre fejlesztjük a fal védelmét, a nyersanyagtermelést és a várost is. Mindezt úgy, hogy abszolút mindegy, hogy van e másik játékos mellettünk vagy sem. A játékvégi pontjaink az általunk választott céllapkáktól, a 4 különböző pontozósávon elért eredménytől és az időközben elszenvedett támadások adta mínuszokból tevődik össze.

  Pozitívumok:

  • Tökéletes solo játék
  • Viszonylag nehéz, sok fejlődési és variálási lehetőséget biztosít
  • Kis helyen elfér
  • 3 különböző nehézség van, ami más és más élményt ad
  • Gyors játékmenet

  Negatívumok:

  • Valójában ez egy solo játék, nem több
  • A balansz több helyen nincs jól eltalálva
  • Tapasztalt játékosok 4-5 party után elérik a maximális pontszerző taktikát, amin nincs értelme változtatni.

  Összegzés: A Hadrianus fala elsőre kellemes csalódás volt. Nálunk a könnyed fillér kategóriát töltötte be és sokszor felüdülést jelentett az interakció nélküli szöszmötölés. Élvezett volt fejleszteni magunkat és egyre több pontot elérni. Sajnos ahogy kiismertük, már semmilyen pluszt nem adott. Elsősorban olyan játékosoknak ajánlom, akik kimondottan solo társasokat keresnek és nem játszák egyből rongyosra az új szerzeményeket. A játék bolti ára erősen csökken, de még így is magasabbnak érzem a "reálisnál".

  Számomra: 7/10

 • hierroo

  2021-10-17 08:32:27

  Nagyon érdekes, hogy nincs nagy tábla, és írogatós a játék. Ilyen összetett írogatós játékot még nem láttam. Szép nagy jegyzettömb van a játékhoz. Az unboxingból még nem nagyon tudtam megvizsgálni, hogy milyen dolgokat kell konkrátan megcsinálni a játékban és hogy épül a Hadrianus fala, így a BGG-n néztem meg az angol szabálykönyvet. Elsőre elég nehéz átlátni az ikonográfiáját, de biztos vagyok benne, hogy megtanulható. Jó, hogy van egy szóló kampány is, bár azt nem tudom, hogy az a játék tartozéka, vagy csak a BGG tölthető le? Olvastam, hogy van aki szerint olcsó, van aki drágának találja. Egyelőre nem tudom eldönteni, mert az írogatós játékok olcsóbbak szoktak lenni. Valóban kicsit drágábbnak tűnik a Hadrianus fala. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy nem csak jegyzettömb van, hanem más hozzávalók is. És jóval kompaktabb, összetettebb játékról van szó, nem mint a Korinthosz. Várom más véleményét a játékmenetről.

 • Csiracsirke

  2021-10-16 23:21:39

  Megrendeltem a reflextől csomagban, nem bírtam ki, kellenek a fém érmék a Szkítiához. Persze természetesen a Hadrianus is érdekel már várom hogy kipróbálhassam.

 • g3o

  2021-10-16 20:29:25

  Nem mondanám, hogy drága. Mai viszonylatban átlagos ár.

 • armin.d.ivan

  2021-10-14 20:03:37

  Fala, csak itt lett elrontva.
  Egyébként story time: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hadrianus_fala

 • godzsakattila

  2021-10-14 18:43:38

  Most fala vagy falai? Mert váltakozik a két verzió.

 • hierroo

  2021-09-25 12:16:07

  Hírtelen azt hittem, hogy a Szkítia fosztogatóinak egy kiegészítője, vagy folytatása. De nem. De látom, hogy az azért jóval összetettebb, és teljesen más játékról van szó. Nekem tetszik ez a kinézet. A kinézet is fontos, de nem minidig a legfontosabb. Sőt. Azért sokat számít. :)

 • Rendeles

  2021-09-25 00:39:59

  Kár hogy ilyen drága. :(

A Hadrianus falai társasjáték és kiegészítői (1)

 • Hadrian's Wall: Actor társasjáték Kiegészítő

  6 Promo Cards for Hadrian's Wall + 1 rules card. 6 x Actor (1 per player deck) Scores for completed performances: 2 = 1VP / 4 = 2VP / 6 = 3VP New rules: During Setup, each player adds their new Actor Card into their Draw Pile before shuffling. Rather than drawing 2 Cards each Year, players must now draw 3. They still choose 1 as their Path and 1 as their...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Bobby Hill
 • Illusztrátor:  Sam Phillips
 • Kiadók:  Portal Games, Korea Boardgames co., Ltd., Garphill Games, Cool Mini Or Not, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, Ediciones Primigenio, Lavka Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Mosaico Jogos, Lord of Boards, MEEPLE
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 23.1 cm x 23.1 cm x 7.2 cm
 • MEEPLE English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hadrianus falai társasjátékhoz