• Kávézók és Pubok

Story Game Meetup

 2019.01.20 10:00 - 18:00

 HammerTime Cafe
Budapest, Üllői út 111, 1091

Szervező: HammerTime Cafe

Tarts velünk egy story game találkozóra! Próbálj ki új játékokat, ismerj meg új embereket és ismerd meg, hogy mi az a story game.

Ezen a találkozón olyan szerepjátékokat játsszunk, mint a Microscope, Kingdom vagy Fiasco, amelyek a történetre, a kreatív résztvételre és az együttműködésre helyezik a hangsúlyt.

Hívd meg nyugodtan barátaidat, kedves ismerőseidet! Ha érdekel a story game műfaj akkor jelentkezz játszani!

Regisztrálj itt: https://goo.gl/forms/oXDEI3vNnMvvmuZV2

Figyelem! A "jövök" gomb megnyomása csak igényfelmérést jelent. A játékra való jelentkezésed akkor lesz teljes értékű ha elküldted a jelentkezésed!

Milyen játékok lesznek?
A.) House of Reeds - Térképrajzolós story game a családról és az otthonról - 5 hely / 3 szabad hely
B.) 5 játék & 1 kampány 5 óra alatt - 5 rövid játék láncra fűzve egy nagyívű történet megalkotására - BETELT
C.) Microscope - Egy történelem és világalkotó szerepjáték - 8 hely / 2 asztal - BETELT
D.) Kingdom (In English) - A story game about communities - 4 spots / 1 free slot

A játék leírások:
House of Reeds - Balint Mark Turi - 5 hely

Térképrajzolós story game, aminek a családról és az otthonról. A játékban egy otthon és az azt benépesítő család(ok) életét alkotjuk meg. Ahogy halad előre a történet azt az épületet is egyre jobban feltérképezzük, amit a család az otthonának tekint. A cselekmények változatosságáról egy pakliból húzott esemény kártyák gondoskodnak.Legyen szó akár egy westerosi nemesi ház erődjéről, egy balhés ír család otthonáról a chicagoi South Side-on vagy egy több száz fényévnyire lévő exo-bolygó kolonizálására tartó multi-generációs űrhajóról, a játékosok kezében van a döntés, hogy milyen hangulatú játékot szeretnének létrehozni.

5 játék & 1 kampány 5 óra alatt - Mátyás Harpgándi - 7 hely - 1 szabad hely!
Olyan rövid Story Gameket hozok, amelyek önmagukban is megállják a helyüket és percek alatt megtanulhatóak (hazavihetőek!). Mindegyiket sokat játszottam és jól ismerem, de még sohasem használtam őket láncra fűzve egy nagyívű történet megalkotására! Várható Trónok harcára emlékeztető intrikás murder mystery (Sorceress Bloody Sorceress), közösségek életét bemutató kártyajáték (Love & Darkness), hősies önfeláldozásról szóló kockahajigálás (The Last Stand), de kifordított szerepekkel dolgozó játékra, Otherkind Dice megoldásra és licitálós mechanikákra is lesz időnk.

Microscope - Erik d m Klausz - 8 hely - BETELT
A Microscope RPG egy történelem és világalkotó szerepjáték. Létre akarsz hozni egy néhány száz vagy néhány ezer éves egy történelmet, egy epikus történetet egyetlen alkalom alatt? Azoknak ajánlom, akik szeretik a világalkotást, a narratív stílust, az improvizációt, az egyszerű szabályokat. A Microscope kicsit máshogy működik, mint a legtöbb rpg. Nem egy saját karaktered lesz. A történetünk nem lináris lesz, nem foglalkozunk olyan dolgokkal, mint az időrend. Ez egy fraktális szerepjáték. - Az emberiség meghódítja a csillagokat és létrehoz egy galaktikus civilizációt... - Új királyságok emelkednek ki a birodalom romjai alól. - Kihal a sárkánykirályok ősi dinasztiája és a mágia lassan eltűnik a világból. Ezek mind példák Microscope játékokra. Gondolkodj nagyban: történelmi korszakokkal játszhatsz. Fittyet fogunk hányi az időrendre. Kidobjuk a tér-idő kontinuum korlátait, és előre hátra ugrálunk az időben, hogy felfedezzük a közösen alkotott történelmünk érdekes részeit.

Kingdom (In English) - 4 spots
A story game about communities. We could be playing... A Roman legion lost in barbarian territory...A platoon fighting its way across war-torn Europe A guild of thieves scheming in the shadows of the sleeping city A Wild West frontier town...
A colony ship crawling to a distant star...
These are all Kingdoms. A Kingdom is the game term for the

community or organization that our characters all belong to. It's the bond that ties them together and a powerful part of their lives. What's the Kingdom for? What should it do? Each character might have very different ideas. Can everybody get what they want? Can your vision of the Kingdom work with mine? Play and find out. There's no GM and there's no preparation. We sit down together and create the Kingdom we want to explore. As we play, we'll confront our Kingdom and our characters with Crossroads, critical decisions that may change your community forever. What will your Kingdom do? What will it become? Strive to make your Kingdom live up to your ideals... or watch as it burns. The Kingdom is in your hands. The question is: will you change the Kingdom or will the Kingdom change you?

Regisztrálj itt: https://goo.gl/forms/oXDEI3vNnMvvmuZV2

-----------------------------------------------------------------------------------------
Mi is az a story game? Olyan asztali szerepjáték, amely során egy közösen egy történetet hozunk létre.

A szabályok könnyen elsajátíthatóak, a játékok nem igényelnek komoly előkészületet, karakteralkotást, csak gyere el és játssz! A story game motorja a közös képzelet, a közös teremtés és az együttműködés. A játék során a hangsúly az együttműködő kreativitáson van.

Nincs 'hagyományos' mesélő. Ez azt is jelenti, hogy megosztjuk egymás közt a mesélői feladatokat, így egyszerre hívhatjuk mesélőtelen vagy mesélőteli játékoknak. Ezek olyan játékok, amiben a karaktereden felül is van befolyásod világra és a történet alakulására.

Az élmény olyan, mintha egy film, sorozat vagy regény történetét hoznánk létre közösen. A játékunk lehet komédia, tragédia, történelmi témájú, fantasy vagy akár sci-fi. Ez rajtunk múlik. Az eredmény pedig általában meglepő és meglehetősen jó!

Építs fel

  • Egy várost
  • Egy birodalmat
  • Egy történelmet

Fedezz fel

  • Egy románcot
  • Egy tragédiát
  • Egy lázadást

Majd pusztíts el mindent néhány óra alatt!